Fototajm

Ja idag har fotodagen varit :) Skrev ju igår om att vi skulle till Atlejé Nord och få Melvin fotograferad.
   Jag hade en förhoppning om att Melvinm skulle vilja vakna runt halv9 eller nåt sånt i morse för att hinna sova på förmiddagen och äta lunch i lugn o ro innan vi strax efter 12 skulle åka mot stan. Men shi fick jag. Lillskrutt sov ända till 9.25. Så vi fick hoppa över förmiddagsgröten idag och tog lite mer som ett mellanmål, detta eftersomMelvin skulle få tidig lunch,men det gick finfint!!! Bekymmret var hur han skulle hinna sova det han behöver innan vi skulle åka. Somvanligt så somna han ganska prick två timmar efter att han vakna så han somnade runt halv tolv och klockan tolv var jag ju tungen att väcka honom för att ge honom lunch. Stackars liten som inte fick sova tills han vakna. Nu var det bara o hålla tummarna att humöret skulle hålla medans han skulle bli fotograferad. Hurra hurra hurra, han var på sprudlande humör under hela fotografering och ett hundratal bilder blev tagna! =) *Jag och Magnus är så stolta* Sen satt vi tillsammans med fotografenoch lyckades få ner antalet till 45. Så nu ska vi taoch försöka bestämma oss för vilka vi villha ut somförstoringar. Vi får två stycken i det fantastiska priset av 299:- inkl själva fotograeringen. Men vi är sugna på något mera! Vi får helt enkelt spana några dagar innan vi bestämmer oss!

Efter fotograferingen skjutsa Magnus oss hem och sen skulle han iväg på jobb! Fick nyss sms att han är på väg hem<3
   Jag o Melvin har myst här hemma!! Han har mumsat mellis och middag, hunnit sova en stund samt busat så klart och så har jag bakat kakor.....OJ OJ OJ så goda de blev!!! Kvällsfikat klart!! Melvin sover för natten nu, var en jätte trött liten kille eftersom han inte sovit som han brukar på dagen. Jag ska gå o ge min älskade make en puss för nu kom han hem!!

Ha en skön lördagskväll allihop!


Melvin 7 månader.

Vart har de här 7 månaderna tagit vägen? Jag fattar typ ingenting. Det är ju galet att lillskrutt är 7 månader. Visst när man tänker på allt hanlärt sig och utvecklat så kan man väl lite bättre förstå att han är så "gammal".Men kan inte förstå att det är 7 månader sedanman var höggravid. Nåja, det är iaf helt underbart att vara mamma åt lilla Melvin <3 Vi har börjat Melvins dag med frukost och plaskdax =)

Vi har ju i stort sett alltid haft ett enda bekymmer med Melvin och, det har varit hans sömn dagtid. Typ hans två första veckor somna han på soffan! Sen skulle han bara sova i famnen dagtid. Han fickgöra det ett tag för man trodde ju det skulle försvinna. Men shi fick jag. Så för typ tvåmånader sedan eller vad det kan va...så hade jag min älskade Fian som telefonsupport när jag försökte stå emot Melvins vilja att bara sova i famnen. Vi lyckades då vänja om honom till att sova ute i vagnen!!!! Det fungerar fortfarande alldeles utmärkt=) Men ibland vore det ju bra om han liksom kunde sova i sin säng eller liknande när det är oväder ute. Det lärde han sig också för ett tag sedan...iaf om han fick sova på våran säng och man bara låg brevid honom typ 10 minuter, dvs tills han sov ordentligt. Vad nu då, tänker ni?! Jo idag är jag så glad...för han sover just nu i sin EGNA säng!!! helt otroligt. Det har liksom inte hänt dagtid sedan han var typ 1-2 veckor gammal!!! Det var inte ens en kamp att lägga honom där heller....några smågråt men det är det alltid när hanska försöka säga att -jag är inte trött. Men sen somnade han så sött och har nu sovit i sin säng en halvtimme :) Håll tummarna att det inte bara är en engångsgrej.

Idag var vi hembjudna till en av mammorna i föräldragruppen på fika :) Men jag och lillM hoppade det idag då vi har tid hos Ateljé Nord imorn för fotografering av lillM. Skulle ju vara så typiskt att dra på sig en dunderförkylning eller feber tills imorn om man skulle bege sig ut på bussar och liknande. Så idag är jag en fjant o stannar hemma! ska bli riktigt kul att fota lillM imorn, fick hem ett kanonerbjudande vi inte kunde motstå....studiofotografering plus en förstoring för 299:-, taget sa vi!!!!

Nu ska jag se om jag kan hinna pärla lite innan skrutt vaknar!
   Ha en skön dag alla!


Nya grannar?

En ny dag är snart till ända! En dag då jag tycker det har hänt en hel del :)

En skön start på dagen med en Melvin som var på sprudlande humör :) Så medans han satt och lekte på badrumsmattan så tog jag en skön dusch! Sen mumsade vi frukost tillsammans. Vi hann precis bli klara innan strömmen stängdes av. Ja,det hade ju jag lyckats förtränga....att vi skulle ha strömlöst mellan 10 - 13 idag. Men det blev jag ju informerad om ganska så fort kl 10! Men det blev en förmiddag med massor av bus med lillM innan han kvart i elva somnade! Jag hann inte mer än sätta mig vid köksbordet så kom det en stor lastbil utanför fönstret, från Tomelilla. Det var vår pool som anlände hem till oss =) Så nu är det dags för temperaturen att komma upp mot 10-15 grader så den kan monteras.
   När vi till slut åter fick ström så var det full fart och göra lunch åt lillM. Jag tänkte att jag skulle göra ett nytt försök o ha broccoli i lillMs mat. Det gick åt pipsvängen, han vägrade öpnna munnen ens. Tur att jag hade tagit fram annat åt honom från frysen....men inte ens de ville lillskrutt ha. Så han åt bara frukt o lite yoghurt till lunch. Detta medans krokodiltårarna rann när man råkade nudda skreden mot käkarna. Tack o lov gick det bättre på eftermiddagen då han åt banan samt middagen gick ner utan krokodiltårar. Så skönt =)
  Vi har hunnit med att ha besök av Melvins farfar Pelle också! Jag ringde och bad honom komma och titta till Melvin så jag kunde gå ut och packa in det som behövdes av poolgrejerna till förrådet. Kemikalier och filter o lite sånt där smått o gott ska inte stå ute i minusgrader och det är ju det ibland fortfarande på nätterna. Så han kom precis när Melvin hade somnat på eftermiddagen....så då myste vi lite och tog en fika tillsammans! När Melvin vakna så var det farfar o Melvin bus för hela slanten!! O Melvin fick sin påskpresent.....en kanonfin solstol! hihi den användes dock ikväll som tv-fåtölj när det var pingu på tv.

Det galnaste idag har nog ändå varit att det var tre älgar som var på besök på andra sidan vägen. De gick där och mumsade innan de sen parkera sig där och tog en tupplur. Inte från det börja spöregna reste de på sig och traska in i skogen. Snacka om att man bor på landet när det är älgar mitt emot sitt hus. Inte ens Pelle som är uppväxt här ute hade någonsin sätt älgar lägga sig ned sådär.

Ja det var väl det hela idag! En dag som varit fullspäckad =) Sedan Melvin somna strax innan nitton har jag suttit och pärlat. Har ju mitt projekt med en tavla på Agnes. Så den måste vara klar på onsdag. Har idag gjort 1800 av 5400 pärlor så det kommer gå galant att bli klar :) Lägger upp bild här sen på den!

Nu lite bilder från dagen!


Stå och leka med något på soffan är lattjolajbans nu!


Tv-fåtölj i väntan på sommaren!


3 nya grannar?


Melvin har aldrig ríktigt gillat leka i sitt babygym som riktigt liten bebis. Men tog fram det idag i brist på idéer när han var lite uttråkad. Oh jösses så han lekte! Var visst mkt roligare när man kunde sitta upp =)


Jag vill!

Just nu är det mycket jag vill!!!

JAG VILL:
-> Göra en ny tatuering. Den ska göras frågan är bara när ekonomin tillåter det.
-> Ha en varm o skön vår!
-> Att min bror ska bli frisk.
-> Åka till Halmstad o träffa Fian  o hennes underbara familj!
-> Få poolen klar!
-> Vinna massa pengar så jag kan köpa mig en ny garderob full av kläder.

Ja men det är väl inte speciellt ouppnåeliga grejer! Nu ska de bara ske också! Har jag tur kan tatueringen bli av väääldigt snart :)
____________________________________________________________________________________________

Som jag skrev igår så hittade de ju var i min brors lunga....det visade sig vara en "varklump" på 9*5 cm. Helt galet mycket. Så idag ska de försöka sig på att göra ett dränage från lungan så de kan få ut allt var.Hoppas hoppas det lyckas och går bra. Pratade en kort stund med Marcus i tele igår och han har det så sjukt jobbigt, stackars bror <3

Melvin är däremot feberfri igen!!!! Och på ganska så gott humör måste jag säga. Får välse om det bara var nåt att tänderna rör på sig under tandköttet eller om de tänker behaga spricka igenom. Jag hoppas på det senaste och idag fickjag absolut inte titta på hans underkäke. Då bara skrek han. Så vi får väl se!
   Har en dag hemma på schemat idag! Eller iaf tills Magnus slutar jobba för då ska vi åka och storhandla!

Imorn så är jag och Melvin alldeles solokvistar hela långa dagen. Så är det någon kär vän som vill komma o leka med oss här ute på landet imorn så är ni så hjärtligt välkomna!!! =)

Detta får bli dagens bilder! Så här låg Melvin imorse när han "ropade" efter välling vid halv 6 :)

  


Livet är inte snällt nu.

Nu får det vara nog med elände.

För drygt 2,5v sedan då min bror fick lämna sjukhuset så trodde man ju att han skulle bli frisk o kry =) Men icke....idag fick vi beskedet att det är massa var i hans ena lunga. Helt sjukt ju....inte nog med att han fick lunginflammation. Efter de o de skicka hem honom så har han fått felantibiotika på något vis så istället för o bli frisk har det blivit sämre infektrionsvärden i kroppen  och det som sagt har blivit var i en av lungorna. SUCK. Jag vill ha en frisk och kry storebror. Vi brukar ju prata massor i telefon och nu orkar han typ prata 2 minuter om man ringer. Men kämpa på nu Marcus....nu jäklar ska de väl få bukt på skiten när de exakt vet vad det är. Älskar dig min bror <3

Mer då, ja lillskrutt. Han pendlade mellan 39,3 och 39,9 i feber igår. Stackarn låg och var helt deckad i soffan och hade enansträngdandning så man vågade liksom inte lämna honom. Efter samtal med bvc så fick han ipren och det hjälpte honom lite....så hansov helt okej inatt även om febern var skyhög när han vaknade halv tre inatt. Men ikväll när vi hade honom så var det bara precis över trettiosju så hoppas att febern lämnat honom för den här gången. Bvc sköterskan trodde absolut att det var tänderna som spökar utefter de frågor hon ställde och när jag förklara hur Melvin är/varit de senaste dagarna. Spännande att se hur morgondagen blir =)

Och för det tredje så verkar det som om farmor min bara blir skruttigare o skruttigare. Synen har svikit henne ganska rejält och nu har hon börjat höra i syne och lite andra tokigheter :( Min goa gamla farmor!! Hon har alltid varit en kruttant och hon gör världens bästa köttbullar! Hoppas att hon repar sig =)

Ja som sagt, nu får det vara nog med elände! Nu behövs det positiva händelser omkring en! O tack o lov så har vi en vääääääldigt positiv grej nästa vecka. För i påsk, på självaste skärtorsdagen åker vi ner till Halmstad!!! Ska bli underbart =)

Har iaf gjort lite nytta idag! Fixat ny bankdosa :) Lagat mat åt Melvin,receptet här nedan samt mer av den rotfruktsgryta jag skrev om i förra veckan - fast tog med lite köttfärs i den idag plus att jag gjort päronpuré och jordgubb-äpplepuré!!!

Avlsutar dagens inlägg med ett nytt recept! Gjorde det idag till middag åt lillskrutt =)

SÖTNOSENS SÖTPOTATISGRYTA
Från 6 månader,

½-1 sötpotatis
1 vitlöksklyfta
50 g köttfärs
½ dl vatten (jag tog lite mer)
Persilja

Skala sötpotatisenoch skär den i tärningar.
Ta bort skalet från vitlöksklyftan.

Häll vattnet i en kastrull. Lägg i sötpotatisen, vitlök, persilja och köttfärs. Låt alltihop puttra 5- 10 minuter, tills sötpotatisen är mjuk.

Mixa eller mosa!!


39,4.

Dagen tog en snabb vändning!!

Dagen idag började alldeles utmärkt!! Jag och Melvin vaknade till båda två då Magnus begav sig iväg till kontoret i Stockholm. Men inte tyckte vi att det var dags att stiga upp då så vi fortsatte båda två att sova till klockan nio!! :) Super härligt!! Sen åt vi frukost och Melvin fick själv kladda med sista skeden gröt medans jag gick och tappa upp ett bad åt honom. Vi kan väl konstatera att han behövde det där badet efter lite försök att äta gröt själv. Roligt det hade dock lillskrutt!!
   Plask plask i badet och han var på strålande humör. Sen somnade han som en liten fura då han hade fått på sig kläder. Dock vaknade han efter en halvtimme och var jätte ledsen och ville absolut inte somna om. Så tog upp honom och där insåg jag att dagens inplanerade tur till stan försvann. Melvin var varm som en kamin och mycket riktigt, 39,4 visade febertermometern.
Han är på gott humör mellan varven trots att han har så hög feber.....det är humörtoppar med bottentoppar. Vissa stunder vill han bara sitta i famnen o gny och just nu ligger han o gosar med sin gosfilt o snutte här i soffan omringad av kuddar allldeles nyvaken. Det värsta är att han inte riktigt vill äta. Så fort man nuddar med skeden mot käkarna så stänger han mun och drar bort den. Så kan inte tänkamig att det är nåt annat än de där förbaskade tänderna som spökar. Börjar bli riktigt trött på det här mecket nu. Hoppas hoppas detta är toppen av berget med all denna feber, gnällighet osv.

Fick nyss veta nåt roligt av Magnus!!! Vår pool är på G hem till oss =) Wiiipiiii!!!! Inom en inte allför lång framtid kommer det börja byggas pool i min (vår) trädgård!!!

Annars då....ja det är ett jävla skit. Min älskade bror är återigen inlagd på sjukan. Hans infektionsvärden var högre än någonsin nu. Vad är det för skit som styr över hans kropp???? Jag blir tokig på att minälskade bror är sjuk hela tiden.O framför allt så sjuk att han är inlagd. Nä BUUUU på de. Nu får läkarna för fan ta o hitta någon antibiotika som tar död på de där baciluskerna så vi andra nära o kära kan sluta behöva oroa oss.


Bilder från helgen.

Så då var denna trädgårdshelg över :) Det har gått super bra och vi hann klart med det vi hade tänkt hinna!!! Det har blivit super bra! Mycket renare och det var så mysigt att kunna se solnedgången ikväll över vår "utkiks-sten" högst upp! 

     
Innan vi börja!                Efter lördagen!             Slutresultatet!

Nu har vi som plan med vår backe/berget att vi ska samla ihop all sten som finns där och bygga typ en stenmur längs med tomtgränsen :) Så får vi se hur det ser ut om vi är nöjda så eller om vi kanske bygger som en stentrappa upp till stora stenen som är längst upp och är jätte mysig att sitta o filura på!! Det visar sig....nu är först nästa projekt att samla ihop all sten!

Melvin har varit fortsatt gnällig till och från. Men nu sover han som en liten tok! Helt slut efter helgens bravader.

  
Melvin leker tittut under farfars keps!!!

SKICKAR ALLA VÄRLDENS KRAMAR OCH TANKAR TILL MIN ÄLSKADE BROR SOM HAR BLIVIT SÄMRE IGEN. ÄLSKAR DIG MIN BROR. <3


Motorsågen VS träden.

Ja jösses så motorsågen har jobbat idag....den har jobbat så hårt under Pelles styrande att vi tillslut fick ge upp för dagen för att motorsågen blev för varm, den kokade!! Men tror bestämt att vi fick ner nio träd idag....har väl ett träd plus tre granar kvar imorn att ta ner plus att allt ska flisas :) Peller som jobbat på med motorsågen idag har gjort ett monsterjobb och likaså Magnus som tagit hand om det som Pelle sågat ner! Jag lyckades bara flisa ihop en omgång flis sen var Melvin inte det minsta medgörlig. Han har bannemej varit gnällig och ledsen heeeeeela dagen fram till middag. Helt galet. Var till och med så att farfar märkte av att han inte riktigt var på topp och annars brukar Melvin ändå alltid skratta åt farfar, men inte idag. Så jag har haft fullt upp med Melvin hela dagen.
   Vi bjöd hit Pelle och Monica på middag, lite som tack för all hjälp av Pelle idag men även för att det var väldigt länge sedan de åt middag här. Blev impulsivt och mysigt!! Var först efter att Melvin fått i sig middag som han blev på bättre humör. Så farmor och farfar fick lite bus iaf! Sen fick Melvin välling av farmor och hon nattade även honom och det gick så bra så. Var en vääääligt trött liten kille. Hoppas han kan sova gott inatt trots alla nya intryck.

Som sagt,har hunnit med mer än vi trodde idag men var också bra mkt fler träd som åkt ner än vi från början trodde. Så imorn blir det flisade för fullt....och Monica har lovat komma och ta Melvin på en långpromenad så att även jag kan få hjälpa till och dona lite :) Melvin verkar närmligen inte riktigt gilla flismaskinen. Han vaknade idag så fort man startade den....han sov hur bra som helst om motorsågen var igång, men inte "flisen". Detta trots att han hade hörselkåpor på sig. Så det var väl något väldigt speciellt ljud från den. Men som sagt imorn kan jag få känna mig lite mer delaktig och hjälpa till samt att Magnus kan underhålla Melvin när de sista trädet plus granarna är nere =) Så nu håller vi bara tummarna att vädret är på vår sida imorn med!! Har tagit lite bilder idag på hur det såg ut innan vi började samt hur det ser ut ikväll. Tar och lägger ut lite bilder imorn!

Kram på er!


Fredagskväll!

Nu är det äntligen fredagskväll....!!!! Melvin sover, Magnus smådonar lite och jag ska passa på att snabblogga lite :)

Jag har ju på inspiration från Pernilla köpt Första och Andra Mosboken! Den första innehåller bilder på de råvaror som används i recepten som i sin tur finns i andra mosboken. Har använt receptboken väldigt mycket då det både står bra information där samt är mycket bra recept! Jag kanske får göra det som en ny grej i bloggen! Att skriva lite bebisrecept/bebismat?! Som inspiration till alla er som som har småknattar? Vad tror ni småbarnsföräldrar om de?! :) Idag ska jag iaf dela med mig av ett recept, på önskan från en läsare, som jag gjorde till Melvin och han älskade det :)

ÄPPELPÄPPLIG ROTFRUKTSGRYTA.
Från 6 månader.

1 liten palsternacka
1 liten morot
1 potatis
½ äpple (jag tog ett helt!)
1-1½ deciliter vatten.
ev persilja som krydda.

Skala alla rotfrukter och skär i tärningar. Skala äpplet och skär det i klyftor.
Häll vattnet i en liten kastrull och häll i rotfrukterna och äpplet. Låt puttra underlock i 5-10 minuter tills de känns mjuka. Späd med mer vatten om vattnet kokar bort.

Mixa eller mosa till önskad konsistens!

Busenkelt att göra och iaf Melvin tyckte det var jätte gott!


Gnälligheten är kvar.

Just nu blir jag lite galen. Jag hade ju en förhoppning om att Melvins gnällighet skulle försvinna med en god natts sömn :) Men icke. Han är som igår....inte skrikig direkt men allmänt smågnällig hela tiden. Dreglar värre än någonsin...skulle fasen kunna ha ett litersmått under hakan på honom och det skulle bli fyllt på nolltid. Tack till den som uppfann dreglisar...de hjälper lite granna iaf. O fingrarna de är ju halvvägs ner i halsen så som han är o kliar eller vad han gör med dem i munnen. Hihi samt att han liknar en liten tomat. Han är så rödrosig om kinderna, men tack o lov ingen feber. Men jag hoooooppas så att det verkligen är sista etappen för någon liten tand som vill titta upp vilken dag som helst så vi åter får vår super glada o goa lilla kille som slipper ha obehag. För något är det som stör honom, det är helt klart. Dyr är han i drift just nu också....hur mkt kan ett litet barn på drygt 7 månader bajsa??????

Magnus kom hem vid tre inatt!!! Och oj så nöjd jag är med våra nya dörrmattor som vi köpte efter att han varit iväg sent senast. Jag hörde honom inte ens komma innanför ytterdörren. Inte från han greja här inne vaknade jag till!!! Men jag sov typ lika fort igen då jag var så himlarns trött sådär mitt i natten!
   Idag är det fredag =) Ska bli en lugn och skön kväll hemma och imorn förmiddag ska vi börja sätta fart med motorsågen bland träden i backen! *wiii* äntligen! Som jag har längtat efter detta!!! Ska se till att ta lite före och efter bilder!!! Så det är väl det våran helg kommer bestå av....trädgårdsröjning =)



Smågnälligt.

Äntligen kväll och Melvin sover sedan 18.40.
   Dagen idag har varit full på agendan. Det började med mammafika hemma hos Stina och hennes Adrian =) Tack snälla Stina för kanonfika och en mysig förmiddag hemma hos er! Melvin var inte riktigt på topp idag. Han blev ledsen från och till under hela mamma-fikan. Men det var jätte kul att träffa alla!! Vet inte riktigt vad det var med lillskrutt.....
   Vid tjugo i ett tog vi vårt pick och pack o traska ner till stan så somnade han på stört i vagnen! Jobbigt att spana in o leka med polarna! Dock är ju Melvin så hopplös, att så fort man går in i en butik så vaknar han. Så det blev ilsnabba turer in på clas ohlson, apoteket och lindex! Ohh jag blev så glad :) Skulle in på Lindex för att leta efter en body som jag och Pernilla såg i Umeå men där fanns den bara för småååå bebisar! Men på stan här hemma i Uppsala fanns det en enda kvar, i strl 80, jag tog den utan att tänka!! Så får väl se om han kan ha den eller om den får vänta någon vecka till hans växt i den! Får prova när jag tvättat den!!! Tror bestämt jag måste tvätta imorn ;o)

Melvins nya fiiina body!

Innan jag och Melvin åkte hem så hann vi med en fika/lunch med Sandra också!!! Men då klockan drog sig mot 15 så begav vi oss mot bussen och åkte hem. Detta då Melvin fortsatt inte riktigt varit på sitt alltid så sprudlande humör! Jag hoppas att det antingen bara varit en tröttmössa dag då vi var uppe tidigt idag alternativt att det är tänderna som spökar på honom. funderar lite på tänderna, detta för att jag hunnit med 5 bajsblöjor idag också.

Nu ikväll hade jag ju tänkt att jag skulle plantera om mina blommor, när Melvin sover och Magnus är iväg på. Men jag orkar verkligen inte. Så det får bli morgondagens projekt! Hoppas på fint väder så kan Melvin leka på sin filt ute medans jag fixar o donar med blommorna!!! Annars får jag väl invadera köket med blomjord =) Vad gör jag då? Jo det är så, att jag bara sitter i soffan och slappar! Njuter lite av lugnet helt enkelt.....väldigt länge sedan jag hade en så här tyst kväll här hemma. Bamse ligger här jämte mig i soffan och sover och Skuttan var på sängen senast jag såg henne! Så tänker fortsätta kvällen så här, bara slappa o njuta av lugnet!

Sov gott mina vänner!!!


Våååår!

Ja idag har det ju varit alldeles galet fint vårväder :) Vet inte exakt vad för temperatur det varit men säkert runt femton grader iaf =) Lillskrutt har varit ute typ hela dagen...var lite bus inne på förmiddagen när vi precis vaknat sen har han ätit gröt, lunch och middag inne men i övrigt har han varit ute hela dagen! Vaken som sovandes!
  Det var verkligen super mysigt att ta ut en picknickfilt och sitta och leka med Melvin ute! Det var en underlig känsla att vår lilla kille blivit så stor att han kan sitta själv där ute och leka =) Han satt upp olekte och jag låg jämte honom o halvvilade lite o busa lite!!! Får väl se när vi kommer hem från stan imorn om det blir en ny liten lekstund ute på gräsmattan!

Ikväll efter middagen så tog hela familjen en tur till K-rauta! Hihi ett byggvaruhus som tom jag tyckte var lite kul o strosa runt på! Tittade på lite allt möjligt som står på vår önskelista till tomten/trädgården :) Blev inte så stora inköp idag, en säck med blomjord, två nya fräscha gula våreldar till köksfönsterna så vi får lite vårfint! Samt så köpte jag påskliljor som jag ska plantera i vår fina kruka vi alltid har på trappan till entrédörren! Så får väl se, morgonkvällens projekt får kanske bli lite omplantering av blommor av Melvin somnat. Magnus ska ju närmligen till Borås på jobb imorn så kommer ha en gräsänklingsdag. Tur jag har lite av varje på morgondagens agenda!

Men nu har jag faktiskt inte mer tid till det här mina vänner. Sitter ju och ser på när Ystads IF leder över CaperioTumba på webtv! Hejja hejja YIF!!!


Mina blommor....

...behöver vårkärlek!! De enda blommorna som just nu mår alldeles utmärkt är en våreld i vårt sovrum samt mina orkidéer i vardagsrummet som faktiskt blommar allihop!!! Men övriga blommor i detta hus vill bli omplanterade så de får lite ny näring och energi i ny o fräsch jord :) Tror jag får ta mig an det projeketet i helgen om det finns tid. Ska iaf se till att be Magnus om hjälp att köpa hem lite jord, för det är på tok för tungt o bökigt o köpa för mig och Melvin när vi är ute på turné!

Dagen idag har gått i en zombie's fart! Jösses vad det inte har blivit något vettigt gjort här hemma mer än middag och att Melvin hade plaskdax! Hihi vet inte varför men det har liksom blivit de ordet på att bada :) Gick återigen super bra att bada lillskrutt idag så nu kan man väl allt säga att han kommit förbi den där gråtperioden han hade en månad då vi bada honom! Eftermiddagen tillbringade både jag och Melvin sovandes....mycket skönt!!!

      

Till middag idag blev det supermumsig ugnsomelett med köttfärs och Melvin fick kyckling med ris o curry =) Mumsfillibabba!!!

Har gjort en nominering idag. Har faktiskt nominerat Fian till mix megapols tjejplan! Det är avresa redan nästa vecka och resan går till New York på en långweekend!!! Så nu ska alla hålla tummarna för att de säger Fians namn i radion innan onsdag nästa vecka :) Jag vill så gärna att hon ska få vinna den där resan!!! Hmm tänker ni då, lilla Agnes då. Ja men det löser sig....Sebbe får ta ut pappadagar helt enkelt =) Så håll alla tummar o tår nu!


Första natten....

....sedan Melvin föddes som varit mer eller mindre pissdålig. Allt var somvanligt igår kväll...Melvin åt sin välling och somnade så gott i sin säng strax innan 19 :) Frid och fröjd. Men sen vaknade han redan 23.30 och var visserligenpåväldigt gott humör men helt omöjlig att få o somna om. Så då blev tanken, att ja men han är väl hungrig då eftersom han inte åt hela flaskan med välling innan han somna. Visst var det så, en hel flaska välling och sen somnade lillskrutt om. Men tyvärr tog det bara fyra timmar innan vi blev väckta av ett helt hysteriskt skrik frånMelvins rum. Han var sååå ledsen att det bara skar i hjärtat....ingenting hjälpte. Vara i famnen,byta blöja,sjunga nä han bara skrek :( Så vi undersökte igenomhanvar hungrig och det var han....en flaska välling till slank ner som ett brev på posten. Vi fattade ingenting då han åt bra hela dagen igår och nu tydligen var jätte hungrig inatt....dock tror jag även han hade en mardrömdär vid halv4 inatt för det var sådant typ av gråt som han har närhan drömmer mardrömmar.
   Efter det fick vi sova till halv7 innan lillskrutt vakna IGEN. Då tog Magnus in honom tilloss och vi låg och myste. Slutade med att vi alla tre somnade om till 8,30 då Magnus telefon ringde.

Då började dagen för oss på ett sååå härligt sätt! Melvin låg mellan oss och babbla på som han gör för det mesta! O vips så snurrade han helt plötsligt från rygg till mage! Jag trodde aldrig han skulle få för sig att göra det för han har liksom aldrig riktigt haft något intresse av o ligga på rygg! Men nu snurras det och han ligger en stund iaf på rygg innan han blir arg =) Jippie!!! Från och med igår kan man väl också säga att han sitter helt själv utan stöd *stora killen* Nu händer det verkligen grejer =)

Nu ska jag ta o mumsa frukost medans Melvin sitter o leker på sin lekmatta! Sen blir det nog till att natta Melvin då han är trötter eftersom vi blev väckta och han inte fick sova tills han själv vakna!


Supermysig dag!

Inomhusdagen börjar lida mot sitt slut :)
   Har faktiskt varit en jätte härlig dag trots att jag och Melvin bara varit här inne. Vi hade en lång och mysig frukost tillsammans då Melvin mumsa gröt och jag mumsa smörgås o yoghurt! När Melvin ätit klart så satt han i sin stol och lekte samt testa sina röstresurser i diverse glada tillrop medans jag åt klart :)
Sen var det bus i Melvins rum innan det var dags för hans förmiddagslur!
   Medans Melvin sov så förberedde jag lunch åt honom och mig. Skalade potatis och tinade lax! *mums fillibabba* Så det blev toppentajming. När lunchen nästintill var klar så vaknade lillskrutt och vi mumsade mat än en gång tillsammmans! Det är ju så det är med de små liven...iaf för Melvin som sover bra på morgonen och gärna ligger i sängen till runt 09, då är det mycket äta - sova fram till lunchen är avklarad. För han vaknar ju oftast vid 08 men stiga upp är inte vår starka sida!

När Melvin ätit lunch så videochatta vi med brorsan min i 1,5h :) Melvin visade hur duktig han blivit på att sitta, vilka fina toner han kan ta och även hur man gör när man stoppar alla leksaker i munnen!!! Sen var det sovtajm igen och jag passade under tiden på att se till o ändra min tandläkartid jag hade fått till skärtorsdagen och vika lite tvätt!

Till middag var det idag falsk gulashgryta på menyn! Riktigt gott och vi åt det alla tre :) Sen så fick Skuttan nå frispel här hemma och började busa så Magnus reste sig från bordet för att busa lite med henne! O jösses så Melvin skratta när Skuttan hoppade och jagade snöret som Magnus hade i handen. Så vi satte Melvin på golvet där Skuttan och Magnus busa.
   Det var fantastiskt att se....Melvin tog tag i snöret och de var som om Skuttan förstod att hon måste vara försiktig för att Melvin är liten. Hon busade, men hon låg pågolvet och använde bara tassarna o försökte fånga snöret utan klor!! O detta när Melvin höll i snöret :) Det var så gulligt att se på och väldigt bra för Skuttan att se att barn är inte farliga. Hon är ju så rädd för barn annars eftersom ett barn varit väldigt taskigt mot henne.


Magnus sitter med o håller koll så verken katt eller barn skulle göra nåt taskigt på den andra!


Melvin håller snöret o Skuttan busar!


Man blir trött av o busa! Så då var det dags för vila på favvo stället =)


Men hallå vädret?

Vad i hela friden hände? Igår fick man verkligen vårkänslor när jag och Magnus stod och diskutera vilka träd vi ska mangla ner!
   Idag när man stigit upp och titta ut genomfönstret så är det snöstorm ute....VAD HÄNDE? I ren protest tänker jag vägra gå ut idag! Tänker vara hemma och mysao leka med Melvin hela dagen!!

Punkt slut.


Hur många liv har en dator?


Börjar detta inlägg med en bild som jag personligen tycker är så härlig!

Åter till överskriften....Ja den frågan ställer jag mig just nu. Jag har tappat räkningen på alla liv min dator har haft nu...laddare som slutat fungera, datorn har inte gått o starta samt tangenter som inte funkar som de ska. Ja kort sagt har min dator haft många åkommor. Men den senaste har ju varit värst....nu kunde jag ju inte ens starta datorn. Det bara blinkade vitt/rött i laddningslampan trots att jag hade laddningskabeln i datorn. Arg och less var jag på det och var helt inställd på att jag skulle behöva köpa en ny dator även om mitt bankkonto absolut inte vill det. Men shi fick jag....Vår underbara granne Tomas är en smart IT-utbildad person, och av en slump runt halv ett inatt kom vi in på att jag sa att min dator är död. Då sa bara Tomas att det är säkert batteriet som gjort sitt, ta ur batteriet och testa starta datorn med laddninskabeln i. Sagt och gjort och min dator fungerar utmärkt =) Den blev lite mer som en stationär dator eftersom om jag drar ur kabeln nu så dör datorn men det får jag leva med! Den funkar!!!! TACK Tomas!!!!

Helgen då. Den har varit super! I fredags hade vi en väldigt lugn och skön familjekväll :) Dock somnade jag super tidigt för jag var så himlarns trött men så är det ibland!
   Gårdagen var en blandning av städning, tvätt, bakning och träning innan Magnus vid 14 åkte iväg för att jobba!
   Igår kväll kom sedan fina grannarna Anna & Tomas in på middag och massa mys. En alldeles toppen kväll var det =)

Söndag! Ja det är ju idag =) En alldeles underbar dag då Magnus hann med att städa ute förrådet, jag plocka undan all disk från igår. Sen var vi ute hela familjen och stod och klura på vilka träd vi ska gå loss med motorsågen på :)
  Dagen fortsatte med finbesök i form av Madde!!! En nära vän samt en av Melvins faddrar =) Massor av mys och Melvin visade alla sina nya kunskaper som han lärt sig på de tre veckor som gått sedan de träffades! Även för mig och Magnus visade han nya röstresurskunskaper idag. Jösses....han har då verkligen förstått att han har en röst att låta med nu!

Efter detta har dagen blivit lugn! Har endast satt upp en klädhängare till Melvins kläder i hallen. O de blev riktigt bra måste jag säga :) Nu sitter Magnus och tittar på time out och jag bloggar för att jag ät inte så förtjust i det programmet.


Melvins klädhängare =)


     
Melvin igår och idag! Provsmaka gurka igår, sitter toppen bra i sin sacco-säck nu och visar upp sina nya fina kläder han fick av Pernilla förra helgen :)


Terrorist i vårt hus.

Ja det är fasen inte konstigt att man känner sig trött hela tiden. Hela den här veckan så har Bamse varit en terrorist om nätterna. Så sova en natt ordentligt vet jag inte vad det är den senaste veckan. Kunde inte förstå igår kväll varför jag satt o somna i soffan när klockan var 21.30 men tidigt imorse då jag var uppe och gav Melvin mat så kom jag liksom underfunn med att jag varje natt den här veckan har varit upp o försökt få tyst på Bamse.
Melvin har sovit jätte bra hela veckan...somnat runt jalv sju sju på kvällen och sovit till fem halv sex på morgonen innan han velat ha mat.

Ja det är väl bara o fortsätta hålla ut och hoppas att Bamse taggar ner snart igen. Han var ju så himla duktig innan jag och Melvin åkte till Umeå. Tills dess så får man passa på att sova lite själv när Melvin sover på dagarna!

Idag då, ja det är lördag! Det har både dammsugits och tvättats en maskin tvätt här hemma :) Senare idag ska Magnus uväg på jobb och ikväll kommer Anna & Tomas hit!

Update om min älskade bror!
Han har lämnat sjukhuset och är nu hemma och kryar på sig fortsatt med antibiotika!

Plask plask :)

Åhhh vad glad jag är!! Som jag skrev tidigare i veckan så har vi haft bekymmer den senaste månaden när vi badat Melvin. Han har verkligen varit super ledsen och stora krokodiltårar har runnit nedför hans kinder :(
Men så testade jag ju i tisdags att bara ha lite vatten i badbaljan så det knappt kom över benen på honom och så duscha jag honom med duschen! Det gick mycket bättre. Idag däremot tänkte jag att vi tar nu två bad i veckan eftersom det kladdas med mat varje dag! Vilken succé det blev idag. Gjorde på samma sätt som i tisdags. Fast med lite inspiration från Fian i tele igår, så plockade jag fram lite vatten vänliga leksaker. Hur han plaska och prata! Det var så kul att titta på honom för det syntes verkligen att han gillade det :) Tjoho!!!!

Jag ser redan fram emot att ha badtajm på tisdag igen :) Har bestämt att tisdagar och fredagar ska vara våra baddagar :)


Mera mat!

Så var det fredag igen och den kunde faktiskt börjat lite bättre!!
Bamse inledde nämligen denna dag med att kissa i sängen när jag stigit upp :( Lilla knaskatt. Man blir galen för stunden samtidigt som jag inte blir skogstokig eftersom det är som natt o dag mot för ett halvår sedan!

Annars har dagen börjat bra! Jag och Melvin steg upp strax innan halv nio och började dagen med att leka i hans rum :) Han har verkligen börjat gilla att sitta på sin stoooora matta o leka nu när han kan sitta upp o leka! Nu sitter han utan stöd och bara någon ynka gång han tippar lite, duktiga lillskrutt!!
Melvin sover just nu och då har jag passat på att göra mer hemgjord fruktpure. Idag blev det två burkar jordgubb/banan-pure samt två burkar mango/banan/annanas-pure :) Lillskrutt är ju galen i mango! Så har mango också hemma så jag kan göra pure av det också!

Igår var hela familjen till kvantum och handla!! Skönt med mat hemma igen...det eka i kylen innan! Jag bestämde mig även för att inte köpa någon burkmat åt lillM. Nu ska jag bara laga egen mat till honom för nu är han ju så "stor" att han kan i stort sett äta allt :) känns otroligt bra i själen också att laga själv även om jag vet att barnmatsburkarna inte innehåller så mycket tok. OBS! Skriver för säkerhets skull, jag dömer absolut ingen som ger sitt lilla barn burkmat! Bara jag själv som tycker det känns bra att göra så här!!

Nu ska jag ta o göra mig en kopp te! Så får vi se om jag får dricka den i lugn o ro eller om lillM tänker vakna :)

Ha en skön fredag alla!!!!


Godmorgon torsdag!

Godmorgon alla!!! En ny dag har börjat med en super pigg och glad liten kille i det här huset! Just nu så sitter vi i hans rum och han leker sittandes på golvet med sina leksaker!

Idag så har vi ingenting speciellt på schemat. Jag är väldigt sugen på att baka något, men det är ju lite dumt eftersom det så lätt äts upp på direkten. Får nog lugna mig med det tills helgen! Så får väl se vad jag o lilleman hittar på med istället. Vill en sväng till teknikmagasinet för att köpa ett headset till min mobil...men får väl se om jag hittar på något mer än det att göra i stan annars känns det drygt att bege sig på buss o böka för bara det. Vi får helt enkelt se vad dagen erbjuder :) Nu ska jag iaf traska till köket och göra frukost åt mig själv! Tror Melvin vill vänta lite med sin gröt för han sov till 5,40 (från 19!) imorse innan han åt välling!!! Nu, frukost!!!


Barnmat!

Dagen blev inte riktigt som jag tänkte då jag vakna imorse.

Jag skulle ju bara testa att göra lite frukpuré åt Melvin. Sagt och gjort och han fick testa det efter lunchen. Han tyckte om det :) Då var det ju så kul så jag fortsatte dona.


Från vänster:
Mango-, annanas- och hallon- puré! Halva burken blev efterrätt till lunch!
Hallon/blåbärs- puré
Mangopuré
Samt 2 stora och en liten burk med kyckling, potatis o liiiite morot! Tänkte se om Melvin sakta kanbörja klara av o äta morot!!!

Känner mig som en liten husmor efter den här dagen!


Så klart har vi hunnit med lite bus också!!! Melvin har börjat gilla vara i sitt rum på sina mattor o leka så där satt vi idag och utforska vad man kan göra med en korg :)

  


Sömn gör susen!

Åhh idag känner jag mig som människa igen!!
Två bra nätter i sin egna säng och två bra nätter från Melvin =) Även han känns redan nu som en mycket gladare och piggare än igår, och konstigt vore väl annars. Han somnade 18.10 igår kväll och sov till 08.15 idag!!! Käkade en gång med Magnus tidigt imorse bara.

Blåsten verkar också ha mojnat så idag ska jag ta o bege mig ut på en promenix med lillskiten! Hmm, vad är mer på dagens agenda? Ja...ska göra ett nytt tappert försök o se om jag kan få nå ordning på hemmagjord fruktpuré till Melvin. Ikväll kommer Peter & Carro på lite kvällsmys. Ja det är väl det jag vet om det inte händer något impulsivt!!!

Nu ska dock jag äta frukost medans Melvin leker så fint =)


sova - äta - sova - äta

Vilken dag.
   Melvin har varit helt slut. Han har inte gjort mycket annat än de överskriften säger idag. Han har sovit och ätit. Varit vaken korta stunder bara och sen somnat igen. Jobbigt att vara på äventyr när man är liten. Trots att han sovit så mycket på dagen idag så somnade han i sin säng för natten för en kvart sedan. Helt utslagen. Så får väl se hur den här natten blir....men kunde ju gärna inte tvinga honom att vara vaken.

Jag då! Ja, jag har donat med tvätt, varit i förrådet o rotat fram skruvar och letat fram spännande barnmatsrecept idag! O tagit det lugnt. Har varit jätte skönt med en hemmadag utan måsten =)

Ja roligare än så här blir inte detta inlägg.....med andra ord ett ganska trist inlägg men så  är det ibland. Som sagt så sover Melvin redan,Magnus är iväg på basketjobb och jag ska ta o sätta mig i lugn o ro o pärla lite granna =)

Tjipp!


Hemma i jumjum!

Hemma i Jumjum igen!!!!

Har haft alldeles underbara dagar i Umeå hos Pernilla och Ivan!! Men visst är det skönt att komma hem.
   Pernilla upplyste mig dock igår om en grej jag glömde skriva om i lördags! När vi var på väg till scooter-cross banan så såg vi helt plötsligt typ 200 renar! Helt galet. För bara en liten bit innan hade de förklarat för mig att när det hänger svarta soppåsar på vägpinnarna så är det varning för mycket ren. O det kan man väl lungt säga!!! Så både snöskoter, skrana och renar på en och samma dag! Nog var jag norrut i landet =)
 TACK för allt mina vänner!!!!

Jag och Melvin skulle flyga hem 9.55 idag men tror klockan var nästan 10.15 innan vi kom iväg! Melvin sa inte ett pip under starten. När man fick lossa på bältet så fick han lite förmiddagsmellis och sen somnade han som en stock och vaknade inte från jag var tvungen att resa mig ur flygstolen! Duktiga killen! Väl på Arlanda kom Magnus och hämta oss. Melvin sken upp som en sol trots att han var nyvaken när han såg Magnus...myyyys!!
   Sen har vi bara varit hemma idag! Jag tvättade kläderna som vi hade i lördags som luktade eldningsrök. Melvin har mest sovit hela dagen. Han har varit helt slut. Hoppas på att han sover bra hela natten och vill sova länge imorn förmiddag för jag är också väldigt trött. Ska nog gå o lägga mig när jag skrivit klart här!

Imorn ska det bli en lugn dag här hemma för mig och Melvin så han får en heldag med vila här hemma!!! Kan ju hoppas på fint väder så vi kan ta en promenix! Men nu får det vara nog för idag....jag bara gäspar så ska ta o leta reda på min säng!!!


Tröttmössa på flyget hem.


Melvin myser hos pappa på Arlanda!


Ingen bra natt inatt.

Ingen bra natt inatt. Inatt har det verkligen märkts på Melvin att det varit tre intensiva dagar med massor av intryck för honom. Han har drömt o bökat rundor i sin säng hela natten =( Känns som att jag inte sovit nåt. O han har varit vaken sedan 06,30 imorse. Försökte tappert få honom att somna om, men förgäves. Men vid 07 tog Pernilla och Ivan in honom till sig så jag har sovit helt ostört en timme nu! Tack fina vännerna <3 Dock vaknade jag nyligen med lite huvudvärk...så får skutta upp o ta en alvedon o hoppas på bättring!! Idag är en lugnare dag på schemat! Vi har typ bara pratat om att gå på en långpromenad! Kram på er


Premiärer!

Idag har varit en helt fantastisk dag! Till skillnad från igår så sken solen och himmeln var ljusblå idag då vi vaknade! Underbart, man blev mycket gladare på en gång än det där gråa eländet det var igår! Så som jag skrivit tidigare åkte vi iväg på äventyr :)
Vi packade väskor och klädde på oss allt för underställ till vantar! Meckade in allt i bilen och till sist oss själva! Sen bagav vi oss iväg till Volvo för att där möta upp Pernillas mamma Elisabth, pappa Tord och brorsan Kristoffer!! Tankat och klart och vi åkte cirkus 5-6 mil ut på vischan från Umeå till en Skoter-cross bana!

Det var helt fantastiskt där! Snö så långt ögat kunde nå och fantastiskt väder. Väl framme så träffade vi på vänner till Pernillas familj och det skulle bli skotertävling mellan karlarna! Det första vi gjorde var att Pernilla igår kväll hade övertalat mig att jag skulle åka skoter med henne....sagt och gjort! Det var skitkul =) Pernilla körde så lugnt o försiktigt med mig som passagerare! Sen tog pappa Tord över och då blev det mer fart och vi hoppa lite över gupp o backar. Det var verkligen hur kul som helst!!! Hurra för snoskoteråkning. Elisabeth började grilla över elden ganska så snart då vi brummat klart, det eftersom det var lunchtid! Det blev kebabkött och wokgrönsaker i tortillabröd med vitlöksdressing! Toppen gott =) Melvin skrutten fick spagetti o köttfärssås som vi värmde i vattenbad över elden! Lite mys i härliga snön och sedan så somnade Melvin som en liten tok i sin vagn och sov i 2 TIMMAR. Då väckte vi dessutom honom när vi tog upp honom ur vagnen för att sätta honom i bilstolen och åka hem.
Det var en heldag i fint väder!
Jag fick även prova på en ny grej....jag fick åka skrana! En typ av madrass som är typ norrlands motsvarighet till pulka fast lite mer livsfarligt :P Pernilla var klok och åkte på ett håll en snöhög jag valde andra hållet och det fick jag bittert ångra. Jag bara sjönk o sjönk då jag försökte komma upp på toppen igen av högen. Pernilla och Ivan skrattade så de typ låg dubbla där de så bra satt på toppen! O Pernilla den rackarn hon filmade mig...men den filmen håller jag för mig själv =)

En sammanfattning är att det har varit en helt fantastisk dag med trevliga människor och en son som skötte sig helt exemplariskt!

Väl hemma var det duschparad av oss allihop eftersom man bara luktade rök från elden! Melvin somnade strax före halv sju och sen mumsade vi vuxna kräftsoppa med vitlöksbröd.
Som om inte dagen var till ända nu så har Pernilla färgat mitt hår ikväll! Så nu äntligen känner jag mig som en människa igen! Har varit såååååå missnöjd med mitt hår på sistone!

Nu är vi tre utslagna hjältar som befinner oss i soffan och ser på melodifestivalen =)

Lite bilder från dagen!


Laddar med tidningsläsning innan avfärd!


Hjälp på hjälmen!            Jag och Pernilla!           Jag och Tord!



Mys <3                Melvin hade det toppen!


Toan!


Jag och skranan!
Ni ser hur mkt snö det är! Jag har sjunkit ner så jag har snö över knät.

Shopping i Umeå.

Ja idag är vädret inte på våran sida. Från början hade Pernilla tänkt sig lite äventyr för oss alla idag men fy bubblan vilket tråkigt väder det är idag. Det är inte så kallt om man bara tittar på termometern men det stormar och är riktigt kalla vindar...och nu har det även börjat komma snöblandat regn :( Buhu.
Så istället blev dagens projekt att åka till en galleria, inte så stor men ändå, och luffsa runt. Jag, Pernilla och Melvin åkte dit och Ivan var en aning flitigare och åkte till gymmet och träna!

Väl framme på Strömpilen (gallerian) så tog det inte lång stund innan vi sökte upp ett ställe att äta både vi och Melvin behövde käk! Sen tog handlingen fart :P Jag köpte ett par nya jeans till mig själv....första paret jag köper sedan innan jag blev gravid! Det bästa av allt var att jag hade presentkort så jag betala inte ett öre för dem :) Sen hade jag rabattkupong på h&m...hittade tyvärr inte de pyjamasar jag sökt länge så köpte en fin kofta till honom istället! Ja det var väl dagens inköp utöver mat! Pernilla köpte sig en finfin stickad tröja =)

Nu sitter vi hela högen här i soffan och slappar och Melvin sover en sväng. Lite senare än vad han brukar men så blir det ibland när man är på utflykt!
Lite middag ska vi se till att få i oss också! Vi ska göra laxpaket med pressad potatis, mums!! Även Melvin ska få lax o potatis till middag!

Imorn är det däremot äventyr på schemat =) Vi ska på scootertävling! Pernillas bror, pappa och svåger ska köra! Så håll tummarna stenhårt för bättre väder imorn!!

Kram på er!

Saknar dig där hemma älskling <3

Umeå!

Första dagen i Umeå går mot sitt slut!

Det var en något nervös Sara som vaknade imorse. Jag var så himla orolig över hur flygningen skulle gå för Melvin idag. Men allt gick galant :) Han var så himla duktig....han var på gott humör hela tiden, satt o lekte med sina leksaker som jag hade lagt ner i skötväskan!!!
Väl på flygplatsen i Umeå så kom Ivan och hämtade oss! Nollgradigt väder men med en jäkla vind så det var himlarns kallt att komma ut.
Sen har dagen flutit på!! Ivan var en riktig gentleman och bjöd mig och Pernilla på Indisk restaurang för att det var internationella kvinnodagen! Tack snälla Ivan =) Sen tog jag och Pernilla en skön promenad hem till dem och Melvin sov som en tok i sin vagn hela vägen hem!!

Sen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Eller ja Melvin underhöll oss flitigt i 1,5 timme på eftermiddagen då han var ledsen. Tror han hade lite magknip. Men nu sover lillskrutt sedan en halvtimme tillbaka och vi vuxna tar det väääldigt piano i soffan!

Imorn har jag och Pernillapratat om att ta en tur till stan o spejja lite :) Vi får väl se vad som händer när vi vaknat!!

Prövningens dag...

...är snart kommen. Imorn är det en stor dag för både Melvin och mig, och faktiskt lite även för Magnus.

Imorn är dagen då Melvin ska flyga för första gången, och jag ska göra det själv med honom. Ja jag erkänner att jag är nervös. Men har laddat upp med det jag kan i form av nässpray, napp och nappflaska med lite mumsig dricka i. Så snälla ni håll tummarna för att det går bra att flyga med lillskrutt imorn! Drömmen är ju att han sover hela vägen men det vågar jag inte ens tro på. Hoppas att det går bra med hans öron så han slipper få ont.

Jag och Melvin åker som sagt imorn bitti och kommer hem måndag kväll! Så det blir en ganska så lång Umeå resa. Men det känns bra....är så glad över att få träffa älskade Pernilla och även hennes underbara Ivan! De är så goa bägge två. Magnus då, ja han får snällt stanna hemma. O jag tror nog allt att det kommer vara konstigt för honom också att vara helt själv hemma....han är ju så van nu vid att jag och Melvin är hemma och nu blir han helt plötsligt alldeles ensam. Jag och Melvin kommer ju sakna Magnus massor <3<3<3

Vet inte hur vida det blir nåt bloggande från Umeå! Vi får väl se.... =)

Update i övrigt!
Kunde prata med bror min idag. Var lite bättre för stunden då jag pratade med honom men ack han är då inte kry över huvudtaget. Lider så med honom....anfallen är kvar och han är oerhört trött och sliten av allt detta. Stackars.

En liten Bamseupdate kanske också är på sin plats!
Den där lilla terroristkatten har nu haft 5 bra nätter på rad. Helt ofattbart. Han verkar nu ha hittat tre trygga platser att sova på. Uppe på ett täcke i bäddsoffan i gästrummet, på Melvins lekmatta i hans rum samt på "hans" kudde på min sänghalva :) Varje tidig morgon nu under de här dagarna har Bamse legat o soit på Melvins lekmatta i hans rum. Han ligger där så fint o avslappnat när man kommer in för o ta upp Melvin o ge honom välling. Duktiga kissemissen!!! Håll tummarna att detta är vändningen =)

Men nu mys med min älskade make <3<3<3


Kvällsuppdatering.

Ja vi tar väl en liten kvällsuppdatering.

Melvin somnade som en liten tok 18,20 ikväll. Det är väl resultatet av att han inte får sova som han bör om dagarna nu när grävnissarna är här. Och oturligt nog så blev latfisarna inte klara idag, så de kommer och väcker oss imorn bitti igen. Men hoppas på att de är klara till lunch iaf så jag och Melvin kan få en lugn eftermiddag.

Har nyss sett klart det sista avsnittet av "mot alla odds". Jag tycker den serien har varit helt fantastisk. Jag ar suttit klistrad vid tv:n nu 8 tisdagar på rad....det händer inte ofta att jag så slaviskt vill se på ett program. Men det har verkligen varit super bra. Har ni inte sett det så se programmen på svt.play. Man får sig verkligen en tankeställare!!!! Dock tragiskt att en av Uppsalatjejerna miste livet i höstas efter att ha övervunnit en elak cancer så mister hon istället livet under en ridtur.....fy fan vad orättvist livet är.

Ringde min älskade bror runt 19 ikväll. Men det var inte mycket till samtal. Han hade precis ett nytt anfall med monster feber osv. Så han sa bara i tele att han vänta på sköterskan för o få medicin och sen var det samtalet slut :( Fick dock svar på mitt sms för en kort stund sedan att den medicinen nu börja verka så febern var på väg ner....men han var helt slut. Så vi skrev gonatt o hoppas på en bättre dag imorn. Det är ju själva fan att de inte kan hitta vad anledningen till dessa anfall är. Man blir ju galen på ovissheten. Kom ihåg bror, att jag tänker på dig hela tiden.
Jag drömmer väldigt mycket just nu och tror det är ett sätt som kroppen reagerar på att man sover lite oroligt eftersom de inte helt kan säga vad som är fel på brorsan. För er som inte känner både mig och min bror så har vi en speciell relation. Vi är super tajta och pratar i stort sett dagligen, antingen i tele eller på datorn. Han har alltid funnits där för mig och jag för honom i både med och motgångar. Vi är oskiljaktiga trots att vi har 70 mil mellan oss och att vi båda är gifta. Våra respektive får liksom den andra halvan av oss på köpet! Vi har världens bästa syskonrelation <3 Älskar min bror massor.

Nu ska jag byta soffan mot sängen o läsa lite :) Är dock för trött för o läsa nåt man måste komma ihåg så snor väl en Kalle Anda-tidning av Magnus!!!

Natti natti mina vänner!


Bananmums!

Ja jag ska egentligen inte gnälla jag vet. Men jag blir tokig på detta bankande o bullrande utanför fönstret.....vill ju ha våran efterlängtade pool, men trodde det skulle gå snabbare att gräva en grop! Nu har grabbarna där ute hållt på i två dagar och jag är faktiskt jätte trött. O detta mest på grund av att Melvin inte får ordentlig sovro när det låter som att hela huset ska rasa emellanåt. Men imorn tror jag åter att lugnet är här i jumjum 35 =)
   dock måste jag och Melvin bege oss en liten tur till stan imorn för att köpa nässpray till Melvin inför flygresan!

För en liten stund sedan så kom Melvins farfar på en liten snabbvisit =) Han hade traskat runt i stan hela dagen medan bilen var på service och hade då köpt en present åt lillskrutt. Han fick en toppenbra solhatt, sitter toppenbra o ändå lite plats för huvudet att växa i! Sen tyckte farfar att givetvis måste Melvin ha ett par badbrallor nu när vi bygger pool, så även ett par badbyxor fick han. Hihi!!! Tack så mycket :)

Idag till mellis för Melvin så gjorde jag ett nytt försök och testa mosad banan. Han bara spottade ut det för typ två veckor sedan när jag testade men idag var det sååå gott. Han åt nästan en hel banan! Så nu vet vi att han tycker om både päron och banan!!

Ikväll är det sista avsnittet av "mot alla odds" på svt. Det måste givetvis ses...dock får jag se det i min ensamhet för Magnus har blivit inkallad på jobb ikväll då en kollega blivit sjuker. Sånt som händer. Jag får väl ta o plocka ihop lite kläder o grejs som ska med till Umeå när Melvin somnat =) Känns som att det är bra o göra det ikväll så har jag hela morgondagen på mig att komma på vad jag glömt :P

Nu, bus med sonen på schemat!


Cirkus i huvudet.

Cirkusen i huvudet fortsätter.
   Marcus är fortsatt kvar på sjukhuset och hade en rysligt tuff inledning på den här dagen med anfall i form av att han inte kunde andas. Sen blev det ny lungröntgen för de skulle kolla om det rent av varit en propp i lungan. Ja herregud....det är en cirkus i huvudet. Men nu ikväll fick jag sms av min älskade bror att det inte var någon propp i lungan och att de nu satt in dubbeldos med antibiotika rakt in i blodet. Så nu vill jag att alla ni läsare håller tummarna för min älskade bror, för det gör så ont i hjärtat att han är så dålig.
Pratade med Marcus idag efter lunch, och vi kom fram till att jag och Melvin inte åker ner till honom på torsdag. Dels lär han antagligen inte fått komma hem, han orkar inte och så vill vi absolut inte smitta Melvin med några så dumma bacilusker. Känns jätte tråkigt att inte få träffa min älskade bror men nu är det så, ingen vill ju såklart att lillskrutt ska bli sådär sjuk. Så vi får helt enkelt se hur länge Marcus kommer få vara sjukskriven när han väl får komma hem så kanske vi kan hitta nå billiga sista minuten biljetter o åka ner då istället!!!
   Pratade nyss med pappa också och han tycker att jag gör helt rätt...för ingen vill att Melvin ska bli sjuk.

Men biljetterna till skåne då. Ja det har faktiskt löst sig på ett utmärkt sätt. Ringde Norwegian och pratade med dem och jag kunder få boka om biljetterna för 299:- trots att jag inte hade nåt avbeställningsskydd! Så det har jag gjort...så för att inte förlora pengarna och biljetterna så har jag bokat om dem norrut istället. Så på torsdag åker jag och Melvin till Umeå o hälsar på Pernilla och Ivan och samlar på mig MASSOR av ny energi. Det känns som att det varit något som gruvat en ända sedan oktober. Olika saker men hela tiden har det varit något. Så nu ska jag få en välbehövlig paus från hemmet och alla måsten och bara mysa med min underbara vän Pernilla. Kommer ju så klart sakna Magnus här hemma. Men det är ju faktiskt nyttigt det också, på ett bra sätt =)
   Sen har jag ju en super positiv grej till om bara en månad ska vi ner till Halmstad! Då får jag träffa min bästaste bästa Fian. Åhhh vad jag längtar efter henne och hennes underbara familj! Snart ses vi gumman.

Tack fina Carro för ditt omtänksamma samtal idag <3

Inatt kommer jag säkert sova som en klubbad säl. Dels på det där lilla positiva beskedet från brorsan och att jag vet, att om ca 60 timmar befinner mig i Umeå hos en av de två vänner som betyder absolut mest i mitt liv <3


Det ser mörkt ut....

...för min t-tangent på datorn. Den funkar lite när den själv vill och man får trycka stenhårt! Så är texten konstig ibland? Testa o tänka in ett T så blir det säkert bra!!!

De är även mörkt för min skåneresa som är bokad till på Torsdag. Har ju absolut bokat mina biljetter för att åka ner och stötta min bror i hans kamp efter sin operation! Gå ut på promenader med honom och framför allt att han fick sällskap av mig och Melvin nu när Nettan är i Thailand. Ja, det är liksom så enkelt att hade inte Marcus varit sjukskriven så hade jag inte åkt ner. Men så har då det gått lite åt pipsvängen.....Marcus stackarn är inlagd på avd 5 på Ystads lasarett, infektion. Han har fått en väldans otrevlig lunginflammation :( Så han blev inlagd natten mellan fredag och lördag och har sedan dess fått antibiotikan direkt in i blodet. Men tyvärr har det inte hjälpt utan blir bara värre. Så nu testar de en ny sorts antibiotika. Håller nu tummarna att den ska börja hjälpa. Så utan bror hemma så lutar det åt att min och Melvins Ystadstur inte blir av.
   O jobbigt är det att sitta 70 mil bort när min familjemedlem jag älskar mest av allt är inlagd o så pass dålig. O då tänker ni läsare att men åk dit då. Men han är så trött o sjuk att han orkar liksom inget. Stackars bror....vi tänker på dig hela tiden <3

Helgen då?!
De har varit en härlig helg! Igår hade vi Fia och Oscar här hela dagen :) Super mysig!!! Melvin och Fia hade massor av mys under dagen!!!
Idag har vi mest vari hemma med undantag för att jag gick in en sväng till Anna och hämta en handkräm hon beställt åt mig!
   Däremot har vi fått massor gjor hemma i helgen! Tvättat all tvätt, dammsugit, städat badrum, gjor massa köttbullar ja en massa bra =) Och idag har Melvin typ haft en heldag med pappa sin!

Nu ska jag ta o ringa o prata lite med min underbara vän Pernilla =)

Kram på er!


Första vårtecknet :)

Har haft en jätte skön fredag!
Jag och Melvin hade en lugn och skön start på dagen. Var här hemma och busa o myste! Sen efter lunch så klädde vi på oss och trotsa "stormen" för att promenera hem till Jenny :) Det blev en mysig eftermiddag med både Jenny och så var även Sandra där med sina sötnosar!!! Strax innan fem så var de åter dags att promenera hem, tack o lov så hann jag hem innan Melvin började gallskrika av middagshunger...men det var inte med många minuter till godo! Men det viktigaste av allt var faktiskt att jag såg de första vårtecknena idag, se bilden nedan!! Något som också var otroligt skönt var att röra på sig igen, blev ca nio kilometers promenad idag =)


Vårtecken nummer ett!!!!

    
Vackert i solnedgången på väg hem!


Vem försökte jag lura?

Ja, vad trodde jag egentligen? Hoppades så innerligt igår att Melvin inte skulle få någon feber. Jag var dessutom väldigt hoppfull även när han somnade....lillskrutt somnade redan vid 18 igår och då hade han faktiskt bara en temp på 37,9 och det var ju inte så mkt att orda om. Men redan 01.45 vakna han igen och var ledsen, så Magnus gav honom mat och han somnade igen. Jag var upp en liten vända då också och då kändes han varmare än när han somna men har var sååå trött så vi bråkade inte med honom o ta tempen. Men idag då jag och Melvin steg upp strax innan nio och jag tog tempen på honom så var det bara att inse att vi får en hemma dag, 38,9. SUCK. Jag hatar vaccinationer. Tack o lov har han varit en glad och lekfull kille idag iaf!
   Ikväll då han somnade vid halv sju så var febern nere på precis under trettioåtta...så tror säkert att han är feberfri imorn då han vaknar!!
hur man än vrider och vänder på det så har det ju varit mycket bättre än vid förra vaccinationen. Men är drygt att behöva veta att det går iaf 2 hela dagar att vara hemma när han blir vaccinerad för att han reagerar så starkt. Stackars lillskrutt.

Annars då....ja, jag och Melvin fick besök av Sandra idag! Jag höll på att klättra på väggarna här hemma efter två veckor hemma (förutom i lördags). Först en sjuk Melvin, sen en sjuk jag själv och nu en vaccinationsdålig Melvin. SUCK. Nu får det vara slut på eländet! Så jag kände verkligen att jag behövde träffa någon vän och få babbla en massa strunt mellan himmel o jord, så var trevligt med besök! Så imorn har jag bestämt att Melvin är feberfri så vi kan bege oss hem till fina Jenny efter lunch på lite myyys!

Nu ska jag fortsätta vinna över Magnus i Wordfeud och sen ska vi se på Biggest Looser =)


Titta! Jag sitter själv o leker! Hälsningar Melvin :)
(Fian den här bilden tillängnar jag dig, hihi)


RSS 2.0