Semester & Midsommar

Ja nu så är det semestermode för mig & Melvin. Den här veckan var vår första lediga vecka och vi har haft det alldeles kanon!!! I måndags så var det en hemmamys dag med städning och bara tid att umgås på!! Var väldigt skönt efter att jag & Magnus var på bröllop i Halmstad förra helgen. Ett alldeles underbart bröllop men att köra 110mil och hinna med ett underbart bröllop på 32h gjorde att man var ganska mör!!! Men det var det värt...men otroligt skönt att vara hemma i måndags o ta det lugnt =) Även tisdagen spenderades hemma.....förutom på kvällen då Magnus & Melvin tog en turné till Bauhaus medans jag var på föräldramöte på förskolan där Melvin ska börja i augusti. Det känns verkligen kanon, jag hoppas så att det blir lika bra som det känns nu. Onsdagen kom, den tillbringades inne i stan!!!
   Jag och Melvin skulle ta bussen in till stan 10,27. Men tji fick ju jag, för nu var det ju sommartidtabell så bussen gick inte från 10,57. Dock så var det ju ingen idé att gå in igen men nu helt plötsligt så blev det ju lite mer brådis med Melvins lunch. Så ringde hem till Magnus o frågade om han kunde avvara några minuter i jobbandet för att värma på Melles lunch så fick han äta den på bussen. Sagt o gjort och där räddade Magnus oss. Men en super glad kille lattja omkringa där vid busskurerna och roade sig med att titta på alla bilar/bussar/lastbilar som åkte förbi och tog o hoppa mellan busskurerna då o då!!! Han var så duktig.... Väl i stan mötte vi upp Carro & Emilia =) köpte med oss lunch och promenerade till stadsparken för picknick-lunch. Lunch i magarna o lunchvila på Melle sen blev det full fart på lekplatsen där =) Melvin var så lycklig. Det gungades o åktes rutschkana och sprangs hit o dit tills det nog allt var mamman som var mest trött ;) Efter buset så traskade vi vidare i stadsparken för att titta på djuren som bor där nu på sommaren (som egentligen bor på 4H-gården!) Ännu mer lycka för junior Klarin! Efter lite blöjbyte och toalettbesök för oss vuxna så fick barnen snällt sätta sig i vagnarna för en promenix mot staden! En liten tur där blev det innan Carro & Emilia åkte hem till sig och jag mötte upp Magnus i stan så åkte även vi hem. En heldag i stan som var tipp topp!!!!
    Torsdagen kom och då kom fina Sara & Wille på besök hem till oss =) Pannkakslunch och en massa bus för grabbarna medans jag & Sara han prata en massa gojja! En ny alldeles härlig dag. Då Sara & Wille åkt hem på eftermiddagen så var det bara o kavla upp ärmarna med full fokus på midsommarförberedelser! Det fixades smörgåstårta, silltårta, bakades tårtbotten, gjordes potatissallad, marinerades kött....ja det var en himlarns massa! När man sen satte sig ner så värkte det bra i fötterna!
   Midsommarafton igår =) Och en alldeles underbar sådan! Dagen började med att Magnus familj kom på fukost! O det var så härligt för vi kunde duka upp ute på altanen i solen =) Mysfrukost innan de åkte vidare hem mot Magnus föräldrar och Melvin skulle ha sin sovvila. Sonen snarkade gott i 1,5h o när han vaknade så skjutsade Magnus honom till farmor o farfar då han skulle få sova där igår kväll. Här hemma var det full fart med att lägga ihop jordgubbstårta och garnera smörgåstårta osv. Vid 14 ramlade våra fina grannar o vänner in och dagen/kvällen/natten blev alldeles fantastisk. Det var god mat, god dryck och trevligt sällskap!!! Kom i säng en aning senare än vad man är van vid sedan Melvin föddes men det var det värt! segheten idag har ju gått kanoners när man tänker tillbaka på gårdagen!!! O Melvin hade det toppen bra tillsammans med farmor o farfar. Viktigt det där att han kan sova borta likaväl som att jag & Magnus behöver få ha skojsigt utan lillskrutt ibland!!! Idag har det inte gjorts så många knop mer än o röjja undan gårdagen! Vi åt lite brunch här hemma vid halv 12 då vi käka upp resterna från igår, strålande bra! Sen låg vi mest på soffan o vila/sov tills farmor o farfar kom hem med Melvin vid 15. D blev det mys med honom och se till o fixa middag o så.

En underbar första semester vecka är har det helt klart varit! O imorn sätter vi pricken över i:et på den genom ett besök till Alsike =)

Men nu ska jag bannemej ta o krypa ner i sängen o kolla lite på tv där! Man är som sagt lite seg!!!
 
Puss & Kram skumbanan!

Njuter!

Sitter i skrivande stund i solen på altanen och bara njuter. Lyssnar på vattenporlandet från poolen och fågelkvittret från träden! Harmoni på topp! Melvin ligger inne o sover, somnade lite sent idag då han böka...han ville inte alls från början somna i sin säng....men skam den som ger sig och där sover han ännu så gott. Magnus ville nämligen så gärna klippa gräset innan han skulle jobba o det är inte en så bra plan om Melle sover ute.
Magnus är iväg på jobb nu o kommer hem runt halv9 ikväll...tråkigt då det är vår årsdag idag...men men. Jag & Melvin ska få besök någon gång nu på eftermiddagen, får se när det blir.

Blir laxpasta till middag här idag! Det är det mest snabblagade o mummsiga som finns hemma (är ju världsgott!) Har liksom ingen lust att stå o laga avancerad mat då det är strålande sol och 23 grader ute. Snabbt, lätt o gott ska det vara då!!!!

Nu fortsätta njuta av lugnet! Tror sonen vaknar när som helst =)

Tjipp


Hinner inte riktigt...

....med att blogga just nu.
Det är sluttampen på jobbet nu med sista utvecklingssamtalen och grovplaneringen i för hösten samt utvärdering av våren. O när man väl kommit hem, vilket nu varit senare än vanligt alla dagar, är det inte ovanligt att Magnus jobbar. Melvin ska få sin tid vilken jag tycker är alldeles för liten nu men så är det. När junior somnat så är det alltid ngt till jobbet eller hemmet som behöver göras. Ja kort sagt är dagarna fullspäckade.
Men snaaaaart blir det semester!! Jobbar bara nästa vecka också ochsen är det semester in i augusti månad! Ska bli himlarns skönt =)

Men detta var allt för nu! Upp o hoppa o greja lite inför dagens jobb.

Tjipp!


RSS 2.0