Är vi verkligen i samma familj??? ;o)

Hmm! Jag börjar fundera. Är jag verkligen släkt med min bror och hans fästmö?????????? De är världens bästa på alla sätt och vis, Marcus som bror och Annette som svägerska! Dock har de (enligt mig) mycket tokig smak i melodifestivalen. Marcus han lyssnar med ett halvt öra eller nåt i den stilen, detta då melodifestivalen inte är något av hans favvoprogram. Men min älskade svägerska Annette älskar det!!! Vi sitter i detta nu och diskuterar kvällens bidrag och jag blir smått förtvivlad *blink* Både "Nettan" och min bror gillade Thorleif's bidrag :S Jag tyckte personligen att det var totalt värdelös. Anna & Marias bidrag var mycket bättre än deras.
   Tror jag måste flirta in mig hos SJ eller SAS så jag får billiga biljetter och kan fara ner och ta bort lite av dansbandstonerna i Sövestad :oP *hihi*

Skämt o sido!! Det är tur att man har olika smak! Men just Thorleifs tyckte jag var riktigt dålig :S

Kram på er Bror o Nettan! Älskar er ändå =)


Gratulerar till CSN!

Idag, äntligen har skolan rapporterat in de poäng jag behövde få inrapporterade för att få mina pengar från CSN!!! Inte en dag för sent kan jag säga! Så nu är studieförsäkran inlämnad och jag fick mina pengar igår =) Tjiip!!! Fick retroaktivt (stavas det så?) också!!! Så denna månaden ska jag inte klaga över min ekonomi!!!

Detucktiv!

07.15 japp, de visade klockan imorse när jag vaknade =( Så tråkigt e de, man är uppe tidigt alla dagar mellan måndag och fredag och sen när lördagen väl kommer o man får sova länge så går det inte. Nåja, jag låg iallafall kvar i sängen till cirka klockan 9. Myste lite med Skuttan och läste i boken som jag fått låna av Elina! Vid nio klev jag som sagt upp, pigg som tusan så satte fart och plockade in disken i diskmaskinen och startade den, tog en dusch och gjorde ren ugnen. Med andra ord en mycket flitig morgon.

Vid 12 snåret luffsade Magnus upp ur sängen och jag pratade lite extra snällt med honom *blink* Jag fick min vilja igenom och  vi for en vända till ikea. Skulle ha överdelen till skrivbordet Mikael, detta för att jag var urless på att ha alla mina prylar på golvet. Nu har Magnus sina grejer på skrivbordet och jag har lilla expedit hyllan till mitt!!! Kanon blev det verkligen :o)

Pollymuffins var nästa grej på dagens schema att fixa! Det lät så himlarns mumsigt! Men nja; det var inte super smarrigt. Men de ska få ett nytt försök. Kanske redan imorn fast då utan citronskal...för jag gillade inte att de smakade citron. Dessutom har ugnen nog fått spunk efter att den blev ren, för muffinsen blev brända i BOTTEN, alltså inte på toppen, lite udda. Så får ta lite kortare tid också när jag bakar igen!

Efter alla dessa turer hade klockan hunnit bli cirka 17. Då lade jag mig i soffan och somnade som en nerklubbad säl brevid Magnus som satt och kollade på sirius bandy på tv....hehe fast när jag vaknade 18.15 så låg han också o sov :oP Så jag väckte honom! Vi kom fram till att vi inte orkade laga middag så vi sponsrade slavsta pizzeria istället! Men innan vi (Magnus) ringde o beställde pixxa låg vi o vaknade till liv och kollade på disneydags. Hihi var riktigt mysigt....var inte igår man tittade på det! Var nalle puh och goot troop de visde. I Nalle Pus så tappade Puh bort sin aptit och självklart står kamraten Tiger till tjänst och ställer upp som "detucktiv" Bjuder på lite bilder från det :oP

 Sorken, Detucktiven tiger och Puh.

 Alltid lite upprörda kanin.

 Alla i sjumilaskogen undrar vart sorken är...

Ja, jag erkänner. Jag är ett fan av Nalle Puh <3

Nu blire melodifestivalen, te o lite godis i soffan! Så får vi väl ta o se vad morgondagen bjuder på imorn. Förhoppningsvis vaknar jag inte  7.15 iaf.

Hej svejs!

GODKÄND =)

ALLT gick kanon idag på examinationen :) Barnen skötte sig så bra och både min handledare och axaminator gav mig bara en massa god ord på vägen vidare i mitt yrkessamma lärar-liv!!! Jag är helnöjd om än väldans trött. Är som att kroppen undermedvetet har spänt sig inför det här, för när examinatorn hade kilat iväg fick jag världens huvudvärk och blev supertrött. Men men det kan jag ta, allt gick ju så himla bra och jag blev godkänd!!!!

Hihi måste ju ta o förklara vad det var jag genomförde med barnen idag när examinatorn va rpå besök:

Leken "molnet".

Syftet med leken är att barnen får träna sin samarbetsförmåga.

   Leken går till som så att man lägger ut rockringar på golvet, lika många som antalet barn. Alla barnen får stå i en rockring var. Då sätter man på musik och barnen får gå runt på golvet utanför ringarna. Under tiden tar jag som pedagog bort en ring. När musiken sen stannar så måste barnen samarbeta så att två barn får stå i samma ring.
   Tillslut så är det bara en ring kvar på golvet och då gäller det att alla hjälper alla, för då ska alla barnen stå i en ring!
   Förhoppningsvis blir detta en uppskattad övning där barnen får träna sin samarbetsförmåga utan att man direkt säger att det är de som de gör. Utan man tar in det i leken!


Var väldigt kul att se nio barn försöka få plats i EN rockring!! Men det gick!!!

Just nu sitter jag o käkar lite mat (potatismos o köttbullar!) innan jag om cirka 40 minuter ska hem till Elina på fika!!! Alltid lika trevligt att åka dit och hälsa på!

Nu måste maten ner i magen innan jag ska bege mig iväg :) Inget kan förstöra min dag idag, jag är så LYCKLIG!!!

Kram på er alla <3

Imorn halv 10 gäller de...

Triss i trisslotter!

Yes så kan det gå! Man vinner på en trisslott o så åker man o hämtar ut nya på affären, sen får man för sig att köpa någon bara för att de e lite kul osv. Så ikväll tog jag o Magnus tag i vårt skrapande, vi hade 9 trisslotter o 1 tia-lott! Blev iallafall vinst på tre trisslotter =) Vinst á 125:- blev det!! Dock kan jag aldrig tänka mig att de blir till o hämta ut några pengar...min kära sambo tycker det är alldeles för skoj o skrapa lotter, o jag tycker ju iofs också att det är skojigt!!

Triss i trisslottsvinster!

Annars har det varit en något ovanlig dag för mig idag! Jag har varit i skolan...lite tokigt att bege sig dit när man inte varit där på drygt 5 veckor. Men imorn är det tillbaka till praktiken som gäller =) Ska till och med bli examinerad imorn. En examinator från universitetet kommer ut och hälsar på imorn och ska sitta och observera mig när jag håller i verksamheten för barnen. Efteråt ska man sitta i samtal tillsammans med henne samt min handledare på praktiken och jag får min dom i hur det går, så imorn kan väl alla ni, mina vänner, hålla tummarna från halv 10 fram till lunch! Jag lovar att uppdatera er om hur det går =)

Men nu ska jag slappa i soffan ett tag innan sängen ropar! Kan ju vara bra o vara pigg imorn!!

Adjöken för idag!

Gjort något bra!

Jajjemän! Idag har jag iallafall gjort något bra, sen får vi väl se hur bra det går!

Jag har lagt ut all min litteratur från min studietid på http://www.stubok.net/ så nu kan man ju alltid hoppas på att det är någon som behöver just någon av mina böcker så slipper jag ha dem uppe på vinden och skrota :) O dessutom så kan man ju få en liten slant för något som jag inte kommer titta nå mera i, det är alltid trevligt!!

Men nu är det dags o fixa middag!!

Kram kram!

En ny helg till ända.

Jaha ja! En ny vecka på praktiken är avklarad utan  några nya sjukdomar!!! Tjoho!!

I fredags var det återigen dags för basket i fyrishov med Fia och Oscar =) Vi startade upp med pre-game på Hotell Linné. Där bjöds det på buffé, smaskens!! Sen bar det av mot hovet, 1700 personer var det som hade masat sig dit för att se Uppsala besegra Norrköping. Vilken match det var...spännande hela tiden men tillslut drog Uppsala det längsta strået och vann!! Och min absoluta favorit på matchen är Uppsalas maskot, den är så söt! Tyvärr lyckades jag inte få över nå videoklipp från mobilen till datorn men håll tillgodo med en bild=) Ni skulle förstå varför jag gillar den om ni såg den in action!!! Matchen tog slut och vi var 5 tappra personer (Johan slöt upp med oss på hovet) som promenerade ner till stan i kylan, intog terassen och en öl/cider fick avnjutas!!! Självklart så blev det lite maxmat som pricken över i:et denna kväll. Kan inte förstå varför det alltid är så gott att köpa det med sig hem, hmm.

Uppsala baskets maskot

Lördag äntrade scenen och det var en sådan skön, seg förmiddag när man inte gjorde så många knop. For iväg till Gränby centrum med älsklingen och Madde på eftermiddagen för att handla lite och sen hem o duscha o göra sig iordning inför nya strapatser. Vi var bjudna till Madde o Jonas på hembakad pizza och melodifestivalen. Blev en mycket trevlig kväll och Madde gjorde kanon god pizza :) Jonas ska ha beröm för sin mycket goda pizzasallad också!! När vi kom ut från Maddes lägenhet så hade det börjat snöa en massa, tjipp o tjohej! Jag älskar snö, jag tycker de e himla mysigt!! Så med glatt humör åkte vi hem och borrade ner oss i sängen o sov gott.

Idag har det blivit lite av varje. Varit på innebandy med Elina super trevligt =) O magen hennes blir bara större....bara 3v kvar nu till hon o Jimmy ska bli föräldrar!! *wee* Sen tog vi en liten tur till Ikea och jag fick äntligen mitt bokstöd som jag gnällt om bra länge nu att jag behövt till kokböckerna i köket!! Så det blev kanoners. Hem sedan för att starta en maskin tvätt o en maskin med disk samt städa lite i arbetsrummet här hemma som verkligen såg ut som ett bombnedslag. Visst det är inte jag som sitter där inne o jobbar men jag mår så dåligt av att se hur illa det såg ut där inne. Så jag fixade till lite granna bara, tog kanske 15minuter. Nu kan jag iallafall gå förbi och titta in utan o må dåligt!!!

Just nu borde jag äta middag...men jag orkar verkligen inte fixa nåt. Och gå till pizzerian känns inte som nåt alternativ heller. Vi får väl se vad man kan hitta i skafferiet....

tjing tjong.

Alla hjärtans dag!

En BAMSEKRAM till alla underbara vänner!!!

Jaha ja, nu är det lördag och jag är fortfarande hemma! Dock inne på min tredje dag nu utan feber och börjar faktiskt piggna till riktigt bra nu! Man kanske rent av ska ta en promenad ut i solen idag =) Vi får väl se vad det blir av denna dagen!! Magnus ska snart åka iväg o träna basket och sen ska han jobba i eftermiddag. Ikväll lär det iallafall bli medlodifestivalen! Får väl se om vi sitter o tittar själva eller om det blir någon mer!

Men jag har faktiskt inget mer vettigt att skriva så nu struntar jag i det!

Adjöken!

Uppdatering

Yes då har man fått sin dom, luftrörskatarr. Så hästkur med medecin av läkarn blev det. Men förhoppningsvis så ska jag väl pigga på mig lite nu så jag är på G igen från nästa vecka!

Nu ska jag fortsätta vila, blir alldeles dåsig av min medicin för den innehåller morfin.

Tjingelong

Fick ge med mig...

Jepp idag fick jag vika ner mig mot pojkvän o kompis....jag fick ta o ringa läkaren. Har piss ont i lungorna o är helt deckad...Hade en sänka på 42 i förmiddags när jag var hos läkarn o den ska normalt vara mellan 5-8. Sen har de tagit mera prover..så skall tillbaka kl 15.15 till läkarn för att få svar på de proverna också och få antibiotika. BLÄÄÄ på att vara sjuk.

Återkommer senare med vad farbror doktorn har för dom åt mig...

Svt24

Ja, det är namnet på kanalen som räddat min sjukdag idag. Är helt deckad efter min magsjuka så har i stort sett bara legat i sängen hela dagen. Pendlat lite mellan att sitta eller ligge men till större delen har det varit o ligga ned o sova. Hoppas på att känna mig piggare imorn....  Men iaf så har svt24 gjort något genialt! De har börjat sända handboll på tv från både damernas o herrarnas elitserie! Så kunde börja eftermiddagen med att kolla på Eslöv - Önnered (Eslöv, laget där min barndomsvän Veronica spelar!) där Eslöv vann!!! Sen blev de lite sovpaus och efter det så visa de Lugi - Ystads IF =) En riktigt höjdarmatch. Blev en riktigt jämn historia där inget av lagen drog det längsta strået utan det blev oavgjort, 28-28.

Jag är iaf nöjd som fått se två handbollsmatcher idag =)

Praktik - halsont - magsjuka - och nu söndag.

Jaha ja, en vecka till är slut snart...är ju söndag förmiddag nu. Det har varit en fartfylld vecka som har gått i 180 hela tiden.

Måndag var en ganska lugn dag om man jämför med alla andra dagar denna veckan...var en "vanlig" dag på praktiken med mycket fart och sedan hade jag och älsklingen en myskväll hemma!!! Tisdag började jag 07.00 vilket är alldeles för tidigt för mänskligheten enligt mig, men det gick. Fick ju sluta kl 13 i gengäld...men då var det ner till stan o träffa Erika!! En mycket trevlig fika blev det med mycket prat...var evigheter sedan vi sågs. Men det ska det bli ändring på nu =) Onsdag och det var fullt ös från morgon till kväll, först på praktiken för att sedan rusa till bussen och åka till skolan där jag skulle träffa min handledare för examensarbetet. Det gick mycket bra på handledarsamtalet så nu känns allt bra!! Kom hem strax efter 17 och kl 18.30 kom Sarah och Carl-Johan på fika! Sen var det bara till att hoppa i säng när de hade åkt. Torsdag och jag hade min första sovmorgon på evigheter :oD däremot jobbade jag då till klockan 17, sen var det hem o vila...hade tokont i halsen och lät som en kraxande kråka. Dock åkte vi o hämta Magnus pappa o en vän till honom efter att de hade varit på kryssning. Lagom runda under fötterna var de så det var två pratglada herrar i baksätet på bilen hela vägen hem till dem! Hem till Stålgatan igen och gonatt för min del! Fredag morgon kunde jag knappt prata alls....hade riktigt ont i halsen o kände mig hängig men kilade ändå iväg till praktiken, tänkte att det blir säkert bättre framåt eftermiddagen men tji fick jag...var fortfarande hängig när jag kom hem men då kom Millis o Simon o käka hemma gjord pizza o snacka lite strunt!! Vid 02 natten till lördag fick jag min trevliga överraskning, magsjuka var det här. Så mitt senaste 1,5 dygn har inte varit så skoj, men efter i ha sovit ordentligt hela natten inatt börjar jag bli människa igen förutom att jag är matt i kroppen. Men det ska väl bli bättre under dagen!

Men i det stora hela har det varit en bra vecka förutom avslutningen på veckan! Har hunnit träffa en del vänner och jag stortrivs fortfarande på praktiken =) "Bara" 6 veckor med praktik kvar nu, kommer inte bli kul att sluta där sen :o(

Men nu ska jag försöka masa mig upp o få i mig nån mat, blev bara en halv knäckemacka igår.

Morsning korsning!

En vecka sedan sist...

Jaha ja, då var det söndag igen om jag har inte skrivit på en vecka *fy skäms på mig*.

Men sanningen är den att det inte hänt så värst mycket i veckan. Har varit 5 intensiva dagar på praktiken så jag har varit hellt slut varje kväll när jag kommit hem. Dock inga incidenter denna veckan! Var en sväng på landet hos Magnus föräldrar i onsdags! Alltid avkopplande att åka ut där...lugnt o skönt!! I fredags var vi i fyrishov och kollade på basket med Madde, Jonas, Fia o Oscar =) Mycket trevligt var det och efter matchen åkte vi hem här och spelade buzz, mohaha denna gången vann jag över Oscar!!!! *hihi*

Igår var det lördag och vi var i Märsta och kollade på när Skånela fick storstryk av Eslöv. Men det var kul och vara o kolla för jag fick träffa Veronica en sväng!!! Veronica är en barndomsvän som jag känt sedan jag var sisådär en 6-7år. =) Kram kram vännen!!

Idag har det varit en fixar dag, städat, varit o handlat lite och nu tvättas det. Snart dags o laga middag också, Blir kycklingpaj idag *mums*

Tjingelong!

RSS 2.0