Måndag!

En hel helg har passerat utan bloggande!!! O jag vet faktiskt inte riktigt varför det blev en liten helgpaus i bloggen. Men så vart de iaf!!!!
   I fredags så var det en hederlig fredag där Magnus först jobbade och sen så bakade han pizza.....dock blev det sen middag för vi väntade in att Fia och Oscar skulle komma på besök! Grabbarna spejjade på hockey och Fia var så snäll och höll mig sällskap med en liten Melvin som absolut inte ville sova. Han är ju så himla nyfiken av sig så kommer det folk hit precis när han är på väg att somna så tokvägrar han sova och sen slår det över så han blir övertrött o ledsen. Så vi får helt enkelt försöka styra lite när man ska få gäster så de inte ramlar innanför dörren precis när han håller på att somna!!!! Det ska väl inte vara så svårt :) En mysig kväll blev det iaf när Melvin väl somna och han hann iaf med att visa en del av sitt sprudlande humör! Lördagen fortsatte i lugnets tecken för mig och Melvin! Vi hade en väldigt lugn och skön dag medans pappa Magnus var iväg o kolla på rally halva dagen innan han sen kom hem och satte sig o jobba! Kvällen tillbringades hos grannarna Anna och Tomas på en spontan lördagsmyskväll!!!! Så skönt....en hel kväll borta då Melvin sov i sin vagn hela tiden!!! Han är så duktig lillskrutt!! 
I söndags så starta vi upp dagen med en låååång o skön promenad för hela familjen =) Sen var det åter jobb för Magnus. Jag och Melvin var hemma och hade det bra. Melvin visade upp nya färdigheter. Han vände sig från mage till rygg flera gånger om och han gjorde "sit-ups" i sin babysitter. Han tycker det är så roligt att sitta nu så han lämnar ryggstöden mer och mer. Dröjer nog inte allt för länge innan han sitter själv med hans vilja och en mamma som tar till vara på vad han verkligen vill!!


Sit-ups träning i solen!

Idag så har jag och Melvin varit i stan större delen av dagen! Vi åt lunch med Erika och hennes lilla Leo 5v =) Sen tog vi en tur på stan tillsammans och jag köpte nya byxor till Melvin eftersom han växt ur sina! En tur till ica o handla toapapper var det sista som jag och Melvin gjorde efter att Erika och Leo åkt hem innan vi gick till bussen och åkte hem vi också! Då jag såg på Melvin på bussen hur trött han var så tänkte jag att jag hoppar av bussen tidigare och ser till att få en ordentlig promenad hem så han kan sova och jag får motion! Men tji fick jag. Melvin ville promt inte sova....jag testade ge honom mat, han fick komma upp i famnen en sväng, jag gick på asfalt där det inte skumpa, jag gick i frusen snö där det skumpade ja, jag testade allt men han bara grät. Det skar så i hjärtat och jag kunde inte förstå vad jag skulle göra. Men tillslut så bara gick jag på....jag ville bara hem så jag kunde ha honom i min famn. Tillslut så ändrades gråtet till prat och kort därefter somnade han. Ja efter 25 minuters promenad....suck. Jag har ingen aning om vad det var som var tokig för lillskrutt men skönt att han iaf fick sova lite!! Och jag fick 45 minuters promenad!

När vi väl kom hem och Melvin vaknat igen så myste vi massor och väntade in att Magnus skulle komma hem från Stockholm! Jag och Magnus har sen fått en lång och skön kväll....lillM somnade redan vid 19.15 ikväll =) Jobbigt att vara i stan när man är liten! Men nu ska jag krypa till kojs....sov dåligt inatt.

Natti natti!

  
Ibland är tummen bäst och ibland lejonet på skötbordet!!

  
Skojigt o leka med leksakerna i stolen när mamma o pappa lagar mat!


Bus!


Mammagrupp på biblioteket-

Idag var det en mycket tidig morgon för mig och Melvin! klockan 7.30 ringde min klocka, men jag snoozade till ca 7.50 =) Då var det upp o studsa för att göra mig i själv iordning i förhoppning om att jag skulle hinna bli klar själv innan Melvin vakna. Sagt och gjort det var jag som fick väcka Melvin för lilla skrutten sov så gott. Men vid tjugo över åtta så gick jag in och väckte honom och såg till att han fick lite käk och på med kläder innan han fick ta plats i sin nya rallyvagn =) Några minuter över nio begav vi ut till bussen för att åka till dagens äventyr....mammagruppsträff på Brantingsbiblioteket. Men SUCK så missnöjd jag är på det där. när vi kom dit så var det trevlig stämning o allt bland alla mammor o kottar :) Men den där bibliotikarien var ju helt bakom flötet. Det låg ett fång böcker på ett bord o hon sa några ord sen var det en liten rundtur på biblioteket sen var det slut. blev lite frustrerad då över att varför i hela världen har jag dragit upp mig själv och min son för att i princip få veta att det finns böcker på ett bibliotek?? Suck suck. Jaja jag fick mig en skön promenad dit och en skön promenad tillbaka ner på stan....ringde till min kära gamla arbetsplats Kristallen idag för tänkte ta en prommis dit o hälsa på men där gick magsjuka så det sket sig. Så promenera ner på stan istället och tog ett besök in på grann-Annas jobb och sa hej! Melvin blir alltid så glad när han får se Anna så passade på!

Sen har det mest varit en lugn eftermiddag ochh kväll för oss! Melvin har varit jätte trött efter dagens äventyr! Men han mumsade i sig banan/aprikos puré till middag med god aptit! Sen blev det gröt och god sömn i sin säng! Blev lite tokigt ikväll då han hann med att somna o fick en powernap innan gröten medans jag vek tvätt och Magnus var iväg. Så blev lite senare för lillskrutt att somna ikväll...men så kan det vara! Nu blir det en liten stund tv till innan jag ska krypa till kojs....är bannemej trött jag också eftersom klockan ringde 7.39 imorse :S

Natti natti!


Återbesök hos MR.Roth!

Migränen har lämnat mig, tack och lov!!!!

Idag så har dagen inte riktigt varit på min sida. Det hela började med att min nya chef ringde o väckte både mig och Melvin på hemtelefonen strax efter 9 imorse. BAH. Sådär tidigt ringer man inte hem till folk som är lediga om man inte vet säkert att de är vakna. *morr* Jag försökte somna om men lyckades inte....skönt var iaf att Melvin somnade om en liten stund. Upp o hoppa och tog tag i projektet 'a 'la försäkringskassan. Men de är ju lika inkompetenta som vanligt när man ringer till dem så inte blev jag ett dugg klokare på det. Så får helt enkelt masa mig till deras kontor i stan. Tar o gör det på måndag då alla människor varit där o tjafsat om o få sina pengar! För det är inte det mitt ärende gäller. Jag behöver hjälp att förstå en grej ang föräldradagarna. Det löser väl sig bara jag masar mig dit!!

Har varit på återbesök hos MR.Roth idag =) Lite nålar här o var i nacken och sen knäckning deluxe var på menyn. Sagt och gjort och ikväll är jag ganska så dåsig och lite småont i huvudet. Men det kommer med all säkerhet kännas bättre imorn! Det har ju blivit så otroligt mkt bättre från förra veckan så har goda förhoppningar att det blir toppen bra nu!

Nu är det hög tid att gå o göra en kopp te o mysa ner mig under en filt i soffan! Är "mot alla odds" på svt1 om 12 minuter. Måste ses!


Migrän =(

Inatt blev natten från helvetet. I gårkväll vid 22.50 när jag hade uppdaterat bloggen så stängde jag datorn på studs o sa till Magnus att jag börjat må illa av huvudvärken. 30 sekunder senare var det som om någon högg en kniv i huvudet på mig eller nåt. Det gjorde så ont och jag klarade inte av o ha ögonen öppna om det var någon lampa tänd. Så jag rusa på toa i mörker o kröp ner i sängen. Det var så illa att jag inte ens lyckades leta fram min migränmedicin själv....tur Magnus var hemma o kunde hjälpa mig.
   Tänkte att inom en liten stund är det nog bättre...kan inte ha gått mer än max 3min eller nåt tills jag fick i mig medicinen....men icke. Inte från vid 05 imorse började det lätta lite. Sen hr det blivit bättre o bättre....nu är det som om man har träningsvärk efter ett galet gympass.
   Tack o lov sover Melvin nu så även jag tar det väldigt lunt. Hoppas att Melvin har en bra dag att ta fram idag, för jag kommer inte orka annat o Magnus är på kontoret i Stockholm.

Suck, migrän är ett jäkla skit. Pest medans man har det men även nästan en hel dag efter :(


Återigen söndagkväll.

Då var även den här helgen över! En helg som varit alldeles utmärkt! Lagom dos av det mesta!!!
Sedan igår då vi kom hem från familjen Ö har vi typ bara varit hemma. Var en riktig slappardag igår och jag somnade redan vid 23....var dödstrött.
   Fick sova länge idag för lillM. Magnus tog morgonmatningen av honom och sen sov lillskrutt ända till 10.45 innan han började ligga och prata! Då blev det såklart mys i våran stora säng till nästan 11.30 innan familjen Klarin klev ur sängen!! En helt perfekt start på en skön familjesöndag! Dock har Magnus jobbat större delen av dagen idag. Eller ja han har på något underligt vis lyckats kombinera jobb och mysa med Melvin. Jag dona runt lite efter att vi hade stigit upp....plockade lite på övervåningen (som glöms bort då o då!) sen tvättat en maskin tvätt och fixat lasagne till middag. Och inte att glömma så tog jag äntligen tag i alla Melvins kläder som han växt ur. Har ju en hel drös, ja närmare bestämt 4 vänner som väntar barn i sommar. Så tänkte helt enkelt erbjuda dem om de vill ärva nå kläder eller inte. Annars får grannAnna med sig kläderna till sitt jobb istället =) Så på ett eller annat sätt kommer de att lämna detta hus och sluta ligga i en låda som samlar damm. Har ju såklart sparat en del kläder också, men är ju helt omöjligt att spara allt. Så en ordentlig städning i Melvins byrå och plockat fram lite nya kläder till honom som han fick i julklapp i mer aktuell storlek. Så får se om det kanske blir en maskin tvätt imorn!

Imorn är det ny vecka och Magnus ska inleda den med en dag på kontoret i Stockholm! Jag och Melvin har inga speciella planer imorn. Tänkte mig en lång promenad om snöfallet slutar och det plogas.....o kanske lite städning här hemma om Melvin är på humör o låter mig göra det!!

Nu blir det till att göra sig redo för sängen....ska ta mig två alvedon och lägga mig ner o blunda. Har en sån fruktansvärd huvudvärk. Men efter att jag var hos MR Roth så har det iaf blivit mkt mindre huvudvärk så hans behandling har verkligen hjälpt. Hoppas att det försvinner helt efter nästa behandling på tisdag!'

Natti natt!


Dagens bild är från julafton! Då Melvin myste hos sin morbror!


Bortapremiären avklarad!

Åhhh så trevligt vi hade det igår och imorse! Kom till fina familjen Ö strax innan 18 och lagade då tacos och myste tillsammans :) Det var så gott med mat då jag var otroligt hungrig när vi satte oss till bords och såååå himlans mysigt. Sitta och äta i deras allrum och höra deras öppna spis spraka bakom ryggen ifrån där jag satt. Ojoj så mysigt!!! Melvin skötte sig alldeles utmärkt vid middagen, han satt först o mumsa på morot och sen tuggade han på sin bitring.

Efter middagens avslut så var det grötdags för våran lilla son och för sonen i familjen Ö var det fredagsmys i form av lite chips och smurf-filmen!! Melvin mumsade i sig gröten och sen tog han och jag kväll i soffan framför smurf-filmen! Så strax efter 20 somnade lillM och sen sov han som en stock hela natten! *stolt* Ja man blir väldigt stolt och glad som förälder när det trots allt var första gången som han sov borta i en ny säng och så. Men oj så bra han skötte sig! När även familjen Ö's son hade krupit ner i sin säng och somnat så tog vi fram spelet "ticet to ride" och intrudocerade våra kära vänner i detta beroendeframkallande spel :) Gick finfint det och vi satt och spela till halv1 inatt. Popcorn, chips, god dricka, trevligt sällskap och sällskapsspel = en perfekt kväll!!
   Melvin sov till 7 imorse innan han ville ha mat. Dock hade han lite svårt att somna om....han var kall om händerna och sen fick han världens mest envisa hicka. Så tillslut så fick han sin kudde och täcke och fick komma upp till mig och Magnus för o få värmen från oss. Vips så sov han igen!
   9.30 idag var det frukosttajm!!! En härlig frukost plockades fram och avnjöts! Sen tog Magnus Melvin som hade hunnit bli lite trött igen och jag försökte få koll på alla prylar man måste ha med sig när man har en liten kotte med sig. Vid 11.30 begav vi oss hemåt och har bara haft familjemys resten av dagen! Nu sitter Magnus med ett öga på datorn o hocket och ett öga på handbollen på tv! Handboll är ju typ det bästa som finns....än så länge ser det bra ut i den här matchen, sverige-polen, sverige leder med 7-2.

Ska väl snart se till att fixa lite mat! Blir kotletter o pommes i det här huset idag!

Ha en skön lördagskväll mina vänner! Och ett stort tack till familjen Ö för allt :) Var verkligen hur trevligt som helst....det kör vi en repis på!!!


En speciell fredag..

Ja den här fredagen har jag längtat lite extra efter. Iallafall i cirkus 3v har jag gjort det. Det var då vi bestämde att vi ska på hem till fina familjen Ö på middag samt sova kvar där så vi alla kan dricka något gott :) Så det blir tacoskväll med sällskapsspel som efterrätt och massor av trevligt sällskap! Så vi ska åka dit så fort Magnus slutat jobba för dagen.....jag tror att det mesta är packat. Är ju premiär för oss att sova borta med Melvin. Men det kommer säkert gå bra. Får väl se om han som vanligt vill vara vaken lite längre när det är mer än bara vi själva eller om han kommit in i sin rutin nu att somna väldigt fort och bra efter att han ätit sitt kvällsmål med gröt. Kommer bli bra i vilket fall som helst!!!!!! Vi har ju pratat med familjen Ö om det här dejten så himla länge nu men vi får liksom aldrig ihop tiden eftersom Magnus jobbar sina konstiga tider och frun i familjen Ö har väldans tokiga arbetstider hon också inom sitt yrke. Men nu ÄNTLIGEN!

Nu på dagen så är jag och Melvin bara hemma. Han kan behöva en lugn dag innan vi ska iväg plus att vi bannemej har farit runt hela veckan. Endast i måndags har vi haft en hel hemmadag. Så efter att vi kommer hem imorn så blir det nog en ganska så fortsatt lugn helg!

Ha en toppen fredag alla mina vänner!!! Glöm för all del inte bort fredagsmyset!! =)


Melvins fina jacka!!

foto0094 (MMS)

Melvins fina jacka!! Mörkblå med ljusblått foder =)


Barkbarby gjorde något konstigt med mig...

Ja kvällen idag har då tillbringats i Barkarbry med vännerna Carro & Peter! Vi började med att åka och fiska upp Carro vid tåget nära Barkarby då hon kom direkt från sitt jobb. Sen gjorde vi det väldigt enkelt för oss och mumsa middag på Ikea-Barkbarby. Allt fridfullt och Melvin lät oss äta i lugn och ro. Men jag hann inte ta mer än två tuggor av min köttbullstallrik med mos då jag får upp nå långt konstigt på min gaffel.....hör o häpna det var en ca 2 DECIMETER lång tejpbit i min mat :S Jag reste mig på studs och gick och bad om en ny tallrik med mat. Även om det är fantastiska matpriser på ikea så ska man ju liksom inte behöva äta tejp. Nåja, jag fick iaf helt ny mat och mätt blev jag...men groose var det allt. När jag väl satt mig till ro för att för andra gången börja äta så tittar jag en snabbis på Melvin. Ser då att han är på väg och nysa och nyser rakt över Magnus. Han är ju så gullig när han nyser även om Magnus inte tyckte det var lika gulligt när han åt! Men oj så vi andra tre skrattade. *hihi*
   Kvällen fortsatte och vi tog oss till Stockholm outlet som var kvällens huvudmål! Där skrutta vi in och ut i alla möjliga butiker och jag lyckades antingen i butikerna eller mellan dem köra på något med vagnen. Det måste ha varit något tokigt (förutom tejp) i maten på ikea! För jag körde liksom till och med in i samma saker flera gånger....haha! Sen kom väl pricken över i:et. Vi hade varit på hemtex och Carro körde nu Melvin i vagnen. Då är jag inte speciellt många centimeter ifrån att gå in i en lyktstolpe. Ja det var en knasig kväll i min syn eller vad nu bekymmret var! Men ingen skada på verken mig, Melvin eller vagnen så allt lugnt =) HAHA!!!!


Blev det då någon shopping??? Nope, inte en enda grej åt mig själv =( Hemmet fick två saker i form av en badrumsmatta och ny tvålpump till badrummet på bottenvåningen! Har lagt/ställt in det nyss men tar en bild på det imorn i dagsljus =) blev riktigt fint! Magnus köpte två pikétröjor åt sig som var himlarns snygga :) Åh givetvis gick inte Melvin lottlös från sitt första Stockholmsbesök. Han fick en kanonsnygg blå pumajacka som jag tänkte att han kan i vår när han sitter o spejjar på allt från sin nya vagn....ett riktigt kap var det....den skulle kostat ca 400:- och i puma-outlet butiken gick den på 100:-!!! sånt gillas starkt!! MMS'ar in en bild snart, så ska ni få se hans snygga jacka!!!

Det blev en lite småkämpig bilresa hem. Melvin var super duper trött och väldigt hungrig. Det var väldigt dåligt med fik eller allmänt sittplatser där man kunde sätta sig och ge honom mat på outlet'en. Men när vi väl kom ut på E4an och det blev mer flyt i körningen och inte en massa stopp vid trafikljus o så, så somnade lillskrutt o sov hela vägen hem! Sen blev det gröt i stora lass för lillskiten som är helt galen i det och sen decka han!!! 

Just de, Jag och Melvin har hunnit med en långpromenix på 7-8 km i strålande sol idag också!!

Imorn är det fredag och massor av nya äventyr!!!!

Kram på er!!


Bortbjudna på middag ikväll!!!

Onsdag är här och med det "lillördag". Har varit en lugn men ändå inte helt lugn dag här hemma. Melvin hade en toppen natt och sov hela 10,5h innan han vakna hungrig :) Gröten igårkväll gjorde susen! sen är han ju så himla snäll så vi lade oss o sov igen o sov till 10.30!!

Sen har Magnus haft lite besök här hemma så Melvin blev väckt :( Tack o lov har han varit snäll o go hela dagen ändå =) Om cirkus 2h ska vi bege oss till stan för middag hos familjen Naess/Andersson. Ska bli så mysigt då det är ett litet tag sedan vi sågs. Vi ska även passa på att gratta deras lilla prins som fyllde 1 en av de sista dagarna 2011. Kommer bli en mysig kväll...det är jag helt säker på!!!

Vilket lamt inlägg detta blev....jaja så kan det bli ibland. Nu ska jag iaf passa på att göra mig redo medans Melvin sover =)


Ny pyjamas till Melvin!!!

foto0082 (MMS)

Har köpt en ny pyjamas till Melvin!!! Jag var liksom bara tvungen när jag såg den =) (vet att bilden är på sniskan, vet inte hur jag vänder den när jag skickat från mobilen!)


Domen lyder...

Ja idag var domedagen då vi skulle få svar på mycket i familjen Klarin! Dagen började med BVC-besök för Melvin. Jag gissade ju på att han skulle väga 9,5kg och vara ca 69cm lång. Jag hade typ ett halvt rätt bara. Lillskrutt är nu 68 cm lång och väger 9kg (9020g för o vara exakt!) Han följer sina kurvor alldeles utmärkt. Så inget att klaga på där inte. Sköterskan var nöjd med hur han kunde lyfta upp huvudet nu från magläge så vår träning har verkligen gett resultat! Sen pratade vi lite om o ge Melvin mat....vi bestämde då att lillM ska börja få gröt på kvällarna så att han slipper vakna där runt 05 för o äta!!! Så med andra ord var det ett alldeles utmärkt BVC besök idag. Det kändes väldigt positivt =)

Det blev sedan hem en tur efter BVC innan vi vid halv2 begav oss in till stan igen. Då var det min tur att träffa herr Roth! En kanonbra kiropaktor här i stan. Magnus har gått till honom i många år för sin rygg och han är en klippa på att lyssna på en och på väldigt kort tid lyckas ställa en diagnos på vad det är som är tokigt. Likaså lyckades han med min nacke/axel. Som jag misstänkte var det i nacken det var problem. Det var en typ av neurogen smärta.....en nervrot som sitter i kläm i nacken som orsakar smärtan ner i skuldran/axeln och ständig huvudvärk. En typ av skada som tydligen är väldigt vanlig efter graviditet och framför allt om man ammar. Så lite nålar satte han i nacken och sen knäckte han loss allt skit från längst upp i nacken till nedanför skluldrorna. O jösses så det knaka. Dock var det så mkt skada på nerven att det behövs en behandling till....så på tisdag ska jag tillbaka. Men redan ikväll känns det lite bättre även om man  är lite dåsig. =) Tummen upp för Mr.Roth!!!!

Ikväll är Magnus på jobb o jag ska se på handboll om en halvtimme!!!!

Melvin har nyss somnat!! Han fick premiär äta gröt ikväll :) O hej vad det gick undan. Han verkade älska det :) Gröt i magen på lillM och ny blöja sen tog det typ 10 minuter så sov han!!! Hoppas detta är vändningen på att han varit lite svårsövd på kvällen ibland. Han har väl isf helt enkelt inte varit mätt för natten. Håll tummarna att det blir en god natts sömn för både honom o mej =)

Hejja Sverige nu!!


Grötpremiär!

foto0087 (MMS)

Nöjd och belåten liten kille efter premiärportionen av gröt =)


Ny vecka nya tag!

Ja då var det måndag igen om nu jäklar är hårdhandskarna på gentemot mitt sockerintag. Jag har blivit så fruktansvärt lat den här vintern eftersom det inte gör annat än regnar o stormar. Jag har liksom ingen lust att gå ut då plus att det funnits kakor o godis hemma hela tiden och det är så lätt att ta en kaka eller nåt när man inte riktigt hinner äta som man bör när Melvin inte alls låter en få i sig det man behöver. Men nu är det slut på allt fusk!!! Jag har nu kastat ut alla kakor som existera i detta hus. Allt åkte i en soppåse och rakt ut i soptunnan! Samt att jag faktiskt var på god väg ut på min obligatoriska promenix idag. Hade klätt på Melvin och mig själv och vi gick ut. Då det började regna.....det var som en mix av vatten o is som regnade och det gjorde ont att få i ansiktet. Tog skydd i en busskur i ca 15 minuter innan jag insåg att det här kommer ju inte sluta på ett tag. Så det var på med regnskyddet på vagenen o traska hemåt. Fyyyy vad långt hem det kändes även om det bara var knappa 10 minuter. Jag som faktiskt hade begett mig ut o allt.....morr.

Efter den här starten på dagen så har jag och Melvin tagit det lugnt här hemma!!! Ikväll hoppas jag att han vill somna i bra tid så jag och Magnus får se på idrottsgalan o mysa! Imorn är det BVC-besök på schemat. klockan 10 ska vi vara där och sen kl 14 ska vi till naprapaten så jag får hjälp med min axel/nacke...längtar så efter de!!! Sen är det nya bravader nästan varje dag den här veckan....bara torsdag som är helt oplanerad! Men det får ni kära läsare läsa om när dagarna närmar sig! Kan ju inte avslöja allt på en o samma dag! Appropå morgondagens BVC besök så gissar jag att Melvin är ca 69cm lång och väger runt 9,5kg :)

Idag blir det experiment i köket!!! Ska laga köttfärsomelett i ugn. Håll tummarna att det är gott =)

Kram på er alla!!


Ligger i sängen sedan 45 minuter tillbaka ...

Ligger i sängen sedan 45 minuter tillbaka och vill så himla gärna somna. Ögonen kliar så trött jag är o ändå kan jag inte sova, suck. Istället så kan man ju tänka lite =) Satt med Magnus tidigare ikväll o titta på hus på hemnet. Roligt o titta o få idéer vad man kan göra här hemma! Samtidigt så kan jag ibland känna att jag vill flytta. O då finns det 3 alternativ. Att flytta inom Uppsala kommun men utanför stadskärnan, detta för att jag vill vara kvar på mitt jobb o bo nära mina vänner här! Alt 2 är solklart Halmstad! Fian finns där, havet o stranden o lätt att ta sig till familjen runt Ystad. Det tredje alternativet är då att flytta ner till sydskåne. Det är ju där hela min släkt bor. Dock vill jag ta med vårt hus för att jag trivs himla bra i det!! Ja det är inte lätt alltid när huvudet surrar. Tänk så bra om alla man vill ha när runt sig kunde bo i samma kommun :) Kan väl ta en liten rapport om helgen! Gårdagen var kanon mysig hos grannarna =) Melvin vill som vanligt inte somna i sin vanliga tid vid 7-8 när vi är borta eller har gäster. Han vill vara med. Dock var han kanon duktig igår o gällde inte ett dugg!!! Idag var det kalas för Melvins faster i Vallentuna!! Mys mys o Melvin hade fyllt upp med att busa med kusinerna!!! Så ikväll var han så trött att han somnade vid 18. Dock vaknade han av en dröm vid 20.40 o hade svårt att somna igen o var lite ledsen. Men 21.30 låg han i sin säng o sover där så gott nu =) Imorn är det måndag o ny vecka!! Lite av varje bokat faktiskt, mer om det Imorn!!! Nu ska jag göra ett nytt försök att sova! Natti Natti.


Att vara....

...mamma till Melvin är verkligen helt underbart!!! Som jag har skrattat idag :) LillM har idag vissat upp nya kunskaper! Han har mer eller mindre all vaken tid idag försökt låta som en bil eller vad man ska säga! Och så söt han e för han är på sprudlande humör också håller han på med sitt nyfunna ljud! Hihi saknas bara nu av att vi börjar höra honom ligga sådär i sömnen inifrån sitt rum. Är faktiskt ganska så säker på att Magnus tycker att det är minst lika underbart att vara pappa åt Melvin....och att han älskar sitt jobb då han kan jobba hemifrån 4 dagar i veckan. För även om jag och Melvin håller till på bottenvåningen så hör han ju Melvins roliga ljud han har för sig. Ohhh vad min familj är bäst (enligt mig!) <3

Igår var jag och min söta familj himlans duktiga! Vi begav oss till kvantum för att storhandla!!! Sagt och gjort så nu är kyl och frys inte tomma längre! Melvin som inte brukar gilla att bara ligga i vagnen då han är vaken och framför allt inte när man går i affärer fick snällt göra detta igår eftersom jag och min onda axel/nacke inte kan bära honom i babybjörnen just nu, och han skötte sig sååå bra! Han var på toppen humör hela tiden och låg där i vagnen och pratade med sin apa och lyssnade på sin speldosa!!! Sååå skönt att det gick bra. Kanske har han kommit förbi den där fasen att han inte gillat ligga i vagnen i butiker! Det vore fantastiskt för han börjar bli för tung för o ha i babybjörnen.
   Idag har vi inte gjort mkt. Ute har det stormat nordanvindar och snöat....så det har typ snöat i sidled. Så nääää, inte det minsta peppad på att gå utaför dörren. Men jag måste verkligen ta mig i kragen.....kan någon skälla på mig när jag inte går ut???? Visst det har verkligen varit isgata nästan hela den här veckan här ute på landet och då tänker jag bannemej inte riskera att stå på näsan och Melvin far iväg i vagnen. Men alla andra dagar får jag F*N inte ha några undanflykter längre. Jo, på helgen är det okej om det inte hinns med långpromenader för då är det oftast så mkt annat. Men från och med måndag ska jag allt bege mig ut på promenader (måndag-fredag), annars kommer jag snart bli en fluffig soffpotatis :S Jag blir liksom lat för att jag tycker det är så vansinnigt tråkigt att promenera själv.

Imorn är det lördag och det är faktiskt lite av varje på schemat så skriver lite om det redan ikväll för vet inte om det hinns med nåt bloggande imorn. Magnus ska bege sig mot stan kl 11 för jobb och en tur till barnens hus och hämta det regnskydd som vi inte fick med till vagnen vi skaffade förra helgen. Under tiden så tänkte jag stanna hemma och ta en promenix med Melvin...om meteorologerna håller vad de lovat att stormen o skitvädret ska dra bort under natten. Just nu låter det som om huset ska blåsa bort. På eftermiddagen/kvällen är vi inbjudna på middag till fina Anna o Tomas! Anna berättade för ett litet tag sen om en pastarätt som jag blev helst såld på. Då erbjöd de sig att bjuda på det så vi får smaka =) Så det ska vi få äta imorn och jag ser verkligen fram emot det! Både sällskapet och maten!!! =)

Söndag är det födelsedagskalas och start för handbolls-EM på schemat!!!!!!


Människa igen!

Ja då var man åter människa!!! Efter en natt med sisådär dubbelt så mkt sömn som natten innan så är jag ju riktigt pigg idag! Och detta även om vädret ute är fullkomligt vidrigt. Någon form av snö/regn faller uppifrån, det är riktigt gråkallt och det är isgata bara man går utanför ytterdörren. Så jag har varit ute det jag tänker gå ut idag tror jag bestämt. Haha tog en tur till brevlådan o hämta posten :P

Idag sov jag och Melvin läääänge! Inte från 11.40 tyckte Melvin det var dags att stiga upp! Perfekt vald dag enligt mig att sova länge på för då fick ju jag också sova länge! Sen kom Melvins farmor o farfar hit en väldans snabbis. Nu laddar lillM för skidskytte i sin babysitter! Han sitter där o snackar o är fokuserad på tv:n :P Haha!!!

Så dagens schema är skidor nu och en god kopp te till det! Sen har jag ingen aning.

Ett sort grattis till min svägerska, Melvins faster och Magnus syster Annicka som fyller år idag!!!!
HURRA HURRA HURRA!!!!


Flashback till barndomen.

När jag var liten så blev jag ALLTID sjuk då jag fyllde år. Det var antingen magsjuka eller halsfluss. Jag minns så väl hur mamma jämt fick ringa släkten o säga att jag var sjuk. Dock minns jag en födelsedag speciellt...jag har väl fyllt sisådär 10 eller nåt i den stilen...det var natten till en måndag och jag & min bror var hos pappa. Jag blev magsjuk detta år och i sedvanlig ordning fick jag avslagen coca-cola av pappa! Det har man ju alltid fått lära sig att avslagen cola är toppen när man e magsjuk. Så jag drack den där äckliga colan (har aldrig tyckt om cola) men jag blev bara sämre =( Sen efter ett tag så kläckte vi ut att det nog var koffeinet som jag blev ännu dåligare av. Sen har det jämt varit så att har jag druckit mer än någon enstaka klunk av cola, red bull, kaffe eller mer än en kopp svart te om dagen så har jag mått jätte illa och ibland även spytt om det blivit mkt.
   Nu till varför jag kom på detta. Magnus säger alltid till mig att treo är det bästa mot huvudvärk. O som bekant har jag ju haft huvudvärk nu ständigt mer eller mindre sedan julveckan....det kommer från min axel o nacke =( Men igår kväll så lyssnade jag på Magnus och tog en treo o hade förhoppning om att  det skulle dämpa huvudvärken så jag skulle få sova. Men det blev ju precis tvärtom. Jag mådde jätte dåligt fram till 04 inatt så det blev mindre sömn inatt än att sova med huvudvärken. SUCK. Så hoppas Melvin vill ta en lång tupplur på eftermiddagen så jag också kan få sova lite...och en sak är säker. Jag tål fortfarande inte koffein och tänker aldrig mer ta en Treo.

Tack o lov så tänkte min kära make på mig igår. Han var hos sin naprapat o knäckte sin rygg samt fick ackupunktur i sitt onda knä. O då bokade han en tid åt mig. Så på tisdag ska jag få hjälp med min onda nacke o axel.....jippiiiii!!!! Ser verkligen fram emot det för de kan f*n inte bli värre.

Efter den här natten så blir det en lugn hemmadag UTAN städning :P Har fortfarande en väldigt god lust att röja köket, men måste låta min axel vila!!

Det var allt för nu!


En allvarlig smitta....

Ja i söndags ådrog jag mig en mycket allvarlig smitta.

Det hela började som en lugn och skön dag hemma i soffan för att se på sista etappen av Tour de ski! Jippi tjohej Marcus Hellner knäckte Northug och tog en finfin andraplats. Gick inte lika bra för Charlotte Kalla som var den bästa svenskan inför den avslutade etappen! Men det var ju en fin start på dagen ur svenska ögon. Och Magnus var stolt över sig själv att han hade hunnit träna för dagen!!! Så blev det då eftermiddag och vid 15 kilade vi över till fina grannarna Anna och Tomas. Det var kaffefika på G =) Dock blev det lite mer än en kaffefika....vi kom hem först vid 21 på kvällen, så det blev fika och middag i just den ordningen. Samt en massa babbel såklart =) Tack för en fantastiskt mysig söndag!!! Lugn o skön men otroligt trevlig. Dock så var det här jag fick den där allvarliga smittan som inte ger med sig. Anna berättade om hennes städryck hon hade fått i lördagskväll och tydligen så fick jag med mig den där städbacillen hem. För igår började jag vända upp och ner på bottenvåningen här hemma. Så nu är allt utom köksskåpen tokstädat här hemma. Dammat, dammsugit, torkat golv, städat toalett och handfat ordentligt, städat kattlådorna grundligt plus att jag till och med har skurat alla dörrar på båda sidor. Detta har jag gjort igår och idag. Haha jag kommer väl ha ont som få i min muppiga axel imorn när jag vaknar! Men det får det vara värt för det är väldigt rent och fint här hemma!!! Tack för smittan Anna, jag hoppas den sitter i imorn också eller att Melvin somnar snart så jag kan göra det där sista rycket och tokstäda köket också!
   Haha man kan ju nästan tro att jag är gravid igen! För när jag var gravid fick jag också ett sånt här tokstädryck. Men det kan jag lova att jag inte är! Har bara fått en städsmitta!!!! =)

Melvin då! Ja vår lilla kille växer så det knakar och i lördags var vi och köpte en ny bilstol åt lillskrutt! Han har liksom blivit så himla lång att vi fick vika in hans fötter lite halvt dubbelvikt så det ser riktigt obekvämt ut i babyskyddet han åker i nu. Så till helgen ska jag se till att byta bilstol åt lilleman!!
   Han har ju även passerat 4 månader så nu får han äta smakportioner! Potatis och morot har än så länge stått på hans meny och av de två så verkar morot vara det bästa! Det smaskar han i sig som en liten tok och så blir han så där charmigt söt med orange puré runt hela munnen. Tänk att man faktiskt har längtat lite efter det här matkladdet :P

Men nu ska jag ha lite kvällsmys med lillskrutt innan han somnar! Magnus är iväg på jobb och kommer väl hem mellan 21-21.30 någon gång!

Kram på er!


Tröttis...

Somnade inte från vid halv1 inatt :( Gick och lade mig vid halv12 men det var en viss liten Bamse som tyckte att vi skulle busa!! Så det var väl liksom bara o gröa de för då tänkte jag att han skulle vara trött o sova hela natten istället för o skrika! Mycket riktigt så blev det så.....hörde honom prata lite efter att Magnus hade varit uppe o gett Melvin mat imorse bara.

Däremot vårt lilla troll i form av Melvin har fått för sig att vakna redan klockan 05 för att äta helt plötsligt. Ska testa ikväll med att öka litelite i matmängd för honom där innan han somnar och hjälper inte det så får jag väl höra med BVC om man kanske kan börja ge honom lite gröt eller så på kvällen. För han är ju super duper trött och somnar typ innan man hinner lägga honom i sängen igen då han fått i sig mat. Så han har absolut inte sovit klart. Han somnar ju om och sover lätt till halv10-10 innan han vaknar igen. Så njeeee bort med den där dumma 05 tiden......den stör både hans och vår sömn. Speciellt eftersom han inte vaknat så tidigt på evigheter. Lite mer mat ikväll så får vi se hur det blir!!

Idag har min söta familj inga planer alls än så länge. Magnus lär behöva sova ut ordentligt då han först bevaka hockeyn natten till igår....dels av eget intresse och dels för jobbet. Sen var han iväg och jobba hela dagen igår och kom inte hem från runt 01 inatt eller nåt sånt! Så han ska väl få sova 1-2h till innan han kliver upp så får vi se vad vi känner för att hitta på med idag! Något familjemys kommer vi säkert på =)

Ha en underbar lördag alla!!!


Vårt charmtroll!!!!


Veckan som försvann....

Jahoppsan sa. Den här veckan skulle ju jag och Magnus ha massor av ledig tid tillsammans på kvällarna och tanken var att vi skulle få till en dejt med Sara och hennes fina familj så vi kunde gratta deras lilla prins som fyllt 1 år. Men som sagt så blir ju saker inte alltid som man tänkt sig. Nu är det fredags kväll och det hela har slutat den här veckan med att jag och Magnus har haft 2 kvällar tillsammans.
   I måndags då Magnus slutat jobba så blev det en tur till ikea som jag tidigare i veckan skrev om. I tisdags hade vi inga planer. allt var frid o fröjd. Jag och Melvin njöt av att lugnet började lägga sig åter här hemma och Melvin började verkligen finna ro igen. Så var det på eftermiddagen vid 16 som telefonen ringde och det var Magnus pappa. Magnus mamma hade då fått det att svartna för ögonen och typ svimmat av/tappat medvetandet och var snurrig på vad det var för dag osv. Så magnus fick fara dit, då hade de larmat ambulans. Men som vanligt hittar inte ambulansen rätt och skyller på att deras GPS inte fungerar KATASTROF. Är ju andra gånger den här vintern som de skyller på det. Ja förra gången gällde det inte Magnus mamma men då var det en annan släkting inom familjen Jansson som var med i en bilolycka och blev medvetslös och då tog det om jag minns rätt runt 45 minuter innan ambulansen hitta rätt. Iallafall så tog Magnus med sig mamma sin i vår bil och mötte upp ambulansen. Väl på ackis konstaterades det att svärmor fått ett blodtrycksfall och tuppat av. Men vad som är galet är att hennes ordinarie läkaren inte ändrat hennes blodtrycksmedicin det minsta trots att hon gått ner runt 40kg. Ja ibland undrar man hur sjukvården fungerar. Veckan fortsatte och det blev onsdag. En dag som skulle vara lugn och skön för mig och Melvin och sen familjemys på kvällen. Men istället blev det jobb för Magnus hela kvällen, klockan var närmare halv10 innan Magnus var ledig. haha och då var jag dödstrött :P
   Igår hade vi äntligen en kväll hemma tillsammans!!!! Och idag har Magnus varit iväg på jobb hela dagen och kommer väl inte hem från efter midnatt någon gång. Men jag har haft en toppen dag! Jag och grann-Anna började dagen med en promenix på 1,5h i förmiddags innan vi sedan fortsatte dagen med en lång och mysig fika här hemma hos oss! Melvin blanda o gav i humöret! Lite trött-slril, hunger-skrik och alldeles underbart humör!

Ikväll har jag och Melvin haft en riktigt myskväll!!! Framm till strax innan 20 då han käka och deckade med nappflaskan i mun! Hihi så det var bara o bära in honom i sängen och han sover så sött så =)

Nu sitter jag o mumsar på lite gott & blandat och har kurat ihop mig under en filt! Har en känsla av att det blir en tidig kväll för mig ikväll. Är riktigt trött. Eller ja, ska ha det obligastoriska kvällsbuset med katterna! Har haft det sedan i tisdagskväll och då har Bamse varit kanonduktig om natten!!! Just de,
HURRA HURRA HURRA för lilla Bamse som fyller 6 år idag =)

  
Bamse 3veckor!                  Bamse 6år!


HJÄLP mig att förstå!

Är det någon som vet hur man får en katt att sluta gå runt o mjaua "skrika" halva/hela nätterna??? Bamse fick ju ryck förra veckan och började skrika på nätterna som han gjorde innan vi satte i feliway. Vi köpte en ny refill till vår mojäng i väggen men skriket fortsätter. Nu ska jag inte bara klaga eftersom han inte har kissat i sängen på över 1månad *hurra* men detta skrikande är nästan lika irriterande om inte mer för man kan ju inte sova. Inatt började bamsekatten att skrika strax innan midnatt och höll på mer eller mindre till klockan 04 imorse. Då kom han äntligen och lade sig men runt 7 började han igen. GAH, kommer ju få gråa hårstrån snart om man inte får sova sammanhängande. Någon som har nåt tips?! Han får nytt vatten och påfyllda matskålar, rensade kattlådor och allt dagligen så är ju knappast de han kan klaga över. Undra sa flundra om det är så enkelt att han egentligen bara har fått för sig att han vill leka på nätterna? Eller om vår egna teori stämmer....att han inte gillar att Melvin sover i sitt egna rum. Han håller ju liksom gärna koll på "lillebror".Nåja det är ju bara o stå ut....jag är säker på att det kommer vända. Men vore ju så skönt att förstå vad det är han vill när han går runt o skriker på nätterna.

Igår hade jag och Melvin en riktigt skön och lugn dag här hemma!!! Vi myste massor och Melvin var på strålande humör hela dagen =) Är ganska så säker på att han också myste massor i lugnet! Dock så blev det en liten utflykt på kvällen efter att Magnus slutat jobba! Vi behövde innerligt en ny badbalja till Melvin. Ni som ska få barn; köp INTE en sådan badbalja med "propp" i, eller vad man ska kalla det. De slutar fungera jätte fort då de antagligen blir för hala av babyolja....men trots att man tvättar baljan och får bort oljan så går det inte att utnyttja proppens funktion. Så nu köpte vi ikeas badbalja där det dessutom är halkskydd i baljan =) Även brickan till Ikeas klassiska barnstol köpte vi! Så nu kan Melvin leka med nå leksak o sitta med oss när vi äter middag!!! Nya mattor till Melvins rum blev det också....vintertid är det ju lite småkallt på golvet så köpte två mattor som blev som en heltäckningsmatta i Melvins rum så han kan leka i sitt rum bäst han vill då den dagen kommer utan att han blir kall om rumpan! Nya fönsterlampor till Magnus kontor behövdes och köptes! Samt att Magnus tog upp Melvins "gamla" mattor till sitt kontor! Ny lampa till vardagsrumsfönster var också på inköpslistan! Detta då den vi hade förut visst landat i ens gästrummet där uppe :)
   Ja så med våra nyinköp igår så fick jag lite städryck igårkväll då Magnus mata o natta Melvin. Så då städade jag bort julen och fick upp våra nya saker =) Härligt!!! Jag ser alltid massor fram emot julen, men jag tycker det är precis lika skönt att städa bort den! Ska bara plocka ner de sista adventsljusstakarna och stjärnorna på övervåningen idag, sen är allt borta!

Idag blir det en ny lugn dag för mig och Melvin! Melvin verkar njuta ordentligt av lugnet nu. Han åt 20.10 igår kväll och somnade strax efter det! Och håll i er, inte från 10 vaknade han idag och ville ha mat!!!! Tänk vilken sömn man kunde fått om Bamse kunde varit så snäll o sovit också. Men underbart skönt för Melvin att verkligen få sova ut :)

Ha en fin dag alla!!!!


Min och Magnus älskling <3

Blev en snabb tur till inea idag för att köpa ny badbalja åt Melvin och lite annat smått o gott! Så här glad var vår lille prins på ikea!!!


2012-01-01

Gott Nytt År alla mina kära läsare!!! Det är ju galet att det faktiskt är 2012. Tycker inte det var så många år sedan det var den 31 devember 1999 och jag var i Halmstad och firade nyår med Fian och det var ju sååååå stort att det skulle slå om till 2000-talet. Ja jösses sedan dess har det ju hänt ett o annat :P

Nyårsafton igår blev en himlans trevlig tillställning med fina vänner! Dock visade Melvin inte sig från sin absolut bästa sida på kvällen och var en ledsen kille största delen av tiden mellan 20.30-23. Hade någon glad minut här och var men mestadels ledsen =( Så just min nyårskväll blev inte exakt som jag hade tänkt mig men så är det med småttingar! Maten blev alldeles fantastisk och likaså sällskapet som var här iaf!
   Idag så var Madde samt familjen Sjödin/Westberg kvar här hoss oss så vi tog och plockade undan det första vi gjorde när vi vakna och sen plockade vi fram så vi kunde äta en mumsig frukost!! Sen har dagen inte varit så värst händelserik. Sedan våra gäster åkt hem så har familjen Klarin tagit det oerhört lugnt. Det mest händelserika som hänt idag var väl att Melvin startade det nya året med att bajsa ner sig, så han är nybadad o allt :) Just nu äter han hos sin söta pappa och sen tror jag att han kommer somna ganska så snart. Det är en trött liten kille.

Imorgon är vardagen åter tillbaka!!!! Skönt på så sätt att man åter kan komma in i sina rutiner. Men tråk på så sätt att Magnus börjar jobba igen. En sak är dock säker.....att iaf måndag och tisdag ska jag och Melvin ta det oerhört lugnt för att åter hitta Melvins rutiner och så han får en ärlig chans att återhämta sig ordentligt. Vi ska bara vara hemma med undantag för kanske gå ut på nå promenad om det blir fint väder och så ska vi inte ha några besök. Var en tuff slut på 2011 med både jul, dop och nyår här hemma!!! Men trevligt har alltsammans varit =)

Nu ska jag fortsätta latis-dagen med att titta på polisskolan! Lagomt ansträngande film att se en dag som denna!


RSS 2.0