På plats i Ystad

Jaha då var vi äntligen på plats! Eller ja, vi har sovit en natt här och Magnus är redan iväg på äventyr! Idag så har Magnus och Pappa begett sig av till Tyskland för att köpa vissa nödvändiga drycker till bröllopet =)

Jag och mamma ska däremot på andra äventyr! Vi ska till scoutstugan där vi ska ha våran bröllopsfest och mäta o greja lite. Efter det så blir det en tur till Ystad city :P haha, världes minsta city skulle det kuna vara men det vi söker ska vi säkert kunna hitta!!! Och till sist så ska jag träffa bröllopsfotografen klockan 17. Så det är en fullspäckad dag som nog avslutas med laxpasta! I mitt huvud iaf. Tänkte att jag skulle bjuda mamma på det eftersom hon inte har smakat det och jag vet att hon gillar lax =) Vi får väl se om min plan går igenom!

Men nu är det dags att äta frukost! Så får vi se när vi kommer iväg idag, mamma är ju lite för pigg på morgonen så hon har redan gjort deg till att baka bröd, detta och klockan är 09.53. Haha, inte ens jag skulle orka det och jag är ändå hyfsat morgonpigg. Mamma vinner över mig där....!

Tjingtjong!

Behöver mer tid!

Det är drygt 1½ dygn tills vi ska åka till Ystad och jag förstår inte riktigt hur allt som skall göras innan det ska hinnas med.
   *Tur som är, så kan Magnus tvätta imorgon på dagen i kombination med att han jobbar! Finnemang så vi har lite rena kläder att ta med oss på vår ystadsresa!
   *Vi måste ta en tur med bilen hem till Pernilla och hämta klänningen imorn kväll samt lämna en lägenhetsnyckel så hon kan ta sig hem hit och mata Skuttan & Bamse medans vi är borta.
   *Ska ta mig en tur till systembolaget för att köpa en plaska Ecologica till pappa! Han har letat efter det vinet på systemet i Ystad men har inte lyckats hitta det så jag som dotter tänkte vara lite snäll och köpa med mig en flaska åt honom!
   *Packa är också en bra idé att hinna med!
   *Vi måste även en tur ut till våra nya grannar på landet och informera dem om att huset kommer den 7e april och att det då blir väldigt begränsad framkomlighet på vägen där.
   *En tur till Magnus föräldrar måste också hinnas med, känns som att det är läge och ta med sig höst/vår jackan till Ystad!!

Ja detta ska hinnas med innan jag går o sover imorn kväll =) Detta eftersom Magnus kommer att hämta mig på jobbet på tisdag när jag slutar! Vår förhoppning är att vara i Ystad vid 20-21 på tisdags kväll!

Ge mig mera tid någon så att allt hinns med!!!


Tiden rusar iväg.

En vecka har gått sedan jag senast skrev något och det hela handlar om tid och ork att hinna med att skriva något just nu.

I veckan så blev grunden till huset färdigt! Känns mkt bra, nu är det ju bara 10 dagar tills huset skall sättas på plats!! Helt fantastiskt!

Det har inte hänt så värst mycket speciellt i veckan som är värt att skriva om. Det har varit en ganska vanlig vecka med jobb måndag - fredag, igår var vi ute o åkte lite och fixade småsaker, bland annat häntade vi vår köksfläkt som kommit! Idag så är det årsmöte på golfen efter det så ska vi på 1:års kalas hos Oskar och om vi orkar så tar vi en tur och hämtar saker hos Fia & Oscar som vi ska ta med oss till Ystad. måste även ta oss hem till Pernilla och hämta min klänning som hon så snällt haft där hemma då jag inte har något bra ställe till den i den här skrotlägenheten.

Yepp, på tisdag så åker vi söderut. När jag slutar  jobba klockan 13 så åker vi mot Ystad. Det ska fixas lite av varje där nere, ska träffa bröllopsfotografen, vi ska till Tyskland och inhandla alkohol till bröllopet. Vi ska äta middag hos nära och kära och sen vips så var det väl dags att åka hem till Uppsala igen. Tiden i Ystad går alltid fort för man ska hinna med så himla mkt på kort tid. Men det blir säkert en trevlig resa! Alla kan väl dock hålla tummarna för oss att vi den här gången missar råddjur, vildsvin, harar och alla andra möjliga saker som kan sabotera våran resa. jag vill aldrig mer vara med om en resa till skåne som tar ca 12h. Detta när det normalt tar ungefär 8h.

Nu är det dags att börja göra sig iordning för att fara till golfen, nej ska inte spela. Har årsmöte där idag!

C ya!


Vilket skitväder...

Ja det är sanningen idag. Igår var det så underbart väder. Det var sol och cirka 10 plusgrader. Det var till och med så att man kunde börja se gräs lite här och var, för att snön töa. Men det var inte långvarig glädje över det. Idag har det snöat hela dagen och jag skulle tro att det snart kommit ca 1dm nysnö. Vart i hela friden kom den ifrån??? Jag vill ju ha VÅR, inte mera snö. Jaja, det är väl bara o hålla tummarna att solen och plusgraderna åternvänder till Uppsala imorgon.

Helgen har annars varit ganska skön! I fredags gjorde jag så lite som möjligt och igår tillbringade vi hela dagen tillsammans med Ivan & Pernilla =) Det var så trevligt så!!! Vi var på turné lite var stans. Det bästa av allt under dagen enligt mig själv var att vi hittade kanonfina ljus till bröllopet och servetter i samma färg. Så helt perfekt! Nu är det bara blommor kvar till dekorationen, och det är ju en aning för tidigt att köpa det nu :P Idag har jag städat lite och nu är det soffläge på menyn! Magnus är iväg på hockey så jag bara slappar och faktiskt njuter lite av ensamheten. Ibland är det bra skönt att vara lite ensam. Det är ju destu mysigare då när man är tillsammans.

Nästa lyckopiller i livet är att om 1 månad så har vi nycklarna till huset i vår hand. O när vi väl fått dem så tar det inte speciellt lång tid innan vi kan flytta in! Hoppas så på att flytta in runt andra helgen i maj. *hoppas hoppas* att allt går som planerat!


Penicillin och jag...

...Yes så har resultatet av min förkylning blivit. Igår fick jag nog....var så less på att gå och ha tryck runt bihålorna hela tiden samt ont i öron och låta som en kraxande kråka. Så jag ringde min husläkare och rådfrågade en sjuksköterska hur länge man ska låta och känna sådär. (hade gått 21 dagar igår) Har ju faktiskt använt nässpray i 21 dagar också vilket inte är så bra, står ju på dem att man bara ska använda det högst 10 dagar i streck. Fick iaf en tid till läkarn klockan 15 igår. slutdomen blev bihåleinflammation som börjat smyga sig mot öron och hals så penicillin och rinexin blev det på menyn för mig de kommande 10 dagarna. Hoppas hoppas det biter på de dumma baciluskerna så jag kan få bli helt kry och återvända till gymmet =)

Det blev en träff med Fia & Oscar i söndags. De kom hem här faktiskt så då spelade killarna tv-spel medans jag och Fia meckade inför bröllopet. Fia testade lite bröllops-make och bröllops-frisyr. Det blev så fint så, så det kommer bli alldeles utmärkt på den stora dagen =) Igår kväll tog jag mig en tur hem till Pernilla för att testa klänningen tillsammans med de skor jag köpte i Halmstad...även detta blev alldeles utmärkt. Så jag är verkligen helnöjd inför bröllopet!!! *wiii*

Nu ska jag ta min penicillin o ganska så snart inta sängen. Är helt galet trött idag.

Natti natti gott folk


Nyvaken...

Klockan är 11.42 och jag har nyss klivit ur sängen! Eller ja nästan iaf, har startat datorn också!

Trots att det är söndag så är det enväldigt glad dag, detta för att solen lyser så fint utanför fönsterna!! Det är något som verkligen gör mig glad...SOLEN!

Idag så är ett besök på Rusta inplanerat! Dags att fylla på lagret av schampoo, balsam o duschtvål :) Ev en fika med vår toastmaster & toastmadame till bröllopet skall avnjutas. Det beror på om självaste toastmadame blivit helt kry från sin ögoninflammation. Eftersom jag själv får det så lätt o har så känsliga ögon så vågar jag inte träffas om hon inte är helt kry! Väntar på svar på mitt sms om hur läget är med henne. Det är dagens planer!    Ganska skönt med en lugn söndag då vi var på Flustret igår och kom i säng runt 04 inatt!

Nu ska det bli frukost :o)


Bröllop & Hus

Jag har ju allldeles glömt bort att uppdatera mina kära bloggläsare i hur det går med huset och bröllopet! Bröllopsplanerna går det fint med! Just nu händer det inte så våldsamt mycket, vi väntar på att ta en tur ner till Ystad vid påsk och greja lite! Men vi är väldans bra med i planeringen och det är inget som känns stressigt alls. Det är ju 133 dagar kvar tills den stora dagen =)

Huset har det hänt destu mer med den senaste tiden. Från början var det ju tänkt att huset skulle komma i mitten av Maj. Men det har blivit ändrat. Den 7 April ställs huset på sin plats på tomten och senast den 20 April får vi nycklarna. Detta för att husföretaget ska ha huset lite för att bygga badrum o lite sånt. Då vi får nycklarna till huset är det full fart...då ska det läggas golv, målas/tapetseras och monteras kök! Sen är det bara att flytta in. Vi siktar på att det bli inflyttning någon gång under de två första veckorna i Maj. Ska bli fantastiskt gott. Är så less på att bo här i lägenheten som vi hyr i andra hand. Trivs inte över huvud taget här och så bor man som i en kappsäck. Alla kläder ligger i resväskor och man har inte alla sina saker här som man normalt använder i vardagen. Ville ha potatismos en dag i veckan till middag, men shi fick jag för jag hittade verken någon potatispress eller elvisp *suck* Så jag har börjat nedräkningen nu tills vi kan flytta, hoppas det är om ca 8veckor. Men blir ju skoj när huset väl är på plats! Då kommer tiden gå fort för då är det så mkt att göra! Har börjat hända en massa på tomten också men jag har inte varit där o kollat än, bara Magnus. Hoppas på att tiden finns till att åka ut på tomten i helgen så jag också får se hur det ser ut där!!!


Lååång vecka

Denna veckan känns som att det aldrig skulle ta sig till fredag.
   Var ganska hängig i början av veckan. Förkylningen hänger kvar men hade även ont i halsen i början av veckan. Tack och lov är halsontet borta, nu ska bara den här envisa förkylningen ta och försvinna. Jag är så less på skiten. *suck*

Var långa dagar i mitten av veckan också...jobbade 8-16 i onsdags och från 16-18 var jag på handledning för nyexaminerade lärare så det blev en 10h dag. Lika lång dag blev det i torsdags...då var det jobb och föräldramöte mellan 9-19 och sen så snacka vi i personalgruppen en sväng innan vi gick hem så vid 20 kom jag hem, helt slut. Det är förklaringen till att jag verkligen inte orkat med att blogga under veckan som varit.

Ikväll så har jag mumsat i mig bakad potatis o Magnus mumsa tacos. Väldigt socialt att stå o fixa var sin maträtt. Detta för att jag inte gillar tacos o Magnus inte gillar bakad potatis. Just nu sitter Magnus och Johan o spanar på hockey, Almtuna möter Mora och det blev nyss 0-1. Så de får helt enkelt fortsätta att hejja så Almtuna vinner. Jag gör inte så värst mycket. Antingen får väl jag också kolla hockey (oj nu blev det 1-1, kan gå snabbt i hockey!) Eller så spanar jag på nåt på datorn eller läser =) Det löser sig!

Imorn vet jag inte vad som händer! Måste ju ta sig ut i solen ett tag iaf =)

Adios!


Testat på att vara 3-barns förälder i helgen.

Jahopp då har man testat en ny grej i sitt 25:åriga liv! Jag och Pernilla gjorde i helgen ett test att vara 3 barns föräldrar i nästan ett dygn =) Det var ett tvillingpar på 8 månader och deras stoasyster på knappt 2,5år. Det var faktiskt himla mysigt, men jag skulle nog aldrig greja det ensam, det var tur att man hade Pernilla till hjälp! Blev dock inte så mkt sömn som man är van vid så igår eftermiddag blev det en tupplur innan vi for till Madde o kolla på andra chansen. En intensiv helg sedan jag slutade jobba i fredags men idag söndag så blir det lugnare!

Ska iväg till min namne o hennes kille för att fika vid 14 och annars är det inga mer planer idag! Blir väl antagligen en tur till någon ica-affär eller liknande för det är inte så välfyllt i vårat kylskåp.

Nu blir det frukost o sen en dusch! 

hej hopp! 


Äntligen börjar förkylningen lämna mig

Äntligen börjar jag känna mig som människa igen. Efter en dunderförkylning och feber därtill i drygt 4 dagar så har jag äntligen piggat på mig och är idag feberfri! Jag låter fortfarande som en kraxane kråka men är ändå piggare så imorgon blir det till att jobba.

I helgen som var så hände det som sagt inte så mkt eftersom jag var sjuk. Så får gladeligen se fram emot helgen som kommer då det återigen blir schlagermys hemma hos Madde =) Jag gillar verkligen vår tradition att käka middag tillsammans med henne o kolla melodifestivalen!

Nyligen så har jag faktiskt pratat med min bästa pojkvän Eddie! (Ja, så presenterade jag honom i somras för Fia & Anna! Lite tokigt blev det allt men samtidigt roligt. Alla vet ju att Magnus är min älskling och Eddie är min bästa killkompis som funnits i mitt liv sedan typ -94) Det är alltid härligt att prata med Eddie. Vi pratar om allt mellan himmel o jord...glada saker o tråkiga saker. Idag var det lite av varje!! Han är världens bästa killkompis som alltid funnits och finns där när man behöver prata!!! *kraaam kompis* Det bästa av allt är nog att vi ska försöka ses något på påsklovet! då ska han och dottern åka till Sundsvall så de kanske tar ett stopp i Uppsala o säger hej!!

Har faktiskt inte så mkt mer vettigt att skriva idag eftersom det inte händer så mkt när man är sjuk. blir väl destu mer livat imorn när man kommer tillbaka till jobbet!!


RSS 2.0