In under stolen!

Haha! Melvin visar färdigheterna i att kravla bakåt :) Dessutom in under en stol!!!

Framåt, javisst!!

Så häftigt det är!!! Från att ha varit en helt nyfödd o hjälplös liten kille för nio månader sedan så börjar nu Melvin verkligen bli en stor kille :) Han traskar ju på i hundraåttio när han håller en i händerna, till kattens stora sorg!! Haha det är "Melvin vill leka med Skuttan men det vill inte Skuttan" Hon tyckte nog det var bättre när Melvin satt still och hon kunde välja avstånd :) I söndags så knäckte han att börja dricka ur pip, dvs sån som ser ut som ett glas men med piplock, ett pipglas :) Och idag så såg iaf jag för första gången hur han tar sig fram för egen maskin. Bakåt har han grejat ett litet tag men nu även framåt....är inte riktig krypning att han står på alla fyra mer nåt mellanting mellan åla och krypa. Men vad gör det, nu kommer säkert mkt av han frustration att han inte kommer framåt försvinna och en annan får kolla över vad som finns på golvet! Vår stora-lilla kille <3

Ganska grått o tråkigt ute idag! Får väl se vad dagen erbjuder :)


Mer husfix & bilder :)

Ja husfixandet fortsätter :) Ikväll har markiserna kommit på plats på framsidan av huset samt entrétaket över ytterdörren!!! Även pooltäcket är på plats så nu kan ingen ramla i. O sist men inte minst håller Magnus & Magnus just nu på med att borra hål i huset :P En kabel ska in från parabolen ner i sovrummet.

Just de, glömmde ju säga grattis till vår fyrbenta lilla tjej igår =) Hon fyllde hela 7 år!!

Nu bildbombning!



Melvin fick åka med pappa på traktorn idag!


Rep på plats runt poolen!
Pooltäcke på plats!
Samt en snygg rabatt längs med thujorna!


Markiser och entrétak på plats!


Lillskrutt chilla på trädecket!

Jag o min lilla älskling har myst massor idag på hans 9 månaders dag <3

Nattarbete i trädgården

Ja idag är jag både trött och känner mig lite smått mörbultad faktiskt :) Jag och Melvin hade en super trevlig dag igår inne i stan hos Carro! Lite shopping och allmänt sällskapande. Blev tom så att vi hann chilla lite hemma hos Carro också för Magnus hörde av sig o sa att han skulle in till stan så då tyckte jag att han kunde hämta oss! O de gjorde han :) När vi kom hem så mumsa vi middag och natta Melvin innan vi gick ut i trädgården. Jag tänkte väl att jag är ute en stund och sen skulle sova för jag var tröttis men icke. Vi var så flitiga. Vi skruva fast stolphattarna på staketstolparna kring poolen, fick dit hamparepet som Magnus köpte igår innan han hämta oss. Sen skulle vi påbörja att gräva ur gräset mellan alla 22 thujor på framsidan för vi fick lära oss av en trädgårdsarkitekt att man ska inte ha gräs intill för det stjäl så mycket kraft från thujorna. Men det hela slutade med att vi till slut skulle behövt pannlampor. Vi är ju så envisa och vi ville bli klara. Och vi blev det faktiskt....23,15 lade jag sista täckbarken på plats, halvt i blindo. Då var jag så trött att ögonen gick i kors och kallt var det, ynka 3,5 grad så jag hade mössa! Galetatt ha mössa den 29 maj. Men skönt va det :)
Det blev iaf jätte fint alltsammans! Men undra om man kommer kunna röra sig framåt kvällen, 21 säckar á 50 liter blöt täckbark o asa på var tungt!
Idag när Magnus slutat jobba så ska vi dona mer ute! Nu ska markiserna upp, det är ett måste då det blir hur varmt som helst här inne när det är fint väder ute eftersom solen når vårt köksfönster nästan hela dagen. Plus att vi ska göra ett nytt försök att få ihop vårt entrétak!!! Haha vi lyckades inte förra sommaren när jag var gravid och hade sisådär med tålamod, hoppas på bättre lycka ikväll! Så kul det är att hålla på att dona ute, framför allt när jag och Magnus kan göra det tillsammans o få kvalitetstid medans Melvin sover och ändå blir det massor av bra gjort :)

Ska se till att ta lite bilder med o lägga ut! Ska bara få lägg beslag på Magnus dator så löser det sig!!

Dagen idag blir annars lugn för mig o Melvin. :)


Sommar sommar sommar!!!!

Ja men jösses vilket sommarväder det blivit :) Det måste ju vara för att vår pool blev klar i lördags!!! När det blir så här fint väder och man är ute hela dagarna så blir helt klart bloggen lidande. Man har ju ingen lust att ta fram någon dator/ipad då för att blogga.

Vad har hänt då? Jo i måndags så hade vi ju fina Jenny & Elsa på besök här hemma!!!! Vi hann med både lunch och fika, super mysigt. I tisdags så kom Fia på besök när hon slutat jobba :) lite mellis i magen och bus med Melvin innan vi tog en liten promenix som stackars Fia fick halta hem ifrån utan sko då hon fick sån fruktansvärd skoskav. Hoppas foten mår bättre min vän! Sen på kvällen kom även hennes älskade Oscar då även han slutat jobba så då lyxa vi till det sådär på tisdagskvällen med kycklingspett o klyftpotatis , mums!! I onsdags och torsdags så var jag och Melvin hemma och myste själva innan vi i fredags var i stadsparken och myste med Sarah & Nova :) en riktig toppen vecka som avslutats med en härlig helg!

Igår så var Magnus över o hjälpte grannarna med lite gjutningsjobb. Jag o Melvin gick dit när han vaknat. Sen gick vi alla hem här istället och bada i poolen, 18 grader skrivs i temperaturfältet på premiärdoppet :) dagens avslutades med en underbar kväll tillsammans med Tomas & Anna samt Madde & Rickard och schlager :)
Idag har det också varit fullt ös. Mattias kom vid tio och fixade elen till poollampan. Sen åkte vi en sväng till Melvins farmor o farfar o sa hej innan vi åter åkte hem och fick besök av hela familjen Abrahamsson!!!! En härlig dag :) Nu sover Melvin och jag & Magnus ska mumsa middag och sen bara mysa hela kvällen!!!!

Puss o kram skumbanan!!!!


Har varit urkass på att blogga nu mår det ...

Har varit urkass på att blogga nu mår det helt plötsligt blev sommar =) Jag o Melvin är ute o leker så Mkt som möjligt om dagarna o på kvällarna när han somnat så är jag o Magnus ute o donar i trädgården!! I måndags o tisdags hade vi besök =) Alldeles super bra och i onsdags skulle vi varit på föräldragrupp på Bvc om spädbarnsmat....men hoppade det då det inte kändes Aktuellt. Just nu är vi på bussen på väg till stan! Vi ska leka med Sarah & Nova i stadsparken =) Hoppas ni alla har en underbar fredag!!!


22 blåmärken.

Hur är det möjligt? Bytte nyss från leggings till mjukisbyxor och passade då på att räkna mina blåmärken på benen. 22 stycken är de. Jag fattar inte hur jag lyckas...jag har jämt blåmärken på benen!!! När jag jobbar så har jag typ jämt blåmärken på sidan av låren för att jag aldrig lär mig att matborden på jobbet är liiiiiite större än jag tänker. Så jag svänger runt dem för tidigt. Men nu jobbar jag ju inte ens o ändå har jag massor av blåmärken. Hehe verkar räcka att man tittar på mig så får jag ett nytt.

Har haft en helt fantastisk dag idag trots den mindre bra starten imorse! Melvin & Jag fick oss en timmes sömn efter att jag bloggat imorse. Sen mumsa vi frukost och dammsög bottenvåningen innan lilleman var trött igen! Två maskiner tvätt har fixats och fått hänga ute på tork och är nu ikväll vikt och ligger på sina rätta platser :) Fick finbesök runt klockan tretton idag!!! Mysiga kollegan Jenny och hennes två månder gammla Elsa kom och hälsa på mig och Melvin. Det hanns med både lunch och fika!! Båda barnen hann ta en tupplur var och mysa!!! En helt perfekt dag =)
Dagen ska avslutas i soffan tänkte jag! Måste ju se på trädgårdsdrömmar på tv4 om (10 minuter), man får så mkt idéer och inspiration till vår gigantiska trädgård av det programmet. Ska bara ta o klura ihop alla fina idéer till vad vi vill ha och vart....det är det svåraste tycker jag. Vad vill man ha vart. Sen får vi väl se vad kvällen erbjuder på tv....eller om de blir lite pyssel ute innan kudden ropar!!! Melvin sover sedan 1,5h tillbaka :)

Imorn kommer det bli en ny fantastisk dag, det är jag säker på! Men den berätar jag om då!

Muppmorgon.

Det blev ingen bra start på veckan. Eller den börja väl ok, Melvin sov till 05,10 innan han ville ha välling. Somna om fort igen, men dock bara i 45 minuter. Sen har det varit kaos. Drömt som tusan har lilleman gjort och när jag väl lyckades bryta det så är det som om han inte vågar somna igen....liksom som om han är rädd för drömmen. O då är han nästintill otröstlig :( Trots att vi stigit upp o han får leka så är det en ledsen Melvin som är sååå trött. Han har inte sovit klart på långa vägar. Så ska väl göra ett nytt försök att få honom o sova. Wish me luck!


Middagspremiär ute!!

Så var ytterligare en vecka till ända. Det har dock varit en väldigt händelserik vecka här hemma. Från att det såg ut som ett halvt kaos med massa plankor över hela poolen för att den inte skulle blåsa iväg osv. Men nu är bannemej allt klart och idag har jag skruvat ihop solstolar och pimpat pooldecket!!! Det är så fint här hemma nu!!! Jag sitter i skrivande stund på altanen med ett glas vitt och bara myser över hur fint vi fått det!!!!! Har avnjutit årets första middag ute, det är en helt fantastisk kväll...solen håller på att gå ner bakom träden, det är alldeles vindstilla och man njuter av fågelsången :)

Imorn är det ny vecka igen! Och morgondagen har inga planer!! Men de visar fint väder så gissar att jag & Melvin tar o hänger i trädgården! Borde städa inne, men de e ju inge kul när det är fint väder ute :P Städa inne kan jag göra en annan dag!!!

Nu blir det en stunds mys till ute innan det blir big brother på tv kl 21, då får utemyset övergå till soffmys!!

Hörs imorn alla bloggläsare!!


Charmtrollet testa nya solstolen idag =)

foto0459 (MMS)

Charmtrollet testa nya solstolen idag =)


Trumvirvel.....

....poolen och allt som har med den att göra är nu istort sett KLART!!!! Det enda som är kvar att göra är att det ska sånt där typ båtrep (heter säkert nåt annat bra) genom staketstolparna så det blir lite inramat :) Men det ska jag och Magnus själva fixa!!! Vi är så nöjda med resultatet....nu ska vattnet bara bli lite värmare än de sju grader det är just nu så ska det plaskas!
Snickarna har verkligen gjort ett monsterjobb de här två dagarna. Helt sjukt hur de jobbat på!!! Magnus han har jobbat på som en liten gnu han också där ute som typ snickarassistent plus att han både igår och idag fått åka en tur till stan för att köpa grejs som saknats. Jag har haft fullt upp jag också....samtidigt som jag tydligen fick rollen att se till att alla fick kaffe och mat när det behövdes så har det varit fullt upp med Melvin. Lillskrutten vill ju inte sitta o leka längre utan nu ska man stå och gåträna varje vaken sekund. Super kul att han verkligen vill men ibland så vore det kanon om han bara älskade att sitta o leka på sin lekmatta ett tag :P Har varit ute väldigt mycket idag och hann även med att gå in en vända till grannarna Annicka & Kenneth o gunga lite i deras hammock =) Ska dock aldrig mer vara ensam om all markservice när man har en liten kille som också vill ha ens uppmärksamhet och man själv vill försöka bidra med något i bygget också! I helgen har jag väl inte bidragit nå speciellt med trädecket men jag har skruvat ihop vår nya gril samt nya möbler som ska stå på pooldecket, inte riktigt klar ännu men det kommer i de närmsta dagarna!!! Återigen stort tack till världens bästa snickare Marcus & Magnus, ni är guld värda!!




Har blivit super fint!! Ihop byggt med det trädeck/altan som byggdes då vi flytta hit. Så nu har det fått en fin kjol alltsammans och två trappor upp, en från mellan huset o carporten samt en där nya - gamla trädecken möts =)

Idag fick det bli köpt pizza till middag då jag verkligen inte fick ihop tiden att både vara mamma, marktjänst och hinna med att fixa till en grillmiddag. Hade ju fullt upp med att göra ny mat åt Melvin också eftersom den var slut. Så tur det finns pizzerior ibland....dock mår jag väldigt skumt ikväll och har gjort sedan en stund efter vi åt...hoppas det inte blir nå värre.

Nu blir det en liten kort stund i soffan innan mina ögon kommer gå i kors och en samarin som lördagsgodis o se om magen lugnar sig!!

Pooldeck!

Ja oj vad det händer grejer där ute!
Våra snickare, Marcus & Magnus är ju helt klart de bästa man kan ha! De kom klockan 07 imorse och håller på där ute för fullt än. Ja givetvis har det varit lunch och middagspaus annars hade ju stackarna ramlat ihop men de är så himlarns duktiga! De har hunnit göra hela stommen och just nu sätter de upp staketstolparna!!! Och vid middagen satt de o sa att de skulle hålla på tills det blev mörkt. Vet inte om det var ett skämt eller om de tänker göra det. De är i vilket fall som helst hur grymma som helst =) Vi ska iaf se till att avnjuta årets första rabarberpaj innan de åker hem. Har närmligen idag skördat mina första rabarber i våran alldeles egna trädgård =) Hur mysigt som helst!! O som jag längtat efter rabarberpaj....så längtar sååå till kvällsfikat!

Jag då! Ja jag har ju inte direkt snickrat så mkt idag :P Jag har stått för all mat  o dryck till grabbarna. Har känt mig som en riktig hemmafru idag som tar hand om barn och servar karlarna med mat. Har dock gjort lite nytta förutom matfix...har skruvat ihop vår nya grill då den andra har blivit en smula misskött, så mkt att den nästan har rostat håll i bottnen. Men den nya får inte komma ut och grillas på från ett sånt där överdrag eller vad man kallar det är inköpt så denna inte också blir förstörd. För att montera ihop grillar är nåt av det värsta jag vet. Huvudvärken har också varit på besök här idag och är ännu. Har haft ont i huvudet sedan efter lunch och den vill inte ge med sig. Har tagit både ipren och alvedon. Så nu är hoppet till lite godis, loka och rabarberpaj. Sen hoppas jag huvudvärken är bortblåst. Annars får det bli en ny ipren och nanna. Hoppas just nu att lilleman fortsätter sova...hihi för grabbarna är och snickrar precis utanför hans fönster.



Just de, ringde ju Epoq idag angående vår lådfront till soplådan i köket som krascha igår. O det var iga problem....det gick självklart på garantin och de lade in en ny beställning på en ny front på en gång. Dock kunde de ta någon vecka innan den kommer då deras lager tydligen är i Tjeckien. Men huvudsaken att det är en ny beställd och att man slapp behöva bråka för att få en ny =)

Hoppas ni alla har en alldeles fantastisk fredagskväll!!!

En oycka kommer sällan ensam.

Ja visst ordspråket i rubriken stämmer ju oftast. Men hur många olyckor kan det komma på en gång??? Det har fasen varit någonting hela tiden nästan sedan Melvin föddes. Som jag skrivit tidigare. Men idag kom nästa grej. Nu hade man börjat tycka att nu går det ju riktigt bra med allt men icke. Det var efter middagen idag.... jag var och bytte blöja på Melvin och Magnus plockade av mat o disk från middagsbordet. När jag och Melvin kommer tillbaka så har en kökslucka ramlat av :( Eller ja ni som vet hur det ser ut här hemma så har vi ju bara lådor och inga skåp på underdelen av köket. O lite speciellt är det där soptunnan är. Där är en jätte låda till sophinkar o lite annat bra att ha men tre lådfronter. En sitter fast och luras alltså bara medans de andra två är de som åker med när man öppnar lådan och nu har alltså den övre av de två ramlat av. Väldigt intressant. Så nu ser ju hela köket för djävligt ut för det första man er är våra sopor när man kommer in i köket :S Så imorn bitti är det jag som ska ringa Epoq o kräva en ny front som vi kan sätta dit för den som lossnat är ju paj pannkaka eftersom skruvarna slitits ur hålen. Ja håll tummarna för mig imorn att de bara förstår istället för att man ska behöva bli irriterad.

annars idag då. Ja det var en ledig dag för Magnus idag och vi fort till gränby för att fylla på kylen efter att Melvin tagit sin förmiddagsnap =) Men åhh vad jag ångrade mig när vi kom dit. Hur mkt folk som helst plus att jag tror hälften av alla barn från jobbet var där med sina föräldrar så handlingen tog en jäkla tid då de stoppa mig och skulle prata o hälsa på Melvin osv. Visst är det okej om man säger hej, men tycker det är lite sisådär när ens förskolebarns föräldrar stoppar en och babblar på som om man vore bästa vänner. Njeee det där ska vara på en lite lagom nivå. Sen bar det av hemmåt iaf och jag fick ett infall och ville stanna till på K-rauta. Ville så gärna köpa en Stamros till vår kruka på trappan till entrédörren =) Sagt o gjort och den är även planterad o det blev så fint =) Har även planterat mina lavdelplantor idag också.
Imorn är det fullt ös i vår trädgård. Det ska byggas polldäck för allt var fingrarna glöder. Dock inte av mig :P Hihi det där får snickarna klara av!!! Vet att vi iaf ska se till att grilla imorn också, för då är det ju trots allt fredag!!!

Hockey på tv just nu och jag tittar med 1/6 öga eller nåt. De ligger ju under med 1 - 3 så inte spännande ett dugg. Får väl se om Sverige lyckas vända detta eller om VM tar slut ikväll för dem.

Natt natt!!

Melvin träffat sitt första band.

Ja vilken seg dag detta var. Jag vaknade o blev besviken på en gång...jag var helt säker på att det var lördag idag när jag vakna....haha! Jag är verkligen helt dagvild den här veckan...var lika säker på att det var fredag hela dagen igår så var ju inte konstigt att jag trodde det var lördag idag. Men nu är jag åter med i gamet och vet att det är ONSDAG idag =) Men det gör ju inget för det är ju en ledig dag imorn när vi ska se till och fixa så allt finns hemma inför att snickarna kommer och börjar bygga trädecket runt poolen på fredag :) På fredag jobbar Magnus dock. Blev ingen ledighet för honom då eftersom han fått ta ledigt lite hit o dit i samband med allt poolkaos.
Men har vi tur så har vi ett färdigt trädeck runt poolen som går ihop med det befintliga innan det är ny vecka, hoppas hoppas!!!!

Nåja när jag väl fattat att dagen inte var en lördag så blev det en lite donar/slappar dag här hemma! Melvin har varit lite smågnällig idag, vet inte om det är tänderna som på nytt rör sig lite för har dreglar åter nå fruktansvärt och vill tugga på ALLT. Men ikväll så tog vi iaf en tur hem till Pelle & Monica för att titta på deras nyanlagda damm. Jag är ju verkligen ingen dammfantast, jag tycker det är lite äckligt med alla grodor och stora fiskar där i men visst var deras pool fin. Men som jag sagt hela tiden. Jag vill inte ha en själv.....i motsatts till Magnus som alltid drömt om en damm.Vi hade dock glömt bort att Pelle & Monica skulle få finbesök ikväll. När vi kom dit så satt alla och åt! Det var hela Larz Kristerz som var på middagsbesök inför kvällens spelning i Åkerlänna Bygdegård. Magnus satt o snicksnacka lite med dem då alla utom en verkade hålla på Leksand i hockey. Sen när de ätit klart så blev det fototajm! Lilla Melvin måste ju ha en bild med sitt första band han fått träffa =) Så vi traska ut på altanen hemma hos Pella & Monica, väl där fick Melvin sitta i Peters knä. Han var så duktig lillskrutt. Trots att klockan var en bit över 19 och han var jätte trött så satt han där så snällt och gav lite leende när Magnus tog fram kameran! Tack grabbarn för att ni fotades med Melvin :)



Nu sover Melvin som en tok i sin säng sedan vi kom hem. Han var helt slut.

Jag ska lägga ifrån mig Magnus dator och se på bygglov och efter det blir det Arga Snickaren som vi spelar in!!!

Hörs imorn! O då är det bannemej TORSDAG!

Rensat ogräs o planterat!

Idag känner jag mig fantastiskt duktig!!! Från att dagens planer gick i kras så blev det en väldigt flitig dag här hemma!!!

Magnus blev glad över att jag "stannade" hemma. För då kunde vi få upp pool-linern. Magnus och Snickar-Magnus hade härom dagen vikt ut den på botten av poolen och sen täckte de över poolen med en gigantisk presenning. Så idag när solen värmt på lite så var det ju som en bastu nere i poolen, vilket innebär att linern blivit varm och den gick att få på plats! Sagt och gjort. Sen började vi fylla på de 2 - 3 cm vatten som behövs för att släta ut bottenvecken på linern. Kallt som f*n var vattnet, men jag fick hoppa upp (skönt för mig!) för att Monica skulle fara iväg (hon passade Melvin så vi fick dona med poolen i lugn o ro). Men Magnus fortsatte ligga o plaska där på bottnen. Efter en stund sa han att det var skönt i vattnet, men det tror jag inte på.....tror snarare sagt att det var han som tappa känseln. När vi fått i de där fjuttiga centimetrarna med vatten så tog vi beslutet att ringa en snubbe som Magnus fått nummret till av en släkting som kunde hjälpa oss med vatten. Gick fint de med och han skulle komma närmare kvällningen. Så då blev det en pool-paus.

Jag och Melvin busa och gjorde iordning för middagen medans Magnus jobbade på på kontoret! Sen hann vi dessvärre inte mer än sätta oss vid middagsbordet så kom vatten-killen. Så den middag jag sett fram emot hela dagen med mys och grillat blev en middag med mig själv...eller ja Melvin satt o sällskapa med mig då han hade hunnit äta innan oss men ingen Magnus till sällskap. Tråk tråk.
Men tio kubik vatten fick vi i poolen iaf och nu är den stabil som få och allt ser kanon ut, 1/3 av poolen är nu fylld med vatten :) Nu ikväll kom snickar-Magnus för att hjälpa att montera fast lampan ordentligt så just nu står den stackaren i vadarbrallor i den 6:gradiga vattnet. Ja just de, Tack snälla Ronnie för att du och Tim kom och låna ut dessa byxor =) Tim är ju världens charmtroll, vet dock ej vad jag gjort, men han tyckte absolut att det var jag som skulle hoppa ner i poolen och inte någon av killarna!! Sötis!!

Sedan Melvin somnade strax innan halv7 så har jag varit ute hela kvällen jag också. Jag har rensat bort allt ogräs i vår stenrösrabatt!!! Fick ju en rabarberknöl vi plantera där i fjol av Magnus farmor och oj så bra den trivs där! Funderar på att plocka de första rabarberna imorn o göra en paj...någon som är sugen på o komma o äta den med  mig?! Men åter till rabatten, så ikväll har jag som sagt rensat allt ogräs och planterat tre knölar till!!! Så nu ska vi få rabarber upp över öronen!!! Men det blev väldigt fint i rabatten, känns skönt att kunna vara delaktig och göra sådant som jag kan i trädgården. O detta tillsammans med Magnus på kvällarna :) En elektronisk barnvakt är bra påhitt när barnet ligger o sover inne och man själv vill ut o pyssla!!!
Hoppas på fint väder imorn med så jag kan plantera mina lavendelplantor jag köpt :)


Nu lite kvällsfika efter trädgårdarbetet!!

Huvudbry!!

Åh vad jag längtar efter sommaren!!! :) Dock har jag ett litet problem i mitt lilla huvud inför densamma! Det är ju vår lillskrutt. Detta eftersom vår pool kommer vara i solen och jag vill att han ska få plaska han med. Men man ska ju inte smörja in småttingar under året med solskryddskräm eftersom de innehåller en massa ämnen som blir till rena giftet när bebisars kroppar tar upp dem. Hittade att om man ändå prompt ska envisas med solkräm till bebisar så ska det vara fysikalisk solkräm. Men jag hittar inga exempel på vilket märke eller vart man kan köpa detta.
Givetvis är ju skugga, parasoll och kläder det bästa skyddet!!! Men tänker just när det blir badtajm. Iofs kanske de små klarar sig den stunden med solhatt o så medans de plaskar lite. Hur tänker ni andra föräldrar som har minisar den här sommaren och ni föräldrar som har klarat av den första sommaren, hur gjorde ni?? :)

Idag har jag & Melvin en hemma dag!!! Imorn ska vi träffa fina vännen Sarah o hennes lilla tjej! Får väl se om det blir här hemma eller om det blir fint väder så vi kan åka till stadsparken o leka lite :)

Ha en fin måndag!!!


En lång dag :)

Dagen idag har faktiskt känts som en evighet, vi har hunnit med massor! O detta trots att vi inte klev upp från strax före nio! Det blev en mysig familjefrukost innan vi kicka igång dagen med att gå ut och städa i poolen. Bort med allt skräp i form av jord sedan grabb-ligan fick traska där i i regnet tidigare i veckan för att försöka resa upp poolväggen sedan den krascha förra fredagen. Tack o lov gick det fint!
Men idag var det städning och lägga i den matta som ska vara på bottnen under pool-linern. Sagt o gjort. Tack snälla Tomas för hjälpen med poolen och fina Anna som lekte med Melvin så ven jag kunde hjälpa med poolen!! Sen for Magnus iväg o jobba, kollade o skrev om nå cykeltävling. Han kom hem för ca 40 minuter sedan, då blev det mat i magen o nu är han o Magnus ute o grejar med poolen igen. Måtte den värme de pratat om komma nu så vi får upp linern och kan fylla i vatten!

Eftermiddagen för mig och Melvin har varit sisådär. Han blev väckt efter ynka 30 minuters sömn på eftermiddagen o har sen totalvägrat sova. Så det har varit jordens tröttaste lilla kille här hemma som inte varit på nå vidare humör :( Så när klockan var sex fick han sin välling och somnade nästan med flaskan i mun så trött han var. Hoppas han får sova riktigt gott nu!!!!


Jag tar det just nu väldigt piano i soffan! Men ska väl ta itu med diskberget på vasken innan jag blir helt kvällsdeckad! Samt vika tvätten som tvättats idag :)

Ha en fin kväll mina vänner!!!!


Soliga söndag!

Ja jag hoppas verkligen att morgonens väder fortsätter hela dagen :) Det är just nu strålande sol och ljusblå himel.....kan faktiskt inte se ett enda moln så långt ögat kan nå!!! Underbart! Som man har längtat efter en sådan här dag eftersom det bara regnat på sistone. Nu håller jag tummarna att meterologerna har fel och att det inte bara är en-dagsväder.

Igår hade vi som familj en jätte härlig dag. Jag var fortfarande jätte trött efter att kroppen ballade ur i fredagskväll men vi masade oss in till stan för att handla lite mjölk och andra nödvändigheter. Vi tog även en tur till golfen!!! Det var sååååå fantastiskt kul att vara där o spana lite på elitserien och träffa alla man känner. Sen fortsatte vi hem och Magnus bakade pizza innan Anna & Tomas kom över och såg på hockeyn igår kväll.
Kom väl i säng runt 23,45 och jag sov nog 23.46 haha!!! Jag var så trött att jag knappt visste vad jag hette! Så det var bara o hålla tummarna för att Melvin ville sova länge idag. Dock började det inte så bra, han vaknade redan halv4 inatt...med en super bajsblöja så det var ju bara o ta upp honom o byta blöja =) Han fick faktiskt välling då också när han ändå var vaken! Sen har han sovit till halv 9 =) Super skönt!!!

Nu ska jag & Melvin strax ta o börja plocka fram frukost och så ska vi väcka Magnus så vi kan ha en härlig familjefrukost tillsammans <3 Efter det lär det bli en tripp ut i trädgården och dammsuga "golvet" i poolen så vi kan göra helt klart så fort värmen kommer på besök :)

Ha en fantastisk söndag alla!!!

Sovmorgon!!!!

Åhhh vilken skön sovmorgon jag haft idag :) Magnus gick upp med Melvin då han vakna och till på köpet så var Melvins drömmar lugna inatt så han har inte vaknat ledsen en enda gång, hurra!!!! Så allt som allt har jag sovit nästan 11h inatt!!! Dock behövdes det för igår var andra dagen på 5 dagar så jag mått dåligt. Blir liksom alldeles matt och yr. Är på väg att svimma så fort jag rör mig och klarar inte ens av att bära Melvin. Fortsätter det så här så får de bli o ringa läkare/distrikssköterska så de kan ta blodtryck, järnvärde och blodsocker o se om nåt är tokigt. Vet ju med mig att jag har vääääldigt lågt blodtryck, endast de två sista veckorna under graviditeten jag hade normalt blodtryck. Blodsockret på mig har alltid varit känsligt....äter jag inte regelbundet så svimmar jag. Ja lite krux. Vi får helt enkelt se vad som händer o fötter.

Idag så fick Magnus ta ledigt just för att jag mådde så dåligt igår. Jag hade aldrig klarat av o ta hand om Melvin. Är iaf bättre idag men känns tryggt att ha Magnus hemma.
Blir väl en tur till ica sen, behöver fylla på lite i kylen. Sånt där som mjölk o bröd som tar slut mellan storhandlingarna. Annars ska vi ta det lugnt o jag hoppas min kropp återhämtar sig för imorn ska Magnus jobba.

Ha en fin lördag alla trots gråmulet o regnigt!!!


Mardrömmar

Ja inatt var värsta natten hittills med Melvins mardrömmar. Från klockan 02,40 inatt har han från o till drömt o varit ledsen. Stackars lillskrutt. Ett tag låg jag till o med inne i Melvins rum på hans golvmatta för att jag inte orkade springa fram o tillbaka mer. Tillslut vakna han o ville ha välling, så vi tog vällingmys i min & Magnus säng i hopp om att han fick ro att somna där. Visst han somna men vakna efter en kort stund igen :( så 7,15 gav jag upp o gick upp med liten. Stackare....både han o jag blir trötta. Melvin sover sedan en timme tillbaka och jag har passat på att få i mig frukost!!! Ska ta o passa på o dona lite nu och sova tillsammans med Melvin sen efter lunch :)

Ute fortsätter det regna. Man blir ju inte direkt piggare av det :( När tusan ska detta skitväder vända????


2 steg!

foto0439 (MMS)

Melvins skor vi köpte idag! De sitter kanon på hans fot och lätta att få på honom med två dragkedjor på varje sko! Tog på båda här hemma ikväll o han tog 2 steg =) Wiiiii!!!


Skor!

Ja då har vi kommit till en ny djungel som förstagångsförälder :) Skodjungeln! Melvin gör ju allt han kan nu för att stå upp samtidigt som han gör vad han kan för o ta sig fram sittande och från krypläge :) Vara still är super trist!
Men nu till problemet. Vad har man på fötterna på en liten sprallig kille som dock ännu ej går. Men som måste tåla vatten. För igår när Melvin ville sitta i gräset o leka då det slutat regna så blev han ju snabbt både kall o blöt om fötterna, o inte kan jag ju låta bli att gå ut bara för att det har regnat. Så idag blir det en tur till Gränby så att någon skofilur kan mäta hans fot o berätta vilken storlek han ska ha o så blir det till att söka efter nå bra skor/mockasiner till lillskrutt:) Vill ju kunna vara ute o leka utan att han blir kall o blöt om fötterna så vi blir tvungna att gå in av den anledningen!
Håll tummarna att vi hittar ngt bra :)


10 minuters paus!

foto0436 (MMS)

Nu får det räcka! Ett fång av mat och frukt har det blivit till Melvin idag!!! Lite nya fruktkombinationer, Hallon/banan, jordgubb/passionsfrukt och päron/melon =) Nu tio minuters paus innan det är dags att börja med middagen! Kycklingfilé, ris o limesås är på dagens meny!!!


Tips mottages!!

Ja är det någon som har ett eller flera bra tips på hur man verkligen bryter mardrömmar på småknattar? Melvin har nu i en veckas tid haft VM i mardrömmar på morgonen. Han vaknar vid halv7 - 7 och är super ledsen. När man väl får honom att vakna ur drömmen så är han jätte trött och vill verkligen fortsätta sova...men han hinner inte mkt mer än o somna innan han gråter i sömnen igen :( Stackars liten. I förra veckan så fungerade det att han drack lite vatten när man väl lyckats väcka honom men det verkar ha varit en engångsgrej. Så störigt att han inte får sova tills han vaknar glad istället för av dessa dumma drömmar. Är det så här det är för de flesta barn i någon fas eller är det bara vår lilla skrutt som drömmer väldigt mycket. Ja har ni några tips som funkat för er så är de varmt välkomna!

Idag är det verkligen aptråkigt väder ute. Regnet står som spö i backen och inte ser det ut att bli  någon ljusning. Så det får väl helt enkelt bli en fixa mat & frukt dag åt Melvin! Men inbjudan kvarstår fortfarande att om någon vänlig själ har tråkigt hemma idag så är ni varmt välkomna på lite mys!

Just de, ikväll kommer bästa snickarna Marcus & Magnus för att hjälpa oss o se om vi får upp poolvägen som braka ihop i fredags. Så håll tummarna för att det går bra för pallar inte med mera motgångar :)

Kram på er alla därute!

Slut på en dag till!

En ny dag till ända!!! Sorgen o saknaden efter Bamse kommer ju aldrig försvinna men det känns iaf lite lättare att hantera den nu för varje dag som går! :)

Idag har Skuttan verkligen varit ute o skrotat och själv visat att hon vill gå ut genom att jama vid altandörren :) Så hon har varit ute flera turer idag! Bara hoppas hon inte går in på en av grannarnas tomter då de tydligt berättat att katter är inte populära där. Är lite nervös över det faktiskt. Men himla kul att se henne vara ute o traska :)

Jag och Melvin fick plötsligt en lugn hemma dag idag. Skulle träffat en kollega till mig o hennes lilla bebis men hennes sambo hade varit dålig inatt. Dock trodde de matförgiftning så vi sköt på dejten tills imorn! Men icke, fick sms ikväll att han ännu var dålig så ingen dejt imorn heller :( Så vad ska då morgondagen erbjuda??? Om det är någon mer i vänskapskretsen som är hemma o häckar o vill på utflykt så är ni varmt välkomna att hälsa på mig o Melvin :)

Nu ska jag ta o göra mig iordning för sängen o lägga mig o läsa lite :)

Natti natti!!!


Börjar hitta tillbaka....

Ja sakta men säkert så börjar man fungera igen! I helgen så var man inte mycket till mäniska. Den energi man hade gick till Melvin för att orka vara mamma till honom. O så tvingade vi oss utanför huset en sväng i lördags och en sväng igår =) Men idag har man varit ganska så okej tycker jag. Saknaden är ju enorm men man har liksom accepterat nu att så här är det.

Idag så var det en spännande dag iaf! Det var tatueringsdax :) Klockan 15 skulle jag vara på plats på Uppsala Tattoo. Men dessförinnan kom "Bengan" på besök hit hem och lekte med Melvin och vid 13.40 kom farfar som skulle passa Melvin medans jag var i stan och Magnus jobba, även farmor skulle dyka upp lite senare. Bengan fortsätte att hänga på under dagen och sällskapa till tatueraren! Det gick kalasfint :) Så nu har jag Melvins fot på min vrist, o nog allt kändes de lite. Men det var ändå okej! Nu vill man att den ska läka fort så man får se slutresultatet. Är än så länge supernöjd!

Ikväll är det en väldigt lugn kväll hemma hos familjen Klarin! Magnus ser på hockey och jag ser på den med ett kvarts öga och tar det i övrigt väldigt lugnt :)

Lovar att jag åter ska bli ordentlig på att blogga nu! Nu borde det väl vara slut på alla elände????

Ny tatuering!

foto0428 (MMS)

Min nya (om ännu röda) fina tatuering! Melvins fot vid 6 månader =)


Tung sorg.

Detta måste vara den värsta dagen i mitt liv....eller ja i kombination med i onsdags är det de två värsta dagarna och helt klart den värsta veckan i livet.
Veckan började ju så bra med att Magnus var ledig både måndag och tisdag!!! Men efter det har inte mkt varit bra. I tisdagskväll kom vi fram till beslutet att Bamse skulle få somna in. Det funka liksom inte längre att ha en katt som kissar i sängen, skriker hela nätterna så ingen får någon sömn samt att han krafsa maniskt på olika platser i huset. Så har det hållt på i cirkus 20 månader och nu fick det vara nog för allas skull. Dels för Bamses, då han givetvis inte mår bra av ett sådant beteende men också för oss andra i familjen som blivit mer eller mindre psykiskt knäckta av detta.
Så i onsdags ringde jag veterinären på Björklinge djurklinik och fick prata med en super trevlig veterinärsassistent. Fick även prata med en veterinär som frågade vad vi hade testat med och hur länge problemet varit osv. När vi pratat ett tag så sa veterinären till mig att det bästa för Bamse är att låta honom somna in och att vi kan göra det med gott samvete då vi testat allt. Sagt o gjort....idag klockan 13.45 fick vi tid hos veterinären. Det har varit två långa dygn där man knappt varken ätit eller sovit då man bara varit ledsen och hur många gånger som helst har man hunnit tänka; Gör vi rätt? Men jodå...klockan 13 idag hoppa vi in i bilen hela familjen utom Skuttan. Åkte mot Åkerlänna för att hämta Monica (hon skulle ta Melvin på promenad medans vi gick in med Bamse.) Vi kom fram till veterinären tio minuter innan vi skulle vara där....gick in och anmälde oss och fick komma in på ett rum där de tänt ljus och gjort det så fint som det går i ett veterinärsrum. Vi hade med oss Bamses favoritfilt som vi lade ut på "skötbordet" och lite av hans favoritgodis. Efter en kort stund kom veterinären och pratade lite med oss innan hon gick och hämtade den första sprutan åt Bamsen. Det var som en lugnande/sövande spruta. Det tog några minuter och sen blev han tröttare o tröttare. Han fick ligga och somna mellan mig och Magnus på sin filt. Så nog var han trygg alltid <3 Efter en kvart kom veterinären in igen...vi pratade några korta ord innan hon gav Bamse hans sista spruta så han skulle flyga till katthimmeln. Allt gick väldigt fort för lilla Bamse. Han slapp kräkas eller kissa på sig och han svarade fort på sista sprutan. Han såg så rofylld ut och det kändes som att han fick en väldigt fin sista stund i livet mellan mig och Magnus. Vi klappade på honom hela tiden och pratade med honom <3
När veterinären sen kommit in i rummet igen för att lyssna på Bamses nu ej mer slående hjärta så fick vi vara kvar så länge vi ville. Vi bäddade in honom fint i hans filt så bara hans framtassar och hans huvud syntes. Han ska nu kremeras och får göra det tillsammans med sin filt. Så nog fick han det fint, våran Bamse.

Det har varit den värsta dagen i mitt liv (även Magnus) Att behöva ta ett sånt här beslut och vara med och låta sitt husdjur somna in går inte att förstå om man inte själv gjort det. Men som sagt, vi är jätte nöjda med bemötandet vi fick på kliniken och att det var så lugnt i stillsamt för vår lilla kille. Men det kommer ta lång tid tror jag innan man förstår att han inte är här hemma hos oss. Man letar efter honom o tittar in i rummen då man går förbi. Usch usch....saknar den lilla charmören något så fruktansvärt....han hade en så speciell personlighet vår Bamse, han var ju så översocial och låg alltid där vi var.

Just nu tror jag han sitter och mjauar tillsammans med sin pappa Pajas som också är i katthimmeln. Jag är helt hundra säker på att Bamse får det bra där uppe, mjau mjau.

Saknar dig så mycket att det inte finns ord, min lilla fyrbenta vän....kommer aldrig någonsin glömma dig då det var du & Skuttan som räddade mitt liv när jag mådde som sämst. Älskar dig.


<3 Sista bilden tagen på honom igår när han var ute o skutta runt <3

Tomt.

Finner inte ord till bloggande just nu.

Återkommer i helgen.

Familjedag+

Idag var det ju som jag skrvit tidigare en heeeelt ledig dag för Magnus!!! Dock föreslog jag att vi kunde hitta på ngot hela familjen innan det var dags att fixa det sista inför morgondagens montering av poolen. Sagt o gjort, vi ringde till Magnus syster som bor i Vallentuna och fråga om vi fick komma på besök! Visst fick vi det. Så då Melvin hade ätit lunch satte vi oss i bilen och åkte dit! Mys ute i solen hela eftermiddagen och faster fick mysa med Melvin =) Riktigt mysigt! Vi åkte hemåt runt 16 tiden och då ringe Magnus pappa och tyckte att vi kunde handla med oss pizza hem från stan så kunde de komma och äta det tillsammans med oss. Även det sagt o gjort! Så med korta ord så blev det en riktigt familjedag+. Melvin har lyckats träffa både faster, en av kusinerna, farmor och farfar idag =)

Just nu är Pelle & Magnus där ute och grejar! De skulle se till att få igång gräsklippartraktorn samt borra ett hål i förrådet där alla slangar till pumpens reningsverk till poolen ska gå. Har ingen aning om hur det går för dem, Monica gick nyligen ut o titta vad de pysslar med där ute! Hon kände nämligen att de behöver åka hem till Zelda så hon får komma ut på promenix.

Melvin då =) Ja han var så slut ikväll. Så slut att han knappt orkade äta sin välling. Men efter att han trasslade med farmor så tog jag över och fick nästan i honom all välling. Sen somnade han som en liten tok utan minsta knyst från sitt rum. Det är jobbigt att hinna leka med hela pappas familj på en dag =)

Ha en skön kväll mina vänner!

Första maj!

Tokigt så fort tiden går och det är redan maj månad =) Vilket också innebär att igår blev Melvin 8 månader....jösses så tiden springer iväg.
Hade en väldigt mysig dag igår tillsammans med Madde & Richard! Massa babbel och riktigt god mat i form av honungsglazerade ribs och kycklingsspett som tillagades på grillen och till det potatisgratäng och en massa smarriga tillbehör, ojojoj så gott det blev!!!! Sen blev det typ "cheesecake i glas" eller vad man ska kalla det till efterrätt med citrongegga, hallon o blåbär....även det var helt fantastiskt!!!! Var så galet mätt när vi gick och lade oss så man inte orkade röra en fena.

Har sen faktiskt haft en nästan bra natt inatt!!!! Melvin sov gott till halv5 (somnade redan 18.05!) innan han ville ha välling och sen somnade han om till strax före halv9 =) Sköööönt!! Bamse ja han hade ett tag då han skrek som en tok där efter att Melvin fått välling. Så vi blev galna men sen lyckades till slut Magnus få tyst på honom. Skönt med sömn.

Vad har då dagen idag att erbjuda?! Ja det är lite meck kvar inför morgondagens poolmontering. Så det ska väl se till att fixas och utöver det vet jag faktiskt inte så mkt! Familjemys helt enkelt då Magnus "kors i taket" är heeeelt ledig idag!! Så ska nog se till att ha en dag full av familjemys <3

RSS 2.0