366 dagar.

Ja det är ju inte klokt. Att vår lilla kille blivit 1 år idag! Jösses så mkt det kan hända på ett år...från att vara en liten liten hjälplös krabat på 3320g och 50 cm lång och bara ligga o sova (för det mesta iaf!) till att bli en lång o ståtlig grabb på dryga 12kg och runt 80-82 cm lång =) Och allt han lärt sig....ja det skulle ju bli en uppsats! Men det är helt fantastiskt. Man blir så glad av att tänka på alla framsteg som skett osv! Underbara älskade Melvin, stort grattis på din födelsedag önskar jag o pappa <3 
   Melvins födelsedag har varit toppen!!! Morgonen och förmiddagen busades det för fullt med morbror & moster Nettan! Hur kul och mysigt som helst....dock åkte de ifrån oss efter lunch. Tråk för oss alla då det har varit 8 fantastiska dagar. Men då fortsatte jag, Magnus & melvin vår dag med att åka en vända till Pelle & Monica. Magnus skulle kolla på nåt att lägga över poolen i vinter så vi inte får nå ovälkomna djur där i. Så Magnus kolla på de och sen satt han tillsammans med Monica o försökte få koll på släktingar...lite släktforskning helt enkelt! Detta medans jag och Melvin tog en liten powernap. Melvin lite längre än mig dock. Men skönt var det. Sen så busa farfar o Melvin medans jag satt i kökssoffan o drack te, Magnus o Monica donade för fullt. Framåt middagstid åkte vi hem, lite bus efter middagen och sen slockna Melvin så gott i sin säng.
   Magnus är nu på Hinden - Rex och jag tittar på halv åtta hos mig. Är ju super tomt här hemma....från att vi varit 4 vuxna här hemma varje kväll i en vecka så en jag ensam i kväll. Knas.

Måste ju skriva några ord om gårdagen som blev en riktig höjdare! 
   Det var en jätte lugn och skön förmiddag, inte från efter att Melvin hade sovit efter lunch begav sig jag, Marcus, Nettan & Melvin en tur in till stan. Vi skulle bara till barnens hus för att byta en leksak som Melvin fick i present på sitt kalas i lördags. Den gick sönder efter 5 min :( Dock hade vi inget kvitto, men det gick bra ändå. Vi bytte till en annan leksak och Melvin blev så nöjd så! Men så då, där efter kassan, fann vi pricken över i:et. Det var barnfotografering på barnens hus. O jag fick en så bra magkänsla att det vore så skoj att fotografera Melvin. Det kunde ju inte bli närmare 1:års dagen än igåreftermiddag. Sagt o gjort. Han fick bli fotad :) Ohhhhh vilka fina bilder det blev!! Helt fantastiska, jag är såååå nöjd att jag tog beslutet att fotografera honom! Jag köpte en serie med bilder på lillskrutt samt en förstoring som vi så fint hängt upp här hemma i vardagsrummet!!! Jag är helnöjd =) Tur är väl att även Magnus tyckte det var super fina bilder! Även morbror tyckte bilderna blev så bra att han också köpte en förstoring på sin systerson :) Ja så dagen igår som bara skulle bli ett tråkigt "till-stan-för-att-byta-leksak-o-åka-hem igen" blev ju strålande med en super lyckad fotografering av vår fina 1:åring!

Nu ska jag ta o ha lite kvällsmys med mig själv! En god kopp te o en frukt =)

Bilder från veckan med Marcus & Annette <3


Melvin & Nettan morgonmyser med babblarna!



Mys ute!


På rallyfärd med moster Nettan!


Ge mig fruktsalladen =)


Födelsedagsmys i pyjamas med de bästa <3
En extra rad för hur duktiga Marcus & Nettan är! Halva dem är ju typ borta, hurra för er!


Födelsedagsgröten till frukost, med födelsedagsljus såklart :)


Presentöppning efter frukost. Ett fint pussel från fam. Persson/Hofvander. Plus en snygg tröja!


Nästa present var från Fadder-Madde! En cool bil :)





Sparsamt bloggande.

Ja jag måste ju säga att det blivit väldigt sparsamt bloggande sedan min älskade bror & Nettan kom hit!! Men det är väl klart att jag inte direkt prioriterar att sitta vid datorn när de är här på besök. :)

Igår fick jag ju den där blodtrycksmätaren som jag skulle bära i 24h. Fick den 9,30 imorse och skulle lämna den samma tid idag. Jag höll på att bli galen kan jag säga. Det var väl okej under dagen igår....men fy f*n inatt. Jag har sovit 2h sammanhängande sömn annars har man vaknat varje timme då mackapären pumpa upp sig. Det var hur drygt som helst. Jag var så himla lycklig när det var morgon idag och jag visste att det bara var frukost kvar innan vi skulle åka mot vårdcentralen och lämna maskinen. Fick dock inte veta så mkt idag mer än att jag fick ett papper med alla mätningar som gjorts. O inte behöver jag vara läkare för att förstå att mitt blodtryck är långt ifrån stabilt och att när det kraschar så är det ordentligt. Så det blir lite intressant att se vad läkarn säger på torsdag då hon ska ringa. Håller tummarna att hon har något bra att komma med som ser till att jag kan må bra 24h om dygnet.
   Efter att vi lämnat min maskin så åkte vi en tur till Thuns! det hade jag och bror pratat om länge att han gärna ville ta en tur dit. Tur var väl det, för han hittade hur mkt kläder som helst. Han hade lätt kunnat göra av med flera tusenlappar :P Men iaf en fin t-shirt och en ursnygg jacka!!!! Nettan gick dessvärre där ifrån utan några nyinköp. Jag fick mig en ny vinterjacka vilket var behövligt, plus ett tio-pack wetextrasor! Melvin fick ingenting han heller. En liten lunch på Thun's innan vi åkte hemåt. När vi kom hem så deckade alla utom Marcus. Det var välbehövligt =)
Ikväll blev det grillat till middag! Sen har vi spelat lite spel!!! Nu ska jag ta o gå o borsta tänderna och lägga mig. Tröttheten är enorm efter natten som var.

Natti natti mina vänner!
 

1:års kalas!

Ja dagarna de bara flyger iväg nu när Marcus & Nettan är här. Och när vi väl tar kväll och/eller har en lugn sekund på dagen så ser jag till att sitta och vila så mkt som möjligt, då är orken slut att blogga.
   I torsdags då M & N kom så mumsade vi spenatsoppa som jag hade lagat och sen tog vi med oss Melvin och åkte och handla hem mat. Det ekade typ i kylskåpet.
Igår fredag så åkte jag och Melvin med M & N till N's familjs lantställe i skogen utanför Tierp. Det blev en lite väl lång dag för mig då jag på eftermiddagen inte alls mådde bra och var glad att jag hade Marcus med mig så han kunde ta Melvin. Annars hade både han och jag landat i en hög på golvet :( Så det var skönt att sätta sig i bilen och åka hem till jumjum.

Idag har det varit en fartfylld dag och jag är så trött just nu att ögonen går i kors. Men medans de andra tre tokstollarna i det här huset spelar klart en rundan av "ticket to ride" så passar jag på att snabblogga lite.
   Som sagt idag var en fartfylld dag...vi har haft 1:års kalas för vår lilla solstråla Melvin. Det har varit släktingarna på Magnus sida som varit är och då såklart Marcus & Nettan, sen var det även Melvins fadder Madde och Anna & Tomas som var här och gratta vår lilla skatt!!! Han var på toppen humör och hade fullt upp med att utforska sina nya saker. Ja han fick sååå fina presenter Melvin, Tack så hemskt mycket alla som var här.
Dagen till ära så tyckte Melvin att det var lämpligt att ta en "promenad" på tre steg!!! Han var så duktig och man såg stoltheten på honom när han greja det. Tyvärr såg jag inte stegen själv men han gjorde om det tre gånger =) O såklart var jag på vift varenda gång. :( 
   Får hoppas på ny chans för mig att se några fina steg på promenix imorn!!!! 

Imorn blir det en lugn dag här hemma! Marcus har lovat att laga kalops =) Melvin tycker det är jätte gott iaf när han fått prova det på burkmat.(Jag älskar det också!) Så det ska snälla morbror fixa imorn. I övrigt tror jag bestämt att det får bli en väldigt lugn dag för jag behöver vila och Melvin mår nog också bra av en skön hemmabus dag!!! 

Nu blir det sängen bums.
Natti!!


Vår solstråle på sitt 1:års kalas <3

Nerbäddad

Ligger i sängen...ja har faktiskt gjort det  i en timme redan! Jag o Skuttan!! Magnus har bokat tvn i vardagsrummet ikväll med fotboll. O det är jag inte det minsta sugen på att se så jag bädda ner mig i sängen och titta på hollywoodfruarna istället :) Det är lagomt ansträngande att titta på!! Lite tjatig är jag men åhhh vad jag längtar efter att kroppen mår bra igen. Hoppas på att jag kan känna mig lute puggare när Marcus & Nettan är här  de kan ta Melvin en massa :) kul för både Melvin och de och skönt om jag kan få sova lite extra!!! Igår var ju en lite mindre dålig dag. Jag stod på benen hela dagen trots en tur till stan. Idag har det varit så mkt sämre. Låg större delen av tiden innan lunch på golvet i Melvins rum o log åt när han och Magnus busa o lekte. 
   Har varit en heldag inne då det regnat väldigt mkt idag, lite tråkigt för Melvin men han har inte klagat!!! Han kör hårdträning i att stå själv och försöka gå!! 
 
Imorn hoppas jag på en bättre dag i kroppen än idag samt att det är lite uppehållsväder så Melvin kan få komma ut och leka lite i sandlådan o gunga!! 
 
Men nu ska jag spana lite i mio's nya katalog som kom idag o se om man får någon ny rolig inspiration innan det är sovtajm!!
 
Natti!!

Fyndat =)

Ja men oj så jag har fyndat!!!!
   Finns ju en sida på Fejjan som är som blocket fast det är bara med personer från Uppsala (vet att det även finns för andra städer i vårt avlånga land =) ) Satt o läste runt lite på sidan igår och klicka först in mig på en super fin långkläning :) Jag har så gärna velat ha en fin långklänning som verkligen räcker ner till mina fötter och inte halvvägs...Så skrev meddelande till tjejen som sålde klänningen och idag skulle vi ses. Hon hade även en annan klänning som hon ville bli av med så hon tog med sig den också. Sagt och gjort och jag var två klänningar rikare!!! 140:- varav en var helt ny och den andra var en finfin festlångklänning!!! Helt klart en toppenaffär!!! Sen var det ju affären som jag nog sent kommer att glömma! lyckades hitta en annons om en brunrutig vinteroverall från Polarn o Pyret.....Såg super fin ut på bilden och var även så i verkligenheten. För jag bad att få ses idag och att jag skulle köpa den om den såg fin ut. Det sjuka är att den typ är oanvänd och jag fick den för 150:- Jag kollade på polarns hemsida på vad årets vinteroveraller kostar i Melvins storlek och de ligger för tusan på 1399:- Så ja, jag tycker att jag gjort toppen fynd =) Lyckades dessutom i väntan på tjejen med overallen hitta ett regnställ för 199:- till Melvin! Så nu är vi snart färdigrustade för höst och vinter åt lilleman förutom på fötterna.

Är väldigt trött nu ikväll efter att ha åkt bil fram o tillbaka till Uppsala och en liten liten snabb middagshandling på maxi. Är galet vad kroppen tar stryk fort när den från början inte är hundra. Ska ta en dusch nu och sen gotta ner mig i soffan till nya avsnitt av Halv åtta hos mig och lite senare ikväll Ensam mamma söker =) 

Ha en fin kväll mina vänner!

1 steg

Ja...han gjorde det!!!! För en liten stund sedan så ställde sig Melvin alldeles själv upp från sittande på golvet och tog sitt allra första steg :) Undra om han varit uppe och tränat i sitt rum inatt när vi sov?! Är lite svårt att hänga med nu i lillskrutts utveckling, men oj så spännande varje dag är!!! 
 
Väntar på att försäringskassan ska ringa upp mig, tack och lov att de infört den tjänsten, att man knappar in sitt telefonnummer så ringer de upp när det är ens tur. Jag var inge sugen på att sitta o hålla i telefonen....hade köplats 528 :S Se om de kan hjälpa oss i vår knasiga sits!!!!

Sjukskriven.

Ja nu är det klart att jag är sjukskriven. 
   Pratade med min läkare i fredagseftermiddag. Det är inte mkt som är som det ska i kroppen men inte heller mycket som gör en speciellt klok. Trombocytprovet ch sköldkörtelprovet är inte bra men inte så dåliga heller att de ska börja medicinera det. Utan jag ska snällt vänta 2 månader nu och sen ta nya prover på dessa två grejer och i princip invänta att sköldkörtelproverna blir sämre så att de kan börja medicinera. Jätte konstigt tycker jag. Dock så är det hjärta och blodtryck som är det som är mest illa i kroppen just nu. Ett blodtryck som är katastrof lågt som gör att hjärtat får gå på högtryck hela tiden. Det är det som gör att jag är svimfärdig och alldeles matt i kroppen. Så  nu väntar jag på den 27e så jag ska gå med en blodtrycksmätare i 24h och efter det ska jag vidare till kardiologerna på ackis för att kolla hjärtat. Så det var helt enkelt lite större bekymmer i kroppen än vad jag trodde när jag ringde och ville att en distrikssköterska skulle kolla lite. Ja inte är detta roligt inte. Morgon/förmiddag och en stund efter lunch är sämsta tiden på dagen då är jag mest liggandes......sen är det som om kroppen kvicknar till lite för då kan jag orka röra mig korta turer iaf. Idag var jag så sugen på att lämna huset att vi åkte en liten runda till chilli. Tror vi gick där ca en kvart sen var lilla jag helt slut. Ja, man är fasen inte kaxig just nu när det gäller ork. Får väl se vad som händer framöver....blev sjukskriver först o främst augusti ut...då har min läkare hunnit läsa av blodtrycksmaskinen och efter det får vi se vad som händer.
   Madde kom ju igår och tog hand om Melvin! Det var alldeles underbart för jag kunde verkligen slappna av. Och idag så gick jag och lade mig med Melvin efter lunch och sov i 1,5h och när jag kom upp hade Magnus & Madde lagat en massa ny mat åt Melvin. Vilket verkligen var ett måste idag för hans mat var slut. TACK snälla snälla Madde för all hjälp igår och idag!! Du är guld värd. 

Imorn är det måndag och jag måste hitta ork att ringa och trassla med försäkringskassan. Eftersom Magnus nu får ta VAB för Melvin då jag är sjukskriven. Ja alltid är det något. Men jag är faktiskt för första gången i mitt liv glad över att de sjukskrev mig för jag grejar verkligen inte att ta hand om Melvin :( Känns för jävligt kan jag säga.

Ta hand om er alla!

Inga provsvar...

...än. Jag hade verkligen hoppats på att läkaren skulle ringa idag med mina provsvar, men icke. Telefonen har varit hur tyst som helst :( Nu står hoppet till att de ringer imorn så jag slipper vänta hela helgen också. Så håll tummarna alla läsare att jag får provsvaren imorn och att det är bra provsvar dessutom. 
   Hur mår jag då? Ja dagen idag började ganska skapligt med att jag och Melvin sov ändå till 10. Mådde okej fram till ca 14 och då kom mattheten smygande och när klockan var 15 så bara låg jag på Melvins golv och tittade på när han och Bengt lekte :) Så tacksam jag är att Bengt kunde komma och underhålla lillskrutt idag!!!! Man känner sig inte direkt som en bra mamma när man är helt utslagen. :( Det är frustrerande på många sätt detta. Hoppas det vänder snart.

Annars så funkar ju allt bra!!! Melvin är lika sprudlande glad o go som vanligt och lär sig nya saker hela tiden, jag är så fantastiskt lycklig över att jag ska få vara hemma med honom ända till nyår och se alla hans framsteg som han gör. Imorn är det fredag vilket innebär att det sen är helg och jag kan få lite mer hjälp av Magnus. Dock så har han några matcher att skriva/titta på på lördag så då kommer ju (som jag skrivit innan) Madde och myser med mig och Melvin =) Ska bli super mysigt. Just nu är alla fina besök av fina vänner guld värda. De gör att jag får lite ny energi även om det tar väldigt mkt av den lilla energi jag har också eftersom man försöker vara pigg o glad. Men jag ska stå ut och snart vara ordentligt pigg och glad igen. 

Min största motivation är trots allt i nästa vecka....då kommer min älskade bror och hans nettan hit. Finns ingen familjemedlem jag älskar mer än min bror. <3 

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen bara ligga här på soffan o slappa tills Magnus kommer hem! 

God förmiddag!

Ja hej på er alla förmiddagsläsare :)
 Vad gör ni idag?! Själv så sitter jag just nu i soffan och tar det väldigt lugnt. Försökte sova en stund men då våra närmaste grannar bygger altan så sket det sig. Jag är ju så förbaskat lättväckt så jag hann somna men vaknade varje gång de kapa nå bräda eller skruva/hamra något. Så jag klev upp igen. Tack o lov sover Melvin trots alla knasiga ljud =) 

Är pyttelitte piggare idag! Vilket inte betyder pigg, men tror inte jag ska ramla ihop så fort jag rör mig iaf! Hoppas det kan få vara en hyfsat bra dag hela den här dagen så jag kan gå ut lite med Melvin sen när han vaknar och ätit lunch. Ska tappert försöka städa av lite granna här hemma också...det är ett halvt krig här känns det som. Så får se hur mkt jag orkar....ska ta det sakta men säkert tänkte jag. Går det så går det annars får det helt enkelt vara lite damm här och var tills Magnus hinner städa lite. 
   Ikväll kommer Carro, Peter & Emilia på besök. Ska bli fantastiskt kul att få träffa lite vänner. Älskar att vara med Melvin på dagarna men man blir inte så klok av konversationerna med honom bara ;)
Nästa glädje i veckan blir att se fram emot lördag då Madde kommer och myser med mig & Melvin då Magnus jobbar. Blir skönt o veta att man inte är alldeles själv med lillskrutt när man inte är hundra, och med Madde vet jag att jag så kan gå i pyjamas om jag vill, jag kan vara precis så som jag känner mig. Man behöver liksom inte göra sig till och hon vet ju hur jag mår. Så det kändes så naturligt att fråga om hon ville komma och leka - mysa med oss =)

Men nu vila i soffan lite innan Melvin tänker vakna!

Natti

Go'natt mina vänner. Nu skiter jag i den här dagen och kryper ner i min sköna säng och hoppas på en god natts sömn och en bättre morgondag än dagen idag.

Puss & Kram

Orken tryter....

...och humöret sviktar i och med det.

Ja nu börjar humöret ta lite stryk av att jag inte mår bra. Jag vill så mkt....in till stan o spana på en speciell body åt Melvin, orka träffa vänner osv. Men kroppen orkar verkligen inte. Det känns att blodtrycket är i botten för hjärtat jobbar i hundra åttio, är liksom konstant matt i kroppen. Känns som att man legat i magsjuka i en vecka eller nåt. Har inte ens fått ro att sova idag när Melvin sovit för att hjärtat slår fort. Ja måtte de fan lösa skiten snart. Fick samtal från en sköterska på VC idag....nu hade läkaren även skrivit en begäran på 24h blodtrycksmätning. så inte nu på måndag men nästa måndag ska jag få en mackapär som mäter mitt blodtryck i 24h. så mitt i allt elände är jag enormt glad över att jag fått en läkare som är så otroligt noggrann. Men är det någon go vän som tycker att den har lite tid över så är alla sällskap välkomna :) Problemet är ju att jag inte vågar bege mig iväg och åka buss o greja själv med Melvin. Om det inte vänder lite vill säga och man blir lite stabilare.

Tack och lov så har jag världens go'gris här hemma!!! Melvin gör så att man orkar stiga upp ur sängen på dagarna just nu. Hans leende och "prat" dagarna igenom gör att man trots allt orkar!!! Hoppas att hans humör fortsätter vara på topp och att provresultaten kommer snart.

Har ju min ljuspunkt nästa vecka att se fram emot också....då kommer min älskade bror & Nettan hit. Ska bli super mysigt <3



Ny vecka - nya prover.

Ja så var det en ny vecka IGEN! Jag fattar inte vart veckorna tar vägen. Men men så är det och kommer alltid att vara...dvs att tiden rusar iväg!
   Klockan är nu cirkus 11 och jag har hunnit med att vara en sväng i stan. Japp, har varit på vårdcentralen och lämnat nya prover (Tack finaste Anna för att jag fck åka med dig till stan imorse!) det togs nytt socker och trombocytprov samt ämnesomsättning, hormonhalt samt nå cell prov på sköldkörteln. Ja jag fattar typ ingenting men jag hoppas att de får ut nå bra svar av dem så vi kan få veta vad som är knas och vad man kan göra åt det! Då jag så snällt delat med mig av mitt blog så blev det en liten tur in på ica innan jag begav mig till bussen för att åka hem. Pelle var här hemma med Melvin under tiden :) 
   Nu sover lillskrutt som en liten tok och jag har äntligen fått i mig frukost!!! Var en liten pers att greja en stadsutflykt utan mat i magen, men det gick! 

Resten av dagen har inga speciella planer :) Har en liten tanke om att städa lite. Får väl se om det blir så eller om jag och lillskrutt hittar på med något annat när han vaknat! Men tills han vaknar så ska jag lägga mig på soffan o vila lite med en tidning!

Hörs!

Lugn i stugan.

Ja så var dagarna med pappa förbi. Igår så var vi ute i trädgården hela dagen och pyssla och lekte massor med Melvin! Han älskar verkligen att vara ute och leka i sandlådan. Han kan hålla på där hur länge som helst känns det som :) Självklart ligger lilleman även i hårdträning på att gå! Det går bättre o bättre för varje dag som går att bara hålla i en hand och spatsera runt! Lite vingligare ute på gräset än här inne men framåt går det!!!

Idag har det varit fortsatt mys o bus med morfar för Melvins del fram till handbollen :) Sen såg vi på handboll allesammans o då den var slute åkte pappa & Eva hem! Hihi det tog då ungefär 10 minuter så sov Melvin. Han hann inte mer än få sin välling...resa sig upp i sängen en gång och sen var han tokdeckad kl 18. Så får se hur den här natten blir med en liten skrutt som somnade så tidigt!!! Han brukar ju somna runt halv7-7 nu för tiden! Det var helt enkelt en trött kille efter tre dagarns bus med morfar! Har varit jätte mysigt att Melvin fått ha så mkt tid med honom =)

Imorn är det åter dags o bege sig till läkarn för provtagning! Är lite mer djupgående prover imorn på sköldkörteln, trombocyterna samt sockert. Så får vi se vad de visar lite senare i veckan. Man blir ju galen på detta. Medans jag är där så ska Pelle komma och passa Melvin här hemma...är enklast att åka till läkaren utan honom. Men annars är det än så länge en väldigt oplanerad vecka. Får se vad den bjuder på helt enkelt =)

Men näää nu ger jag upp bloggandet för idag. Känner att jag bara svamlar runt en massa!! haha inget sammanhängande. Är trött jag också. Vi hörs imorn istället gott folk :)

Provsvar.

Ja så kom denna fredag då min läkare skulle ringa och ge mig mina provsvar från ionsdags då jag var hos läkarn. 
   Läkaren gjorde som hon sa, det var runt lunch som hon ringde. Så vad blev då domen? Ja det var ju inte riktigt som jag trodde att det var lte dåligt blodtryck bara. Nääää det är för lågt med trombocyter i blodet, lite för dåligt sockervärde på dagen samt att provet de tog på sköldkörteln inte heller var bra, allt detta i kombi med mitt katastrofala blodtryck = man mår som jag ör o svimmar lte hit o dit. På måndag blr det återbesök till läkarn....då ska det tas nya prover. Skulle bland annat tas nå mer nogrannare prover på sköldkörtel och socker. Så får vi se vad de visar och vad som händer efter det. Förhoppninsvis ska det bli någon ordning på det.
 
Idag har det varit en liten stadstur på schemat. Skulle köpa en barngrind till altandörren...men de var slut, tyvärr. Skulle komma in nya på torsdag i nästa vecka! Sen blev det en lten tur till ikea där jag köpte en halkmatta till badkaret så Melvin kan plaska där isället för i badbaljan! Samt en pall så han kan stå där så man kan tvätta honom ordentligt i handfatet i badrummet istället för bara med våtservetter nu när han mer än gärna själv ska hjälpa till att äta maten :) Vår lilla kille börjar verkligen bli en stor liten pojke :) 
 
Nu blir det sängen för mig....blev ingen tupplur med Melvin idag då jag tänkte...."att Sover jag nu så kommer det att ringa!" mkt riktigt så blev det så, så var ju lika bra att man inte somna! 
 
 
 
Natti natti!!!

Frisörbesök!

Idag var det premiär för något nytt igen för Melvin :) Det var ett besök hos bästa frisren Wirvla på agendan!!!! Jag gick dit med inställningen att detta kommer aldrig gå, mn ack så fel jag hade!!! De gick super bra :) Melvin satt så fint där i stolen och fick mumsa lite banen under tiden. Det var bara när hrfönen kom fram som det var lite läskigt. Men nu är lillskrutt fin i håret, dessutom fick han lite lila och blå färg i håret! Klart man mste vara cool nr man varit hos frisören :) Magns snagga huvudet han med och jag blev klippt. Så det va hela familjen Klarin som fixade frisyrerna :)
 
Mellan fyra halv fem nåt så kom papa & Eva hit!!! Då blev det såklart Melvin bus innan det var middag för honom och sen fortsatte morfar o Mevin att bsa tills det var sängdags för lilleman :) Steax innan 19 somna han och då mumsade vi middag!!! När middagen ch disken var klar så bosatte vi oss i soffan framför tvn och har bannemej suttit här sedan dess dock ska jag a o krypa till sängs alldeles strax...ögonen går i kors. 
   Imorn så sa ju läkaren ringa o ge mig mina provsvar....får se vad de säger!!!
 
Natti natti.

Saft & Handboll =)

Jamen vilken kväll :)

Melvin somnade som en stock klockan 18.20....han har busat med farfar nästintill hela dagen förutom då han sovit i stort sett och på eftermiddagen var även farmor med här hemma när jag och Melvin hade sovit lite mer än en timme!!!! Just nu är jag väldigt glad över att lillskrutt gärna sover på dagarna....för annars skulle jag aldrig orka med jobbet som heltidsmamma åt den spralliga lilla grabben som bor här hemma med oss!

Kvällen idag skulle bli en bra kväll bestämde jag på förhand....Sverige skulle möta Danmark i OS-kvartsfinal kl 19. Så jag såg till att vara bänkad i soffan 18.55!!!! O tänka sig det gick hela vägen....Sverige vann över de regerande Europamästarna Danmark och det med bravur! Det var en riktigt rolig match att titta på även om jag och domarna inte var riktigt överens hela tiden. Men Sverige vann och nu blir det semifinal på fredag mot Ungern....gissa om det blir bänkande i soffan då. Då är ju nämligen pappa här också som är det största handbollsfreaket av alla =) Skojskoj!
   I halvtid i handbollen så tog jag och Magnus tag i ett av veckans projekt! Hemlagad saft * 2. Dels svart vinbärssaft och så det största projektet med krusbärssaft. Vi gör rårörd saft, dvs man kokar inte den. Svart vinbärssaften skulle stå i kylen i 2 dygn innan man silar den och krusbärssaften ska stå i 6 dygn. Idag var det som sagt dags att ta hand om vinbärssaften. Så i halvtid satte jag den på silning och efter matchen tog vi och hällde upp den på flaskor....drygt 5 liter saft blev det av vinbären hemifrån svärföräldrarna :) Tack för bären och receptet, saften blev jätte god!!!!! 
   På lördag är det dags att ta hand om krusbären också...är riktigt spänd på hur det kan tänkas smaka. Har aldrig hört någon göra det och heller aldrig smakat det! Men man måste ju våga testa för att veta om det blir gott. Dock efterlyser jag lite 0,5 liters pet-flaskor tills på lördag då det är dags att ta hand om krusbären för alla småflaskor tog slut ikväll.

Som sagt imorn kommer pappa & Eva. Har städat så gott jag orkat eftersom Magnus jobbar....! Se om jag kan orka lite mer imorn förmiddag! Ska hinna med att åka o bli klippt imorn med, både jag och Melvin ska klippas =) Blir spännande att se hur det ska gå med lillskrutt!!! 

Men nu ska jag ta o runda av denna härliga saft och handbollskväll med ett glas smarrig vinbärssaft =) Plus försöka få Magnus att slita sig från fotbollen på tv;n och vilka lite tvätt!

Läkarbesök.

Ja så var då läkarbesöket avklarat.
 
Dödsdömd? Nä då så farligt är de inte. Men ett blodtryck på 75/55 är ju inte mkt att hänga i julgran....ett EKG som visa för snabb vilopuls samt att de misstänker att jag har blodanemi, dvs blodbrist. Men just nu händer inte så mkt mer. Läkaren ska ringa med provsvaren ang blodbristen och glukos på fredag. Kroppen är inte hundra och jag har verkligen inte inbillat mig. Även en remiss till hjärtspec på ackis skulle skickas så de får kolla upp det ordentligt igen! 
   Var en jätte nogrann och gullig läkare på husläkarmottagningen som jag träffa så det känns tryggt. 
 
Så nu är det bara o vänta....o den väntan ska inledas med vila. För nu är jag tröttis efter utflykten till stan! Melvin sover han oxå så gäller att passa på att vila själv oxå.
 
Måste ju försöka få huset städat idag med, för imorn kommer pappa på besök!

Bengt på besök!

En helt fantastisk dag är snart till ända!! 
 
Dagen började med att jag och Melvin sov till till 9,20 :) Sen hade vi såklart vårt ovligatoriska morgonmys och han tog sig morgon-kryprunda och röjjde upp bottenvåningen så det skulle synas att Jag är vaken!!!! Vid 10 klev vi upp och käka frukost....och vid kvart i elva kom Bengt hit!!! Hihi hade pratat med henne igår och då snacka vi om att hon skulle komma när hon vaknat, typ runt 11-11,30. Men så blev det inte riktigt så jag o Melvin skutta i pyjamas. Men det bjuder vi på!!!! 
   En dag full av bus och lek både inne och ute!!!! Melvin var på sprudlande humör och sov helt perfekt på dagen idag så han sedan somna som en klubbad säl ikväll!!! Idag har Melvin börjat gå och bara hålla en i en hand :) Så nu är det bra nära att han kommer traska själv!!! Han har även lärt sig att peka/titta på lampan när man frågar var den är!! Stora killen, lär sig mycket hela tiden nu!!!
   Fick lite röjhjälp av Bengt i köket också eftersom jag mår sådär själv. Men imorn är det dags för läkarbesök kl 9 så får vi förhoppningsvis svar på varför jag tuppar av lite hit och dit och allmänt är helt sänkt, inte varje dag men typ 5/7 dagar orkar jag knappt med hela dagen, jag är liksom yr och svimfärdig hela tiden från jag vaknar! och det funkar ju inte nu när Magnus börjat jobba igen. Får väl se vad det kan vara för tok! 
 
Imorn som sagt läkarbesök kl 9 och då kommer farfar Pelle och passar Melvin. 

Vardag igen!

Ny vecka och vardag igen!!!!
 
Helgen som var blev en riktigt mysig familjehelg :) Vi skjutsade Madde in till stan i lördagseftermiddag :) Vi hade då hunnit vara ute och busat lite och farfar Pelle var här på besök en sväng! Han var gräsänkling hela helgen så han kom hit o hälsa på lite. En toppen mysig dag för Melvin som fick busa hela långa dagen! Så det var en helt utslagen liten kille som tokdeckade på kvällen. 
   En god natts sömn tog oss till gårdagen som var söndag! En lugn dag fram tills Melvin hade ätit mellis. Det sovs, busades och åts. Men då Melvin hade ätit mellis plockade vi ihop oss och åkte till Åkerlänna skolan och lekte på förskoleklassens lekplats! Det var hur mysigt som helst och det var ett stort leende på Melvin hela tiden. Vi gungade, åkte rutschkana, grävde i sandlådan och gick på promenad! Han går allt bättre o bättre nu lillskrutt.... :) Inte långt kvar innan han kommer att gå själv. När vi lekt klart åkte vi hem till farfar och plockade krusbär, Pelle hade redan plockat svarta vinbör åt oss :) nu är det iordningställt både rårörd krusbärssaft samt svart vinbärssaft!!! Ska bli mumsigt. Efter farfarsbesöket så åkte vi ett hus bort och tog ett litet stopp hos Magnus farmor!! En liten fika och ut i trädgården och plocka morötter :) 
   Efter detta fick det vara nog med äventyr! Då frågade vi farfar Pelle om han ville komma med hem till oss o passa Melvin så kunde jag o Magnus åka o handla pizza samt socker till saften. Sagt o gjort :)
 
En mysig helg avslutades med OS-tittande i soffan!!
 
Idag har det blivit vardag här hemma igen. Magnus har börjat jobba och det är dags att ta itu med alla goda semestervanor :) 
   Nu är klockan strax efter 22 och sverige fick nyöigen ett OS-brons i brottning!!! Plus att den bästa sporten av alla börjar nu, handboll, Sverige mot Frankrike! Hoppas tv-bilden vill vara kvar hela matchen i regnovädret!!
 
Sov gott mina vänner.

Lördag!

Lördag igen och en än så länge väldigt lugn sådan hos familjen Klarin me Kihlman på besök =) 

Sov till strax innan nio då vi väcktes av en jordborr. Våra närmsta grannar ska bygga trädeck och har borrat stora gropar för att få ner betongblock som stommen ska fästas i. Men bahh vad det låter när man vill sova. Nåja, vi steg ju inte upp direkt för de....vi låg kvar o mös och busa i sängen till nästan tio!!! Vår kära gäst sov fortfarande då så vi mumsade frukost och sen så gick Magnus ut för att klippa gräset...det såg mer ut som en äng än gräsmatta. Det har ju regnat så mkt nu så det har inte gått att klippa. Men nu är det klippt och fint ute! Poolen rengjord, Melvin sover och jag spanar lite OS. Vår fina Madde gör sig redo för dagen en trappa upp!! 

Vet inte riktigt vad dagen idag erbjuder. Magnus har lite jobb att göra utöver det vet jag inte så mkt!!! Så vi får helt enkelt se vad dagen erbjuder.

Men tråk då.

Jaaa vad tusan. Jag tittade ju på vädret igårkväll och då visade de 23 grader och mestadels sol. något lite moln men that's it. Men vart är då detta vädret? För hr hemma är det grått oc spöregnar från och till :( Helt värdelöst. Framförallt när det är Magnus sista semesterdag. Jaja.....vi får väl bänka oss i soffan o se på OS kombinerat med att leka med Melvin. 

Är dock lite tröttis idag så är ganska nöjd över en lugn dag....blev sen sänggång igår och så upp med Melvin imorse. Dock sov han ända till 9,10 men jag hade nog gärna sovit ett tag till. Sedan vi klev upp så har vi dammsugit huset och vikt lite tvätt. Annars mest bara tagit det piano! Melvin har promenerat lite med sin gåvagn och jagat dammsugarn huset runt, hihi!!!! Ingen konst att dammsuga i det här huset inte...man får så bra hjälp så.

Idag ska vi få finbesök i form av Madde =) Hihi är ju inte länge sedan hon var här men vad gör det när det är så skojisgt att ha henne på besök!! Mysigt besök ska såklart firas med mumsig middag ikväll. Tänkte att jag ska fixa till kyckling satay och en smarrig efterrättspaj på de! Ja så får det bli :)

Tjingtjong

Dagens räddare i nöden.

Ja idag har det bannemej varit en väldigt märklig dag och en dag då jag för första gången på väääääldigt länge kände mig fruktansvärt stressad.
   Allt var bra imorse....som jag skrev tidigare så blödde det i Melvins mun och det har det gjort lite till ikväll innan han somna. Så nåt är det allt som rör sig i hans mun. Bara o vänta o se när det dyker upp något. Men det var efter Melvins förmiddagsnap som dessutom avbröts efter 35 min då han drömde. Så där började dagens elände....att han inte sov klart och vi som skulle bort efter lunch. Ja det var ju bara o hålla tummarna för att han skulle orka hålla humöret uppe. Vi åkte med Magnus in till stan och han släppte oss ca en halvtimmes promenad från dit vi skulle, jag tänkte att Melvin kunde få vila i vagnen och vi hade tid för en promenix. Magnus lastar ur vagnen och jag tar Melvin. Dock fastnade tyget när Magnus fällt upp den så jag meckade rätt på det och under tiden så hinner Magnus åka innan jag blev helt klar. Ja, han sa hejdå såklart :) När jag är klar med vagnen och vänder mig om för att ta o änga på skötväskan på vagnen så står den inte där. Panik-stress! Jag tog ju liksom för givet att Magnus plocka ut den eftersom jag fixa vagnen, men icke. Så där stod jag utan alla Melvins grejer såsom Mellis och vattenflaska plus mina hemnycklar, mobil och plånbok. Och Magnus slulle åka eckerölinjen idag och skulle inte komma hem från vid 21.
   Jaha vad gör jag nu? Jo det blev en ordentlig powerwalk mot Malou. Stressad och smått panikslagen då jag inte hade ngt ätbart eller drickbart åt Melvin och jag kunde ju inte köpa ngt till honom eftersom jag hade ju ingen plånbok och det sista problemet var ju att jag inte skulle kunna komma in här hemma utan nyckel. När jag hade en liten bit kvar hem till Malou så kom Stina och hennes lilla grabb cyklandes och jag fick låna hennes telefon. Ringde Magnus och var smått galen. Nu fick han se till att lösa problemet för jag hade ju inte nummer till någon annan och inte någon möjlighet att lösa problemen. 
   Magnus fick tag i sina föräldrar så Pelle åkte hem hit och plockade ihop lite blöjor och andra bra grejer och kom in till stan med. Framför allt fick jag en husnyckel och pengar så jag kunde ta mig hem. Dock är det ju inte lätt att få med sig allt när man inte är van att packa till en liten 11-månaders kille, så det slutade ändå med att jag fick mellis till Melvin av malou och även låna en flaska till vatten så vi kunde ha med oss på vägen hem i värmen. Fortsatt så var jag helt slut av att jag stressat upp mig en massa så snälla Malou skjutsade mig & Melvin till centralstationen så vi slapp gå i typ 45 minuter. Sen blev det bussen hem och jag kunde åter lugna ner mig!!!!!

TACK, snälla Stina för telefon-lånet, Pelle för servicen in till stan och Malou för allt annat!!!! =) Utan er vågar jag inte tänka på hur jag ens hade klarat dagen. Ni är mina räddare i nöden.

Kvällen har däremot varit bättre!!!! Melvin somnade som en stock i sin säng när jag lade honom. Sandra kom och färgade mitt hår så det ser bra ut igen och så kom Magnus hem med två flaskor vin, en handkräm och salta pingviner som jag bett honom köpa. Men som pricken över i:et så hade han köpt en underbar parfym åt mig!!!! Helt klart vad jag behövde efter den här dagen. Usch, vad hade man gjort om man verken fått tag i telefon, pengar eller mat åt Melvin???? 

Men nu blir det lite OS-handboll!!! Hoppas jag lyckas hålla mig vaken :)




Dags igen?

Ja vi får väl se.... Det jag pratar om är om det är dags för nå mer tand för Melvin. Idag när han fick sitta o mumsa på en bit smörgåsrån och jag mumsa frukost så såg jag plötsligt hur det var blod på överdelen av rånet...så funderar på om det är dags för någon tand i överkäken att titta ut nu med. Var ju precis så det blev en vecka innan han fick sina tänder där nere. Dvs det blödde och han var gnällig Dock har jag inte märkt av nå gnällighet ännu...vi får väl se vad som händer och fötter!!!!

Just nu så tar Melvin sin förmiddagsnap! Förhoppningsvis så sover han riktigt länge så han är pigg och glad på mamma-barn dejten efter lunch!!! Hihi vi har sådan tur idag jag & Melvin att Magnus ska iväg samtidigt som oss så han skjutsar oss till stan :) Får väl se om vi tar oss en promenix sen inne i stan innan vi tar bussen hem i eftermiddag! Det får tiden utvisa. 

OS idag då, ja ikväll så spelar de svenska herrarna handboll! Det måste ju ses! Vet inte hur jag ska hålla mig vaken då den inte börjar från typ 22.30 eller vad det var men jag får väl sätta tändstickor i ögonen så de håller sig öppna :P 

Det var allt för nu mina vänner!!! Ha en underbar dag =)

En dag i city.

Ja inte är det ofta som man verkligen i Uppsala city. Det mesta finns ju nu för tiden på Gränby och det är både enklare och gratis att parkera där och tycker faktiskt bättre om de flesta butiker på Gränby jämfört med på stan! Alltså utbudet menar jag då i butikerna även om det är samma klädkedja! 
   Men idag har jag och mina grabbar haft en heldag i stan...eller ja iaf från lunch! Melvin fick lunch hemma och sen drog vi till stan. Vi hade lite av varje på agendan..!! Jag skulle byta bank, jag ger upp nu, swedbank är ju helt kokko i huvudet som vägrar hjälpa en om man har ett kontantärende och allmänt så har de blivit väldigt otrevliga påkontoret här i Uppsala (iaf de gånger jag bett om hjälp), så nu blir jag en handelsbanken kund, likaså Melvin. Vi öppnade konto åt honom idag =) Vi var även till polisen och fixade pass åt Melvin....vi har ju pratat om o försöka åka nån stans i höst/vinter och då underlättar det ju om lillskrutten har ett pass klart om det blir någon sista minuten resa!!! Jag skulle även till skatteverket och fixa nytt id-kort och så blev det en tur på h&m's rea för att se om man kunde hitta nå skoj!!! Haha för just nu går det lite sisådär för mig och mina kläder. Det är liksom som så att jag inte köpt kläder nästan sedan innan jag blev gravid o sen har jag nött på kläderna för att det inte varit roligt o köpa nåt nytt så länge kroppen inte var tillbaka i sitt rätta jag. Men idag så gick en tunika sönder och jag kasta en igår som jag lyckats spilla nå på som inte gick bort så det började eka i min garderob. Men dagens resultat med 3 tunikor, 3 par leggings samt 1 kofta för 500:- kändes riktigt bra!!! 
   Som pricken över i:et på dagen så gick vi till Wirvla och hennes nyöppnade salong (de har flyttat!) och bokade klipptid åt både mig och Melvin, så på torsdag i nästa vecka blir det premiärklipp hos frisör för Melvin...han ser ju ut som en liten tomte i håret! 

En utmärkt dag där vi hunnit med att uträtta en massa ärenden vi sagt vi skulle göra hela Magnus semester. Skönt att det blev gjort även om vi väntade ända tills idag!!!!

Imorgon så ska jag och Melvin på turné! Vi ska på mammafika hem till våra gamla kvarter, ska bli riktigt mysigt att träffa alla mammor och barn igen. Är ju snart mer eller mindre slut på dessa mysiga träffar då de flesta av mammorna börjar jobba inom de närmsta veckorna. Jag ska ju vara ledig till årsskiftet :)

Ha en skön kväll alla!!!

RSS 2.0