Paus!

Ja just nu är bloggen på lite paus. Det har varit bröllop, jag har varit sjuk i nästan en vecka och det är mycket som surrar i huvudet. Så jag fortsätter vi paus här i bloggen fram till helgen. Då lovar jag er att jag ska få fart igen!

Ta hand om er!


Pata negra skuldra = mums!

Igår var det en helt underbar sommardag! vi hade sedan tidigare bestämt med Fia & Oscar att vi skulle gå ut och äta tillsammans! Jag & Magnus skulle bjuda dem som tack för all hjälp med vårt bröllop, både innan och under själva bröllopet! Fia & Oscar hade ingen aning om vart vi skulle utan jag och Magnus hade bokat bord och så bestämde vi en plats där vi skulle ses! Våra kära toastmasters fick även en 50*50cm stor canvastavla med en super fin bild på dem själva som våran bröllopsfotograf hade tagit på dem. jag tror allt att de blev riktigt glada för tavlan!

Så väl på platsen där vi skulle ses så traskade vi iväg, målet var "Kött kök och bar"!
   Det tog en liten stund att bestämma sig för vad man ville äta. Det är ju så där att man bestämmer kött, vad för sås man vill ha och till sist vad man vill ha för tillbehör. Jag valde att äta Pata negra skuldra :) Med potatisgratäng och en rödvinssås med en touch av vitlök!! För att förklara vad köttet är för nåt så kommer det en förklaring här; det är en svartfotad gris som bor i norra spanien! Det är även av den här grisen som man gör serranoskinka. Dock så var det jag åt just som det låter från skuldran. Plus att servitrisen vad noga med att förkalra at det blir extra smak i köket för att den här grisen lever mestadels på ekollon! Det var bland det godaste kött jag någonsin ätit! Och alla tillbehöv var också fantastiskt!!! Oscar var modig även han och testa på hjort  medans Fia & Magnus mumsade i sig oxfilé!!!
   Allihop var otroligt nöjda med maten, så vi rekomenderar "Kött kök och bar" varmt!!!

Då middagen var avklarad blev det en drink på åkanten och sen en drink på plock innan vi for hem! Fredagströttheten slog på sådär vid halv12 så jag & Magnus tog kvart över tolv bussen hem och Fia & Oscar sina cyklar!

Idag är det en lugn dag hemma, Magnus ska snart iväg på dagens första jobb och efter det har han jobb från och till ända till ca 20.30 ikväll. Jag ska bara ta det piano och njuta av en ledig dag! 
  
Pratade med fina Anna idag, ska åka och hälsa på henne efter jobbet på torsdag....ska bli otroligt mysigt!

Nu blir det soffläge och bara ta det lugnt!


GRATTIS!!!

Bästaste vännen fyller 26 år idag !!!!!



Hipp hipp hurra till dej gumman,
älskar dig.


Nostalgi

Igår blev det som om jag hoppade 15 år bakåt i tiden och var hemma hos min pappa i hans lägenhet i Ystad.
   I verkligheten så var jag bara två hus längre bort från vårt och sällskapade med Jessica, Roger, Ramona och lilla Josefin!! Men det som gjorde att det verkligen blev en resa tillbaka tillbarndomen är detta underbara lilla spel vid namn skip-bo! Ett kortspel som jag ALLTID spelade hemma hos pappa. Jag undrar egentligen hur trött han var på mig efter de helger jag varit där och tjatat om skip-bo frånd et att jag kom på fredagen till han lämnade oss i skolan på måndagen. Men hehe vad gör det! lite får man väl stå ut med som förälder! Det roliga är även att jag tyckte spelet var lika kul nu, dock kändes det som att det gick mkt ssnabbare att spela....kan det vara för att man kanske är lite mer snabbtänkt idag och inte behöver räkna efter varje gång i vilken ordning som talen 1-12 är?! Det var hur kul som helst iaf, Jessica; kommer att hälsa på dig många dagar i höst o vinter!!!



Annars har det varit en ganska lugn och skön helg! Pernilla & Ivan samt Madde var här i fredags och grillade!!! Igår var vi in till stan så jag och Pernilla tog en sväng med tvillingarna på stan som hon och Ivan var barnvakter åt medan Ivan och Magnus var på Media Markt och El-giganten! Var riktigt mysigt de :)
   Idag får vi besök av min "gamla" roomie med familj! Ska smaskas Lasagne och babblas en massa strunt!!


Regniga onsdag.

Denna dagen har varit tråkig som tusan vädermässigt. Regnet har bara öst ner utanför fönstret fram till typ 4-5 idag. Men nu när kvällen är här så har det blivit strålande solsken och blå himmel!!

Var inne hos granne-Jessica idag på en kopp te och snackade lite strunt på förmiddagen :) Trevligt trevligt!! Sen kom Hugo och Matthias, Matthias skulle fixa klart det sista med elen på övervåningen och under tiden så kollade jag till Hugo! vi tittade på film, käkade glass och så tog vi faktiskt oss en tripp ut i regnet och blev som två lerhögar både han och jag om skorna! Men jag tror allt Hugo hade skoj det var jag som ville gå in efter en liten stund och inte han :P

Annars har det faktiskt varit en lugn kväll. Och kvällen lär fortsätta i samma andra, Magnus ska se på CL-fotboll och jag får väl hitta på med något annat!

Håll tummarna för fint väder imorn!


Boktips!

Nu kommer sommarens bästa boktips!!

Jag började på den här boken för ett tag sedan. Den kom så snällt hem i våran brevlåda! Den var en present till Magnus från författaren men eftersom jag känner min man så visste jag att om han får läsa den först så kommer det dröja bra länge innan jag får chansen att läsa den så jag snodde den på en gång! Jag hann inte komma mer än drygt 40 sidor innan bröllopet. Hade liksom inte ro i kroppen att bara ta det lugnt och läsa...konstigt va :o)
   Men igår och idag har jag istort sett streckläst boken! 300sidor har jag betat av nu på två dagar och jag känner bara hur jag längtar efter en uppföljare!!!

Boken jag pratar om heter "Stor i en liten stad" och är Maria Thurés debutroman!



Den är så härlig, det är så mkt skratt till boken men också en hel del tillfällen där man kan känna igen sig själv. Huvudrollstjejen är lika gammal som jag själv är och det kanske är därför man känner igen sig så mkt? Jag har varit med om flera av de händelser som boken tar upp....killar som beter sig som svin, ätstörningar som utvecklats av att man inte tycker att man duger, att man tvingas lägga av med en sport på grund av en skada osv. Men också beskrivs denna underbara vänskap som finns i livet!!

Jag kan inte annat än rekomendera alla mina vänner och er jag inte känner att läsa den här boken!!! Den har helt klart förgyllt två av mina semesterdagar den här sommaren!!

Nu väntar jag spänt på en uppföljare! =)
(Jag hoppas iaf att det kommer att komma en så man får veta hur det går för alla tjejerna)


Möhippa nr 2

Det är inte alla som får två möhippor inför sitt bröllop men jag var så lyckligt lottad att jag fick det! Jag har ju tidigare berättat om min möhippa som jag hade den 3e juli här hemma i Uppsala.

Fredagen innan vårt bröllop så var vi i lokalen och gjorde iordning inför festen och middagen som skulle hållas. Allt var lugnt och fridfullt tyckte jag och det kändes som att allt var under kontroll. Helt plötsligt då så står Sara, Fian, Nettan och Pernilla brevid och säger att vi ska åka iväg. Ojdå eller nåt i den stilen sa jag och det första jag tänkte ¨på var att "jag kan inte släppa den här buketten nu" (höll på att göra en tärnbukett). Nä snälla nog som dom var så fick jag göra klart den!!! Sen var det bara snällt o släppa allt bröllopsfix och följa med på äventyr. Vi åkte mot Tomelilla hållet och då trodde jag absolut att vi skulle till Tosselilla och busa eftersom jag har jobbat där typ 4 sommrar eller om det var 5, jag minns bannemej inte. Men nejdå vi åkte snällt förbi och fortsatte en bra bit till + att vi åkte en sväng vilse! Tillslut så kom vi iaf rätt. Vi kom fram till Hallamölla gård!! Där var det dags för 5-kamp! Wiiiiii!! Det var slangbellsskytte, bågskytte, blåsrör, yxkastning och luftgevärsskytte på dagens agenda =) Det var hur kul som helst...yxkastning är nog nåt av det mest galna jag gjort. Tiden rusade iväg och vi fick bråttom tillbaka till stan så picknicken som tjejerna ordnat fick vi ta i bilen på väg tillbaka till Ystad. Just de Fian utklassade oss andra, medans vi andra 4 var ganska jämna!! 
    På kvällen gick alla vi "ungdomar" eller vad vi ska kalla oss ut och käka tillsammans och sedan vidare till bäckahästen för en öl där!!!!

Med enkla ord så var det en helt underbar uppladdning inför lördagens bröllop!!!!

TACK Sara.N, Pernilla, Fian och Annette för den skojiga möhippan med tokig 5-kamp!!!!!

     

       



Sötaste kattungarna fanns det på Hallamöllagård =)


RSS 2.0