Måndag igen!

Jahoppsan sa vad dagarna går fort när man tänker efter! vissa stunder på dagarna går ju tiden jätte långsamt eftersom det är mkt vilotid i soffan just nu. men på det stora hela så går ju tiden kanon fort. Måndag igen och nu är verkligen semestertiderna slut för alla i omgivningen.'

Idag händer det inte mkt på dagen!! har hunnit prata med bror och Fian i tele och annars bara tagit det lugnt. Däremot blir det en tur till Frida ikväll då magnus ska på fotboll! Det ska bli mysigt....tror det är viktigt att man har någon liten plan varje dag annars kommer man bli knäpp av o bara gå hemma och vänta på att förlossningen ska sätta fart!

Idag är dagen då Magnus gissat att Pysen ska titta ut till oss!! Vore ganska läskigt om det blev så då det verkligen är jätte länge sedan han sa dagens datum. Men välkomen vore ju vår lilla pys!!


Uppdaterad lista

24/8 - Frida.S
27/8 - Vera
29/8 - Magnus (blivande pappan!)
31/8 - Ann-Louise
1/9 - Mikaela
2/9 - Anna.N
3/9 - Marcus (Blivande morbror!)
3/9 - Pelle & Monica (Blivande farfar & farmor!)
3/9 - Britt (Blivande mormor!)
4/9 - Sofia
4/9 - Helene
5/9 - Nisse (Blivande morfar!)
7/9 - Marie
7/9 - Anders.H
9/9 - Annette
10/9 - Fam. Sjölin
11/9 - Sara (blivande mamman!)
11/9 - Mikael.W kl 07.34
12/9 - Hanna
13/9 - Ulrika
14/9 - Matthias
14/9 - Jessica
15/9 - Magnus.M
15/9 - Sara.N
17/9 - Sebastian
19/9 - Fam. Sjölin
20/9 - Katarina


Sovit eller inte sovit

Ja det var den här dagens första fundering. Har varit uppe o sprungit 5 ggr inatt och om jag sovit eller bara snurrat runt där emellan det vet jag knappt. Är iaf inte utvilad den saken är säker. Har helt enkelt varit en pissnatt då det var hundra grader varmt i sovrummet igårkväll, massa förvärkar o sånt påhitt som bråkat hela natten så det inte gått att ligga bekvämt samt denna stackars graviditetsblåsa som gör att man måste kissa stup i kvarten. Sen fixar vi till det fantastiska morgonhumöret med regn o typ storm. Vilken positiv morgon jag känner att det blev!!

Men för att bli lite positiv igen så hade vi en kanontrevlig kväll igår med Fia & Oscar =) God mat och trevligt sällskap! Plus att vi dessutom kunde sitta ute och äta! Men känns som att det var sista kvällen för den här sommaren som vi kunde göra det. SMHI säger ju att det inte är nå mer sommarvärme på ingång.

Nu dags att fixa frukost o se vad dagen har att erbjuda! Tanken var att jag skulle bege mig till stan för att träffa en vän en liten stund som jag inte träffat på länge. Men verkar som att planeringen är sådär och att det bara finns tid att ses o säga hej o krama om varandra, o sen skiljas åt igen. Min kropp kommer inte vilja åka buss fram o tillbaka till stan för det bara (bor ju trots allt inte 5 min från stan)....så väntar svar på mitt sms nu så får vi se vad som händer o fötter!


BM- och restaurangbesök!

Igår var en alldeles underbar dag!!!

Den började med besök hos BM på senmorgonen (10.30). Allt var bara bra....mitt glukosvärde var ju lite högt senast men igår var det alldeles utmärkt igen så alla värden var toppen, plus att det härligaste av allt var att min kropp inte har bildat några antikroppar mot barnet. Det kan ju hända eftersom jag är blodgrupp RH-. Vågen fortsätter gå uppåt, haha tycker det är lite skrattretande kul hur man kan gå upp så mkt i vikt...uppe på 22 kg plus just nu! Undra vart det kommer sluta. Vi sammanfattade graviditeten och skrev vad jag och Magnus vill inför förlossningen med smärtlindring, förväntningar och lite annat smått o gott. Vi pratade mycket om alla mina förvärkar som jag tampats med i snart 3v. Jag blev så himla glad då BM frågade om jag återigen ville ha en TENS-apparat. Självklart vill jag det, så det fixade vi. Så nu får jag ha den tills efter att Pysen gjort entré. Skönt då jag både kan använda den här hemma för att få vila när det är som värst plus att man kan använda den under startskedet av förlossningen!!! Tjoho!! Ang förlossningen så är det inte allt för långt bort i framtiden....v.39 idag!! Och bebis ligger väldigt långt neråt. Så vi får väl se när den lilla krabaten behagar att titta ut! Idag är det ju Vera's gissningsdag! Får se om hon får rätt eller ej :P

Sen överraskade älsklingen mig med att vi skulle gå ut och äta igår kväll. Vi var till kohpangang och mumsade riktigt god thaimat!!! Det är så underbart gott där och kändes lyxigt och mysigt att gå ut och äta :) En god middag senare så tog vi en liten tripp till Ikea också. Hade lite grejs vi behövde shoppa och kändes skönt att få det gjort innan Pysen gör entré. O då Magnus har jobb i stort sett hela helgen så visste vi att vi inte skulle hinna det i helgen och hans semester är ju slut så det blev helt enkelt så att vi fixade det igår kväll. Var mysigt ändå...vi fick ju vara tillsammans!!! Väl hemma igen så pysslade vi på lite och avslutade kvällen med att se på en film i soffan!
   Så för att sammanfatta gårdagen så var den alldeles lysand....ett bra och positivt BM-besök följdes åt av en kanon härligt kväll med älsklingen <3

Nu ska jag ta o fixa frukost innan det blir lite mer pysslande här hemma!!! Ska en vända till grann-jocke idag också på lite födelsedagsfirande för att att avsluta dagen med besök av Fia & Oscar och en grillkväll!!! Måste ju passa på att försöka träffa dem när tillfälle ges...detta eftersom Fia flyttat från Uppsala. Men just den här helgen är hon på besök och det ska bli så trevligt med lite god mat och trevligt sällskap till kvällen!


Listan!

Listan är uppdaterad med 3 nya namn!!! Imorn är nästa gissningsdatum =)

24/8
- Frida.S
27/8 - Vera
29/8 - Magnus (blivande pappan!)
31/8 - Ann-Louise
1/9 - Mikaela
2/9 - Anna.N
3/9 - Marcus (Blivande morbror!)
3/9 - Pelle & Monica (Blivande farfar & farmor!)
3/9 - Britt (Blivande mormor!)
4/9 - Sofia
4/9 - Helene
5/9 - Nisse (Blivande morfar!)
7/9 - Marie
7/9 - Anders.H
9/9 - Annette
10/9 - Fam. Sjölin
11/9 - Sara (blivande mamman!)
11/9 - Mikael.W kl 07.34
12/9 - Hanna
14/9 - Matthias
14/9 - Jessica
15/9 - Magnus.M
15/9 - Sara.N
17/9 - Sebastian
19/9 - Fam. Sjölin
20/9 - Katarina


Föräldrautbildning del 1

Jaha, tyvärr Frida men du fick inte rätt på vilken dag Pysen behagar att titta ut. Men som jag gnällt om lite hela tiden nu så är han varmt välkomen ut nu! Jag är så otroligt less på att vara gravid nu! Jag är liksom klar med det =) Nästa gissningsdag är på lördag då Veronica "Vera" gissat att den lilla krabaten ska titta ut! Vi får väl se. Kan ju hoppas att BM säger något i stil med "ja innan helgen är slut är den lille ute!" imorn när vi ska till BM. imorn kommer vi med högst sannolikhet få svar på blodprovet jag lämnade senast. Det som visar om min kropp bildat antikroppar mot barnet eftersom jag är RH-negativ.

Idag var det dags för mig och Magnus att gå på första av två föräldrautbildningstillfällen. Det var en massa babbel om själv förlossningen och en mkt bra barnmorska som pratade och svarade på frågor. =)
   Imorn är det dags att besöka vår ordinarie BM. Vi ska skriva graviditetssammanfattning och inför förlossningen så är ett längre besök imorn än de vanliga 10 minuterna!

Jahopp just nu sitter Magnus och ockuperar tv:n. Han ser på fotboll. Och jag har inte så mkt mer vettigt att skriva här idag så jag får väl ta fram nå korsord o sysselsätta mig med!! Kan ju vara bra att låta hjärnan tänka lite även om man är hemma och samlar kraft inför vad som komma skall =)


Första gissningen idag

Då har första gissningsdagen kommit :) Är min kära vän och kollega Frida.S som gissat att pysen ska titta ut idag =) Gärna för mig!! Jag går med på det. hihi får väl se vad som hinner hända innan dagen är slut...ska hem till Frida ikväll då Magnus ska iväg på jobb så hon lär ju få veta om det händer något!!

Listan!

24/8 -
Frida.S
27/8 - Vera
29/8 - Magnus (blivande pappan!)
31/8 - Ann-Louise
1/9 - Mikaela
2/9 - Anna.N
3/9 - Marcus (Blivande morbror!)
3/9 - Pelle & Monica (Blivande farfar & farmor!)
3/9 - Britt (Blivande mormor!)
4/9 - Sofia
4/9 - Helene
5/9 - Nisse (Blivande morfar!)
7/9 - Marie
9/9 - Annette
10/9 - Fam. Sjölin
11/9 - Sara (blivande mamman!)
12/9 - Hanna
14/9 - Matthias
14/9 - Jessica
15/9 - Magnus.M
15/9 - Sara.N
19/9 - Fam. Sjölin
20/9 - Katarina


Sovit!

Igår var första dagen på länge som jag inte skrev något alls i bloggen. Det var för att jag var som ett vandrande lik hela dagen. Somnade 6 på morgonen och vaknade igen strax efter 9. Ingen vidare nattsömn där inte. Hade dessutom en dejt med en vän inbokad så där gick all den lilla energi jag hade! När jag kom hem så låg jag bara i soffan resten av dagen/kvällen innan jag förflyttade mig till sängen vid 23 för att sova ordentligt =) Sovit ganska så bra inatt...vaknade lite tidigt bara! Var hungrig när jag vaknade så kunde inte somna om.

Har inga speciella planer för dagen idag! Ska nog ta och plocka bort sommarskorna från skohyllan i hallen. Det är bara o inse att mina fötter inte får plats i de skorna längre och är inte riktigt temperaturer heller för flip flops enligt mig själv längre. Får se vad kvällen erbjuder...Magnus ska iväg på jobb så ev ska jag fara till Frida & Meja! Beror lite på om alla är friska o krya där hemma :)

Nu blir det soffläge o vila lite!!


Fönsterputsning och Bamse-experiment

Hej o hå! Ny vecka och måndagen är snart till ända. Hade inga planer alls för den här dagen när jag vaknade men hade någon inre plan om att ev putsa några fönster. Men tji fick jag då vädret var totalt värdelöst när jag klev upp. regnet det öste ner och jag blev ganska fort uttråkad på att sitta i soffan o se på tv. 
   Tog och ringde till bästaste Fian och babbla med henne i en timme! Efter det så satte jag faktiskt fart....det blev putsning av fönsterna inomhus och tillslut så tog jag påmig en regnjacka och gick ut och tog fönsterna utvändigt också =) Det slutade ju regna!!!! Så nu ikväll sitter jag med gott samvete i soffan över att jag har putsat varenda fönster i huset!!! Just de, får ju inte glömma att tacka svärfar för lånet av hans super grejer att putsa fönster med! Utan dem hade det absolut inte blivit av.



Svärfars supergrejs!!!

Har samtidigt som fönsterna blivit putsade haft ett experiment på G idag!!! Vi hade ju riktigt stora bekymmer med Bamse hela vintern o våren då han envisades med att kissa i sängen stup i kvarten. Så allt slutade iaf med att vi har fått ha dörren stängd in till sovrummet för att han inte ska kissa i vår säng. När vi haft det så har det inte hänt några olyckor. Men jag är less på att jämt behöva ha stängt så idag har jag försökt lura Bamse. Bäddade sängen idag med plastat frotélakan och gömde det med överkastet! Så han skulle tro att allt var som vanligt. 
   Nu är det ju kväll, snart halv elva, och hela dagen har gått utan något kiss i sängen!!!!! Hoppas hoppas att hans fula ovana har försvunnit!


Lat lat

Som jag skrev igår så har jag nu gått in i den 38e graviditetsveckan =) Magen den bara växer på....verkar inte som om det finns något stopp på hur mkt en mage kan växa. Samtidigt så hittade jag på ett foto jag inte tror jag sett förut från 3 december i fjol )dvs previs innan jag blev gravid) Haha, det är ju två olika männiksor...då och nu. Ska bli kul att se vad vikten slutar på. Jag har hela tiden fått för mig att jag ska gå upp ganska lite i vikt då min mamma inte gick upp så där brutalt mkt. Återkommer efter födseln med ett slutresultat!!

  

Idag har annars varit en väldans lat dag. Jag har känt mig väldigt trött o på lite smådåligt humör. Samt till råga på allt så har vattenpumpen bråkat med oss så vi har inte haft nå varmvatten sedan typ 15 idag :( Jag som ville ta en varmt bad. SUCK. Så nä, jag struntar nog i den här dagen nå mera nu och går o kramas med kudden!!!

Natti natti!


Mina 4-benta sötnosar!

        

  

Hihi, som de flesta nog vet är det lättast att fota en kissemiss då de sover =) Köpte fällen på ikea för 2v sedan och hade tänkt att Pysen skulle få den. Men tji fick jag. Den har katterna snott!!


Lite fix...

Smådonade ju lite här hemma i fredags! Nu blir det ju knas för alla er som inte sett hur det såg ut här hemma förut.... men för er som vet så kommer här lite update foto!

     

Bild 1                    Bild 2                           Bild 3

Bild 1; Flyttat våra "kvistar" till hallen istället för i sovrummet =) Blev himlans mysigt då det är mörkt ute!
Bild 2; Fina nya lampan i hörnet :) Me like!
Bild 3; Dessvärre har ju en ram till bröllopskorten gått sönder. Så ställde dit 3 ljuslyktor iatället och skapade mys i vår mörka hall.



Amningskudden som jag sydde igår! Hade tänkt brodera "Pysen" på den men det blev inte bra alls, så får köpa nå fint märke man kan styka/sy på den så det inte blir så tråkigt med bara enfärgat tyg!


Tar en bild till medans jag ändå håller på;



Vi fyndade den här fiffiga paviljongen i förra veckan! Så smart då det finns både myggnät och vindskydd. Så man kan välja hur mkt man vill stänga in sig!! Sommarkvällarna 2012 är räddade från myggen =)


Varm choklad med grädde, jordgubbar, vindr...

foto0410 (MMS)

Varm choklad med grädde, jordgubbar, vindruvor och en bra film tillsammans med älsklingen! De kallar jag lördagsmys <3


V 38.

Det är alldeles galet...graviditetsvecka 38 har idag startat och det är bara 20 dagar till beräknad födsel av vår lilla "pysen"!!! Tänk att man kan längta så mkt efter någon som man aldrig träffat. Hoppas dock på att jag sliper vänta de där 20 dagarna till, alternativt flera....jag tycker att nu i veckan som kommer är en lagom vecka att födas i.
   Allt är iaf bra, magen har sjunkit väldigt mkt de senaste dagarna så nu kan man andas lite bättre igen :) Förvärkarna fortsätter att bråka med mig men allt är iaf bra!!! Skönt de =)

Igår kväll hade vi en mysig kväll med grannarna Anna och Tomas! Lite grillat och god efterrätt samt en massa sällskapsspelande =) Först en omgång alias där jag och Anna vann. Sen spelade vi TP som aldrig någonsin tog slut så tillsist fick alla gå in i mitten och den som först svarade rätt på en fråga vann. Men en sak är iaf säker och det är att jag kom på jumboplatsen. Jag har minst tårtbitar då vi fick gå in i mitten. Det var jämt mellan de andra tre. Jag kommer jämt sist på TP, jag är helt enkelt för korkad för de spelet.

Idag vräker regnet verkligen ner. Så jag tänker nog inte ens gå utanför ytterdörren. Blev inget av o sy igår då jag pysslade med annat här hemma, (ska ta lite bilder i eftermiddag tänkte jag o lägga ut här)....men det blev ju väldans passande trots allt eftersom vädret är tråk idag. Så idag blir det nog till att sy hela dagen. Magnus har en helt hop av artiklar som ska skrivas så han kommer vara upptagen han med.

Ha en fin lördag mina vänner!


Vi spelar TP, jag är grön o ligger toksist =(

foto0407 (MMS)

Vi spelar TP, jag är grön o ligger toksist =(


Uppdaterar ännu en gång =)

Listan fortsätter att växa =)

24/8 -
Frida.S
27/8 - Vera
29/8 - Magnus (blivande pappan!)
31/8 - Ann-Louise
1/9 - Mikaela
2/9 - Anna.N
3/9 - Marcus (Blivande morbror!)
3/9 - Pelle & Monica (Blivande farfar & farmor!)
3/9 - Britt (Blivande mormor!)
4/9 - Sofia
4/9 - Helene
5/9 - Nisse (Blivande morfar!)
7/9 - Marie
9/9 - Annette
10/9 - Fam. Sjölin
11/9 - Sara (blivande mamman!)
12/9 - Hanna
14/9 - Matthias
14/9 - Jessica
15/9 - Magnus.M
15/9 - Sara.N
19/9 - Fam. Sjölin
20/9 - Katarina


Tack för hjälpen....

...älskling <3

Jag är typ sämst i Sverige på att kunna koda o greja när det gäller utseende på min kära blogg! Vet att Fian för flera år sedan gjorde ett tappert försök att förklara via telefon och då vi hade var sin dator i knät. Men nä, jag har insett att jag är värdelös på det!
   Men med en designer till make så kom jag på den brilljanta idén att han fick hjälpa mig. Jag ville ha texten lite större på det jag skriver. Illa när jag själv annars hade svårt att läsa utan mina glasögon (och ja, jag slarvar lite med dem framför datorn). Så nu på en kort liten stund, fixade han till lite färger och förstorade texten från 10pt till12pt =)

Tack älskling, älskar dig <3<3<3


Besök!

Kvällen igår var en riktig mysig sensommarkväll =) Grillning med fina familjen Ö och massor av mys!!! Härligt att vi lyckats få till några dejter i sommar!! Återigen, tack för middagen!

Idag har jag haft riktigt mysigt besök =) Nämligen av min älskade kollega och vän Sara och hennes lilla son Wille på lite mer än 7 månader!! Sara har en viktig plats i mitt liv faktiskt....var hon som tog emot mig med öppna armar då jag kom första dagen till min examenspraktik i januari 2009, och även hon som såg till att jag fick fast jobb!!! Sen att vi klickar otroligt bra privat också är ju bara underbart =) Underbara Sara!!! En liten fika blev det och massa babblande! Tack söta ni för besöket, det var verkligen mysigt!! 

   Det är lite så här mina dagar ser ut nu. Antingen något trevligt besök av någon vän här hemma alternativt åker jag och Magnus iväg tillsammans i bilen så jag inte behöver sitta och ha ont på bussar o grejs. Har blivit lite så här sedan mina onda förvärkar satte fart. Sen de började känns det inte alls lockande att befinna sig på stan eller liknande eftersom det ibland gör så ont att jag behöver vika mig dubbel. Det är tur man har fina vänner som är förstående. <3<3<3

Har ikväll haft lite fnatt här hemma. Typ alla i omgivningen har börjat jobba nu och det gör att det är ganska tråkigt att bara sitta hemma. Dagarna går så långsamt :( De senaste 2 v har jag roat mig väldigt mycket med att baka...hihi!! Gott värre men Magnus tycker inte det är nå bra för figuren :P Så därför bakade jag även ikväll. Nä, men jag känner att jag behöver hitta på med något pyssel som inte tar en evighet att bli klart men som ändå gör att jag iaf blir lite sysselsatt. Sagt och gjort, bestämde mig ikväll efter lite googlande att jag ska sy en ammningskudde =) Har sådan tur att jag tom har material hemma till det...så imorn tänker jag sätta fart med det så får vi se om det blir något av det eller om det bara blir ett kaos!! Ska iaf göra mitt bästa för att lyckas.

Inga speciella planer för helgen! Ska grilla med Anna och Thomas imorn, hoppas jag! Ser inte så lovande ut enligt DMI men vi kan väl hoppas att de har fel med några timmar.....enligt dem så ska det blir riktigt regnoväder klockan 17 imorn och hålla i sig fram till på lördag. Vi kan ju skjuta fram det till ca 20 eller nåt så hinner vi mumsa i oss lite god grillad middag!

Och hörrö ni!! Vad roligt det är att det är så många som läser i bloggen *bockar o bugar!* =) Kom ihåg att det är ännu skojigare för mig om ni ibland lämnade lite avtryck via kommentarerna, så jag vet vilka ni är!!!


Elen kommer elen går

Det går sådär just nu här hemma!

Elen har hållt på att komma och gå sedan inatt. Man har liksom vaknat varje gång elen kommit tillbaka för då klickar det i telefon, spis o ja men allt annat som låter.
   Är ganska frustrerande dessutom då jag satt och ville se slutresultatet i roomservice, men tji fick jag för precis då försvann såklart elen.

jaja, nu ska jag dra iväg maken till ica så vi kan införskaffa det sista så vi kan fixa en smaskig efterrätt till ikväll då vi ska på middag hos H, M och H. =)

Tjing!


Rapport till sista UL

Ja så var då dagen för det sista ultraljudet här! vi har nu fått göra 5 ultraljud under graviditeten och detta är ju för att de på rutinultraljudet såg en avvikelse på "pysens" vänstra njure/urinledare. Då vi var på senaste ultraljudet i graviditetsvecka 25 så fick vi komentaren av läkaren att allt såg strålande ut! Så efter det har vi varit väldigt lugna men på något sätt så kommer den där lilla lilla nervösitetskänslan smygande när man kommer in på kvinnokliniken igen och man inte vet vad de ska säga. Idag skulle vi dessutom träffa en överläkare.
   Kors o kläm så började de med att vara i tid på kvinnokliniken idag, det är nog första gången det händer!! *applåder* en ganska (som vi upplevde det) stressad läkare ropade in oss och typ sprang bort till det rum vi skulle vara i, hon missade nog att hon hade en gravid person bakom sig i v 37 som inte alls har något springtempo just nu. Men men, upp på britsen och vips så var hon igång och spanade. Det var ju inte mycket man såg inte. Ett "stort" barn som såg ut att ha det förfärligt trångt, för att ta ett citat från filmen Alladin -"på en pytteliten bostadsyta". Pysen verkar inte bli en super stor kille, om han inte bestämmer sig för att bo kvar i magen väldigt länge till. Som sagt fortfarande verkar han vara lite längre än det normala på alla kurvor och sådär men idag fick vi veta att han väger ca 2400g just nu. kanske blir det en lång o smal liten kille som kommer ut?!?!?!
   Allt var iaf alldeles strålande idag, båda njurarna/ledarna vilket det nu är de mäter var drygt 8 resp 9 mm stora och de ska vara under 10 mm. Så måtten var så bra att det numer inte ens kommer stå något i Pysens journal om att den har avvikelsen har setts. Frågar någon läkare om det när han föds så kommer han/hon i princip få svaret av barnmorskan att de aldrig sett något. Och detta för att det rättat till sig av sig självt i magen!!! Jippie!! Alltid underbart med så trevliga besked från läkare oavsett om det är något farligt eller ofarligt!

Fick nytt köksfönster idag när vi kom hem från Ackis också! Det har ju bara varit sönder sedan annandag jul. Det var en mycket positiv morgon i familjen Klarin!! Nu är det bara för den lilla skrutten att komma ut :)

Inga större planer mer för den här dagen! Imorn så ska vi hem till våra kära grannar från tiden då vi bodde i lägenheten på Stålgatan och hälsa på :) De har ju också hus nu!! Så mys hemma hos fina H, M och H blir det imorn kväll!


Listan växer lite till!

Listan fortsätter att växa!!!

24/8 -
Frida.S
27/8 - Vera
29/8 - Magnus (blivande pappan!)
31/8 - Ann-Louise
1/9 - Mikaela
2/9 - Anna.N
3/9 - Marcus (Blivande morbror!)
3/9 - Pelle & Monica (Blivande farfar & farmor!)
3/9 - Britt (Blivande mormor!)
4/9 - Sofia
4/9 - Helene
5/9 - Nisse (Blivande morfar!)
7/9 - Marie
9/9 - Annette
10/9 - Fam. Sjölin
11/9 - Sara (blivande mamman!)
12/9 - Hanna
14/9 - Matthias
14/9 - Jessica
15/9 - Magnus.M
19/9 - Fam. Sjölin
20/9 - Katarina


Basket

Idag har varit en fantastiskt seg dag. Har inte gjort sådär brutalt mkt mer än tvättat känns det som. Bäddade faktiskt Pysens spjälsäng idag! Tyckte att jag fick göra det nu....är ju trots allt i v 37 =)

Begav oss in till stan vid 18 ikväll..skulle se på en träningsmatch med Uppsala basket mot California University! De var riktigt duktiga Uppsala killarna även om jag tappade ganska mkt fokus på matchen på slutet då kroppen gjorde ont lite här och var. Men men, var iaf skönt att lämna hemmet lite =) Och att även få träffa Peter & Carro som följde med o spana!! dock kan man ju nämna några fjortistjejer som jag typ blev galen på....när spelarna ramlar på golvet efter en stunds spelande så blir det ju väldigt blött av svett. Då finns det ju oftast nå ungdomar som kommer in med typ golvmoppar för att fixa till det. I sista quarten så fick de här tjejerna för sig att sitta o ropa " åhhh sopa". kom igen o väx upp! Utan de där grabbarna så hade det antagligen hänt minst en allvarlig olycka för någon spelare på grund av halka. *SUCK* Så nu har jag fått gnälla på dem också lite =) Och en liten gnällrad....Magnus har semester, men nog fasen sätter han sig och skriver om basket och börjar ringa och intervjua så fort vi lämnade fyrishov. Det gör mig galen att han måste jobba när han faktiskt har semester. okej att han aldrig har 100% semester från UNT. Men från han huvudjobb har han just nu semester...då ska man inte behöva jobba. Han har ju mer eller mindre tillbringat 1h snart med det där. Nej nej, inte okej att behöva göra så när man har semester. Då får någon annan bevaka matchen! Punkt slut.

Imornbitti vid 10 är det dags för sista ultraljudet. Är ju extra för oss då de vill hålla koll på pysens urinledade som var lite förstorad i v 20. Så får väl se vad de säger imorn, oavsett så är det ju inget farligt! Även ett besök av nå glasmästare ska vi få imorn. Äntligen så kommer de och byter vårt köksfönster som vi ringde om i januari. Ojoj, inte allt som går fort jämt o ständigt!
   Känner väl dock att det är högläge för o putsa fönsterna när det nya kommit på plats. Våra fönster ser ut som kom o hjälp mig o dö här hemma. De är hemska! Kanske skulle putsa husets alla fönster så förlossningen sätter igång?! :P


Energitjuv.

Lördag idag! Har varit en ganska så lugn dag men ändå inte bara suttit hemma i soffan o stirrat in i en vägg =) Sov faktiskt länge idag, vaknade vid 11. Iofs var det kanske inte så konstigt då jag var vaken till ca 03 inatt av förvärkar. Dessa förbaskade värkar som bara gör att man inte kan sova ordentligt. Antingen får de hemskt gärna försvinna eller så kan väl förlossningen ta ett skutt och sätta fart :o)
   Men iaf, har varit på födelsedagsfika hos fina grannen Anna!! Hon fyllde år i onsdags, hipp hipp hurra!!!

Nu har jag och Magnus nyss fått i oss lite middag, lasagne blev det idag!!

Kvällen vet jag inte så mkt om ännu. Får väl se vad som händer och fötter då Magnus jobbat klart runt 20.30.

Om man har en energitjuv i sin omgivning. Vad ska man göra med den när man inte bara kan strunta i den? Den kommer liksom finnas kvar hur man än bär sig åt om jag inte emigrerar till ett annat land eller nåt. Hur ska man orka med energitjuven utan att bli på dåligt humör och liknande varje gång man ser, träffar eller pratar om personen. Du som har ett bra svar, ge mig gärna det!!!

Ett konstigt inlägg detta. Är lite seg o trött och samtidigt funderar jag på den där energitjuven......


Update!

Nu har även blivande morfar Nisse lagt sin gissning =) 

24/8 - Frida.S
27/8 - Vera
29/8 - Magnus (blivande pappan!)
31/8 - Ann-Louise
1/9 - Mikaela
3/9 - Marcus (Blivande morbror!)
3/9 - Pelle & Monica (Blivande farfar & farmor!)
3/9 - Britt (Blivande mormor!)
4/9 - Sofia
5/9 - Nisse (Blivande morfar!)
7/9 - Marie
9/9 - Annette
10/9 - Fam. Sjölin
11/9 - Sara (blivande mamman!)
14/9 - Jessica
15/9 - Magnus.M
19/9 - Fam. Sjölin

3e september är tydligen ett väldigt populärt datum :P


Fredagsmys med Frida =) Fikamästaren på be...

foto0389 (MMS)

Fredagsmys med Frida =) Fikamästaren på besök, Me like!!!!


Fixerad och 28 dagar kvar.

Igår hade vi trevligt besök av hela familjen Sjölin =) Snälla Anna och Danne kom och förgyllde "Pysens" garderob med kläder som deras små kottar inte längre kan ha!!! Jätte fina och bra kläder fick vi. En lite speciellt rolig grej var att vi fick ärva kläderna som Emil fick av mig o Fia då han föddes, hihi!
Tack än en gång snälla, Anna och Danne *kram*

Gissningarna fortsätter att titta in i min inbox!!! Himlans roligt är det =) Dock tror jag nog jag får skicka en lite påminnelse till blivande mormor, morfar, farmor och farfar!!! Kan ju inte ha en hel lista utan er!
   Var hos BM (barnmorskan) iförmiddags! Allt är under kontroll ännu. Blodtrycket hade gått upp lite på de två senaste veckorna 125/78. Magen hade växt ytterligare 2cm (SF-måttet).
Idag var det även dags att ta ett nytt blodprov på mig. Detta gör det på grund av att jag har blodgrupp O- vilket innebär att min kropp kan bilda antikroppar om barnet inte är samma blodgrupp som mig. Skulle fallet vara så att min kropp bildat antikroppar så kommer jag att få en spruta inom 72h efter förslossningen för att min kropp ska kunna ta hand om ev blodkroppar från bebisen. För att göra det enkelt...det är inget farligt alls. Bara jag som ev kommer få en spruta!!! Pysen har även fixerat sig nu...så nu kan skrutten komma ut när som helst! Välkomen ut säger jag....är ju drygt att gå med förvärkar ända till v 40 alt 42. Började få förvärkar natten till i tisdags sen verkar det som att det tänker förfölja mig tills det är dags. 28 dagar idag till beräknad födsel =) *spännande*

Idag är det fredag! Älsklingen har åkt till Hedemora för att se på Leksand - Bofors. Så jag och Frida.S ska ha myskväll här hemma. Käka middag och äta massa gott o bara vara! Utan karlar och barn, kommer bli kanonmysigt =)


Roligt med en lång gissningslista!!!

Nya gissningar från familjen Sjölin, Frida och Jessica har tillkommit så uppdaterar listan igen =) 

24/8 - Frida.S
27/8 - Vera
29/8 - Magnus (blivande pappan!)
31/8 - Ann-Louise
1/9 - Mikaela
3/9 - Marcus
4/9 - Sofia
7/9 - Marie
9/9 - Annette
10/9 - Fam. Sjölin
11/9 - Sara (blivande mamman!)
14/9 - Jessica
15/9 - Magnus.M
19/9 - Fam. Sjölin


Ny gissning..

En ny gissning har tillkommit så uppdaterar listan igen!

27/8 - Vera
29/8 - Magnus (blivande pappan!)
31/8 - Ann-Louise
1/9 - Mikaela
3/9 - Marcus
3/9 Pelle o Monica
4/9 - Sofia
7/9 - Marie
9/9 - Annette
11/9 - Sara (blivande mamman!)
15/9 - Magnus.M


En bra dag!

Idag har varit en otroligt bra dag för min rygg och mina fötter! Har inte varit speciellt varmt och ryggen har helt enkelt tackat och tagit emot för all vila den fått de senaste dygnen. Så det var jag ju idag tvungen att ändra på :P Kände mig otroligt rastlös på förmiddagen så jag fick för mig att jag skulle rengöra ugnen. Jag var nämligen en klant för nå vecka sedan och tappade ut "lite" paj i ugnen. Suck o pust. Så det hade ju bränt fast lite härligt nu. På med Mr Muscle och låt honom verka ett tag och vips så var ugnen som ny igen =)
   Bytt sängkläder, och i samband med det även tvättat 2 maskiner tvätt så nu är det tomt i tvättkorgarna också!
   Lagade spenatsoppa till middag och efter middagen har jag nu bakat en omgång hallongrottor och en kladdkaka! Ja, jag har då allt ärvt en hel del av mina föräldrar. Mamma har lättare att sitta still än vad pappa har, men då hon är rastlös så bakar hon. Pappa vet inte hur man sitter still och uppenbarligen inte jag heller!!!!!

MEN, de positiva i detta är att jag faktiskt hunnit lata mig en hel del idag också. Låg o myste med älsklingen och katterna i typ 2h mitt dagen i sovrummet. Tyckte det var himmla mysigt att bara ligga där o småprata och låtsas som att jag inte hörde åskan. Städade ugnen som en liten paus från vilan och vilade sen en stund igen. Så allt som allt har jag nog bara legat ner o vilat i 3h idag!!! Och trots allt detta på en och samma dag så är klockan bara 20.25. Helt galet!!!!

Kan ju hoppas att alla ting idag får "pysen" att vilja komma ut! Vi längtar ju efter den lilla skrutten nu. <3

Puss & Kram


uppdaterar gissningslistan =)

Som sagt 10/9 är datumet till beräknad födsel satt!

27/8 - Vera
29/8 - Magnus (blivande pappan!)
1/9 - Mikaela
3/9 - Marcus
4/9 - Sofia
7/9 - Marie
9/9 - Annette
11/9 - Sara (blivande mamman!)
15/9 - Magnus.M


Hög tid att gissa....

...imorgon på datumet så är det exakt en månad till beräknad födsel av "pysen"!!  Så nu tycker jag det är dags att gissa lite för er vänner och familj vilken dag ni tror att vår lilla kotte tycker att han ska titta ut.

Magnus har redan sagt ett datum sedan länge tillbaka....och likaså jag.

29/8 - Magnus
3/9 - Marcus
9/9 - Annette
11/9 - Sara

Vad tror ni andra?! =)


veckans meny på "jumjum" 35 =)

foto0386 (MMS)

veckans meny på "jumjum" 35 =)


Mys med arbetslaget!

Idag har jag haft en alldeles utmärkt dag =)

Började med att sova (rita ett kryss i taket!) till 11.17 idag!!! efter det har jag inte gjort många knop. Hade ett himlans trevligt samtal med Sarah i tele!! Var riktigt länge sedan vi bara satt och babbla i telefon så blev jätte glad då hemtelefonen ringde och jag insåg att det var hon! Kul kul =)

Sedan blev det en dusch och så trimmade jag Magnus hår. In till stan för att fixa trill mitt busskort. Finns ju ingen anledning att jag ska ha ett årskort som drar 650:- varje månad när jag inte kommer åka 2ggr/dag i höst. Så mitt nuvarande sådant kort går ut i oktober och då ska jag köpa en annan typ av kort som känns mer lämpligt!!! Sagt och gjort och sedan vidare mot Café Linné där jag mötte upp Therese, Rebecka och Frida! Mitt underbara arbetslag från jobbet. Har haft en super mysig kväll tillsammans med lite middag och fika o massor med skratt! Men även så att vi kom in på allvarligare diskussionsämnen. Hur som så har det varit en himla mysig kväll och det är så otroligt konstigt att jag inte ska till jobbet och jobba nu. Tur man är välkomen på besök iaf =)

Nu ska jag ta o umgås lite med älsklingen, se om vi hittar nå film att se på!!!!

Just de, älsklingen har dessutom fått 2v semester till =) Så lite extra tid till oss som inte enbart behöver tillbringas i trädgården <3<3<3<3


Missarna måste testa allt nytt :) Nya duke...

foto0385 (MMS)

Missarna måste testa allt nytt :) Nya duken på bordet likaså!!


Regn & Ikea

Äntligen har regnet kommit till Hemmingsbo! Vägen, som den som bestämmer, över regnet måste ha glömt den här sommaren. Tror detta är första gången på hela sommaren som det verkligen kommer regn och inte bara 10 droppar. Det blir ju blött i rabatter och på gräset nu så det gör någon nytta. Så ikväll slipper vi faktiskt starta vattenspridaren, tjoho!!!

En regnig dag som denna kan man ju faktiskt tillbrínga på Ikea. Precis det har jag och Anna-granne gjort. Vi tog oss en liten tripp dit och hittade både det ena och andra. Jag fick iaf 1 av 2 planerade inköp sen givetvis lite annat smått och gott. Hade fått tips av kära Sara.N att åka till Ikea och köpa deras 10-pack tvättlappar som de har, i frotté. Bra till allt mellan himmel och gjord när man ska få/har en liten kotte. Så 2 paket med sådana köptes.   
   Sedan ville jag ha en låda till vår expedit bokhylla som är i "pysens" rum men de svarta var slut så det får bli en annan dag! Annars blev det en glasburk till mina hembakta skorpor, diskborste, en mysig fäll till "pysen" samt ett lakan som jag ska testa sy om till en duk. Kan ju hoppas att det blir bra annars får jag väl gå på ny upptäcktsfärd mot vitt tyg =) ( Gjorde en väldans fin duk i ganska så fint linnetyg i början av året, men efter typ 2v så hade jag fläckar på halva duken som inte gick att få bort så därför tänkte jag nu göra ett försök att göra en duk av ett billigt lakan. Jag blir lite dumsnål när saker förstörs o jag nyss har suttit o lagt ner tid på att sy i ett fint tyg.) Så lite av varje och himla trevligt sällskap en regnig dag! Tror karlarna våra var minst lika nöjda över att slippa åka med till Ikea som jag och Anna var över att få åka dit!!!

Nu blir det vila resten av dagen/kvällen! Ska väl bara se till att få i mig lite middag...Magnus han jobbar till 20-21 ikväll så han är inge social alls :P


Mulet!!!!!! =)

Tänk att man kan bli så glad av att vakna och se att det är mulet ute =) Det ser mer eller mindre ut som ett krig här inne eftersom det varit så varmt så har man inte orkat att röja här inne. Det har varit 100% fokus för Magnus ute och jag har gjort lite ute jag med om jag inte legat deckad i sängen eller hängmattan av värmen. Men idag så ska jag allt se till att försöka göra lite inomhus när man inte blir svimfärdig av värmen.
   Känns ju lite hemskt att det är jag som klagar på värmen....jag som brukar älska värme. Men men är ju inte direkt alla sommrar man är gravid heller! Går in i v.36 idag =) Och jag har börjat bli som en elefant om kvällarna då det är varmt. Anklarna och fötterna skulle då passa bättre in på en elefant än på mig. Börjat svullna riktigt rejält och fått en hel del vatten i dem. Men det känns lite bra på något sätt även om det är jobbigt....för då vet man att slutet närmar sig! Många har börjat fråga mig och jag packat någon väska ännu inför förlossningen, hih nääääää är mitt svar! Men jag borde väl ta tag i det snart. Får nog bli ett projekt för en dag i nästa vecka =)

Hade en kanontrevlig kväll igår med Carro & Peter =) God mat oh trevligt sällskap och så spelet "Ticket to Ride" som pricken över i:et!!!
   Idag framåt eftermiddagen kommer Magnus syster Annicka med familj o hälsar på en sväng :o) Trevligt det med!!! Men nu ska jag mumsa lite frukost och se ta tag i lite nödvändiga "att göra" här hemma!!!

Tjingelong!


I väntan på....

...kvällens grillning med Carro & Peter!!! Så är dagens schema! Jag och älsklingen har varit in till stan och köpt stenar så Magnus kan bygga klart muren ute, även en tipp till ca maxi blev det för att inhandla mat till kvällningens grillning med fina vänner! Det gäller att passa på och lyxna lite de här sista dagarna. För nästa vecka börjar Magnus jobba igen och sen kommer ju vår älskade lilla pysen snart till oss. =)

Haha inatt hade Magnus trott att det var dags för Pysen att komma ut. Jag andades tydligen som om jag hade jätte ont så han hade börjat känna i sängen om vattnet gått o allt. Så söt min älskling. Men det som var, var att jag var super täppt i näsan. Hade iofs lite förvärkar men inte mer än förut så var ingen fundering mer på det.

Har fått lite så där lagom saker inplanerade nu i några dagar framåt. Som sagt grillat ikväll o säkert lite sällskapsspelande, imorn lördag så kommer Svägerskan Annicka med familj och hälsar på en sväng, söndag så ska jag och granne-Anna ta en liten tripp till ikea! Perfekt enligt mig!! En liten lagom tripp där man dessutom får åka bil hela vägen! Sista planen är på måndag, då jag och fina kollegorna ska ses över en fika på kvällen!!! Så något litet varje dag utan att ta ut kroppen fullständigt =) Underbart eftersom jag blir rastlös av att bara vara hemma o glo!

Nu ringer pappa!!!
Så hörs en annan stund!!


Blivit en sömntuta!

Jag förstår inte riktigt vad som händer. De flesta vänner som fått barn har sagt till mig att man sover ganska dåligt om nätterna så här när slutet närmar sig. Jag kan ju bara konstatera att jag inte håller med. Jag sover längre än någonsin. Har två nätter i rad nu sovit i 11h. Haha idag när jag vaknade och tittade på klockan så var den 11. Helt galet. =) Sover som en tok gör jag också, uppe på toa 2-3ggr per natt men sen somnar jag om som en liten tok igen!!!! Skönt är det iaf, och är väl ett sätt för kroppen att förbereda sig inför vad som komma skall!!

Snart dags att hoppa in i duschen. Ska hämta Madde vid tåget 14.50 idag. Sen bär det av till ngn mataffär för att inhandla något riktigt smaskigt att grilla =) Kommer bli en alldeles utmärkt dag det här!!!

Ohh har för den delen bestämt dejt med kollegorna från arbetslaget tills på måndag. Det ser jag fantastiskt mkt fram emot!!!!

Hörs!


Latisdag!

Direktblogg från hängmattan i trädgården =)

Idag gör jag verkligen inte många knop. Har varit ute en sväng med katterna samt pysslat om våra pelargoner!! Anars har jag bara legat här i hängmattan hela dagen. Servar Magnus med nytt kallt vatten och en glass nyligen då han kämpar på som en tok med vår gräsmatta!! Den börjar bli otroligt fin, han går bara o fyller ut den lite här o var nu! Vi kommer ha "jumjum's" finaste gräsmatta nästa sommar =)
   Resten av dagen kommer väl på ett ungefär fortsätta i samma tempo. Förutom att en tur med snabeldraken ska genomföras i huset. Detta då vi får underbart besök imorn i form av Madde!! Men kattallergiker som hon är så känner jag att det minsta vi kan göra är att dammsuga kvällen innan hon kommer =)

Ska ta o fortsätta läsa min bok nu innan jag så småningom ska bege mig in o fixa till lövbiff med potatissallad till middag =) Blir smaskigt de!!

Puss & Kram
skumbanan!


RSS 2.0