Grattis!!

Grattis Nettan på din födelsedag!!





Hipp hipp hurra på din da' =)

(För er som inte vet som är Nettan tillsammans med min bror!)


Dissad för "Kjell"

Jag måste verkligen ha ett nintendo wii! Det är så galet kul. Spelade i typ 3h hemma hos Pernilla och Ivan igår, vi spelade super mario. Fantastiskt skoj. Dock kan man bli ganska sur när det inte går som man vill för det är grymt svårt men klarar man sen en bana så får man genast en adrenalinkick och man orkar med att behöva ta sisådär 10 continues. Haha, eller hur många lyckades vi med igår?!


Fina vännen Pernilla & Jag.

Idag har det verkligen hänt. Jag blev dissad i telefon för att ge plats åt ”Kjell” i tv-såpan Ullared. HAHA! Jag pratade med världens bästa Fian (Halmstad-Fia för er som känner till henne som det, eller Kaj.) och helt plötsligt brast hennes sambo Sebbe ut i världens skratt i bakgrunden. Då började Ullared, såpan på tv5. Så då var det helt enkelt för mig att acceptera läget att hon inte ville prata med mig mer. För hon skulle bannemej se på Ullared. Så Dissad är vad jag blev. Tur att vi ses på lördag =) Det ska verkligen bli underbart, att min Fian kommer på besök!


Jag o bästaste vännen Fian.

Jaha, till helgen är det väl tänkt att man ska börja kalla sig vuxen. Fyller 25 på söndag.
   Jag tror att min födelsehelg kommer bli alldeles underbar. Mamma kommer på fredag och stannar tills på måndag. Ska bli mysigt, hon har lovat att vi ska göra tårta tillsammans. En marängtårta, sådan som jag jämt ville ha när jag var barn. Sen kommer då Fian och hennes Sebbe på lördag och är med och firar mig då! På söndag är det väl tänkt att bjuda in Magnus föräldrar o så på födelsedagsmys =) Kan det bli bättre??


Grattis!!

Grattis på födelsedagen älskling! <3




Älskar dig!


Lägenheten såld

Första så ska jag ta och erkänna att jag skrev en anning fel i mitt förra inlägg. Jag skrev att utgångspriset på lägenheten var 1.995.000:- men det är väldans mycket fel, det ska vara 8hundratusen mindre. Utgångspriset var 1.195.000. Men nu är det så att lägenheten är såld och papperna skrevs idag....priset för den blev 1.225.000 kronor! Det är helt fantastiskt!!! Så på måndag bär det av till husleerantören för att skriva avtal med dem =) Helt underbart är detta! Ett extra plus idag, var att de som köpt våran lägenhet gärna ville flytta in 11/1-10. Dock kommer de nog inte kunna flytta in från i månadsskiftet januari/februari och vårat hus bör vara klart i februari/mars så då blir det inte så stor skarv!!

Igår så hade jag en toppen mysig eftermiddag/kväll med Pernilla! Vi for ner till stan efter jobbet och ÄNTLIGEN köpte jag mina älskade jeans som jag provat förut! När vi väl var klara nere på stan så kom Pernilla på den brilljanta idén att göra Kräftsoppa till middag. Sagt och gjort, betyg är +++++. Den var fantastiskt god. Fortsättningsvis så färgade Pernilla mitt hår och jag hennes. När det var dags att ha i sån där efterbehandling eller vad det så fint heter så fick min gode vän Pernilla för sig att hon skulle sätta en plastpåse på huvudet för att få bästa effekt av det hela. Förlåt Pernilla med jag måste visa hur snygg du var då =) Både jag och Ivan tyckte att Pernilla blev ganska lik en Conehead...eller, vad säger ni kära läsare??

    
Pernilla                    Coneheads

Håret blev klart och vi gick loss på deras nya wii spel som är super mario! Det var helt galet skoj, då kom även Magnus hem till Pernilla och Ivan. (Han hade jobbat tidigare på kvällen) Men killar tyvärr, jag tycker fortfarande att min och Pernillas kommunikation under spelets gång var bäst!

Nu; Tv-tajm!


Utbildning ikväll

Update till vad som händer med lägenheten. Är nu en budgivare på lägenheten som lagt utgångsspriset som är 1.995.000:- Hoppas hoppas att allt går vägen nu och att de inte drar sig ur! Utgångspriset är lite över vad vi trodde att vi skulle kunna få så det är helt underbart om det nu blir så =) Fortsätt håll tummarna gott folk!

Ikväll mellan 18-19 ska jag på utbildning med jobbet. Är nå genomgång av vårat nya självaservice system på datorerna. Ett system där vi kan lägga in frånvaro o ledighet. Tänk vad skönt det vore om vi bara kunde fått en manual i händerna och fått sitta o testa själv vid datorn, istället för o förstöra en ledig kväll med att sitta på Fyrisborg.

Glad & Tungt

Jahopp nu är visningarna på lägenheten över! Det är faktiskt ganska skönt. Men ikväll slog det mig verkligen hur tungt det kommer bli att flytta ifrån Mathias & Helene och deras lilla kille. De är verkligen hur goa människor som helst på alla sätt och vis. Dessa två dagarna då vi haft visning så har de öppnat sin dörr för oss så vi fått vara där nere under tiden...och alla grillningar o mysiga kubbkvällar vi hade i sommras var hur härliga som helst. Nä usch o fy inge skoj alls att flytta ifrån dem. Men å andra sidan vill vi ju inget hellre än o ha vårat hus. Ja mycket glädje om lägenheten blir såld o vi får börja bygga vårat hus men bläääääääää på att flytta ifrån de bästa grannar man kan ha. Och nu mer inte bara grannar utan ett par riktigt fina vänner.

Men tro mig, ni slipper inte undan oss även om vi flyttar! Vi kommer och hälsar på ändå och ni får hälsa på hos oss!!  

Kram på er alla 3 en våning bort.


Update till bulorna.

Det ser lite bättre ut men är inte bra. Så idag tog jag mig i kragen och ringde min husläkare och fick en tid där kl 15. Magnus var snäll o kom o hämtade mig o skjutsade mig dit. Som jag misstänkte så är det en allergisk reaktion på de tabletter jag fick för min nacke. Så nu skrev läkarn ut Tavegyl och nå Clarityn liknande tablett. Som ska hjälpa till. Det kan ta 5 dagar innan det är borta eller så har jag otur och det tar 2-3veckor. Håll tummarna för några dagar.

   På väg hem från läkare och apotek så såg vi något som faktiskt är lite underligt. Ni vet sådana där små p-lisor som cyklar runt på stadens gator för att göra folk arga med parkeringsböter?! Vi såg två stycken av deras karaktär som cyklade runt i mörker UTAN LYSE. Tänk vad skoj det vore om en vanlig polis bötfäller dem då de är på väg för att bötfälla en felparkerad bil! Skärpning p-lisor, ha cykellyset på!!!

   Ikväll, närmare sagt klockan 19 är det dags för visning nummer 2 på lägenheten! Bara att hålla tummarna för att det är fler som skriver upp sig som intresserade! Under tiden som det är visning så ka vi husera nere hos grannarna, alltid trevligt att träffa dem =) Förresten, tack Mathias för att du stämde gitarren idag!


Lite synd om mig faktiskt :(

FNATT! Ja det är verkligen rätt ord just nu. Det hela började igår kväll då vi hade trevligt besök av Fia & Oscar =) Det var hockey på menyn för killarna medans jag och Fia kollade på idol i arbetsrummet. Gick fin fint de!! Men så vid halv11 eller vad klockan var så började det klia nåt galet på min armbåge. En konstig bula hade poppat upp. Jaja, tänkte jag och sturntade i det. Men då jag o Magnus sen gick o lade oss så hade jag faktiskt bulor lite här o var på överkroppen o det kliade enormt mkt. Hämtade hydrokortison o smorde med. Sen sov jag så gott!!
   Då jag vaknade vid 11 idag så såg bulorna mkt bättre ut de hade nästan försvunnit helt o jag tänkte; skönt! Men jag hann inte mer än stiga upp så kände jag hur det började klia igen. Nu ser jag ut som en tok. Bulor lite överallt  på kroppen och det kliar så jag blir tokig. Har kommit fram till att det nog är en allergisk reaktion på mina tabletter jag fick till min inflammerade nacke. SUCK, ska något som hjälper mot en grej jämt behöva ha någon konstig biverkning??????

Har iaf varit duktig idag, har putsat fönsterna inför morgondagens o måndags visning av lägenheten! Hejja mig!!

       

Bulor var det här. På höften, armen och knät.



Fantastisk helg i Ystad!

Helgen i Ystad gick i 180 hela tiden! Men det var en toppen helg och allt som skulle bli gjort blev gjort plus några små extra grejer som kom med på köpet =)
   Fredagen tillbringades med mamma. Det blev pizza och idol, fika med mamma och Sven-Erik samt att mamma klippte mig! Dagens skratt bjöd även mamma på! Då vi satt och åt våra pizzor så började mamma och Magnus prata om öl, detta för att mamma i lördagsmorse skulle åka till Tyskland på en miniweekend. Då sa mamma nåt i stil med -beckham – han är väl tennisspelare? (detta då de pratade om ölen med namnet ”Becks”) Då man var ganska trött efter tågresan så var detta fantastiskt skoj då min mamma i stort sett är helt ointresserad av sport. Men hon gjorde faktiskt ett tappert försök och visste iaf att det var en person som höll på med sport, dock fotboll. Tillslut kom vi fram till att det var tennisspelare Boris Becker som hon egentligen menade! Hejja mamma och sport =)

   Lördagen kom.
Det var då dags att fara runt och kolla på festlokaler inför den stora dagen D nästa sommar! Ett farande lite var stans med pappa som chaufför resulterade i att jag och Magnus fastna för två olika lokaler. Efter detta vidare till vigselförrättaren som vi skulle träffa klockan 14 hemma hos henne, vi åker dit och ringer på dörren. Men INGEN öppnar. Så vi ringer henne men kommer bara till telefonsvararen. Senare på kvällen så ringer hon tillbaka helt förkrossad att hon hade tagit fel på veckorna och frågar snällt om vi kan komma dagen efter istället! Visst kunde vi det. Istället for vi till Bo Ohlssons i Tomellilla. Där köpte vi födelsedagspresenter åt mina små älsklingar Matilda & My (mina kusinbarn) Magnus passade även på att hitta 3 spel och ölglas stora som tillbringare. Tillbaka till Ystad och snabbt hem till barnen (och kusinen så klart) för att gratulera dem. Överraskande och trevligt så träffade jag även min farbror Ninno och farmor där också =) Fantastiskt stort plus i kanten!
   En snabbt möte med moster Lena och kusin Hanna var nästa punkt på schemat då Hanna skulle få sina jultidningar som mamma hade hemma hos sig.
   Hem till pappa igen och en underbar middag (min pappa var lite tokig och startade grillen så här den 14/11) Kvällen bjöd på en trevlig fika som min kära bror och Nettan också kom och avnjöt! God tårta som Eva hade bakat bjöds det på!
     Äntligen var dagen slut efter detta, en toppen dag men jag var trött som tusan! Men tänk så många släktingar man hann träffa på en och samma dag =) (12 st närmare bestämt)

   Söndag. Träff med vigselförrättaren klockan 14, tillbaka till Ystad och middag hos pappa för att sedan kasta oss i bilen in till Lund. Tåget gick 17.35 och vi var här hemma i lägenheten ca 00.15. Helgen var slut och jag var helt slut. Somnade som ett litet barn då jag lade mig, nöjd över helgen.

Igår var det åter jobb, mellan 8-19. Detta då det var APT på kvällen. Upp klockan 6 imorse för att öppna på förskolan. Så tro det eller ej men idag när jag slutat så gick jag raka vägen hem och lade mig och sov i 2h.  Ikväll ska jag bara ta det lugnt och landa, känna att jag är hemma igen!!!


Detta måste ha varit veckan som gud glömt.

   Det var väl iofs inte så mkt konstigt i måndags mer än att jag skulle börjat arbetsdagen med ett utvecklingssamtal. Men så blev det inte då föräldrarna hade glömt. Istället så var det jag själv som inte mådde nå vidare. Var super trött, huvudvärk, bortdomnade händer och drack o sprang på toaletten mest hela tiden. Jobbade klart för dagen och for hem. Alla mina konstiga symptom blev värre o värre så jag pratade med både mamma och pappa för att tillslut ringa sjukvårdsrådgivningen. De tyckte jag skulle åka till akuten direkt och ta ett sockerprov. Sagt och gjort. *tack Ulrika* Sockret var okej i måndagskväll men de ville ändå att jag skulle komma tillbaka fastande i tisdagsmorse. Säkrast att lyda dem så jag gjorde det. Tillbringade hela tisdagen på Ackis *tack älsklingen och Pernilla för att ni kom o sällskapa med mig*. För att tillslut få veta att det är tjorv i min nacke. Så vila veckan ut och muskelavslappnande tabletter blev domen. Jag har verkligen inte gjort ett dugg vettigt (nästan iaf) sedan i tisdags då jag kom hem från sjukan.

Idag däremot är det lite mer händelserikt. Men ändå väldigt lugnt o vilosamt. Sitter på tåget på väg ner till Lund nu. Där ska mamma komma och hämta oss. Vi hade ju redan bokat biljetterna ner och jag kan ju lika gärna vila o ta det lugnt med nacke o axlar i Ystad som hemma i Uppsala! Ska bli kul att komma ner o träffa familjen lite =) Vet att ikväll då vi kommit fram till Ystad så ska vi mumsa pizza med mamma och imorn är det middag hemma hos pappa, ska få hans spareribs *muuuummmms* Sen på söndag 17.30 är det dags att åka hem igen!

Nu ska jag ta o vila ögonen lite och fortsätta lyssna på ”min” ljudbok. Snälla Pernilla har lånat ut sin ipod till mig med ljudboken Linda som i Lindamordet av Leif G W Persson.


Anti!!

Idag är det Fars dag och Simons dop =)

Simon är min systerson som föddes för 4 månader sedan. Idag har hans första stora dag i livet kommit, han ska döpas! Jag vet faktiskt inte så mkt mer än att han ska heta Simon! Hihi pappa hade glömt bort vad det mer var när jag frågade honom i måndags i telefon. Men vad gör det, vet ju iaf att han ska heta Simon och det är hans tilltalsnamn!

Sen var det ju då den här dagen som enligt kalendern tillhör alla pappor, fars dag. Jag är verkligen jätte anti alla såna dagar. Mors-dag, fars-dag, barnens-dag osv vad allt heter. Varför är jag då så anti? Jo jag tycker att det är så fel att det måste stå nåt i almanackan för att vi ska uppskatta (som i detta fallet) våra pappor. Jag personligen älskar min pappa lika mkt oavsett vad det står i kalendern. Känner jag för att ge honom en present så gör jag det när som helst, inte bara för att det just står fars dag i kalendern och alla affärer gör en massa bra erbjudanden för att tjäna extra pengar.
Nej, jag älskar mina föräldrar lika mkt alla dagar om året och visar det på lite mer speciella sätt de dagar jag väljer. Samtidigt så tänker jag på alla de medmänniskor som förlorat någon förälder. Det är nog en ganska jobbig dag för dem. Så för mig är detta ingen annorlunda söndag jämfört med några andra!!! Det är en gråmulen söndag och jag sitter i soffan med en god kopp te =) Dock så får andra jätte gärna fira sina pappor om de vill det, men tvinga inte mig att göra det.

Kram på er alla nära & kära!


Gillar inte.

Usch o fy vad jag inte gillar det nya influensa vaccinet. Mig personligen har det inte hänt något speciellt eftersom jag inte tagit det och det har jag inga planer på att göra heller. Men det är många barn på förskolan som tagit det och det är därför jag inte gillar det. En biverkning på barn är att de blir lättirriterade och arga. Det stämmer verkligen i torsdags var det nog en av de jobbigaste dagarna någonsin på jobbet. Det var verkligen arga barn hela dagen. *suck* tur att det bara var en torsdag denna veckan så att fredagen kom fort. Fredagen på jobbet var väldans lugn.
   Igår kväll så var Pernilla här hemma. Vi käkade middag både laxpasta och kycklingtacos serverades det eftersom jag inte är så förtjust i tacos och Magnus gillar inte laxpasta. Pernilla däremot hon är en ordentlig tjej och gillar båda delar så hon tog lite av varje =) Sen var det idol på tv och jag byggde Pernillas naglar, de blev faktiskt riktigt fina!!

Tuns har idag fått besök av mig, Magnus och Madde plus ett antal hundra personer till. Det var hur mycket folk som helst där. Magnus sökte efter en vinterjacka och jag ville ha nå ny kjol o finare top. Men inget av det hittade vi utan det blev lite tröjor och annat smått o gott. Ikväll ska det bli lite singstar kväll här hemma och så får vi väl se om det leder till att vi fastnar här hemma eller om vi far en vända till stan. Jag är ganska sugen på en tur på stan för det är verkligen länge sedan jag var ute! Vi får helt enkelt se vad kvällen erbjuder.

Nu önskar jag alla en trevlig lördagskväll!


Handboll <3

Några dagar har gått sedan senast och jag tycker nog att jag har gjort ganska mycket bra! Varit ute på en lång stavpromenad, jobbat 2 dagar, lämnat blod, pratat med mamma, pratat med pappa, hämtat min cykel hos Pernilla. Ja det var nog det jag har hunnit med sedan i lördags!
   Det är många samtal med mamma och pappa ang nästa sommars stora händelse! Blir ju så att de blir väldigt involverade eftersom jag själv inte bor i Ystad längre. Bara att hoppas att de säger till om de inte orkar. Men jag hoppas att de gör det och att de tycker det är väldigt roligt att få hjälpa!
   Mycket mer än så finns det väl inte att redovisa av tiden som gått sedan senast. Mycket vardagssysslor. Dock har jag varit och lämnat blod och det är viktigt. Fick höra att det är ganska dåligt med blod...så kom igen nu alla nära och kära ta er till er närmsta blodcentral och bli blodgivare. Ni vill väl att det ska finnas blod till er om ni någon gång råkar ut för någon olycka?? (www.geblod.se)

Imorgon är det dags för mig att ta mig till Kamomillens förskola. Detta för att det är ergonomiutbilgning där mellan 8-11. Då den är slut blir det snabba cykeltramp till jobbet för lunch o lite bus med barnen innan det 15.45 är dags för mitt första utvecklingssamtal i karriären. Jag ska medge att det är lite nervöst. Så imorn får ni hålla tummarna för mig att allt flyter på!

Är just nu lite i paradiset! Det är handboll på tv, Kiel – magder. Jag älskar verkligen att se på handboll, det är lycka och avslappning för mig efter en fullspäckad dag. Tur jag har pappa som upplyste mig om att det var handboll på tv ikväll =) *tack tack*

Dags att fortsätta följa handbollen nu.
   Sov gott alla! *zzzzzzz*


RSS 2.0