Baksmällan!

Baksmällan är en ny god vän till mig!! Åtminstone ett antal timmar till =) Idag blev målarna klara i huset vilket har inneburit att vi har börjat lägga golv. Snälla Leffe2 kom och hjälpte oss o visa hur man gör. Detta för att jag aldrig har lagt golv och Magnus kände sig inte säker på hur man börjar och avslutar. Vi hann lägga ungefär 1/3 av köket ikväll innan mörkret började falla. Imorn blir det till att fortsätta.
    Denna vän baksmällan då! Det är ett verktyg man har när man lägger golv, det roliga med det är att man får ta en hammare och mer eller mindre slå hur hårt man vill =) Det är faktiskt väldans skojigt!!! Perfekt om man någon dag skulle känna sig lite arg....då ska jag ta fram den o slå lite!!! Eller ta fram den åt den person som är lite arg o grinig!!! Ska ta en bild på den imorn och visa er vad det är för en mackapär!

Måste få vara lite ego!!! tycker faktiskt peronligen att jag är riktigt duktig på att lägga golv =) Så hör ni alla tjejer, vi kan vi också!!!

Nu blir det sova! Öppnar på jobbet imorn så klockan ringer 05.55 *snaaaaark*


Söndag...

Nu börjar det verkligen hända grejer i huset. 
   Husupdate!! Halva huset är målat på bottenvåningen och målarna skall fortsätta med det imorn. I badrummet där nere ska det upp duschväggar och badrumsskåp (det kommer sättas upp på tisdag) och på övervåningen är snart båda kortsidorna isolerade. Så sen är det full fart med att göra luftspalt där uppe, det ska påbörjas på tisdag även det. Golvet skall också börja´läggas i veckan. Så nästa helg borde det kunna ha hänt en hel del i huset. Vi hoppas kunna flytta in helgen 8-9 maj. *håller tummarna*

fredags så tog jag och Magnus tid åt oss själva. Vi struntade i allt annat och gick ut och åt tillsammans. Det var så fantastiskt smarrigt. Vi var på Koh Pangjang (eller hur det stavas). Det är en thairestaurang där det verkligen är som i Thailand. Säger de som varit där iaf. Gott och mysigt att det bara var vi två, det är lite ont om tid att umgås bara jag och Magnus just nu. Tur att det finns ett slut på husbygget!!!
   Igår så var Madde, Pernilla och Ivan på besök här hemma!! Vi spelade tornspelet och bara umgicks. Jag tror nog att jag som enväldig beslutstagerska kan konstatera att jag ver toksämst på tornspelet! Men roligt var det ändå =)
   Idag har vi varit vid huset större delen av dagen. Penilla och Ivan var med oss där ute också. Vi grillade hamburgare och hade det bra!

Imorn är det en ny vecka med full fart!!! Jobb, husbygge och försöka träffa vänner. Det är inte lätt att hinna med allt men vi gör verkligen så gott vi kan!!


Nya husdjur??


Ganska långtråkigt.

Helgen börjar sakta med säkert lida mot sitt slut. Det är söndag och klockan är ca två på dagen. Denna helgen har jag inte gjort många knop som varit speciellt skoj. Var en vända på ikea igår och det är iofs alltid skojigt :P Samt att jag träffade Helene igår på dagen var också väldans trevligt. Annars tycker jag faktiskt att det har varit en ganska långtråkig helg. Ska iaf ta en tur iväg och köpa golv till hallen och åka med det till huset när Magnus kommer hem från vaksalatorg. Är firande av Storvreta IBK där nu. Detta eftersom de tog Sm-guld i innebandy igår.

I huvudet är det annars mest nerräkning just nu tills det är månadsskifte och vi hoppas kunna flytta in i vårat hus!! Nycklarna får vi på måndag och på tisdag ska målaren sätta fart, så bara och hålla tummarna för att allt går som planerat och gärna lite bättre =)

Nu blir det diska! Längtar galet mkt efter diskmaskin :S

En galen vecka....

och dåligt bloggande.

Ja så har det verkligen varit. Det har varit kvällsmöte två kvällar den här veckan, tvätt den tredje kvällen och igår blev ett möte inställt så istället for vi till vårat hus och en sväng hem till Magnus föräldrar för att hämta våra kamera som Pelle hade. Magnus hade gett den till honom för att han skulle kunna åka och fotografera lite när takteglet igår lades på huset. Verken jag eller Magnus hade någon möjlighet att vara där när detta gjordes. Men nu är det väldans nära....var på väg att vi skulle få husnycklarna idag men då besiktningsmannen inte kunde komma loss idag så blir det istället på måndag. Så måndag klockan 15 får vi våra husnycklar =) Det är ju alldeles tokigt men också underbart!! Nu ska vi hoppas att allt annat går fort som tusan så vi kan flytta in innan valborg. Detta för att slippa betala en månadshys till här i skruttlägenheten. Vi vill ju så mkt hellre lägga de pengarna på vårat hus!!!
Igår var första gången som jag var inne i huset. Det är så fins så redan nu tycker jag. Visst det är inte målat eller nåt men det känns ändå himla bra så det kan ju bara bli fantastiskt när alla golv och möbler är på plats!!! *spännande*

Bröllopsplanerna ligger lite åt sidan just nu när det är fullt upp med huset! De är dock under kontroll och vi kan faktiskt inte göra så himla mkt med dem just nu så med gott samvete så vilar sig bröllopsplanerna i form inför sommaren =)

Bestämde med pappa i veckan att han kommer upp den 11 Maj. Ska bli så kul att ha honom hos oss i en vecka. Även om det blir fullt ös med snickrande på huset så ska det bli väldans skoj!!! Hoppas att mamma kan komma upp någon gång i slutet av sommaren eller nåt också. Hehe, men det kanske inte blir så lätt...det vet jag inte. Men jag och min kära bror har ju inte gjort det lätt för våra kära föräldrar med deras semester iår. Inte lätt när båda deras barn ska gifta sig samma sommar. Men men det ska säkert gå att hitta någon tid, mamma jobbar ju på sjukhus så ibland är hon lite långledig (dvs typ 3 dagar).

Imorn är det en tur till Ikea och Byggmax på schemat!! Ska spana lite på byggmax och köpa två saker på ikea! Är det fint väder ska vi även försöka hinna med en lunch med Pernilla & Ivan i stadsparken :o) Innebandy är nästa plan...Storvreta spelar innebandyfinal imorgon så den måste man ju se! Man måste ju hejja lite på Uppsalalaget.
Sen är faktiskt tack och lov helgens planer över. Gott o veta att det finns lite tid som inte är planerad.

Ikväll så är Magnus på basket och jag tänker ta mig en varm och go dusch! Efter det ska jag bara ligga här i soffan och slappa, jag är verkligen helt slut efter den här veckan.

Förresten; Pernilla & Fian ni är underbara!!

Ha en skön helg alla!!!


Huset framifrån!


Tvättstugeingången och husets baksida!

Tiden rusar.

Nu har Magnus skaffat sig ett mobilt internet så nu ska jag väl kunna blogga lite igen =)

Veckan som gått har varit väldans händelserik. Ett mindre kaos utbröt på jobbet men som mer elle rmindre är löst nu. Mer än så kan jag tyvärr inte skriva men drygt och jobbigt var det för oss i personalen.

Huset kom då äntligen! I onsdags så kom det på plats och det är helt overkligt, men samtidigt väldigt häftigt!!!! Denna dag som enbart skulle vara en stor glädjeyra förvandlades snabbt vid lunch till något helt annat. Magnus älskade mormor somnade in på ackis, så glädjen var helt plötslig blandad med massor av sorg. R.i.P Iris Norling.
Annars så löper väl det mesta på med huset. Någon ynka motgång här och var som löser sig ganska fort hela tiden. Det enda som saboterar för att vi skulle få nycklarna redan tis-ons nästa vecka är att takteglet är försenat. Det kommer inte från på torsdag så nu hoppas vi att besiktningsgubben kan komma på fredag så vi kan få nycklarna då! Det vore ju loveli! Håll tummarna för detta gott folk =)

Igår var vi hemma hos Pernilla & Ivan!!! Vi hade lite fest eller vad vi ska kalla det där hemma eftersom de båda fyllt år =) God mat blev det, från restaurang ??. Den ligger i Gränby centrum och har ärldens godaste pasta. Men vad den heter har jag ingen aning om. En trevlig kväll hemma hos dem, dock en ganska trött Sara eftersom det var fredag, följdes av en taxitur ner på stan. Planen var Flustret men de nekade Ivans lillasyster att komma in. Så då promenerade vi till Platina men där var stängt. Så tillslut blev det Terassen för oss! Vid halv2 kilade jag och Magnus hem. Gick en buss då och jag var verkligen för trött för att vänta 50 minuter på nästa buss och inte orkade jag gå. Tack får igår alla ni som var med; Pernilla, Ivan, Kessi och Leif!!

Nu ska jag gör amig iordning för att åka till huset. Har blivit en liten översvämning runt huset så måste ut och se om vattnet sjunkit undan eller om vi ska starta pumpen som står där som kan hjälpa vattnet bort!

Som avslutning bjuder jag på lite härliga vårbilder från Ystad =)



Bilder på huset kommer när takteglet är på!!

Inget internet hemma längre.

Jaha bloggen är lite off just nu och detta på grund av att vi verken har internet eller telefon hemma. Någon briljant människa kom på idén att stänga av com hem i hela lägenhetshuset där vi bor just nu. SUCK. Detta är anledningen till det dåliga bloggandet.

Igår kom iaf vårt hus! Det står så bra på tomten nu och man bara längtar efter att det ska bli klart, verkar som att vi får nycklarna i våra händer på tisdag =) En vecka tidigare än planerat!

Men nej, inte har jag tid att blogga nu. Har iofs rast på jobbet men man ska ju koppla av då!

"Lev varje dag som om det är den sista, imorgon kan det vara för sent"

Glad Påsk!

Glad påsk alla nära och kära!!!

Årets påsk är på besök! Den firas i Ystad med strålande solsken och nära och kära!!! Igår så var det middag hemma hos mamma med bror & svägerska, mormor, moster & kusin Hanna, Sven-Erik & Malin och lite fler ansikten! Även Jannicke kom på ett oväntat besök, så trevligt!! Vi mumsade smörgåstårta och Magnus fick vara med och picka ägg för första gången i sitt liv! En sak vet jag iaf och det är att våran husfrid är kvar för ingen av oss vann någon gång. Tror mormor vann första omgången och den andra vet jag inte faktiskt men jag tror att det var min bror som lite fint tyckte att han kunde hoppa in i pickandet när några av oss redan hade fått någon sida sönder pickad! Det var himla mysigt att ha en helkväll med kusin Hanna! Det var väldigt länge sedan och hon är mer som en syster än kusin! Har passat henne mkt som barn med allt från att hämta henne på förskolan till att vi gick och bada =)

Jag, Magnus, pappa och Eva tog en tur till stranden vid lilleskog igår också! Vi plockade stenar som vi dels ska ha hemma och som vi dels ska ha till bröllopet, även sand tog vi med oss som också ska användas till lite av varje! Mer än så säger jag inte ;o) I övrigt så har det hunnits med mkt under den här Ysta'resan! Har träffat bröllopsfotografen, sett vårat hus på husfabriken, träffat Ysta'grillarn som ska fixa maten på bröllopet, träffat lite släktingar till höger och vänster, Fått besök av Jannicke och Veronica (två kompisar här nere som jag inte hade en aning om att jag skulle få träffa) Och idag så avslutas resan här nere med middag hos pappa dit båda syrrorna kommer med sina respektive och barn!! Så det kommer garanterat bli så mysigt!

Imorn ska vi ta och åka hem till Uppsala igen, vi siktar på att åka vid 8 på morgonen. Ska faktiskt bli skönt. Trots att det är hem till skrotlägenheten vi kommer. Men det är inte lång tid kvar där nu (ca 5-6v)....på onsdag kommer vårat hus till Uppsala och från det så kommer nog tiden gå i racerfart!!! (Hoppas jag iaf)

Nu ska jag ta och mumsa frukost och om en liten stund tänker jag nog gå in o väcka Magnus!!

Tjingtjong!

RSS 2.0