Snart 72 mil i bilen.

Ja om ett litet tag...vet inte exakt när så ska jag och mina grabbar sätta oss i bilen och åka hemåt Uppsala. Vi bestämde det idag vid lunch att vi åker hem ikväll istället för tidigt imornbitti när Melvin fått välling. Eller ja, vi har ju uppenbarligen en liten kille som kan äta välling allt mellan 03-08 :P Så vi kör en chansning och hoppas att han kan sova gott i bilen under senkvällen/natten då vi åker!!!! 

Idag har vi tillbringat nästan hela dagen med Marcus & Nettan!!! Vi började med att städa ur stugan och packa allt så det stod klart innanför dörren innan vi hoppa in i bilen och begav oss mot lilla Sövestad :) Sen har vi hunnit med slappa i soffan medans Melvin sov, varit på stranden och myst lite och sen bus här hemma och en fantastisk grillmiddag!!! Melvin sover sedan en halvtimme tillbaka, Magnus är inne i Ystad och hämtar våra sista grejer i stugan, Nettan pysslar lite med sin mobil, Marcus tar en powernap på soffan och jag, ja jag bloggar!!! Hehe sociala gänget :) 

Veckan här i Ystad har varit toppen!!! Men visst är man ganska så trötter nu....det går ju i 180 hela tiden. Man far o flyger runt till allt o alla dagarna igenom! Igår så var vi hemma hos min kusin Petra och hennes familj hela dagen (förutom en tur till stan för att införskaffa alvedon åt Melvin!) Vi fick även middag där och hade en super trevlig dag/kväll. Det enda som inte gjorde pricken över i:et var det hemska åskoväder som drog in sent igårkväll...usch o fy. Men men man klara det också!!!!

Men nu dags o vara lite social sista tiden i Ystad för den här gången :)

Stolt!

Jag är verkligen super stolt över vår lilla kille!
   Man kan tro att vi är hemma och allt är som vanligt när det gäller honom! Detta trots att vi är 72 mil hemifrån och han får träffa nya ansikten och vara hemma hos nya människor flera gånger per dag. Han har somnat helt utan problem varenda kväll här i Ystad. Det var bara i tisdags när ”efter-lunch-tuppluren” blev försenad då vi var hos min farmor som han somnade senare på kvällen. O det är ju inte konstigt. Men annars så har han somnat av sig själv precis som vanligt när vi lagt honom, sovit till 05 varje morgon, utom idag då han sov till 07,40, då han vaknat för välling och sen somnat om till mellan 08 – 09 =) Han är så duktig! Dessutom så är det ju så att i den här lägenheten så är det ju bara två rum men däremot en väääligt lång hall. Så Melvin sover ute i hallen då det är riktigt mörkt där. Plus att vi har så svårt att sova med honom i vårt rum eftersom vi inte är vana med det…o ha honom i vardagsrummet/tv-rummet är ju ingen höjdare om han ska få sova i lugn o ro! Men till grejen…..det har ju varit folk här båda de kvällar han fått somna direkt i sin säng här i stugan och för de sover han som vanligt. Trots att man måste gå förbi hans säng och gå ut genom ytterdörren som är några meter från hans säng. Ja kort sagt så är jag super stolt över lilleman! Känns så skönt o kunna åka bort och han sover ändå!

Dagtid är det ju som vanligt. Han är ju lite krånglig med sin sömn på dagarna. Han ska ju vara med hela tiden. Men det går helt okej iaf =)

Idag så har vi en lugn och skön morgon/förmiddag! Utan några dejter inbokade! Melvin var väldigt trött så han håller på att somna tillsammans med Magnus precis nu….hihi o jag har nyss kommit ur sängen!
   Vädret är helt okej idag! Vi har inte något riktigt bokat mer än o försöka få till en dejt med kusin Petra och hennes barn samt en tur till stan...jag behöver pantofflesalt med mig hem =)

Ha en skön fredag gott folk!
 


Äntligen =)

Ja ett mini inlägg i ultrarapid så här innan födelsedagsmiddagen hos pappa!!!

Under dagen idag har det alltså skett, ändligen ät Melvins första tand framme =) Han var så vannsinigt gnällig o ledsen både imorse och förmiddags. Ville inte riktigt äta gröt och absolut inte lunch. Men sen så åt han mellis med morbror på Ystads djurpark och det gick galant! När vi sen hade varit en tur till stranden efter djurparksbesöket så satt jag där bak i bilen och busade med Melvin då han var hungrig och lite gnällig. O det var då jag såg det! Den där söta lila vita tanden! Tror dock att även den vid sidan om tittar upp när som helst för han är väldigt svullen där med!!!! Hurra hurra :) Nu kanske gnälligheten är borta imorn!

Nu blir det födelsdagsmiddag för pappa!!

Heldag i Tomelilla.

Då var ytterligare en dag till ända. 
   Dagen idag har varit en heldag i Tomelilla. Det var jag, Melvin, Magnus och mamma som åkte iväg. Vi började med en tur på Bo Ohlsson där Magnus hittade några par shorts, Melvin fick två par mjukisbyxor, en pyjamas och en t-shirt plus att vi köpte ett aktivitetsbord till Melvin i 1:års present från min pappa och Eva. Toppen att han fick det redan nu så han får nytta av det. När vi var klara på Bo Ohlsson så åkte vi hem till min mormor. Snacka om och bli överraskad....vi hade inte berättat för henne att vi ens var i Skåne och helt plötsligt stod vi utanför hennes dörr. Snacka om överraskning (även min kusin Hanna kom hem till mormor!) :) Vi tog en lite impulsiv tur till en barnaffär i Tomelilla också då min mormor så gärna ville ge Melvin något. Så han fick två uppsättningar med nya kläder =) Hemma hos mormor så tog vi fram Melvins aktivitetsbord för att se så det fungera....det fungerade utmärkt och Melvin har haft super skoj med det idag. Ett riktigt bra köp efter inspiration från Fian & Agnes! 
   Strax efter 16 packade vi ihop hemma hos mormor och åkte o köpte thaimat och for hem till mamma och åt den där! Då hade även min bror kommit hem till mormor så han hängde med =) Sagt och gjort och vid halv sju gick vi till stugan så Melvin ikväll fick somna i sin säng då vi vet att det inte blir så imorn. 

Ikväll efter att vi kom till stugan så åkte Marcus och hämta Nettan på tågstationen så kom hon också hit och sa hej och fick se Melvin en liten snabbis innan han somnade :) Blir massa mer bus med Nettan och Marcus på lördag när det inte är jobb-dag för dem :) Imorn så ska vi ta en lite lugn förmiddag så Melvin får lite andningsrum och sen blir det nog lite äventyr tillsammans med Marcus innan vi ska hem till pappa på födelsedagsmiddag :)

Nu sitter pappa och Magnus i soffan och ser på fotboll och jag ska snart ta o lägga mig då jag är trötter! 

Toppendag!!!!

En superbra dag är snart till ända! Tur är det för jag börjar bli väldans trötter.
 
Dagen idag började med massa bus med Melvin här i stugan medans Magnus fick sova lite till eftersom han var helt slut efter bilkörningen igår. Efter att vi ätit frukost vid nio så drog Magnus iväg till Malmö på jobb, jag och Melvin packade ihop os. Lite och gick hem till pappa o Eva där jag lade Melvin nästan direkt för han var så trött. Dock sov lillskrutt bara en dryg halvtimme :( Men det blev full fart med att laga mat åt Melvin till veckan...blev spagetti & köttfärssås, köttbullar & mos samt lax med potatis :) Tack pappa & Eva för maten! Efter lunchen så tog vi en promenad ner till min farmor. Det var verkligen mysigt att gå och fika hos henne. Hon var på sprudlande humör och sken upp som en sol då hon fick träffa Melvin :) Givetvis såg vi till att ta 4-generationersfoto också!! Dagen fortsatte och Magnus hann precis komma tillbaka till Ystad så han hann säga hej till farmor innan vi skulle å därifrån. Pappa & Magnus åkte då bil hem, medans jag och Eva tog en promenad via Willys hem. Då äntligen somnade Melvin och fick 1,5h välbehövlig vila :) Som om detta inte vore nog för dagen så kom min älskade bror på besök till oss i stugan. Sååå fin min bror är....jag blev så glad över att se honom! O är Melvin fått i sig lite middag så blev det lite bus med morbror innan vi for vidare på nya äventyr :)
   Ja som sista äventyr den här dagen tog vi en tripp till Tomelilla och hälsade på fina moster med familj!! En kanon mysigt kväll och Melvin tyckte det passade strålande och vara vaken länge (inte konstigt när han sov till halv5!) Melvin decka som en tok i bilen och har sen fortsatt sova så sött när vi bar in honom i sängen. 
 
Nu får det vara slut med äventyr för idag! Det får bli sängen om en liten stund och läsa i "min" bok jag lånat av Anna!! 
 
Imorn blir det en ny dag med äventyr och nya släktingar för Melvin att träffa. Någon som sagt att det är semester att åka till Ystad? ;)

Ystad...på plats.

Så, då är jag och min fina familj på plats i Ystad. Just nu ligger både Melvin & Magnus och sover. Jag sitter o tittar på Lotta på liseberg i brist på annat :) Magnus ska strax skriva en artikel så då lär han vakna till en vända....annars tror jag det blir en väldigt tidig kväll för oss. Magnus stackarn har ju kört lite över sjuttio mil idag i det regnoväder som varade ända ner till sjöbo nästan och jag, ja jag är bara trött av att vi steg upp vid halv 7 imorse och åkte iväg. 
   Resan gick helt utan bekymmer. Melvin tyckte dock att det var en äldigt dålig idé att sova, så den lille rackarn sov bara en enda timme på hela resan, och dagen för den delen. När vi kom till hemtrakterna så tog vi en tur till Tomelilla. En tur till Boan då Magnus ville titta efter nå ny pikéteöja....sagt och gjort och som vanligt hittar Magnus alltid nå klädesplagg där :) vi var ju tvungna att ta en tur till kusin och hennes man i deras sportbtik också!! Fick jätte fina kläder av kusin till Melvin och köpte själv en dress till honom :) Sen när vi väl kom till vårt kryp-in....gäststugan (en lägenhet om 2 rok!) så fick Melvin middag i lugn o ro innan morfar & Eva samt mormor till Melvin dök upp. Så det är som vanligt, fullt ös från första stund. Melvin tog och checka in till John Blund vid 18,45. Han var så duktig så på att somna i den säng som ska vara hans nu fram till söndag.
Imorgon så ska Magnus bege sig en tur till Malmö och hälsa på sina kollegor där och stämma av lite. Under tiden så ska jag, pappa, Eva och Melvin ta en tur till min gammla farmor :)Sen får vi se vad resten av dagen erbjuder
 

Snart bär det av.....

...till hemstaden Ystad. Ja om några timmar, när Melvin tycker det är dags för morgonvällingen så tar vi bilen och beger oss ut på den 72 mil långa resan söderut. Jag längtar redan tills vi i framme. Första gången jag inte alls har lust att åka bil så länge. Men det kommer ju gå så bra så! Ska ta med mig min kudde så kan jag sova lite när Melvin sover :) 
   Hehe vi har inte ens berättat för alla släktingar att vi kommer ner. Vi hör av oss när vi är nere istället så blir det inget tjat o gnat. Det är det värsta när folk ringer en vid 8 på morgonen och börjar med att tjata om vi kommer den dagen eller ej. Nä bättre o hålla tyst och dyka upp som gubben i lådan!! 
Skönt är att vi hyrt gäststugan så vi kan vara för oss själva lite också.....skönt för en själv men oerhört skönt för Melvin att kunna få lite lugn o ro då och då. Det behövs när man är liten!
 
Men nu ska jag ta en dusch så det är gjort, för jag kommer väl känna mig som en zombie mornbitti när det är dags att åka! 

Några dagar...

....har gått sedan jag blogga! Under tiden har blogg.se hunnit ändra lite i utseende för mig som administratör över min egna blogg samt lite nya funktioner :) Hoppas det kommer fungera bra!! Och så har midsommaren nu hunnit passera och Magnus har gått på semester :)
 
I onsdags så åkte ju jag och Melvin till föräldragruppsträffen på bvc. Det var ju trevligt att komma hemifrån och så men jag kände inte att det gav mig något. Kändes som att de bara prata om ting som är sunt förnuft. Nä, jag är inte alls nöjd med träffarna på bvc. Tur att man iaf fått lära känna nya människor och kompisar till Melvin :) 
   Efter föräldraträffen så promenerade vi till stan för att köpa sandaler åt Melvin! Hittade ett par jätte fina :) vi tog även en fika med "Bengt"!!! Vi kom hem lagom till middagstid och då stod Magnus och grilla och hade fixat tillbehör i köket :) toppen toppen!!
 
Torsdagen tillbringades här hemma! Mest ute i trädgården då det var jätte härligt väder :) Till middag kom Anna och Tomas över för o käka samt att vi fixa iordning allt som gick till igår då det var midsommarafton!! 
 
 Så hur var då gårdagen! Ja för att inte tråka ut er med en uppsats så var de en utmärkt dag :) Fina vänner som var här hemma med oss hela dagen, massor av god mat och dryck och en Melvin på sprudlande humör hela dagen och som på kvällen sov som en prins!! En fantastisk dag :) Idag har det varit fullt ös, det har Melvin bestämt! Jag & Melvin var ute o lekte lite imorse när Magnus och våra nattgäster sov. Innan lunch tog jag, Melvin och Madde en skön promenix och sen har det varit fullt ös med Melvin hela dagen :) Nu sover han så gott i sitt rum! 
 
Jag ska nu inte göra ett jota mer idag! Tar nya tag imorn :)

Solen skiner!!!

Det är underbart, äntligen en dag med strålande sol och utan storm :) Ska bli riktigt gott att komma ut idag! Är inte lika säker på att mitt öga gillar det starka ljuset men som jag sa igår, det får bära eller brista för jag ska bannemej på bvc-träffen med alla andra mammor/pappor och barn!! Ska åka hemifrån om ca 20 minuter. Jag sitter just nu o kastar i mig frukost framför datorn, Melvin sover och vår chaufför han jobbar! haha.
Skönt att Melvin hinner ta sig en liten powernap innan vi ska iväg. Han kommer ju dessvärre inte hinna sova det han egentligen behöver innan jag måste väcka honom för o masa oss ut i bilen. Men är ju bättre med en stunds sömn än ingen alls :) Han får helt enkelt sova i vagnen efter föräldragruppen!!!

Ska se till att besöka en matbutik innan jag åker hem idag också :) Måste köpa lite pålägg till midsommardagens frukost! Allt är ju i vanlig ordning att vi har nattgäster från midsommar. O lite frukost måste man ju ha! Ska även göra ett tappert försök att komma ihåg o handla hem gröt & välling åt Melvin när jag ändå är i stan :)

Just de, tur jag har en eftertänksam man ibland, fick ju tid för utdragning av första visdomstanden den 28/9. Så sa Magnus igår kväll...men det är ju dagen innan vi ska på bröllop. Just de....så ringde idag och ändrade tiden. Känns inte som så skoj att dra ut en visdomstand 24h innan man ska på bröllop! Så nu gör jag det på måndagen efter bröllopet istället :)

Nu borsta tänder o kolla över om allt finns i skötväskan som ska finnas där!!!

Tandläkarbesök.

Ja man ska bannemej inte gå till tandläkaren. Eller jo det ska man men ändå inte. Jag var dit idag....eller ja till tandhygienisten var det idag för rutinkontroll. Allt såg bra ut typ! Iaf om man tänker sig hål o andra dumma elaka ting i munnen....har lite tandsten som ska tas bort men det får jag jämt....har helt enkelt haft oturen att fått den typen av saliv som gör att jag får det. *morr* Men det kan jag liksom acceptera, för då ska man ju bara till tandhygienisten igen!!! MEN det räcker inte...nejdå. Har ju två visdomständer kvar och båda de ska de rycka ut efter sommaren...de har liksom vuxit ner för långt så de låser mitt bett. Därav att jag har väldigt mkt huvudvärk (jo min nacke är också lite kajko). Så det är ju iofs bra att de ska dra ut skiten. Men jag som inte gillar att ens gå till tandläkarn så ska jag behöva gå dit tre gånger till innan det ens är vinter *suck* Usch, någon som vill hålla mig i handen?!

Dagen idag har varit en rättså okej dag annars. Halvgnällig Melvin men där jag tycker att jag känner en liten kant nu. Får väl se vad som hänt tills imorn eller om det bara är önsketänkande.
Mitt öga är ungefär lika som igår, men nu skiter jag i det och beger mig hemifrån imorn! Ska på föräldragrupp på bvc kl 10,30. Hoppas att Melvin är på glatt humör när vi är där iaf!

Magnus sitter och ser på fotboll nu, Melvin sover sedan 3h tillbaka och jag ska faktiskt snart ta o lägga mig jag också. är ju så trötter.

Blir inte pigg.

Näää tröttheten från ögonolyckan sitter i. Dels har ju lilleman det jobbigt i munnen så han sover lite mer oroligt även det inatt var en bättre natt än natten innan! Men jag sover inte hundra eftersom jag fortfarande har känningar i ögat och att det tar så mkt energi att hålla koll på Melvin med ett öga. På fredagsmorgon har jag bestämt att jag ska få ha sovmorgon då Magnus är ledig :) Wiii, då har Magnus även börjat sin semester som blivit en vecka framskjuten mot vad som var tänkt.

Idag är det typ en ny hemmadag på schemat. Jävla syn. Dock blir det en tur för mig till stan i eftermiddag då jag ska till tandläkaren :( Jag avskyr verkligen tandläkare....vill inte alls gå dit.
Just nu sitter jag med ipaden i knät medans Melvin kryper runt här i sitt rum och leker!!! En bra morgon än så länge humörmässigt!!! Ska försöka flirta till mig en titt i hans lilla mun när jag skrivit klart o se om det hänt ngt :)

Men nu blir det till o leta fram den största mugg jag äger för att få en mumsig kopp te!


I'm back!

Så då var jag tillbaka! Halvt iaf :)

Veckan tog en drastisk vändning i onsdags förmiddags. Direkt efter att jag bloggat där i onsdags vid 11 snåret så vaknade Melvin. Jag gick in till honom och vi skulle som vanligt småbusa lite i sängen innan det klivs upp. Men det var då olyckan var framme...Melvin lyckades få in en rak höger på mitt höger öga och vilken smärta det blev på en gång. Jag tänkte jaja, klart det gör ont när han lyckas peta en med ett finger eller vad det nu var rakt i ögat. Men det blev liksom aldrig bättre. Så efter 3h helt galen smärta så fick farfar komma och ta Melvin så jag & Magnus kunde åkte till närakuten. Domen blev sår på hornhinnan....och inte bara ett litet fjuttsår utan det var över halva ögat. Inte undra på att det gjorde hur ont som helst. Jag lovar det var långt mycket värre än att klara av en förlossning.
Nåja den läkaren sa att det skulle läka på 24h. panodil och ipren var 4e timme plus att han skrev ut ögondroppar med penicillin i som jag skulle ta en droppe två gånger om dagen av.
Dagen klarade jag av hyfsat efter att läkaren hade bedövat ögat på mig. Vi fick även hem bedövningsvätska som jag kunde ta på kvällen innan jag lade mig...sagt o gjort o jag somnade. Dock sov jag bara ca 1,5h och sen bröt helvetet loss. Om jag hade haft ont innan så var det ingenting mot nu. Jag vred o vände mig av smärtsa och sparka o slog i sängen. Magnus stackaren var helt förtvivlad då han liksom inte kunde hjälpa. Så han ringde sjukvårdsrådgivning för att fråga om det fanns något mer att göra...men nä det fanns det inte. Möjligtvis att en blöt kall handduk kunde lindra lite. Det gjorde det. Så ca 2h sömn för mig totalt natten mellan onsdag o torsdag och det var av ren utmattning tillslut.
Torsdagen fortsatte i samma stuk som onsdagen. Jag kunde inte öppna något öga eftersom smärta var så stor i höger...timmarna gick och det blev absolut inte nå bättre. När klockan var 21 på kvällen så skrek jag fortfarande av smärta och jag trodde aldrig det skulle bli bättre. Vid 22 ringde jag Anna, vår kära granne och frågade om hon kunde komma in och vara här då Melvin sov så vi kunde åka in till närakuten igen. Det gjorde hon såklart *tack än en gång Anna!*
Vi åkte in och fick träffa en annan läkare än den dagen innan. Han hade ett rejält bekymmer med att ens lyckas bedöva ögat för att undersöka så ont jag hade. Men till slut så. Han kollade ögat väldigt ordentligt...bra mkt mer än gubben dagen innan. Och skakade mest på huvudet över vad läkaren dagen innan sagt. Att ta ipren och alvedon var 4e timme var typ bara korkat för det biter inte på den här typen av smärta så det är bara synd om ens mage med så mkt medicin. Att ge ögat 2 droppar salva om dagen skaka han också bara på huvudet åt. Nya ordinationerna blev droppa så mkt du vill under natten av penicillin salvan (detta för att apoteket var stängt kl 23 på kvällen som den nu var) sen så skrev han ut en salva som hjälper ögat att bilda tårar så ögat inte torkar ut, jag skulle ha lapp (sån där piratlapp) för ögat hela tiden samt lägga en kompress för ögat och tejpa fast den så jag absolut inte kunde öppna ögat. Japp så gjorde jag.....vips tog det ca 24h (de där timmarna den första läkarn babbla om) så började smärtan vända. Jag började så smått kunna öppna vänster öga iaf!!!! Jag kunde sova hela natten och igår kunde jag öppna båda ögonen runt lunch. Jag ser fortfarande typ inget med höger....allt är suddigt och grumligt men det kunde ta en vecka innan synen kom tillbaka efter en så här kraftig skada. Men det jag försöker belysa är att tänk om vi fått träffa läkare nr 2 först....då kanske jag inte hade behövt lida så läääänge. Utan då kanske det faktiskt hade börjat vända efter de första 24h. Så om det är någon råkar ut för detta eller känner någon som råkar ut för detta..... Gör ett KRAV att få penicillinsalva, mjukgörande salva (viscotears) för ögat som du får droppa i hur mkt som helst av samt en bedövningsvätska(Minims tetracaine 1%) så du kan bedöva ögat när du ska ta droppar för att verkligen få dem på plats i ögat. När jag fick detta så sa det bara poff så började jag märka skillnad.
Nu kan jag ju ha båda ögonen öppna även om det fortfarande är en lite brännande smärta i mitt skadade öga men oj så mkt bättre det är gentemot när jag bara red mig i smärta. O ja, det gör sjukt mkt ondare än o föda barn!
(Skriver så detaljerat om det bara för att förhoppningsvis kunna hjälpa andra förtvivlade människor som sitter o googlar mitt i natten om skada på hornhinnan! Precis som Magnus gjorde utan att hitta nå info)

Magnus har fått testa på hemmapappa-grejen i veckan i och med detta. Och fick nog en bättre bild nu av hur det faktiskt är att både ha hand om Melvin som bara vill att man går och leker nu samt se till att det fixas mat och grejas! Han grejjade det nästan helt och hållet med bravur!! Det var mat till oss själva som han liksom glömde bort. Men det löste sig.
Melvins tänder är såååå nära nu. Jag känner dem precis under tandköttet, det kan inte vara många micromillimeter av tandkött kvar som ska spricka. Har varit lite upp o ner i dagarna nu i veckan och det har varit jobbigt att höra honom ledsen och inte kunna krama om honom eftersom man själv haft så ont. Idag har han dock en riktig skitdag...jätte ont. Tack o lov sover han just nu så hela familjen fick en liten paus. Men jag lider med honom.

Men hörrni...Vart tusan är sommaren? om 5 dagar är det midsommarafton och det är ju mer höst än sommar ute. SUCK. Jag vill ha sommar nu!!!

Aouch

Vad har hänt med mitt knä? Ja o såklart är det inte redan det sargade högerknät som är opererat 4 gånger utan nu är det vänster. Har haft lite känningar i det sedan den där kvällen/halva natten när jag och Magnus grävde upp gräset runt thujorna och gjorde en rabatt runt med täckbark. Men inte värre än att jag skitit i det! Är ju så van vid att ha ont i knä så jag förtränger det!!! Men nu har det blivit galet mkt värre. Igår hade jag verkligen ont och idag är det fan pest. Är så illa nu att jag fått plocka fram mitt ordentliga knäskydd för att kunna gå skapligt på benet. Vad har hänt liksom....jag fattar nada! SUCK. Hoppas iaf att det vänder snart igen.

Melvin då, ja han verkar helt klart ha det jobbigt i sin mun. Alvedon i mun innan varje måltid och massor av tålamod från en själv så kanske han får i sig nåt. Han vill inte ens ta nappen längre när han är ledsen :( Stackars liten. Kall gurka och vatten är typ det enda som duger just nu. Någon som har något bra tips att dela med sig av? Antingen på hur ni fick i era små mat när de hade ont eller tips på mat som kanske kan slinka ner lite lättare!

Nu blir det lite smärtstillande för knät och något att äta!!!!


Ge mig energi!

Orken tryter ordentligt just nu! Därför har jag lagt mig ner i soffan under en filt och försöker samla ny energi medans lillskrutt sover. Varför är då energin slut?
Allt var tippen toppen bra imorse med en sprudlande glad liten kille när han vakna och det fortsatte så tills han ätit sin morgongröt och tills det vid 10 var dags för hans förmiddags-nap. Sen vet jag inte vad som hände under tiden han sov. Han sov i 1,5h och sen har det bara varit gnälligt. Det enda som är bra är "tugga" på snutten. Leka inne var inte kul så vi gick ut för o leka det var inte heller kul. Äta lunch var pest så fort man närma sig med skeden stängde han munnen o vände huvudet. O sova....nja, tillslut somna han. Men inte ens nappen får komma i närheten av munnen...eller ja han tar den i en sekund innan fort som ögat spottar ut den. Så antingen är lillskrutt på väg att bli sjuk eller så är det de där förbaskade tänderna som spökar. Fick ju knappt i honom välling igår kväll heller...han ville absolut inte ha flaskan i mun. Gahhh låt det blir bättre fort!!
Hoppas att han fortsätter sova en stund nu och att han vill äta lite när han vaknar.


Helgen är passé

Ja men jag hinner liksom inte med. Tiden försvinner i hundraåttio.

Igår så var det en dag där vi egentligen inte gjorde så mkt men ändå så försvann dagen lika fort som den började. När Melvin hade tagit sin förmiddagsnap så begav vi oss in till gränby för att handla lite. Framför allt så behövde vi gröt och välling till lillskrutt. Sagt o gjort.... Vi handlade och åkte hem igen. Magnus "kastade" av mig & Melvin hemma och han vidare iväg på jobb. Jag plockade in kyl o frysvaror och traskade sen ut på en skön promenix med Anna o den fyrbenta Nenya :) Mys mys. När vi kom hem igen så fortsatte jag packa upp det vi handlat och inser att "va fan" vi glömde ju välling & gröt, det vi verkligen skulle ha. *suck*
Sen så busade jag och Melvin här hemma resten av dagen fram tills han somnade. Då fick jag nå fnatt och gjorde 11 burkar fruktpuré åt liten, tvättade och städade upp i köket. Skönt när det var gjort men jag fattar inte vart jag fick det energirycket ifrån! Dock tokdäckade jag så fort jag lade huvudet på kudden sen igårkväll och sovit som en tok hela natten!!!

Måndag idag! Jag & Melvin fick ta en tur till stan för att återigen göra ett försök att köpa välling och gröt :)
Och tur för oss så lyckades vi tajma ihop en liten dejt med Jessica & Max när vi var på stan! Det blev en lunch på Unico och sen lite mys innan Jessica & Max skulle på nya äventyr och jag & Melvin gick o köpte den där gröten och vällingen! En riktigt mysig dag i stan förutom den åska som var runt två tiden. Melvin sov hela vägen hem och var därför både glad och leksugen när vi hitta hem! Så lite mellis i magen och sen lektes det massor på hans rum!!!
Ikväll är Magnus inne i grannens garage och ser på fotboll. Melvin har sovit sedan halv7 och jag har tagit det piano med datorn som sällskap i soffan hela kvällen :) Men nu ska datorn få sova och likaså jag. Är en riktig tröttmössa nu.

Natti natti!!!

Personalfest :)

Ja tjoho!!! Igår var det dags för årets sommarfest med kollegorna!!!! Det var hur kul som helst med god mat (förutom efterrätten, den föll inte mig i smaken!) vi poppa musik och skrattade så tårarna rann! Min ena kollega Sara har sån skön inlevelse när hon ska återberätta något och igår berätta hon om typ vår nya "vaktmästare" eller vad man ska kalla det, Lennart, och som vi skratta!!!! Han verkar inte riktigt tänka så långt att han var på en förskola och skulle laga en dörr mellan två rum...haha!!! Det var även en skojig musikquiz som Therese hade fixat till som var himmlarns svår....mitt lilla lag lyckades skrapa ihop 10/30 poäng! Iaf bättre än noll :) Sen blev det partay! Vi rocka loss och hade oss fram till klockan 01 ca. Då kastade jag, Frida & Becka in handduken och traska hemåt. Eller ja, jag sällskapade med Frida hem till henne och tog sedan en taxi därifrån och hem :) Så jag var väl hemma runt halv3 inatt. O de känns idag vill jag lova. Jag är sååååå trött. Men det är det helt klart värt. Precis lagom mkt av goda drycker i kombination med alldeles för lite sömn blir en alldeles underbart super trött o seg dag tillsammans med en super glad o go Melvin =) Kommer nog faktiskt längta ganska mkt efter lördagskvällen då Melvin somnat så man själv kan parkera i soffan och inte göra ett dugg ;)

Annars då, ja sedan jag skrev senast har jag åter haft kontakt med barnspecialistmottagningen och fått en tid till Melvin den 2 juli!! ÄNTLIGEN =) I övrigt hade jag o Melvin två härliga dagar hemma torsdag & fredag med en massa bus!!!

Nu ska jag bannemej ta en dusch såman kanske kan bli lite mer människa idag =)

Gnällig!!!

Melvin?? Nej nej han är på strålande humör och har just nu super skoj med sin xylofon, kastrull och kastrullock :) Låter som en hel orkester i hans rum!! Men jag känner mig lite gnällig. Över vad? Jo allt detta jäkla regnande :( Imorse när jag & Melvin steg upp sken solen! Nu är det grått o regnet står som spö i backen. Jag blir sååååå less. Var är sommaren? Eller iaf solen och så pass varmt väder att man inte behöver jacka? Morr.

Annars så är det en bra dag med oss utan något planerat!!! Alla är friska o krya :)


1460 dagar <3

Ja så många dagar är det sedan jag och Magnus blev ett par!!!! Det har varit helt fantastiska dagar även om det såklart ibland varit en och annan knuta att reda ut. Men så är det ju alltid! Oh jösses så mkt vi hunnit med!! Bygga hus, gifta oss och har världens mest underbara (enligt oss såklart) lilla son som nu sedan 9 månader tillbaka förgyller våra dagar.
Dagen idag har varit en nästintill helt underbar dag trots en hel del regn. Den började faktiskt med att jag fick en present av Magnus....fick en jätte fin klocka med matchande halsband, tack än en gång älskling <3 Sen steg vi upp och hade en jätte mysig familjefrukost! Vid frukosten kom Magnus med förslaget om vi skulle åka på lite bilutflykt. Sagt o gjort och vi har kort sagt varit lite över allt idag :) Tillslut vid 14 landade vi i Skuttunge där de tog emot Hinden för en fotbollsmatch i div 5. Positivt var ju att Hinden vann så Magnus fortsatte vara att att en glad make! Efter fotbollen for vi hem och dona lite och fixade middag till lillskrutt. Sen for Magnus till stan och köpte hem mat från Svenssons taverna, mums!!! Lite lyx får man ha :)

Nu ikväll när Melvin sover så tar vi det bara lugnt och myser i soffan! Dock sitter Magnus nu och tittar på nå fotbollsprogram om en massa VM-mål genom tiderna som inte intresserar mig så mkt så då tar jag lite bloggtid!! Jag passade istället på innan bloggandet att lyckas klura ut vad jag ska ha på mig på personalfesten på fredagskväll. Fantastiskt att jag lyckats bestämma mig redan nu, det är ju bara onsdag!!!

Men vad är det då som gjort denna dag bara till "nästintil helt underbar". Jo pratade med barnspecialist mottagningen igår....o eftersom det gått 2 månader sedan vi ändrade Melvins kost till komjölksproteinsfri så tyckte de nu att vi skulle testa ge honom lite mjölk för det skulle dröja ca 2 månader till innan vi har en tid på mottagningen. Suck tänkte jag, stackars vår lilla kille. Men jag tog tjuren vid hornen och tänkte att det är lika bra o testa idag när jag & Magnus kan hjälpas åt om det skulle bli för jävligt. Så till frukost så blandade vi ca 2/3 mjölkfritt grötpulver med 1/3 vanligt grötpulver. Och svar NEJ, han ska inte äta mjölk. Det tog ca 40 minuter av gnäll innan han sen mer eller mindre tömde magen och sen har han inte alls lyckats sköta magen själv. Så ikväll fick vi hjälpa honom då han hade sån magknip över att han inte själv kunde bajsa. Det var stora krokodiltårar ner för hans kinder när han själv försökte....tur termometertricket finns. Så här var ju Melvin jämt i magen innan vi kom på detta med komjälksprotein, men sedan vi ändra hans kost har hans mage varit helt perfekt. Så det är ju helt uppenbart att han inte tål mjölkpotein. Men nu har vi testat och imorn ska jag åter ringa till barnspecialisten och berätta detta. O då hoppas på att det kanske kan gå lite fortare att få en tid eftersom det även innbär råd och vägledning av dietist så han får i sig allt han behöver. Men som den lilla kämpe Melvin är så har dagen gått bra ändå. Var direkt efter frukost och nu ikväll som det var väldigt gnälligt.

Men nu blir det en kopp te och fortsatt mys i soffan :)

En toppen start på veckan!

En toppen start på veckan har detta varit :)

Igår så hade visserligen SM i att drömma på morgonen. Men tack o lov tyckte han att det var en bra idé att sova lite till mellan 8 - 9 så dagen funkade bra ändå! på förmiddagen fick jag och Melvin besök av Sandra....en 4km promenad blev det tillsammans och mys här inne innan Melvin somna och sov i hela 2,5h. Jag var tvungen att gå och kolla om han andades. Hehe, sådär länge sover han ju aldrig. Men det var ju super skönt för både honom och mig för jag passade på att ligga o slöa på soffan. När tiden närmade sig middag så lagade jag med Melvins sällskap lasagne till middag!! Oj, så mumsig den blev!! Även lilleman mumsade på med god aptit då jag gjort en egen form med mjölkfri lasagne åt honom.
När han krupit till kojs o somnat så hade jag och Magnus en lugn o skön kväll i soffan. Jag var så tröööött. Det kändes att det var en lite tokig morgon. Så klockan 22 stupa jag i säng och somnade som en tok!!!!

Fick en mycket bättre natt inatt!!! Melvin sov gott utan en massa drömmar vilket ju såklart innebär att hans föräldrar också får sova gott =) Vi klev upp och gjorde oss iordning idag och mumsade frukost innan Melvin fick ta plats i sin vagn och jag promenadskorna på. På dagens agenda var det besök hem till Jenny & Elsa som bor 4km bort på lunchdejt. Det blev dock en heldagsdejt! Inte från klockan 17 kom vi hem idag. Det var en super mysig dag som tillbringades både ut och inne....innan lunch hann vi gå ut och både mysa i sandlådan och gunga i Jennys trädgård. Sen gick vi in och mumsa lunch och båda barnen tog o sov lite! Sen lekte vi inne innan Magnus var så snäll och kom och hämtade mig & Melvin. Jag ringde lite snällt o frågade om han hade lust att hämta oss för regnet öste ner.
När vi kommit hem så blev det middag till hela familjen och ett bad för lillM. Detta då han åt middag med hela huvudet idag. Han var sååååå trött efter en heldag med bus och utelek att han gnodde sig i ögonen typ hela middagen och då lyckades han ju såklart även träffa munnen och på så vid smeta ut mat i hela ansiktet, håret, öronen ja det var bannemej lax och potatis på halva Melvin. Så ett bad och sen stupa han i säng och somnade på två röda. Jag då, ja jag blev så vansinnigt sugen på en kladdkaka när jag tog hand om disken!!! Så jag bakade helt enkelt en. För jag visste att jag är inte ensam om o äta det. Magnus & Johan har suttit här hemma ikväll och sett på fotboll och de hjälpte gladeligen mig att äta kladdkaka med svenska jordgubbar och glass =) *mums*

Men nu blir det lite tv för mig när fotbollen är slut innan sänger ropar!!! Imorn är Magnus ledig eftersom det är röd dag så får väl se vad dagen bjuder på för mys <3


Liten älskar att gunga :)


Melvins kusiner har blivit för stora för bobbycar'en. Så han fick ärva den! Det var hur kul som helst, både att åka framåt och bakåt!!!

Finfin söndag :)

Har verkligen haft en toppen söndag :) Vi röjde undan lite här i förmiddags och dammsugade!! Sen strax efter tolv kom fina familjen Naess/Andersson, lunch och sen var det full fart!! Deras lilla Wille som med stormsteg närmar sig 1,5år skulle såklart utforska allt eftersom han inte varit här hemma sedan han lärde sig gå. Jag tror bestämt att traska i trappan och dammsugaren som han hitta på i klädkammaren var tiopoängarna :) Sen röjjde han och Melvin i Melvins rum med 4 föräldrars ögon som övervakare!! Härligt att se de små liven leka....o även att se hur Melvin kämpa på med att vilja leka tillsammans med Wille!! Var hur mysigt som helst att åter träffa Sara & Erik. Veckorna rusar ju iväg o vips har veckor blivit nå månad. Så var länge sedan vi sågs. Men åhh så trevligt vi hade idag :) Hoppas på en repris snart.

Vid 16 åkte våra fina gäster och då fortsatte jag o Melvin att leka på hans rum innan det var middagstid för honom! Magnus åkte iväg på jobb vid 15,30 och när han kom hem strax efter 18 mumsade han och jag middag! Nu sitter Magnus o skriver, Melvin sover och jag gör så lite som möjligt :) Inväntar finalen i Mästarnas mästare och efter de Big Brother finalen!!

Imorn är det ny vecka med nya planer :) Ser speciellt fram emot personalfesten med jobbet på fredagskväll :)


Grubblar

Har jag varit en dålig vän idag?

Ja just nu sitter jag och grubblar lite över om jag varit för egoistisk i mitt tänkade framför att delta i en babyshower för en fin vän.
Kom i kontakt med denna grej första gången för sisådär 10-11 månader sedan första gången. Jag hade aldrig hört ordet och när jag fick förklarat för mig vad det var så trodde jag att det bara fanns i de rika områdena av Usa. Men ack så fel jag hade :) Babyshower, som jag tolkat de, är som en liten tillställning för den blivande mamman och det ofödda barnet. Vänner till mamman fixar och så överraskar man med presenter till både mamma och barn. Det är här jag känner att det inte är något för mig, att uppvakta ett ofött barn. Jag är måhända tråkig och kantig i mitt tänkande men jag tänkte lika när jag vänta Melvin....det kan hända saker under en förlossning. Jag var inte så super orolig de kritiska 12 första veckorna. Jag var mer orolig för att gå över tiden samt förlossningen då jag tyvärr vet flera mkt otrevliga utgångar vid dessa situationer. Därav har jag svårt att uppvakta ett barn innan det är fött även om jag alltid tror och hoppas allt går bra eftersom läkare idag är så skickliga. Men nu är ju grubblandet där, har jag varit en dålig vän som struntade i mig själv o hur jag känner istället för att glädja min vän och gå på denna tillställning? Ja inte vet jag....hoppas bara vännen förstår varför jag inte deltog och fortsätter vara min vän <3


Regnet öser ner.

Ja nu har det regnat från o till (dock väldigt korta avbrott) i över ett dygn. Det är sååååå tråkigt. O inte bara regnigt utan kallt som tusan oxå....jag missbrukar te för att det är så grått o ruggigt. Lite sol tack!! Det är ju faktiskt den första juni idag.

Ja idag gör jag inte många knop! Lyckades filma Melvin i förmiddags när han har sin fina krypteknik :) Ville skicka den till bror min men se nä, för det går inte till iphone. Jag ringde tre, för jag trodde det var någon inställning på min mobil. Men icke.... Iphone kunde inte ta emot det. Suck. Så får försöka lägga in det på Magnus dator idag när han slutat jobba o sen maila det :)
Ikväll blir det familjemys för hela slanten! Tacokväll för mig och Magnus o Melvin han får fiskgratäng :) sen så blir det let's dance final (ja Magnus är världens bästa som står ut o tittar på det med mig!) och godis i soffan när lilleman sover =) Självklart massa mys o bus med honom innan han somnar.

Nu ska jag nog ta o variera mitt te drickande med en smarrig kopp varm choklad :) Fredagslyx!!!!

Ha en underbar fortsatt fredag mina vänner :)


RSS 2.0