Bröllop!!!

Ja så var ytterligare en helg till ända!!! En helg som varit innehållsrik :)

I fredags så blev det en liten tur in till Gränby då jag i panik behövde ett linne/topp att ha till min kostym. Sagt och gjort och nör jag mer eller mindre gett upp så hittade vi en super fin topp som blev helt perfekt till kostymen :) Turen till stan avslutades med att hämta paket....o inte vilket paket som helst, utan min Iphone5!!!! Wiiiii!!!!! Sen var min fredagskväll räddad efter att Melvin somnat. Magnus ville så gärna se på hockey! En hyfsat tidig sänggång då lördagen var i antågande med bröllop!!!!
Lördag och bröllop på schemat! Dagen börjar lite udda...vi hade tänkt ta bussen 15,22 till stan. Men tack o lov så slog det mug då jag vakna....va f*n brölloppet börjar ju 15,30. Tur jag kom på de annars hade man ju skämts som en tok. Det hela sluta med att svärmor körde oss till brölloppet i regnet :) Men som om detta inte var nog på morgonen så kom Magnus på vid 10,30 att han inte hade nå skjorta att ha....så det blev en ny panikshoppingtur som resultera i en super fin skojrta och även en slips. Då svärmor körde oss var Pelle & Madde var här hemma o tog hand om vår lilla grabb!
Det var ett helt fantastiskt bröllop; vigseln, maten, festen ja allt var verkligen toppen!!! En helt underbar tillställning :) Tack Sara & Erik för att vi fick vara med på eran stora dag! Pricken över i;et var ju att här hemma skötte sig Melvin så bra! Allt gick lysande och strax innan 19 hade han somnat :) fram till Melvin somna var alla ovannämda hos Melvin o sen var det bara Madde!

Idag ska jag ju erkänna att jag varit som en zoombie. Så fruktansvärt trött. Melvin var nämligen pigg som en lärka redan kl 8 så inte så mkt sömn inte, o då alkohol i kroppen på de! Men dagen har gått bra. Vi var på Gränby o fika med Madde och Jonas innan vi skjutsade Madde till hennes föräldrar :) sen åkte vi hem och busa med sonen tills han decka. Efter det har vi varit deckade i soffan o tittar på tv :)

Nu ska jag ta o sova, så man är människa imorron igen! Ska vara hos tandläkarn kl 10,30 o rycka de sista visdomständerna.....blääää.

Natti natti


Stoor liten Melvin!

Ojoj idag blir det typ bara Melvin i inlägget =)

Igår var det 1;års kontroll för Melvin och det gick ju som en dans! 82 cm lång och 12,5kg är de nya siffrorna för lillskrutt som snart knappt borde få kallas för lillskrutt :) Läkarundersökningen gick även den galant och vaccinationen lika så. Givetvis så blev han ledsen då de sprutade in vaccinet i benen och han var faktiskt lite mer svårtröstad den här gången än tidigare. Men så har han ju också blivit äldre :) För första gången så har Melvin inte blivit sjuk efter en vaccination, hurra!! Han var lite tröttare än vanligt och hade inget tålamod om någon inte gick som han önskade...men jag tar hellre det än den skyhöga feber som han ådragit sig de två tidigare vaccinationerna. En bra dag för lillskrutt som sen somnade som en klubbad säl igår kväll =) 
   Kvällen tillbringade jag tillsammans med Anna som kom in på te-mys!!!
 
Idag har det verkligen varit fullt ös för Melvin! Vi började dagen med att sova till halv tio! Redan vid tio kom svärfar. Han hade lovat att komma och putsa våra fönster :) Sagt och gjort och vi har nu så fna fönster så, tack så mkt svärfar =) Även "Bengt" kom på besök idag! hon ramlade in vid 11-snåret och jösses så fullt upp Melvin fick då...både Bengt och farfar att busa med. Det var en liten kille som var i himmelriket!! Fullt ös medvetslös typ! Det tog typ 5 minuter innan han decka i sin vagn efter lunchen. Kanske var han även så trött efter alla sin promenader han idag börjat ta! Ja nu traskar lillskiten på här hemma. Han reser sig upp mot allt och sen traskar han dit han vill!!! Världens lyckligaste lilla kille som äntligen kommit på att han är hur duktig som helst på att gå. Hihi dock tar han krypningen när han ska fram riktigt fort! Men nu har dte iaf lossnat så nu tar det väl inte lång tid innan han "springer" fram här hemma, stackars Skuttan :P
   Farfar åkte hem strax efter 16 men både han och farmor kom tllbaka vid halv6-6 ikväll. De kom för att natta Melvin då det är de som ska vara här hos honom på lördag då vi ska på bröllop. Välling i farfars knä och sen deckade lillskiten utan protester!!!
Det är så fantastiskt att åter ha vår duktiga nattkille tillbaka!!!! Äntligen är fasen över då det var lite nattskräck/mardrömmar som spökade för honom! Nu somnar han själv igen och sover som en liten prins! 

Ikväll är jag ensammen hemma, Magnus är iväg på basket. Så ska ta o göra mig en kopp te och bänka mig framför tv:n, om en liten stund är det ju "hela sverige bakar"!!!!! Så mysigt program....tror de skulle baka cupcakes idag =) 
 
Over and out från en stolt mamma till finaste Melvin <3

Stadstur

Idag så hade jag nå vision om att jag ch Melvin skulle hinna in till stan med 9,22 bussen (utan att ställa väckarklockan!) tänkte liksom att han sov som en kung hela kvällen o natten men inte vakna han tidigt för de :) Vi vakna till båda två då sopbilen kom imorse så då hämtade jag in Melvin till mug o tänkte att vi kan ju morna oss. Magnus var redan iväg på jobb. Men icke blev det nå morna, vi somna lika fort igen o sov till 9,25! Så det blev en lugn morgon och vi tog istället 11,22 bussen till stan ich börja stadsturen men lunch. Dock ville Melvin nte alls äta utan skrek o slog med händerna så fort skeden närma sig. Så det var bara o ge upp o han somna istället. Perfekt då jag skulle in på både handelsbanken och swedbank. Om 2 dagar kan jag använda mitt nya konto och kort på swedbank och nu är det adjö till mupp-swedbank. Känns fantastiskt!!!!
   Var in på kappahl och bytte två pyjamasar som var helt konstiga. Den ena hade krympt typ 3 cm jämfört med den andra i tvätten så den passa ju inte längre. Men så det var 2-pack så tog jag med båda och fick så trevlig hjälp så! Hon tog o reklamera de som blivit knas och jag fick nya med mig hem :) Efter detta hade Melvin vaknat igen och vi begav oss till en mataffär för att handla det allra nödvändigaste för att avsluta med att köpa nytt busskort på stationen innan bussen gick hemåt! En dag som med facit i hand blev bra trots att vi sov lite längre än planerat.
 
På bussen hem ringde Pelle och undrade vart jag & Mevin var. Han skulle komma o lämna ett par gummistövlar åt Melvin. Så han väntade på oss vid bussen och hjälpte oss av....för det var det fan ingen annan som gjorde idag. Sen blev det farfar-Melvin bus i 1,5h! Melvin passade även på att släppa i möbler och traska på själv för att visa sina nya färdigheter, duktiga lillkillen. 
 
Ikväll tog jag o Melvin en dusch! Magnus var för trött för att orka bada och jag skulle ändå duscha så då fick det bli en dusch/badning för Melvin. Gick ju bra det också! Nu sover lillskrutt, magnus ser på hockey och jag, ja jag ve inte riktigt vad jag ska göra. Får väl se :) 
   Imorn äre BVC besök på agendan!!!! Ska bli spännande att se hur lång Melvin är nu, jag gissar på 83 cm och ca 13 kg! 
 
Tjing tjong!!!

Melvins premiärbak :)

Gårdagen var bannemej inte den bästa dagen i mitt liv :) Jag var klantig mer eller mindre hela dagen och Melvin ville nte äta ordentligt, lite gröt o yoghurt vad var vi fick i honom. Tack o lov tog lillskrutt kvällsvällingen så han somnade gott...dock vakna han vid midnatt o var hungrig igenom men somnade snabbt om och sov sen hela natten. Så blev en bättre natt än jag väntat mig med tanke på det dåliga ätandet. Jag då.....ja jag gick in i saker hela dagen och var allmänt flummig. Men pricken över i:et kom igår då jag skulle plocka av middagsbordet, jag tappade hela kastrullen med potatismos i golvet. Det blev typ mos överallt. Tom i mitt hår. SUCK. Det var bara o torka upp det värsta för att sanera köket då Melvin somnat. Men söta lillskrutt verkade förstå att mamma blev alldeles matt på sig själv...så han kom till mig och ställde sig brevid och gav mig en puss. Underbara lilla unge!!!! Så när Melvin somnat strax innan 19 så var det fram med mopp o skruhink och sen in med mig själv i duschen, vid halv 9 var ordningen återställd :)
 
Dagen idag började bra :) Melvin åt bra och jag lät bli att tappa nå mat på golvet :) Vi möblerade om lite i Melvins rum.....detta då jag är sjukt less på att lillskrutt ställer sig upp i sängen och tänder taklampan. Men nu når han inte lampknappen längre!!!!
   Efter lunchvilan så bakade vi idag! Det blev mandelskorpor. Melvin satt så glad o nöjd i sin matstol som assistent :) Jag höll skålen o vispa på hans bors så han fick se och samtidigt mumsade han på ett äpple :) När jag sen skulle rulla ut degen så fick Melvin också lite vetemjöl att leka med...han hade hur kul som helst och roade sig där hela tiden!!!! Sötnosen :) Sen har dagen rullat på som vanligt med alla vardagssysslor som middag och sen bus innan Melvin ska i säng osv.
   Just nu är det sisådär sociala familjen här hemma. Magnus sitter o jobbar på inför ett viktigt möte imorn, melvin sover som en stock och jag bloggar i väntan på "Ensam mamma söker" :)
 
Imorn äre tisdag och jag måste en tur till banken! Tar väl det direkt när Melvin vaknat :) Så får vi se vad resten av dagen bjuder på! 

Boll i toaletten.

Ja men idag fick jag mig allt ett riktigt gott skratt då jag steg upp! I vanlig ordning så stiger ju Melvin upp först i det här huset, han verkar trivas med att få skrota runt själv o röja o veta att mamma & pappa är i sovrummet o mornar sig. Hörde att han var precis lite överallt på bottenvåningen och även i badrummet men tänkte inte så mkt mer på det. 
  Men så kom iaf stunden då det var dags att vakna till liv och stiga upp även för mig. Sagt och gjort och som jag tror de allra flesta känner igen så behöver de flesta gå på toa då man stiger upp. Så jag gick in i badrummet och lyfter upp toalettlocket....då brister jag i skratt!!! Där i toaletten låg en boll! Melvin har liksom kommit på det där med att lägga i saker i allt. Man hittar än den ena och än det andra i papperskorgen i badrummet och även i blöjhinken och nu alltså även i toaletten! Jag kunde ju inte annat än o skratta för det är ju lite gulligt även om bollen nu är i papperskorgen! Lilla sötskrutten :)

Kvällen igår blev iaf precis så trevlig som jag tänkt mig!! Vi var 6 stycken mammor, från föräldragruppen från BVC som gick ut och åt tillsammans på Koh pangjang och efter det tog en cider/öl på terassen efter!! Var mycket trevligt, allt förutom vädret som övergick från lite höstrusk till regn o kallt. Sen har det där jäkla regnet hållt i sig. Det har spöregnat typ hela natten....det är en sjö på gräsmattan på baksidan av huset här hemma. Inte det minsta skojsigt. Så idag blir det allt en inomhus dag. Tänker inte gå ut! Ska nog ta o baka lite nya mandelskorpor istället....nästan slut ju. O de går ju inte för sig...vad ska man då mumsa till sitt te på kvällarna.
   Dock sover Melvin just nu...inne faktiskt. Var inte alls sugen på att gå ut o vagga honom i skitvädret. Så får bli lite slöa i soffan tills han vaknar. Dumt att börja baka när han sover. Så det får stå på dagens agenda när han vaknat...baka och busa!!!
   Magnus då....ja han har en jäklarns massa artiklar o skriva idag plus att han är skvatt galen som ska åka och titta på fotboll i regnet. 

Nu, frukost!!! För det har inte blivit av ännu idag...hela förmiddagen har varit knäpp. Mest sovit hela familjen då Melvin hade en jobbig natt. Jätte orolig var han :( Stackars liten. 

Fredag!!

Fredagen är här!!! Det är en ganska så kall sådan med ynka 9 grader ute, dock är det vindstilla så var anska så behagligt. Har iofs inte varit ute så mkt...var ute i några minuter bara o vagga Melvin till sömns i sin vagn nu efter lunchen =) Så han sover gott och jag passar på att ta det lite piano med hm-katalogen som kom på posten tidigare i veckan! 

Har inga speciella planer för eftermiddagen idag! Inte mer än att jag ska försöka göra mig iordning för kvällens bravader :) Ska åka med bussen till stan strax innan halv6. Vi som hängt ihop i mammagruppen sedan barnen var relativt nyfödda ska ut o äta ikväll och vem vet, kanske vi tar en drink eller två när vi väl kommer hemifrån utan barnen =) Ska bli en superduper mysig kväll och kul att ses o snacka strunt utan att jaga alla kids! Självklart är det kul att ses med barnen också....men man får ju inte glömma att bara få vara vuxen också....inte behöva vara mamma varje sekund! Eller ja, det där lät ju lite konstigt. Man är ju mamma även om barnet/barnen är med men ja....ni fattar nog vad jag menar!!!! Ska iaf bli super kul!!
   Bara det där dilemmat med vad man ska ha på sig kvar att lösa...tycker det är så svårt så här på hösten. Är ju inte direkt varmt ute längre.
Så ska väl ta o öppna klädkammaren och byrån och se vad jag kan få ihop!!

Ha en fin fredag alla! 


Termotäcke.

Ja men detta är ju en skojsig tv-kväll =) Det är som att vara hemma i skåne under en stund! 
   Satt innan och titta på kockarnas kamp, och de håller ju till på Österlen plus att de idag åkte till kåseberga för att köpa sill :) jösses där har man ju varit hur många gånger som helst!!!!! Sen fortsatte tv kvällen med "Hela sverige bakar" där det idag är tårt-tema! O vart gör de besök då om inte på Olof Victors i Glemminge utanför Ystad =) Det är där tårtmästaren håller hus!!  Lite roligt att känna igen miljöerna i både de program jag tittat på ikväll :)

Ikväll så är det åter en kväll själv i soffan. Magnus jobbar och Melvin sover =) Ska väl faktiskt ta o krypa in till sängen när bak-programmet är slut. HAr bäddat rent i sängarna idag och plockat fram mitt goa termotäcke =) Ska bliså gosigt att krypa ner under det! Har ju frusit varenda natt nu i typ en vecka men inte orkat hämta ner mitt termotäcke...men indag när det ändå var dags o bädda i nya sängkläder så passa jag på =) Hihi kanske jag slipper ha både tröja, byxor, strumpor, täcke och fleecefilt på mig för att kunna sova! Ja, jag vet jag är frusen av mig. Iofs så skyller jag också på att det var ynka 2 grader ute när jag var uppe o gjorde välling åt Melvin inatt.

Sov gott alla!!

10.41

Ja men idag blev det ju en bra ovanlig start på dagen! Nog för att vi är sovtutor i det här hemmet men ändå. Melvin kvickna till liv runt 8 imorse...så då hämtades han in till mig i vår säng och vi morgonmyste lite. MElvin klättra runt lite i vanlig ordning och man själv kan ligga o dra sig lite extra istället för o studsa ur sängen, passar mig perfekt!!! Så gjorde vi även idag bara de att vi somnade tydligen om....för när jag tittade på klockan så stod den på 10.41. Helt galet ju. Men skönt var det =) En något senare tupplur blev det ju såklart för Melvin idag på dagen....han somnade vid halv2. Så han får väl sova ett tag till o sen får jag väl väcka honom om han sover för länge. Annars blir ju hela kvällen knas istället. 

Igår så insåg vi vid middagstid att vi behövde verkligen åka o handla. Var knappt nåt kvar här hemma i matväg. Men vi insåg också att klockan var alldeles för mkt för att dra med oss Melvin. Så vi gjorde en chansning och ringde till farmor och fråga om hon/dem ville komma o passa Melvin så kunde vi åka o handla i lugn o ro utan honom! Sagt o gjort, både farmor och farfar kom hit. Så vi åka in o handla. När vi var nästan färdighandlade och skulle gå till kassan för att betala så ringde Monica att Melvin var jätte ledsen :( Så vi betalade och åkte hem. Men då vi kom hem så sov han!!!! Dock hade de inte lyckats få i honom någon välling :S Men det blev en helt okej natt ändå....Melvin sov till 03.20 innan han vakna för välling. Jag hade ju räknat med att han typ skulle vakna runt midnatt. Men som sagt det blev en bra natt ändå! 

Idag så har vi bannemej inte gjort mkt vettigt! Bytt sängkläder i våra sängar och tvättat de o annars bara lekt :) Ska se till att Melvin får bada innan dagen e slut, självklart bad med pappa!!! Det är verkligen deras nya mysgrej. Sen ska jag väl ta kriget med Melvin om att få klippa hans naglar....någon snälla som har ett bra tips på hur man får klippa en ettårings naglar utan krig? Melvin har ju typ jämt krigat om detta trots att jag aldrig gjort honom illa när jag klippt. Han avskyr det helt enkelt. Men nog tycker jag det borde finnas något sätt som borde funka? Har du läsare något tips så kan du väl dela med dig!! Tack! 

Nu en titt i frysen för att se vad vi ska svänga ihop till middag!

Redo för höst & vinter.

Ja nu kan den riktigt ruggiga hösten (kan iofs vara en fin höst också) få komma och med den efterföljande vinter för nu är Melvin såååå redo :) För idag har jag, Melvin och svärmor/farmor varit i stan och shoppat ytterkläder åt lillskrutt. Snälla farmor skämde verkligen bort sin lilla grabb med både skaljacka, skalbyxor, windfleece, vintervantar, vintermössa, ullunderställ och mockasiner! Stackars farmors plånbok!! Melvin var helnöjd och röjde i hela butiken...var så duktig som lät oss prova både jackor och byxor på honom så vi skulle få lagom storlek =) O efter provandet fick man såklart leka lite i lekhörnan där det var massor av duplo! En super förmiddag som avslutades med en lunch/fika på fågelsången! Tack tack svärmor för alla fina kläder till Melvin! Nu kommer vi verkligen kunna vara ute oavsett väder =) Plus att han är redo för dagmamman i januari!!! *wii*

Sedan hemkomsten har lillskrutt ätit lunch och somnat gott i sin vagn ute på altanen!!! Jag skulle också vilja bli så där härligt inpackad i en vagn och ligga o sova i friska luften....ser ju så rofyllt ut och han ser ut att sova så otroligt bra!!! Märks ju iofs att han sover bra också för han är jämt på sprudlande humör då han fått sova ute! Jag har meckat lite på Melvins rum. För igår då vi var hemma hos svärföräldrarna så nämnde jag att jag så gärna ville ha ett litet barnbord till Melvin där han kan sitta o rita o eller stå o leka om han vill det! O det fixade ju sig fort. För hemma hos Pelle & Monica fanns ett möbelset med bord och stol i alldeles perfekt storlek för Melvin! Som det dessutom är Magnus morfar som gjort =) Så extra kul för Magnus att få ha något från sin morfar som Melvin kan använda! Just nu är de riktigt julröda....så ska ta o måla dem i en annan färg när tillfälle ges :) Ska bara ta o bestämma vilken färg!! Men åhh så bra att Melvin fått sig egna bord o stol! Ska se om han är sugen på att sitta o rita lite där när han vaknat. Men nu blir det till att plocka undan lite disk!!

Mysig dag.

Ja dagen idag var ju tänkt som så att vi skulle på öppna förskolan och sen hem till Jenny & Elsa på lunch efter det.  Men så blev det inte alls då Jenny blev sjuk. När jag sen såg på ädret igårkväll att det skulle vara regn o blåst större delen av dagen idag så kände jag inte alls för att gå en dryg mil fram o tillbaka till öppna förskolan, utan bestämde mig för att jag och Melvin skulle ta en hemmadag. Är ju nästan två veckor sedan i hade en helt oplanerad hemmadag. Så kunde ju vara skönt :)
   Dagen började utmärkt med att vi sov till tjugo i nio. Verkligen super skönt....men trots detta så var jag trött imorse. En mysig frukost. Det gråa vädret med tända ljus och varm o go gröt till både mig och Melvin fick starta dagen! Sen blev det lek i Melvins rum nästan hela förmiddagen fram till lunch. Lite spagetti o köttfärssås i magen och sen somna både jag och Melvin gott. Efter nästan 1,5h vila så var vi två mycket piggare filurer, så fram med dammsugaren för att iaf börja med att dammsuga bottenvåningen. Mitt i dammsugningen så kom farfar Pelle på besök. Så han lekte med Melvin medans jag blev klar med städande och sen undra han om vi ville åka med hem till dem och äta middag där (Magnus är iväg med jobbet). Så vi gjorde det! Farmor Monica undrade vad jag o lillM ville ha till middag och jag föreslog korv stroganoff eftersom Magnus gillar inte det men jag älskar det. Så det fick vi :) Melvins mumsa farmors mat med god aptit och likaså jag, tack tack för god mat!! Kändes lite lyxigt att bara kunna sitta i kökssoffan o spana i nya jotexkatalogen medans maten lagades och Melvin blev sysselsatt av farfar...eller var det kanske Melvin som sysselsatte farfar?! Mat i magen och sen fick Melvin måla med fingerfärg :) Två konstverk blev det som farmor o farfar fick! Sen gick farfar o Melvin ut i trädgården o titta på dammen o fiskarna o ropa på kossorna i hagen utanför. O då kom de såklart....så då tog de en tur till kohagen o gav dem lute äpple! Under tiden satt jag o Monica. Avnjöt vars en kopp te där inne :)
   När klockan var ca 18,15 så skjutsade Pelle hem mig o Melvin....då var lillskrutt så trött. Så blöjbyte o på med pyjamas med efterföljande välling så tog det väl max 5 minuter innan han sov. En mysig eftermiddag hos svärföräldrarna...tack för mat och lite "ledig"tid!!!!
 
Här hemma ikväll är det alldeles tyst förutom tv:n. Jag har tagit mig en dusch och nyss ätit min kvällshårdmacka :) bara min goda kopp te som ska ner i magen! 
En mysig dag går mot sitt slut. Jag och Melvin hann med och ha en mysig förmddag bara han och jag och sen en mysig eftermiddag hos svärföräldrarna....!!! Men nu ska jag gosa ner mg under en filt i soffan och invänta hollywoodfruarna på tv:n om ca 10 minuter :)
 
Sov gott alla, för det ska jag :)

Brum brum på bussen.

Ja idag har jag och Melvin åkt en massa buss! Närmare bestämt lite över två timmar har vi tillbringat på fyra olika bussar. Vart har vi då varit? Jo vi har varit i Örsundsbro och hälsat på Sarah o hennes två flickor :) En riktigt mysig dag på alla sätt och vis. O bussåkandet gick toppen med Melvin. Var en kort kort stund på ditresan som han ledsna...dvs bara sista minuterna innan vi skulle hoppa av annars gick allt toppen! Bus - lunch-sova - bus - mellis, ja så var dagens agenda för lilleman på vårt besök!!! Trodde att det skulle vara mkt röriga att byta mellan två regionsbussar men icke....det gick alldeles utmärkt och bussarna passade ihop så bra. Så det får vi göra fler gånger.

Efter hemkomsten så mumsade hela familjen middag tillsammans och sen så tog Magnus & Melvin ett bad =) Så mysgt att Melvin gillar att bada tillsammans med pappa, ett härligt sätt för dem att få mystid! Efter bad så blev fortsatte grabbarna o mysa o leka på Melvins rum och jag gick ut i förrådet för att torka ur vår frysbox oxh starta upp den! En maskin tvätt har vi också fixat ikväll då Magnus behövde ha sina shorts tvättade som han gärna vill ha med sig imorn när de ska iväg till Vårgårda med jobbet. Så det blev en väldigt bra kväll då vi hann göra väldigt mkt som inte alls var påtänkt. Skönt!!! Melvin sover som en tok i sin säng sedan drygt 1,5h tillbaka och Magnus spanar på hockey på tv och jag, ja bara slappar! Skönt de med. 

Imorn äre tisdag och vi får se vad dagen bjuder på! Men nu ska jag ta o mysa lite med älsklingen här hemma eftersom han åker iväg imorn bitti och inte är hemma från på onsdag igen.

Tjingelong!

Öppet hus på Arlanda.

Ja igår var det öppet hus på Arlanda då det är 50;års jubileum där!!! Eftersom Bengt jobbar på Arlanda så visste hon detta och informerade oss i fredagskväll :) Tack tack säger vi. En jätte mysig familjedag blev det!! Melvin sa oj femhundranittioåtta gånger (kändes det som!) han var på toppen hurmör och verkade tycka det var skojsigt att spana på allt. Synd att han inte var ett år äldre....då hade han nog verkligen gillat det och fått ut något av det! Men pappa Magnus hade väl minst lika skoj han. Hans morfar var ju flygmekaniker (om jag minns rätt) på Ärna då Magnus var en liten pojke så han har ju ofta varit med sin morfar och har därifrån ett brinnande flygintresse. Jag då, ja jag hängde mest med och tyckte det var underbart att ha en dag i det fina vädret med familjen!!! 
   Vi blev kvar lite längre än tänkt på Arlanda då fikan som var planerad på dagen blev framskjuten. Så då kunde Melvin lika gärna få sova klart i sin vagn innan vi satte oss i bilen! Men då han vaknat så skyndade vi massor hem i trafiken för en fika! Men det körde ihop sig på lite alla håll o kanter så det blev aldrig någon fika igår. Tråk tråk, men så kan det vara! Det kommer fler tillfällen.
   Istället så mumsa vi middag här hemma o busa på Melvins rum tills han somna och sen så hade jag & Magnus en lugn kväll i soffan! Vi tittade på Men in black 3, som jag tyckte var ganska så bra faktiskt! O sen blev det en tidig kväll. Har nämligen en liten kille här hemma som verkar ha fått lite nattskräck eller så är det bara så att han har mkt mardrömmar för tillfället. Han sover bra fram tills han vaknar för välling men sen när han ska somna om igen efter vällingen så hinner han knappt mer än somna ordentligt från han gråter hysteriskt. Stackars lillskrutt. Detta i kombination med att det är nya tänder på G gör det lite kämpigt för honom. Men det är bara o kämpa på. Det är ju en fas precis som allt annat och som jag förstått det är det jätte vanligt med mkt mardrömmar o lite nattskräck runt 1:års åldern just för att de blir så mkt mer medvetna då och oftast börjar gå vilket i sin tur gör att det blir så mkt nya intryck. Han somnar ju alltid om tillslut och sover gott till runt halv9-9 :) Tur är det!!

Idag så har vi än så länge bara varit hemma! Magnus har klippt gräs och håller på att dammsuga poolen så allt är snyggt och fint inför höst/vinter! Kanske det rent av var sista gräsklippningen idag....vi får väl se! Jag o Melvin har varit ute i trädgården o lekt hela förmiddagen innan vi gick in för att äta lunch och nu sover Melvin. Tanken var att vi skulle fara iväg efter MElvins lunch, men då vi inte har någon tid att passa så fortsatte Magnus mecket i trädgården och Melvin får sova ordentligt här hemma innan vi beger oss på äventyr! Själv ska jag ta o tömma diskmaskinen och spana i frysen vad vi kan tänkas laga till middag idag =)

Tjipp!

Fredagskväll.

Ja så är fredagskvällen här :) Magnus sitter just nu och ser på hockey och det kan han väl få göra i sisådär tio minuter till innan postkodmiljonären startar! Det är bannemej skojsigare än o se på Malmö - Mora i hockeyallsvenskan. Lillskrutt....ja han sover som en tok i sin säng sedan en halvtimme tillbaka!!!

Idag då! Ja idag har det fasen varit en rysligt kall höstdag. Termometern visade visserligen 8 grader varmt men de i kombination med regn och blåst gjorde att det var riktigt ruggigt. Jag fick faktiskt ta o köpa mig en mössa på stan idag för att det var så kallt :( Vad gjorde jag då på stan? Jo klockan 10 skulle jag vara hos bästa frisören Wirvla för att klippa luggen. Bengt var så snäll och möte upp strax innan och underhöll Melvin medans jag fick luggen fixad =) Strålande snällt gjort. Sen bagav vi oss in till Landing i St:Per gallerian och tog en god o mysig fika medans regnet öste ner ute. Melvin roade typ det mesta på fiket med sitt sprudlande humör och sina bus han höll på med! Satt inne i värmen och myste i en timme...då fick Melvin lunch innan vi lämnade Landings. Toabesök för mig och sen blöjbyte på Melvin och bädda ner honom i vagnen och vips så sov han som en tok! Duktiga grabben. Jag och Bengt tog då en liten minitur på stan in på Stadium för att jag behövde köpa nå tunna vantar åt Melvin som han kan ha när vi går på långpromenad och när han ligger ute o sover nu när det faktiskt blivit höstkallt i luften. Sagt och gjort! 
   Sen så fortsatte vår turné vidare till skatteverket för att hämta ut mitt nya id-kort! Lika charmig som vanlig ser man ut på de där förbaskade korten! Men ännu var inte dagen turné slut :) Jag lyckades dra med mig Bengt till Lager 157 också. Jag ville ha ett par höstvantar. Men precis som på alla aldra ställen så är det såna tumma "magiska"vantar eller så är det vintervantar. Jag vill liksom ha nåt däremellan. Får se om jag lyckas hitta nåt!!! Men en mössa blev det på lager 157 för min del för vid de laget var jag skitless på att frysa om öronen denna ruggiga höstdag. O Bengt köpte en snygg tröja och en halsduk =) plus en grej till men det är en present till någon så det vågar jag inte skriva här, hihi! 

Efter besöket på Lager 157 så traska vi tillbaka till city och Bengt åkte hem! Jag & Melvin gick då till ICa o handla det som behövdes innan även vi tog bussen hem. O tro det eller ej men idag gick det alldeles strålande att åka buss både till och från stan :) Så en alldeles positiv och glad dag!! 

Imorn ska vi åka på lite familjeäventyr! Fick ikväll veta av Bengt att det är öppet hus på Arlanda så det ska vi åka på =) Magnus älskar ju flgplan och Melvin har tyckt det varit spännande att titta när vi åkt till Arlanda o kikat på plan som kommer in för landning! Så det ska vi göra imorn, ska bli mysigt =) En fika med grannarna i gula huset är också inplanerad imorn. Så en ny dag med trevliga planer på schemat!!!! Men Nu, te och postkodmiljonären och en gosig filt.

Fullspäckad dag.

En ny toppen dag är till ända :) Lite tur är dock de då jag är väldans trött.
 
Dagen började dock med att Melvin sv till 8,55 :) Strålande enligt mig! Är fantastiskt skönt att få sova! Jag & Melvin steg upp o mumsa frukost nnan vi gjorde oss iordning för dagen. Vi läs jag, gjorde iordning en pajdeg till dagen lunch. Vid halv11 kom nämligen Jenny och Elsa på besök till oss :) super mysigt och vi mumsa ost- och skinkpaj till lunch. Super smarrigt, tror inte jag ätit det sedan jag bodde hemma i Ystad. Det var en dag full av bus för barnen. Lilla Elsa spanade intressant på allt Melvin gjorde och var så nöjd med att få hänga med och Melvin han busa på som vanligt och försökte leka med Elsa också! Svårt för honom att förstå att hon är en mindre tjej än honom och inte kan hänga med på hans påhitt. Med glada o goa barn hela dagen :) Vårt finbesök var kvar här till cirkus 16....lite över kanske klockan till och med hann bli. En jätte mysig dag. Men det var inte nog för dagen....nej det var sen middag planerad i detta hus ikväll. Anna o Tomas skulle komma över då Anna kommit hem från jobb för att se på hockey! Sagt o gjort....vid sju kom fina grannarna över, vi mumsa spagetti och köttfärssås :) Enkelt men gott! Sen bänka "gubbarna" sig i soffan o kolla på Djurgården - Almtuna medans jag och Anna satt o snacka gojja i köket!!! En mysig o trevlig kväll!!! En strålande dag på alla sätt o vis!!!! 
 
Efter den här fullspäckade dagen är jag väldans trött. Så ska ta o sova!! Imorn är en ny dag med nya äventyr :) dessutom är de fredag :) 

Sovtuta!!!

Ja men vad tusan hände idag?!?!? Jag lade Melvin i sin vagn efter lunch och han sov när klockan var 12,25 :) Jätte skönt och han somnade snabbt o bra i vagnen!!!! Tyvärr så blev han väckt av fartdårarna Bring & Posten efter ca 40 minuter. Detta trots att han stod på baksidan av huset o sov. Men iofs...de kör verklgen som idioter. Tack o liv så somnade han om så bra när jag smög ut o vagga honom lite igen...o det sjuka är ju nu. Att han totalt sov i två timmar och fyrtio minuter idag! Han vaknade inte fran precis efter klockan tre. Jag fatta ingenting....lilla Melvin som alltid sovit så dåligt på dagarna sover nu för tiden jätte bra!!! Stora killen som har alldeles perfekta rutiner nu när han bara sover en gång om dagen, och då sver han riktigt bra!!!! Han har ju haft bra rutiner sedan han var väldigt liten men hans dagsömn har blivit så mkt bättre nu när han som sagt bara sover en gång/dag :)
 
Vi avslutade dagen idag med Melvin med en busbad :) Melvin o Magnus bada tillsammans och jag tog emot honom när de plaskat klart!!! Sen lite bus innan Melvin somna! 
   Magnus har ockuperat soffan o tvn i vardagsrummet då det varit premär i hockeyallsvenskan ikväll. Ja nu är friden slut....nu är skiten igång. Jag är nget fan alls av denna serie för det är matcher jämt och det går inte att prata med Magnus då LIF spelar. Allt utom hockeyn står still då enligt Magnus. Suck. Jaja det är bara o hålla ut, det är typ över i april eller nåt.
 
 

Hemmadag!

Idag blev det en hemmadag för mig o Melvin! 
   Imorse då jag vakna kände jag mig lite småsnuvig. Så tänkte att vi är hemma idag och tar det lite lugnt och busar :) Massor av te till mig och jag mår alldeles utmärkt nu! Känner inte av någon snuva alls så det var nog en strålande plan att bara vara hemma o luffsa runt! Har iaf lyckats rensa lite i klädkammaren....rensat bort plagg som aldrig någonsin används utan bara hänger och tar plats samt sorterat/städat bland det som är kvar! Ja iaf bland mina grejer....Magnus får fixa sitt själv! 
   Lite lunch har nyss landat i min mage medans Melvin sover ute på altanen i sin vagn. Känns dock galet att man behöver ta på honom mössa och filt...det är bannemej höst nu o förbaskat blåsigt just idag. Så han fick även fotsacken på, på vagnen idag annars skulle han väl blåsa bort. Sover gott gör han iaf! 

Jag passar på att slappa lite i soffan och funderar på vad som behövs från affären! Tänkte att jag o Melvin ska bege oss o handla när han vaknat! Det är väl ungefär det som är på dagens agenda och sen få ihop någon middag. Vet dock inte vad ännu...får spåna på det med innan jag är på affären!



Vilken start....

...av veckan!!! Den kan ju inte beskrivas på annat sätt än; fantastisk!!!!

Igår hade jag och Melvin en mysig morgon, vi dammsög och fixade en maskin tvätt innan vi strax innan 11 fick trevligt besök av Melvins kompis Maximilian och hans mamma Jessica :) Grabbarna busade loss och vi mamma snacka strunt!!! Jag & Melvin hade lovat att bjuda på lunch....vi bjöd på pasta med kyckling/bacon sås till! Smaskigt var det =) Efter lunch och lite mer bus så var det två små väldigt trött grabbar som båda behövde sova så då brumma Jessica & Maximilian hem och Melvin decka direkt!!! Tack för mysbesöket...nästa gång kommer vi o besöker er! 
   Dagen fortsatte i högt tempo! Jag lagade 15 burkar mat åt Melvin! Alltid skönt att ha klart i frysen och bara ta fram om man ska iväg eller om jag och Magnus äter någon middag som Melvin inte ska ha. Så nu finns det ett tag framöver...eller nja...en vecka tio dagar iaf! Mellan varven av matagning så var det massor av Melvin-mamma bus och massor av gåträning var det på schemat igår tyckte Melvin! Hela 10 steg kom han upp i igår.... :o)
Halv 7 var det en väldans trött liten grabb här hemma så då mumsade han sin välling och somnade på två röda!!!! 
   Jag röjde upp allt i köket och ställde in Melvins mat i frysen och gjorde snyggt här innan Magnus kom hem vid halv8. Dock hade han inte riktit jobbat klart då så han for upp på kontoret direkt och var inte klar från strax innan 21. Då blev det mys i soffan och se på "Ensam mamma söker" innan sängen ropade! Jag var lika slut som Melvin igår kväll.

Dagen idag började lite udda. Melvin vaknade inte från halv9 och var då jätte grinig. Vi fattade ingenting här hemma....han klättra rundor på mig när han kommit in i vår säng och lyckades få tag i barnvakten på mitt nattduksbord o lyckades så klart nocka mig med den under ögat...välkommen blåtira! Jag känner mig så snygg :P Upp o hoppa och satte Melvin i hans barnstol för att ge honom gröt för jag tänkte att han var hungrig eftersom jag slog på Magnus redan vid halv3 att Melvin var vaken. Men nu till det knasiga....Magnus hade då gått upp till Melvin lagt honom ner i sängen o gett honom nappen sen själv gått på toa. O när han kom tillbaka till Melvin så sov han och vakna fasen inte från halv9. Så var ju inte konstigt att lillkillen var grinig när han vakna han var ju såklart vrålhungrig som inte hade ätit sedan vällingen halv7 igår kväll. Nåja lite gröt i magen rådde bot på detta grinig humör och snart var det vår sprudlande glada kille igen! Dock fortfarande en mamma med blåtira!
   Efter frukost begav vi oss till Öppna förskolan i Oxsätra. Jösses vad mycket mammor och barn....!!!! Melvin hade super kul! Han lekte massor där och var på kanon humör! Framåt halv12 fick han lunch när det ändå var fikatajm och sen packade vi ihop oss och gick till affären. Melvin sov innnan vi ens hade kommit fram till affären som är max 5 min därifrån. In o handla och sen tog jag en dryg 5km promenix hem!!! Melvin ligger kvar ute och sover i vagnen...hihi det är jobbigt och vara iväg o leka med så många barn!!!! Jag satte mig ner och tar det piano några minuter då jag tror att han vaknar när som helst =) 

En alldeles underbar start på veckan och det är bara tisdag o drygt klockan 14 än så länge =)

Kram på er alla fina därute!!!

Förresten.....
NI som inte har nåt bättre för er än o leta efter saker att kritisera ang hur/vad jag/vi gör/inte gör i min mammaroll (Magnus - papparoll) till Melvin, dra åt helvete. Det finns vissa som inte gjort annat sedan Melvin föddes. Jag är skitless på er och bryr mig inte om o ändra ett skit av det ni säger om ni inte redan har märkt det. Melvin mår toppen och är en pigg o glad framåt 1:åring. Så tänk efter hur era egna liv ter sig och gör nåt åt det istället....för gör man inte annat än o kritisera någon annan så mår man oftast inte bra själv. PUNKT.

Helgen.

Helgen lider mot sitt slut men ännu ska jag hinna med en del!
   Ska ta mig en dusch och se till och laga ny mat åt Melvin då hans hylla i frysen ekar tomt. Han åt upp det sista igår. Så ikväll fick han äta en "köpe"burk till middag så får se när han tycker det blir lämpligt för välling inatt :S Så hög tid att fixa lite ny mat åt honom ikväll....går ju så himla fort när man väl sätter fart och när Melvin dessutom sover! =)

Helgen då! Ja det har varit en bra helg =) Igår så jobbade Magnus fram till 18. Så på dagen röjjde jag och Melvin järnet här hemma. Det var bus varje vaken minut nästan. Och han släppte för första gången soffbordet och gick till armstödet på soffan, det blev väl en 3-4 steg helt utan att man ropa och visade att man tog emot honom! Duktiga lilla killen. På kvällningen kom Anna & Tomas in hit för att grilla, det blev verkligen en höstgrilning. ca 9-10 grader var det vid halv7 när Magnus & Tomas stod där ute o grilla. Men smarrigt var det tjejerna mumsa lax och grabbarna käka karréskivor och så hade vi mumsig potatisgratäng till. Sen så satt vi o hängde i soffan o snacka strunt resten av kvällen....ja fram till strax efter midnatt! 
   Idag så har vi haft en riktig familjedag!!! Efter frukost så gick vi ut på en promenad, hela familjen!!! Gick förbi hästhagen så Melvin för första gången fick klappa en häst :) När vi kom hem från vår promenad så käkades det lunch och sen decka vi alla tre. Magnus hade deckat på soffan medans jag och Melvin sov i sovrummet....galet, men i 2h sov vi =) Super skönt. Nästa grej på dagens agenda blev en tur till stan o hanlda lite samt att vi köpte med oss plocksallad hem till både oss och Anna & Tomas. Smarrigt till middag. Nu är middagen i magen, Magnus lägger Melvin och jag inväntar att Melvin ska somna så jag kan börja mecka i köket sen! 

Imorn får jag och Melvin super trevligt besök, men det får ni veta mer om då!!!

KRAMIS!

Storvreta!

Idag var det den största utmaningen på länge för min kropp!!! Jag och Melvin hade på agendan att åka till Storvreta för att mysa med Erika och hennes två grabbar =) Allt gick toppen, så nu känner jag mig redo för de flesta äventyr!!! Hejja kroppen. 
   Jag sov som en kratta inatt....mådde ganska dåligt i typ två timmar mitt i natten men till slut så somnade jag igen och hoppades på att få sova gott till 8.30 då jag hade ställt klockan. Men shi fick jag. Melvin tyckte 07.00 var en lagom tid idag. Jag höll inte med honom då och håller fortfarande inte med honom. Men vi tog o masade oss upp och mumsa frukost och sen begav vi oss iväg med bussen som gick strax före 9. Vi kunde ju lika bra bege oss iväg på vårt äventyr när vi ändå var vakna! Så först vår lantbuss in till stan och sen byte till en stadsbuss för lika lång resa till sen var vi framme!! En dag full av bus blev det i Storvreta....tack så mycket för en kulig dag Erika o grabbsen. det gör vi snart om =) Hehe men då ska vi se till att Melvi inte tycker det är lämpligt att välta ut hela mellanmålsskålen :P 
 15,10 tog jag och Melvin bussen in mot Uppsala igen. Och jag var lite nervös att jag skulle missa min buss hem och få vänta en halvtimme till istan....men det gick så bra! Dock blev jag riktigt arg och ledsen på lantbussen hem. Var en kärring som hade ställt en sån där dramaten-västa mitt på barnvagnsplatsen. Och hon vägrade flytta på den då jag kom på med Melvin. Så jag fick börja med att ställa Melvin mitt i gången på bussen....busschauffören verkar inte se att jag får problem utan börjar köra. Så jag får snabbt kasta mig och och får tag i Melvins ben o sen vagnen (jo vagnen var bromsad, men chauffören gjorde nå rivstart) stackarn blev ju både rädd och fick antagligen lite ont i benet/foten. Då ropa jag till chauffören och han stannade bums och ropa ut i högtalaren att väskans ägare skulle ta bort väskan. Då är det är kärring i 45 års åldern som försöker knuffa omkull Melvin i vagnen igen för att hon blev beordrad att ta bort sin väska. Tack o lov höll jag hårt i vagnen nu, både med en arm och hade ställt en fot där med så nu hände inget. Så efter många om och men och en jäkligt sur medpassagerare så kunde jag och Melvin sitta ner och åka hem. Men fy så arg och ledsen jag var. Var nog en hel del rädsla också för vad som kunde hänt med lillskrutt. Är så sjukt less på lantbussen nu....det är fan nåt varje gång man ska till eller från stan. Utom imorse då, då gick allt super bra!!! 
   Tur att hela dagen innan varit bra!!! 


Melvin var helt slut efter dagens äventyr ikväll så han var heldeckan 18,40 ikväll =) Inte ett pip sa han! Han åt sin välling, lade sig till rätta och sen sov han! Så nu blir det fredagsmys kväll med älsklingen! Ska se om vi kanske tar o donar lite med foton åt/på Melvin.

Ha en fin fredagskväll mina vänner!

Busdag!!!

Ja idag blev det en riktig busdag för Melvin med stort B =) 
   Vi hade en inplanerad lekdejt från början, men då lekdejten blev sjuk så blev det såklart inget av denna. Men då istället så hörde frågade Bengt om hon fick komma och leka med mig och Melvin och självklart fick hon det och det passade ju så bra när vi ändå inte hade något för oss. Snälla Bengt hade med sig 1:års present åt Melle också...vilken lite lyxgrabb! Presenter tre dagar på rad =) En läcker traktor med släp som tutar o brummar fick han idag!!! Toppen tyckte Melvin som genast börja leka med den! Bus ända fram till typ halv4 med Bengt blev det för oss...super najs!!! Kom snart tebax vettja!
   Sen var det lite mamma-son mys/bus innan vi började laga mat! Idag var det kassler med hemmagjorda potatisklyftor på menyn!! Smarrigt värre. När maten var i magen på hela familjen så fanns det inte så mkt mer ork kvar hos Melvin för den här dagen. Så det blev lite kvällsmys i soffan med både mamma och pappa innan det blev välling strax innan halv7. Han deckade därefter som en liten tok och sover så gott i sin säng nu! 
Magnus är iväg han....han spelar fotboll med UNT ikväll. Kan ju hoppas att han kommer hem utan skador den här gången ;) Jag ska göra ett sista ryck i duschen här nere och göra rent duschväggarna innan jag tar kväll och parkerar mig i soffan!!!

Imorn blir det äventyr för mig o Melvin!!! =) Men de berättar jag om då...men vi ska iaf väg på en timmes bussresa för att ta oss till platsen dit vi ska!

Ja mer än så har jag inte och berätta idag så väntar tills imorn :)

Donande!

Åh igår var en alldeles underbar dag :) Melvin var på sprudlande humör ch allt vi gjorde var toppen!! Det var precis vad man behövde efter den struliga nattningen välken innan och en lite orolig natt. Hihi han var dock så söt...jag skulle riva en morot till min lunch och passade på att skala en liten åt Melvin också som han kunde gnaga lite på. Sagt ch gjor och han vägrade lämna sin morot fran strax innan sängdags. Så nog kliar det i lillskrutts mun alltid! Men det är ju strålande när en morot hjälper honom att klia så han är sprudlande glad ändå :)
   Igår kväll kom Frida, Henrik & Meja på middag! De ville komma o gratta Melvin så då passade vi på att mumsa lite middag ihop också. Lika mysigt och trevligt som vanligt att ses. Melvin fick en jätte mysig bok med ljud i samt ett 3D-pussel i form av ett tåg! Tack tack :)
 
Idag har Melvin inlett dagen med bus för hela slanten! Farfar kom o roa Melvin och under tiden flyttade jag grinden från altandörren till trappan, har en liten kille som utan roblem nu klättrar upp i trapen och är ju inte direkt så man vädrar längre med hjälp av altandörren, sen sorterade jag kläder som blivit för små för M, ett gäng sparas och lite skickas vidare. Sen gjorde jag nåt som faktiskt kändes skittrist....plockade undan sommarskorna från hallen. Känns som att det är passé nu att ta på sig flipflops o liknande. Suck. Iofs så skiner solen så härligt här idag men jösses så det blåser. Jag vaknade tom en gång inatt av hur det blåste...hmm och jag som trodde jag skulle slippa blåsten när jag för snart 9 år sedan lämnade Ystad. Shi fick jag. Ikväll kommer Peter, Carro & Emilia. Träffade på Peter på stan i måndags och de ville få komma o gratta M. Så då bestämde vi ikväll! Blir en kanonkväll de, hoppas Melvin sover bra nu så han är pigg o glad en stund då de kommer :) 
 
Nu blir det soffläge o spana i nya dermoshop katalogen :)

Ingen skojig nattning

Gahh. Ja ikväll var det ingen nattning jag tänker minnas. Det var helt klart den sämsta nattningen av Melvin sedan han föddes. Jag höll på att bli galen...ja o bara jag för Magnus var o träna. 
 Det var knöl o bök och han var så himla ledsen, tyckte så synd om lillskrutt samtidigt som man bara ville att han skulle få somna gott. Men han har varit gnällig från o till hela dagen sedan lunch. Han fick en liten morot efter sin lunchvila och som han gnagt på den idag så det får migo tro att det är nå tandsprickning. Men får väl se om han är på väg att bli sjuk, om det är nå tand som håller på att spricka igenom eller om han helt enkelt haft en dålig dag. Jag hoppas på det andra alternativet. Tillslut efter 1h o 15 min så somnade han så gott så och sover nu som en liten prins i sin säng. Hoppas han får fortsätta med det hela natten! Så att det blir en pigg och glad dag imorn!! 

Staden.

Ja idag när Melvin vaknat så bestämde jag mig för en liten kort till till stan. Melvin behövde kortärmade bodys plus att jag var på jakt efter en speciell body från hm. Så då lillskrutt vaknat vid halv9 klev vi upp och gjorde oss iordning o mumsa frukost innan vi tog bussen 09,50 till stan! Haha så tidigt har jag nog aldrig varit på stan :P 
   Att hitta kortärmade bodys visar sig inte vara det lättaste då sommarkläderna börjar sina rejält i butikerna. Men jag hade tur och hittade 5 st åt Melvin. Men frågade kassabiträdet på hm varför det är så dåligt med just detta på vinterhalvåret och fick då till svar att de inte har det då. Lite knas tycker jag.....är ju liksom ibland mer praktiskt med kortärmad body och en långärmad utanpå än långärmad body eller lång.rmad body och tjocktröja. Melvin iaf är en liten kille som är väldigt varm av sig inomhus då han leker så han behöver ha kortärmat inne. Men så är det j inte så praktiskt med t-shirt vid utelek under långärmat nu när det blir lite kallare för då blir det glipor på ryggen ju. Ja så ni som vill ha kortärmade bodys...ut o leta innan de försvinner helt! Blev iaf glad att jag även hittade den body jag sökt efter i flertalet hm butiker utan lyckat resultat :) Såen riktigt lyckad liten tur till stan!!! Och det bästa av allt va att kroppen greja det. Ända till jag skulle på och av bussen på hemresan.....då jag inte fick nå hjälp trots att det var en hög buss. Det var pest att greja det då orken började tryta...skulle ju mumsa lunch så fort vi kom hem. Fattar inte varför man inte får hjälp.....tycker det borde ingå i chaufförens uppgifter.MORR.
 
Just nu sussar Melvin gott och jag slappar i soffan. Var inte rikigt sova-trött. Man får ju passa på att njuta av lite lugn när Melvin sover för inte är det något lugn när han är vaken inte :) Eftermiddagen blir väl en busig sådan och sen ska det lagas kräftsoppa till middag, mums!!! 
 
Hoppas ni har en fin dag alla!!!!
 
 

Åter i vardagen.

Ja nu är vardagen nära igen. Efter lite läkarbesök, prover, nya matrutiner och framför allt ett liv i stil med en diabetikers fast utan insulin så mår jag nu lite bättre. Är fortfarande ganska trött o sover flera dagar i veckan tillsammans med Melvin på dagarna. Men kroppen verkar svara på förändringar o grejs så hoppas på det bästa nu. Ska tillbaka om en månad och ta nya prover! 
 
Sedan Marcus & Nettan åkte hem har vi mest tagit det lugnt. Var på maxi o handla i fredags. Idag var vi en sväng in till stan o träffa på Madde för att ge henne en tavla! Men gårdagen då....
   Ja gårdagen var ju egentligen en lite oturlig dag....Vi ska ju på två bröllop snart och igår var det möhippa för båda brudarna. O jag kan ju för det första inte klona mig o vara med på båda. Och jag hade ju tackat ja till den ena innan det bestämdes datum på den andra. Igår var då alltså dagen men ajjag visste ju att det finns inte en chans att jag klarar en heldag. Så jag slöt ut med de andra på eftermiddagen då det var relax och middag kvar på schemat. Det var precis lagom för min kropp...!!!!och kul att överraska Sara att dyka upp där på relaxen som gumman i lådan!!! Kom hem igen strax efter 22 igår kväll. Hade gärna varit kvar längre men då var jag så trött o behövde hem o vila! Sov typ 30 min efter att jag kommIt hem!!! 
 
Vår lilla 1åring är det full fart på!! Han är överallt och ingenstans....tar några små steg när an känner för det, annars går det minst lika bra att krypa och klättra överallt. Ord nummer 3 är Aj! Tror jag får sluta läsa boken Hej! Där läser man Aj och Oj X-antal gånger :) fast det är ju så härligt med de små orden som bubblar ur hans mun :)
 
Nu blir det söndagsmys med film o te här hemma :)

RSS 2.0