Huset

Igår så tog vi oss en tur till Alunda som ligger några mil utanför Uppsala. Detta för att kika på ett sådant hus som vi själva håller på att bygga!! Jaha betyg? Jodå huset i sig ser väldans bra ut o så men snälla någon, tänkte familjen som bor där över huvud taget på vilken färg man målar sitt hus i???? Det var typ senapsgult med röda knutar. Det såg för färligt ut. Hade det inte varit för de där drinkarna igår kväll så hade jag nog drömt mardrömmar om färgerna. Nej, sådär ska inte vårt hus se ut. Det ska bli ljusgrått med vita knutar!!
   Turen till alunda följdes av ett besök hos familjen Abrahamsson! Var länge sedan vi var där och de bor på vägen hem så vi svängde in! De håller på för fullt o renovera i sitt hus och nu börjar det verkligen bli kanon fint! En liten snabb fika där och lite bus med deras 2 åriga pojke sen bar det av hem till Stålgatan.

Som om inte dagen borde vara slut nu så var det bara att byta om och göra sig redo för att gå ut och äta med fina vännen Madde =) Tilltugg var stället och det är ju helt underbart...vi åt tills vi nästan rullade där ifrån. Även Jonas hängde med o käka o efter att vi var klara på tilltugg så drog vi hem till honom o fortsatte dricka drinkar! Kvällen avslutades på "Flurran". Det var galet mycket folk men vi hade också väldans roligt!
   Kom i säng vid 05 imorse så jag ska ju erkänna att man är ganska seg idag! Men i övrigt så mår jag alldeles utmärkt =) Tack kompisar för en kanon trevlig kväll!!

 

Detta var kvällens höjdare på singstar hemma hos Jonas!!! Haha Madde vi dominera =) (en ska sjungra det grodorna sjunger och en det paul maccartny sjunger) Typ omöjligt att låta bli att skratta!


rapport!

Helgen är här igen och det sorgliga med det är väl att det typ är sista helgen i lägenheten. På söndag i nästa vecka flyttar vi till våran andra lägenhet som vi ska bo i medans huset byggs klart. Det kommer säkert bli super bra men det känns så himla trist att flytta från våra underbara grannar en trappa ned.

Min förkylning har blivit bättre! Klarar mig utan både alvedon och nässpray nu så till veckan som kommer blir det full fart med träningen igen efter en veckas krya på mig vila.

Har inte så värst mycket att uppdatera er kära läsare om, det händer inte mkt mer nu än att vi rensar och packar på våran lediga tid. Ikväll blir det dock mys med Madde, vi ska ut o käka gott tillsammans o kanske blir det en drink eller två! Det beror väl på vart vi landar och hur drinkarna smakar!

Just de, ni får ta och besöka www.ystad2010.se Det är min och Magnus bröllopssida! Den är dock fortfarande lite under uppbyggnad men den mesta information går redan nu att hitta och mera kommer det att komma dit!!

Ha en skön dag i snön alla!


Knas förkylning

Jag förstår inte hur konstig en förkylning kan vara.
   Jag kan må toppen i flera timmar på en dag men helt plötsligt så slår det bara till igen och jag bli hängig och täppt i näsan. Har haft det så här nu i en dryg vecka och det blir verken bättre eller sämre. lät bli och träna igår och idag just för att jag tänkte att kroppen kanske vill vila men det händer inget för de. SUCK. Försvinn dumma förkylning.

Var en vända på Ikea igår och handlade till bröllopet =) Jajjemän, så är det. För er som inte visste det så gifter sig jag och Magnus den 24 juli i Ystad!!! Igår shoppades det vaser, ljus och ljuslyktor!!! Mer än så tänker jag inte berätta :oP

Jag har gått och funderat på att jag även behöver en resväska. Detta eftersom vi lite ska bo som i en kappsäck mellan Februari och Maj, dvs fram tills huset är klart. Jag pratade med mamma om detta och hon tipsade mig om att åka till Rusta och kolla där. Vi gjorde detta i söndags och jag hittade en kanon fin resväska =) Jag är helnöjd med den:

   

Har äntligen fått tummarna loss o lägga in bilder från mobilen! så här kommer även en bild på tavlorna som jag gjorde i julklapp till Magnus systerdöttrar;



Nu blir det fortsatt slappande framför tv innan sängen ropar!




Kors i taket

Sitter i soffan nu och är väldans nöjd med mig själv!
   Kunde doock inte sova till mer än 9 imorse så då klev jag upp och hoppade på Crosstrainern i 23 minuter =) Tyckte jag var väldans ambitiöst en lördagsmorgon. Dock är det fantastiskt skönt nu och veta att man gjort sitt nyttiga för denna dagen! Dusch och sen intog jag soffan med en smarrig frukost!!!

Har kommit på en så himla bra present. Jag kan inte säga så mkt mer än så egentligen. Dock så kräver det fotografier :oP Så jag hämtade min egna lilla röda dator och startade den för att spana igenom mini foton (sitter annars med Magnus dator eftersom internet inte vill fungera på min). Sagt och gjort o tror jag har hittat nå bra, men det roligaste just nu är att jag faktiskt använder min egna dator och internet fungerar, trots att Magnus dator är igång och är uppkopplad på internet. Det är nästan så jag vill ta en penna och rita ett kors i taket....men tror inte att de som köpt våran lägenhet blir så glada då så jag får väl låta bli. Hoppas verkligen att min älskade lilla dator kan få fungera nu! *håll tummarna*

Skriver mer senare idag!


Citat


”Alltså såna här ord säger jag aldrig annars. D kommer att lämna mig och det tar slut mellan E och B. C blir tillsammans med D! Jag och B blir tillsammans samtidigt som E flyttar. Alla katter bara förrymmer.”


Så här kan det låta efter några öl hemma hos oss med några vänner på besök =)


Lugnt

Åhhhhh vad trist. Sverige är nu ute ur handbollsEM. Jag hade ju sett fram emot att få se en hel massa matcher till men så tog det bara slut så där ikväll. Jaja, det är väl inte mer att göra åt det....jag kan ju inte gärna ringa till dem och be dem spela om sina matcher och se till att de ska vinna dem. Men lite bitter är jag allt.

Fredagskvällen är här och den går i lugnets tecken. Killarna har återigen hockeykväll i vardagsrummet så jag sitter o myser med katterna och Let's dance på tv;n. Lagomt ansträngande faktiskt!

Nä har faktiskt inget mer att skriva just nu för nu ska jag kolla in let's dance o hålla tummarna för att Rabih åker ut =)

Latmask

Ehmmm jag avslutade mitt förra blogginlägg med att jag skulle ta o vika tvätt. Det gick sådär i (söndags) för det blev gjort för ca 30 minuter sedan. Jag har sett tvätten varje gång jag gått in i badrummet nu sedan i söndags men jag har verkligen inte orkat ta hand om det. Detta för att det var våra sängkläder med tomtar på så jag vet ju att de inte kommer bli använda på sisådär 10-11 månader. Jaja, nu är det gjort iaf.

Handbolls:EM har börjat. Det gick ju riktigt bra de första 40 minuterna igår mot slovenien men sen vart grabbarna antingen trötta eller ofokuserade eller vad det nu kan vara för sen gick det åt pipsvängen. Dags för match igen om ca 14 minuter så då är det dags att hejja massor igen. Match mellan Sverige - Polen.


Annars flyter allt på i livet nu faktiskt! Det har löst sig med lägenhet så vi vet vart vi ska bo när vi ska lämna den härlägenheten fram tills huset är klart! Jag och Pernilla är flitiga och träna....appropå de så kommer jag nog ha ont i typ hela kroppen imorn då vi tränat både igår och idag. Men det är gott!

Nu; HANDBOLL =)

Mamma imponerar!!

Jag tror nästan på att jag måste gå och slå mig själv med en klubba i huvudet för att se om jag verkligen är vaken och lever!

Det hela började i veckan (tror det var tisdags) då jag pratade med mamma i telefon! Hon berättade att hon hade varit och köpt en dator. Detta är en väldigt skojig grej då jag och min bror Marcus försökt säga åt henne att köpa en dator hur länge som helst. Nåja, nu har hon köpt sig en liten laptop och det är ju alldeles strålande!
Chocken hann lägga sig och igår kom nästa då min svägerska fråga om jag hade pratat med mamma på msn.
-Nä, svarade jag och fortsatte genast diskussionen i att fråga om mamma hade skaffat msn?
- Ja, sa Nettan och gav mig mammas adress.
Vips, idag när jag slog på datorn och loggade in på msn så skrev mamma till mig! Hihi jag tycker det är väldans roligt att hon klarar av det! Hon har varit så anti datorer förut och nu sitter hon och skriver med sina barn på msn och mailar =) Hejja mamma!!!

Kvällen igår var trevlig. Vi var hemma hos Pernilla & Ivan och spelade tv-spel. dock så var vi nog faktiskt sämst igår då vi dog mest hela tidenl. Jag vet inte riktigt vad problemet var, Pernilla gissade på för lite vin! Detta då vi inte drack en droppe.

Vaknade idag med väldans ont i min nacke, jag har väl sovit galet! Hoppas på att det går över under dagen när man rör sig o mjukar upp musklerna. Nu blir det vika tvätt - tajm.

Tjipp!

Snart i paradiset =)

Helgen är åter på besök och för första helgen på väldigt länge så har jag inte så värst mycket planer!!
Igår så skulle Magnus och några vänner kolla på hockey samt spela tv-spel. under tiden som de gjorde det så satt jag och Fia i arbetsrummet, mumsade popcorn och tittade på Let's Dance. Jag höll tummarna för att Rabih skulle åka ut men det gick ju åt pipsvängen =( Jag kommer fortsätta hejja på att han ska åka ut.

Har sovit helt värdelöst inatt så är himla trött idag och huvudvärk på köpet. Så en ipren i kroppen och viloläge i soffan så ska jag säkert hinna pigga på mig lite inför kvällen då jag & magnus ska fara hem till Pernilla och Ivan på lite tv-spelskväll! Hade tänkt mig att gå på afrodans på friskis som börjar 15.30 idag, men jag känner att kroppen är för trött och inge trevlig idé att träna med huvudvärk så det får vara. Jag tränar fingrarna ikväll istället när det är tv-spelstajm!

Jag har fortfarande varit väldans duktig tycker jag som hållt mig ifrån godia o annat skräp, jag känner att jag har ett mycket jämnare blodsocker än förut. Dock så verkar det som att jag kommer få ge med mig angående middagen idag, det är pizza på önskelistan från majoriteten av de andra tre som jag ska äta middag tillsammans med idag.

Imorgon har jag inga planer alls, så får väl se vad som händer då! Borde röja här hemma lite, men har ingen lust alls. Dock ser jag väldigt mycket fram emot nästa vecka. Detta på grund av att handbolls EM börjar =) Tisdag och Fredag kväll kommer jag vara bänkad framför tv:n. På tisdag möter Sverige Slovenien och på fredag möter de Tyskland. Däremellan är det säkert fler intressanta matcher!! Jag är i paradiset när det är stora mästerskap i Handboll på tv =)

Känner glädje!

Ja tänk vad ett besök hos frisören kan göra!!! Har varit hos frisör Wirvla idag och nu är jag verkligen nöjd med mitt hår :) Det är så underbart att kunna se sig i spegeln och tycka att håret är riktigt snyggt =)

Annars har det varit en lugn dag idag! En ny inskolning har påbörjats på jobbet idag och det gick fin fint! kändes som att de bara flöt in så bra i barngruppen att det inte riktigt kändes som att det var första dagen lill-killen var där. Imorn blir det en lång arbetsdag, börjar klockan 9 och gissar att jag kommer sluta mellan halv7-7. Detta för att vi ska ha avdelningsmöte när förskolan stänger kl 17. Efter jobb så är det fikatajm hos våra underbara grannar!

Nu; tedax - kolla tv - sooooova!

Får nog sluta skälla nu....

Jag måste nog ta tillbaka lite av all skäll jag gett Com Hem. Det verkar faktiskt inte vara så att det är deras fel att min laptop inte fungerar tillsammans med internet. Utan det verkar vara något knas med min dator. Denna slutsats har vi kommit fram till här hemma genom att Magnus köpt en ny mini-pc som fungerar alldeles utmärkt med vårat trådlösa internet, men min fungerar sämre än sämst. Så idag har min kära älskling suttit i telefon med dell och gjort någon förändring på min dator som de hoppades skulle hjälpa, men det hände inte ett dugg. Så får se om Magnus får tag i dem imorn igen och kan se vad nästa steg blir i proceduren att få min dator att fungera att surfa på!
Medans jag ändå håller på o skriva om datorer så måste jag ju berätta att mamma min har köpt en dator *weeeee* det har jag och marcus sagt till henne att hon borde göra i ett antal år! Hejja hejja!!

I övrigt så glömde jag helt bort att blogga när Bamse blev 4 år =) Kan inte förstå att det snart är fyra år sedan han hämtades hem från vädergatorna. Han är så go’ så!!!

Idag fyller Magnus syster Annika år =) Hipp hipp hurra på din födelsedag!!!!

Annars är vardagen tillbaka! En ny termin startat på jobbet och imorgon kommer terminens första nya barn att börja sin inskolning, kommer säkert gå galant!!! Kylan är kvar, -13 grader ute just nu och all snö är kvar….mysigt!!

Blev klar med nya gardiner till jobbet precis innan jag börja skriva här! Så nu ska jag ta och lata mig.

Ta hand om er alla, Kramisar!!

2 första passen avklarade

Jadå, då var man igång!!!
Igår tog jag och Pernilla de första tunga stegen mot gymmet detta år! Det var typ 24 minusgrader men vi trotsade kylan och begav oss iväg. Underbart efteråt. Även idag så var vi på gymmet efter att jag slutat jobba =) Dock ska jag erkänna att jag nog kommer känna mig som en pigg 90:åring imorgon. Dvs pigg i huvudet o halvdöd i kroppen. Men det är det värt.
   Jag har varit duktig och hållt mig ifrån godis än så länge detta året också! Har bestämt mig för att äta så lite godis som det går. Detta för att slippa alla blodsocker dalar/toppar som gör att man kan bli så himlans trött o grinig. Jag fortsätter hejja på mig själv!

Annars så är allt fridfullt. Alla vänner har kommit hem igen!!! Helgen som kommer kommer att bjuda på en fredagsmyskväll med Pernilla! En lördag med dop och handboll =) Ska Sverige - Portugal i för-EM!! För att sedan på söndag fara och fira Magnus syster, träffa Fia och se till att hinna träna. En fullspäckad helg!!

Nu äre filmtajm!

Bilder 31/12-2009

    
Jajjemän, vi grillade den 31 december! Smaskens var det!


Våra fina sumobrottare som vi fick av Anna & Christian.
Man skruvar upp dem så åker de runt.

         
Ett gott nytt 2010 från  ett snöigt Uppsala!


1 januari 2010

Det nya året är här och det har börjat alldeles problemfritt!!!

Det började faktiskt redan igår med att jag tog mig i kragen och gjorde något bra. Jag bokade flygbiljetter till Halmstad så att jag kan hälsa på Fian! *weeee* Ska bli så fantastiskt skoj och jag kan då sluta skämmas för att jag typ varit hos henne i Halmstad 2ggr under min studietid. Nu ska vi ha en riktigt Sara & Fian helg, den 19 Februari kommer jag =) 1 poäng till mig då detta var en av de grejer jag sa till mig själv skulle göras under 2010.

Har även gjort min rensning på facebook. Om man tänker efter bland alla "vänner" man har på facebook så finns det jämt en del som man aldrig någonsin hör ifrån eller som man själv inte heller skriver till. Så jag brukar sisådär 2-3 gånger om året städa bland vännerna på facebook. Jag har kvar de som jag skriver till och som skriver till mig. Jag menar, hör man aldrig av varandra....vad är det då för vänner? Då är det genast personer man vet vilka de är men inte vänner.
   Det är faktiskt en grej jag lärt mig genom mitt tillfrisknande från anorexian. Det är och mer noggrant välja vänner. Vilka ger mig positiv energi tillbaka och inte bara är energitjuvar. Något alla  borde ta sig en funderare på för att må riktigt bra i sin sociala umgängeskrets!!! Man mår så himla mycket bättre av att ha fina vänner i sitt sällskap som både ger och tar energi. Det ska ju vara ett utbyte!!! Dagens tips får bli att läsa boken "energitjuvar".

Imorgon kommer våra underbara grannar hem! Det kommer bli jätte knasigt att inte gå ner till Vera & Werner om dagarna nu. Har varit nere hos dem 2-3 gånger/dag nu i 3 veckor och det bara är en dagsrutin nu. Kommer bli konstigt att inte göra det. Men självklart är det väldans härligt att de kommer hem....vi saknar dem.
   Även Pernilla och Ivan kommer att komma hem snart! Iaf senast den 5 januari då jag vet att Ivan ska jobba den 6e. Det ska också bli väldigt gott att de kommer hem. Så tomt utan dem.
   Fia & Oscar är också bortresta. De har först varit hemma hos sina föräldrar på var sitt håll i landet och nu är de i Åre för att fira nyår där. De kommer också snart hem, tror det är på söndag eller måndag. Skönt de också. 
   Några dagar till sen är vi tillbaka i verkligheten då arbetsveckorna rullar på och vårens månader närmar sig med stormsteg!

Jag känner på mig att 2010 kommer bli ett underbart år! Jag hoppas att alla ni som läser också får ett underbart år med massor av roliga händelser!

Kram på er<3

RSS 2.0