En vecka....

...har vi redan hunnit vara här i Thailand. Vilket betyder att det är en vecka kvar...tiden går fort när man har det bra!!!
Igår så var det en dag full av sol o bad o jag brände axlarna. Det blir så jäkla intensivt för dem då man hela tiden befinner sig i vattnet med Melvin med axlarna ovanför vattenytan...men men...med aloe vera på och lite vila från poolen de starkaste soltimmarna idag så känns det bra ikväll. 
   Igår tog vi en Melvin anpassad kväll :) Var tillbaka på hotellet vid sju så han fick somna i sängen! Sagt o gjort o jag & Magnus tog en öl/cider o satte oss ute på balkongen till hotellrummet o njöt av kvällen innan sängen ropa!

Idag kände vi när vi vakna vid halv 10 att våra kroppar behöver vila lite från solen. Så direkt efter frukost åkte vi till Karon market och shoppa lite. Hittade precis det vi sökte så nöjda åkte vi tillbaka till hotellet efter lunch. Dock var det så varmt inne på marknaden att Melvin inte kunde somna....så han o Magnus stanna på hotellrummet när vi kom tillbaka så Melvin fick sova och jag studsa ner till poolen o bada lite innan jag lade mig i en solstol under ett parasoll o läste lite :) Var riktigt gott med lite lugn!!! Dock så var MElvin helt utslagen så han sov till nästan halv5. Så denna dagen har mest varit upp o ner för Melvin med sömn o mattider!!! Men sedan 1,5h tillbaka så sover han i sin säng här på hotellrummet och imorn ska vi se till att ha en bättre mat-  o sovdag igen!
    Just nu är Magnus på vårt favvo massage place o gottar sig lite!! Jag har bäddat ner mig i sängen....fick så fruktansvärt ont i magen ikväll så kände inte alls för o gå o ta nå massage. Stannade kvar här med en sovande lite kille istället. Får njuta av lite massage imorn :)

Men nu soooova!!! Det är ju 110% fokus hela dagarna vid vattnet med Melvin o värmen på de så man är fasen slut som människa på kvällarna!!!!!

Dag 5 - Magnus födelsedag!

hipp hipp hurra för min älskade make som fyller år idag <3 Det ska firas med att äta på Karlssons ikväll :) En svenskägd restaurang med både fantastisk svensk & thaimat :) Självklart Magnus val på hans dag! 
   Igår var rent ut sagt en skitdag vädermässigt. Det började jätte bra och vi packa o gick till stranden. Dock var det jätte höga vågor så Melvin blev jätte rädd. Så vår strandtur blev vars ett dopp för mig & Magnus innan vi gick till hotellet o poolen där Melvin stortrivs :) Dock hann vi bara bada typ 20 min o sen kom regnet. sen spöregna det hela dagen....inte från vid 16,30 slutade det. Trååååååk. 
   Kvällen tillbringa vi med en familj från Märsta som bor i grannrummet med oss! De har en liten grabb de oxå så kul på alla sätt o vis! God mat o god dryck på Oasia!!! 
 
Det har nyss dragit förbi en regnskur...men nu spricker molnen upp o den ljusblåa himeln tittar fram! Magnus simmar o Melvin sover :) Inte så mkt bada i lugn o ro att bada när man har vattendjuret Melvin med sig!!!! Så ska ta ett dopp själv nu också. Men åhhh så bra vi har det, Melvin sköter sig utmärkt och vi njuter av att vara tillsammans!!!!!

Festival i Thailand / dag 3

Ja nu börjar vi vänja oss vid värmen här nere :) Det har inte varit super gassande sol men varmt ändå! 
   Första kvällen kom det en super åskoväder och jag var livrädd. det har regnat något varje dag...men så är vi ju här lite tidigare än senast och idag är det faktiskt festival här i Thailand. En festival där det firas att regnperioden är över!! Vi hoppas det betyder att solen tittar fram lite mera!!! Men vi badar för fullt ändå! Melvin fullkomligt älskar att vara i vattnet! Han skrattar o är på toppen humör hela tiden utom när han måste upp ur vattnet för att äta eller annat. 
   Vi är duktiga på att sova...iaf jag & Melvin!! Magnus som normalt är sjusovaren vaknar redan vid 7-8 på morgonen. Idag fick han väcka mig o Melvin vid 10 för att vi skulle hinna ner till frukosten. Är det semester så är det :) 
 
Just nu är klockan cirkus halv2 på dagen, Melvin sover i vagnen medans jag o Magnus tar det lugnt vid polen o mumsar frukt!!!!

Framme!

Ja så är vi äntligen på plats!!!!
   Klockan 05.10 ca lokal tid landade vi i Phuket imorse. Dvs strax efter 23 svensk tid....vi är sex timmar före er där hemma.
   Det var en blandad flygresa för Melvins del. Han började med att tokdecka helt enligt planen så fort planet lyfte o sov som han brukar ca 75 minuter efter lunchen!!!! Sen var han en glad kille som inspektera allt ett  tag innan han blev smått tokig o väldans frustrerad på att sitta still...det spelade liksom ingen roll vad vi gjorde. O just då var det fullt ös på matvagnarna så det gick liksom inte o låta honom knata som han ville. Så en ganska tuff stund vänta för både Melvin och mig & Magnus. Men det gick bra och allt blev bättre!!! Melvin sov totalt ca 6,5h av resans 10,5 =) Väl framme och då vi hade fått vagn o bagage (allt var ok!) var det charterbussen till hotellet...ca en timme tog de och då satt Melvin hos pappa sin och mest myste...en oerhört trött liten kille.
   Väl framme på hotellet så märker vi att vagnen fått sig en chickamocka. Den är nästintill omöjlig att fälla upp helt...så ikväll ska vi gå till fritidsresors servicecenter o få hjälp med det! Lyckades få upp vagnen tillslut men med våld. *suck* De jag fruktat mest händer typ....att något händer med vagnen. 
   Tar iaf o mummsar i oss en härlig frukost på hotellet!!! Vi alla åt med god aptit och var glada över att vara framme :) Frukost i magen och vårt hotellrum var klart så vi kilade dit och Melvin deckade som en tok....hihi o även jag o Magnus. Tråkigt nog så regnar det ute så vi är kvar på hotellet för Melvin sover ännu. Han behöver verkligen det så han kommer ikapp o kan njuta även han utan att vara dödstrött o gnällig! Men blir väl snart väckning så det blir en bra kväll så han kommer in i rätt dygn här nere!!!

Som sagt tråkigt väder precis nu. Men det är gott o vara framme o få vara tillsammans familjen utan allt Magnus jobb :)

Har det vänt?

Äntligen....eller?! 
Ja nu tror jag att eländet börjar lämna Melvin. Hade en n pissnatt då Melvin vaknade halv3 med 39,8 i feber. Nu ipren till honom och lite feberyra sen somnade han om igen till strax efter 8. Då var febern på 39. Nu ipren vid frukost och sen peppar peppar vid lunch var den nere på 37,8. Visserligen med ipren i kroppen...men så lågt har det ju inte varit sedan i måndagsmorse. O idag har han varit en helt annan kille som faktiskt lekt och gjort sitt bästa för att hjälpa mig packa! Jag har packat i resväskan och Melvin har packat ur. Hehe får göra klart det där ikväll förutom necesären som får bli det sista jag packar ner på fredagsmorgon! Nåja, håller tummarna nu att den hemska febern är på väg bort så Melvin kan få en feberfri dag hemma imorn innan det är dags att åka. 
   Han sover gott just nu och skönt e de :)

Har börjat få en del kommentarer här igen i bloggen! Det går lite upp o ner på den fronten! Tycker det är super kul med kommentarer....men att inte våga skriva under med vem man är gör att jag struntar i att svara. Fick en kommentar härom dagen som inte stod från vem den var utan bara med ett annat alias....jag är ganska så säker på att jag vet vem det är ifrån men skriv ditt namn istället så lovar jag att svara!!!! 

Ikväll blir det som sagt packa klart för min & Melvins del. Magnus ska iväg o jobba även ikväll.... Imorn hoppas vi på att Tomas har piggat på sig så vi kan ta en liten kvällsdejt med fina grannarna!! Vem vet kanske är sista gången de bara är två och vi kan träffas =) Men vi längtar efter den där lilla knatten också....så välkomen ut till oss andra här!!! 

MRP-reaktion.

Reaktion på MRP-vaccinet -check. Ja med råga kan man väl säga att Melvin blivit dålig av vaccinationen han fick för 11 dagar sedan. Det började igår då vi kom hem från stan...han gnällde så fort jag lämnade honom och han skulle vara nära. Finaste Anna kom in på en eftermiddagsfika och när vi satt i Melvins rum o lekte tyckte jag han var varm....o jodå 39,3 i temp. Sen har det fortsatt....febern har hoppat mellan 38,8 som bäst o då fullproppad med alvedon och idag var han uppe på 39,8 efter lunchvilan. Stackars liten. Som pricken över i:et har han även fått utslagen som tydligen är vanliga vid den här vaccinationen....Suck. Hoppas så att lillskrutt är bättre imorn. Jobbigt när han har så hög feber, han orkar ju knappt sitta upp emellanåt.
Som om inte detta vore nog var vi ju till tandläkarn igår förmiddag med Melvin. Skulle kolla upp hans blodutgjutning i munnen. Mycket riktigt var det så men de kan inte se om en tand är på G eller om han lyckats orsaka det själv med någon leksak. Det var för svart i munnen. Men inget farligt iaf, men vi ska tillbaka efter Thailand o se så det är bättre då iaf!!! Men visst är han öm där o därför som han bökar lite med maten vissa måltider.
Så nu håller vi tummarna att vi slipper mer elände och att lillskrutt är mycket bättre imorn!!!

Nu ska jag mumsa en äggmacka och en kopp te!!! Magnus jobbar så får kvällsfika själv. Men snaaaaart har vi två underbara familjeveckor framför oss!


Tröttmössa

Orkar inte förklara allt idag. Lillskatten har både ont i mun och 39,7 i temp vilket är lika med en trött o väldigt mammig grabb. Så ikväll är jag trött...återkommer imorn!


Fina vänner <3

Tänk så fina vänner vi har!!!!

Men först en annan liten rapport. I fredagskväll då vi hade Melvin på skötbordet för blöjbyte samt ta på pyjamas så säger Magnus plötsligt att han tycker Melvin ser svart ut i munnen. (Han var ledsen därför vi såg de!) o mycket riktigt var det så. Så igår ringde vi tandläkarn och det är tydligen jätte vanligt att småkids blir svarta i mun vid tandsprickning....det blir liksom en blodutgjutelse där. Nu är det längst in i munnen på Melvin, vid innersta kindtanden så får väl se när det tittar fram! Lite jobbigt har liten det med att äta ju o nu förstår vi varför.
Igår så jobbade Magnus hela dagen fram tills det var dags att bege sig iväg på kvällens äventyr! Vi var bjudna hem till fina familjen Naess på middag! De fixa middag och vi stod för efterrätt. Vi fick en smarrig gryta med fläskfilé o stark korv o pressad potatis och till efterrätt bjöd vi på annanaspaj med glass =) Supergott allt ihop!!! Melvin fick en lite försenad 1års present i form av en låda med megablocks, tack snälla ni!!! En supersuper trevlig o mysig kväll med mycket skratt :)

Kom hem runt halv1 inatt o då hade Melvin lite svårt att somna om...så efter en stund med lite gråt o bök fick han lite välling och tillslut sov både han o jag.
Just nu är mina grabbar uppe o jag ligger i sängen. Skulle behöva sova mer egentligen men då Magnus som vanligt ska iväg o jobba tar jag väl strax o kliver upp så vi hinner ses nåt den här helgen, vår lilla familj!

Ha en fin söndag alla :)


Fredag igen :)

Så var nästan ytterligare en vardagsvecka slut!!! Bara idag kvar =) Iofs gör det ju som vanligt ingen större skillnad i det här hushållet om det är helg eller vardag...Magnus har ju alltid något jobb ändå. Ikväll ska han på basket....imorn var det nåt på dagen och på söndag var det på eftermiddagen/kvällen. Det är liksom så livet med en sportjournalist är.....
   Igår så hade jag tänkt att jag och Melvin skule ta en tur till stan. Men strax före lunch fick jag ett blodsockerfall som gjorde mig helt slut. Så istället för o åka till stan lade jag & Melvin oss o sov i 2h efter lunch! Var fortfarande matt i kroppen då jag vakna men med ett glas saft och en smörgås till i kroppen så blev det ordning på saker o ting!!! Så då skuttade jag och Melvin över till finaste Anna en tur :) Hundarna blir alldeles tills sig av lycka då Melvin kommer, lite läskigt i början tycker Melvin då det blir så otroligt glada men då de lugnat ner sig så går det så otroligt bra! Han får både 10 och 15 kyssar av dem i ansikten men tycker han gör det bra som viftar lite med armarna bara istället för o bli ledsen. Tillslut så var det till o med så att Melvin lånade Nenya som kudde. Hon låg på köksgolvet och Tomas (som hade kommit hem från jobbet) satt vid sidan om....då lade sig Melvin också ner på köksgolvet för att mysa med Nenya!! Hihi hon var dock inte lite entusiastik. Hon undrade vad gör den där lilla krabaten :P Men åhh så söta dom var!! Bra träning för Melvin med två stora hundar och bra träning för hundarna som snart får sin egen knatte där hemma =) En mysig eftermiddag!!
   Väl hemma blev det middag och bad av junior! Han åt middag med hela sig igår så det var bara badkaret som alternativ =) Sen lite bus innan han somnade som en liten tok! 
   Jag o Magnus bänkade oss i soffan och tittade på "aldrig mera fet" snacka om att han kändes bekant!!! Hihi måste vara min brors dubbelgångare i intressen och viktresa, förutom jazz-intresset då! Sen tittade vi på onsdagens "Arga snickaren" i sängen innan John Blund ropa!!!!

Idag hade jag åter tänkt att jag & Melvin ska till stan...men jag har verkligen ingen lust, så jag struntar i det!!! Är ju inget viktigt jag ska. Ska köpa en mössa åt Melvin samt schampoo & balsam till resan, men det kan jag lika gärna göra i början av nästa vecka! Det blir en hemmadag med lite städ tror jag bestämt =) Ser ju ut som det gör här hemma med en ettåring som drar fram allt tusen gånger om dagen. Men är det någon fin vän som vill ta en fika så hojta till =) 

Puss på er!

mysbesök!

Nu är det inte långt kvar tills vi åker till sooooolen :) Nästa fredag klockan 12.25 lyfter planet som tar oss till Phuket!!! Ska bli alldeles underbart. Har fått efterfrågan på vart vi ska bo så ni här hemma vet vad vi ska lyxa till med och vart vi håller hus, så här kommer det;

http://www.fritidsresor.se/resa/thailand/phuket/kata-beach/hotell-metadee/?season=sommar-2013

Funkar inte länken så gå in på fritidsresors hemsida och sök på Metadee. 

Idag då! Ja idag hade jag och Melvin en lugn förmiddag då vi hade en massa lek i Melvins rum blandat med en del soffmys faktiskt :)
Efter lunch så somnade Melvin gott i sin vagn, men av någon anledning jag inte förstår så vaknade han efter 20 minuter och var mycket svår att få o somna om. Det tog en halvtimme innan lillskrutt sov igen men sen så sov han gott i 1h och 10 minuter. Och då hade vi även fått mysbesök. Jenny & Elsa kom på besök hit mitt på dagen, en mellisdejt! Barnen lekte jätte fint tillsammans, var så kul att se. O kul o se att Melvin börjar förstå att han måste ta fint på de små barnen. Elsa var ju så söt som kröp efter Melvin överallt.....underbara små barn!!! Mumsigt mellis blev det också med hembakat morotsbröd med diverse smarriga pålägg till och så klart en god kaffelatte. En riktigt mysig eftermiddag. 
   Ja det är vår dag det!!! Sen har det ju bara varit som vanligt ikväll...middag - bus - välling - Melvin sova - jag latar mig!!! Hehe, får väl se vad jag ska roa mig med ikväll...Magnus har bokat upp tv:n med landskampen mellan Sverige - England i fotboll....TRÅÅÅÅK säger jag. 

Imorn äre torsdag och mina o Melvins planer gick i kras! Så får se vad vi hittar på med istället :)

14h

Veckan har startat och är inne på dag nummer två, dvs tisdag!!! 
   Veckan går i ett ganska lugnt tempo än så länge dagtid och så har vi varit sociala på kvällarna! Igår så hade jag och Melvin en hemma mys dag bara han och jag! Var riktigt mysigt måste jag säga. Sen igår eftermiddag vid halv fem kom Peter, Carro och Emilia på besök till oss!!! Vi mumsade riktig husmanskost i form av spagetti & köttfärssås och så var det bus och mys med barnen!!! Melvin checkade i vanlig ordning in hos Johan Blund vid kvart i sju. När han sov gott så go'fikade vi vuxna och Emilia fick massor av uppmärksamhet, lilla gosungen =)

När våra fina vänner hade åkt hem så spanade vi lite på nyheterna och sen gick jag o lade mig medans Magnus satt uppe lite till. Däremot had ejag jätte svårt o somna igår kväll....somnade inte från strax efter midnatt...så extra tacksam var jag att Melvin sov till efter halv nio imorse!!! Hans super natt från i lördag --> söndag håller i sig...han har nu tre nätter i streck sovit 14h i ett streck. Inatt vaknade han inte ens! Vår stora grabb :) O äntlien har han börjat äta som vanligt igen...både till middag igår och lunch idag har han ätit hemgjord mat utan protester!! Hoppas det håller i sig nu och han får ha lite vila innan det kommer fler tänder! 

Nu pratar Melvin därute hör jag i barnvakten, så dags att gå ut o hämta honom!!!!!

6;års kalas i Vallentuna!

Ja idag har det varit en riktig familjedag för Melvin =) Han har fått träffa nästan på hela sin släkt han har här uppe. Det var bara gammelfarmor som inte var på plats. 
   Vi har idag varit hos Magnus syster Annicka och hennes familj på 6;års kalas för Melvins äldsta kusin Olivia som fyllde år tidigare i veckan. Ett riktigt mysigt kalas och det är ju sååå mysigt att träffa Magnus syster med familj, de är så goa! Jag, Magnus & Melvin var kvar längst. Vi kände att det var mysigt och kul både för oss och för Melvin att träffa dem. Vi åkte dock hem efter att Melvin mumsat middag där. Fullt ös på lillskrutt hela dagen....bus med både kusiner och farfar gör att man blir riktigt trött så lilleman deckade i bilen på väg hem. Får väl se hur länge han sover imorn efter att han deckade strax innan 18 i bilen. Dock vaknade han till lite då o då o så fick han välling då vi kom hem. Så morgonen får utvisa vad klockan är då han vaknar! Men en super dag har vi haft hela familjen. 
   Måste ju berätta om natten som var....det var så pass att jag undrade om Melvin fortfarande levde....han somnade 18,45 i min famn igårkväll med vällingflaskan i mun så var bara o bära in honom til sängen. sen sov han som en gris till ca 05,30. Då hörde jag att han småprata lite men det blev tyst igen. Så han somnade om och sov till 09.17. Helt galet!!!! Men fantastiskt skönt.... =) Det här med att ha ett barn som inte äter om nätterna är underbart! Sen att han fortfarande oftast vaknar till en gång på morgontimmarna (där han tidigare åt) det lär väl försvinna snart det med. Men när han ändå bara bubblar lite i sin egna värld en kortkort stund innan han helt själv somnar om utan att man behöver gå upp själv är underbart =)

Nu är det solsidan på agendan med min älskade make <3

Sömn i massor!!!

Vad är detta? Jag är ensam vaken i huset. Både son, man och katt sover :) o jag somnade typ tjugo i elva igår kväll så jag har vaknat av mig själv nu efter tio timmars sömn!
Hörde Melvins ojojoj vid halv 6 imorse men han somnade så snällt om av sig självt utan att man gick dit o sen har han fortsatt sova gott. Han vaknar ju fortfarande ofta till vid den tiden, han åt ju välling då innan han sluta med det. Men 8/10 gånger är det bara o låta honom prata lite så somnar han om gitt igen :) Dock brukar han ju vakna runt 8 nu när han slutat äta på nätterna! Men inte idag :) Super skönt att få sova alldeles ostört =)

Idag ska vi på kalas till Magnus äldsta systerdotter. Så hoppas Melvin sover efter lunch precis som vanligt trots denna monstersovnatt:)

Nu ska jag njuta av morgonlugnet lite till när man har chansen :)


Update

En liten kort update!!!
Melvin har ätit bra än så länge idag...yoghurt till frukost, burkmat till lunch och gröt till mellis :) O om en liten liten stund ska han få middag! Lasagne är på dagens meny! Får se hur det går....

Har varit en ganska så lugn dag. Var en sväng till kvantum på förmiddagen och sen har vi varit hemma o busat hela familjen till Magnus åkte o jobba för 1,5h sedan. Tråkigt är vad det är när Magnus jämt jobbar på helgerna.
Fick igår mitt inloggningskort till internet banken! Och vad enkelt allt blev....har ju haft det jätte jobbigt i kombon swedbank+mac+försäkringskassan=ERROR. Men nu har jag bytt till handelsbanken och det funkade sååååå enkelt o bra trots att vi har mac!!! Haha tur att saker löser sig när det är 2 månader tills det är dags att jobba igen.

Blir sen middag ikväll...jag o Magnus har ätit middag tillsammans 1ggr den här veckan så jag väntar tilla han jobbat klart så vi kan äta tillsammans :)

Nu, dags för mat åt Melvin!!!


Fattar nada

Fredagskvällen är här! Jag ligger i soffan under en filt med en skål godis och en skvallerblaska brevid mig :) Melvin sover och Magnus är på jobb.
Dagen igår blev en riktigt mysig historia :) På förmiddagen så hjälptes jag & Melvin åt att dammsuga och städa toaletten här nere. Sen var det lunchtajm och vila på agendan! Efter vilan kom Jessica & Max på lekdejt. Kul o se hur grabbarna busar loss! Tack så mycket för igår =) Kvällen tillbringades i soffan framför tvn tills John Blund anföll.
Idag så har det varit en super härlig dag! Så härlig o rolig att Melvin deckade halv 7. Vi träffade även idag Jessica & Max! Men idag tog vi en playdate på bibblan där grabbarna kunde leka! Bus bus i typ 45 minuter innan vi o grabbarna tog oss till ett café/lunchställe för lite mat i alla 4 magar :) Mums filibabba...åt en focaccia med kalkon på. Var hur god som helst! När vi ätit klart var klockan 12,40 och jag började känna mig lite stressad....13,30 skulle jag ju vara på bvc med M. Så vi plocka ihop och lade grabbsen i vagnarna och började promenera! O visst hann jag, hade tom 5 minuter till godo :) Av med Melvins brallor och en spruta i låret sen var det besöket klart. Passade dock på att prata lite om Melvins kinder....vår BVC-sköterska tror fortfarande det kan vara allergi, o framförallt mjölkallergi. Men han blev ju inte bättre på kinderna under de dryga 3 månadrna han åt mjölkfri kost senast så njaaa jag är inte inne på hennes spår....men jag skulle ringa efter att vi varit i Thailand så får vi se vad som händer med hans kinder när vi är i värmen. Fortsättning följer...

Men nu till dagens rubrik. Jag fattar verkligen nada....
Melvin har ju inte ätit lagad mat ordentligt sedan i måndags då han åt middag med pappa sin när jag var på möte. Han hade ätit super bra o varit på sprudlande humör. Sen började han här hemma i tisdags o böka med gröten på morron...men lyckades få i honom det när han samtidigt fick lyssna/titta på babblarna. Sen var tisdagen okej. Men i onsdags vägra han han gröt på morgonen, ville inte äta ordentligt med lunch och ingen middag alls :( Lite yoghurt till mellis o gröt innan sängdags var allt. Igår var det samma visa, lite mellis och välling innan han somna var allt :( Idag var vi på turné i stan och jag köpte då en barnmatsburk till lunch....o han åt bannemej hela :) Dock ingen frukost. Men annars var dagen bra....fram till middag. Lax, potatis o hollandaisesås....han åt tre skedar sen vägra han. Han bara spotta :( Hade dock köpt hem en lika barnmatsburk till som han åt till lunch o den mumsa han även till middag....jag fattar NADA. Varför äter han burkmat idag men inte hemlagad mat som han ALLTID ätit?????? Jag är helt förvirrad. Visst är jag glad över att han får i sig mat men ja, som sagt förvirrande. Bvcsköterskan titta mite i hans mun idag och allt var ju bra! hon såg att det var tänder på G. O det ser ju vi med....men det förklarar ju inte varför han tar burkmat o inte hemlagad mat.....hmmmm. Hoppas iaf på en god natts sömn nu när han fått i sig mat :)

Jag ska ligga här på soffan o lata mig heeeela kvällen :) Ha en skön kväll alla!!!!


Bild


Klippning!

Den här dagen började tidigt! Iaf för o vara i mitt hus :)
Magnus åkte hemifrån strax innan 07 och sen var det min & Melvins tur att kliva upp strax innan 8. Klockan 8,40 lämna vi huset för att gå ut till bussen och brumma mot stan. Ett första stopp på banken för att aktivera mitt nya visakort och få hjälp med ett nytt internetbanken-kort, fixat o klart och vi traskade vidare till frisören! Äntligen var det dags för Melvin "trollet" Klarin att bli klippt! Det är galet vad hans hår växer. Tyckte han var riktigt duktig :) Var bara när hårfönen kom fram som han inte alls gillade mig o Wirvla! Men det gick över lika fort som den stängdes av. O faktiskt, hellre liiiiite gråt än en sjuk grabb för att han gått ut med blött hår. Han blev så fin Melvin! Kort överallt utom uppe på huvudet där det är lite längre :)
Dagen fortsatte med att jag ÄNTLIGEN fick iväg ett paket på posten! Så imorgon får någon i min omgivning ett paket i brevlådan =) Sen var det hög tid för lunch, den avnjöt vi tillsammans med Viktor & hans mamma Linda! Super mysigt sällskap. En liten snurr till på stan o Melvin sov så gott i sin vagn! Men tillslut kände jag mig ganska så frusen så vi gick till bussen o åkte hem!

Väl hemma åt vi mellis och Melvin tog ett skojsigt bad :) efter detta var dagen/kvällen som alla andra dagar, typ, bus - middag - bus - Melvin sova =) det avvikande idag var att Melvin vägrade middag :( Så får se hur natten blir.

Magnus jobbar ikväll så jag sitter här i soffan o degar :) Men lite te o juleskum ska få liva upp min kväll tillsammans med sista programmet av nybyggarna som börjar om 20 min!

Avslutar med en före o efter bild på vår nyklippta lilla kille :)


Redo för resa!

Ja, nu är vi redo att åka till Thailand :) Typ iaf! Har ikväll varit och fått min andra vaccinationsspruta...så jag har skydd nu ett X antal år framåt!!! Även Melvin fick en liten spruta idag....mot hepatit A. Sen så ska vi ringa BVC imorn och be att få 18 månaders vaccinationen redan nu då Melvin är över året och de vill att man har fått mässlingsvaccinet!!! Så blir till att ringa imorn bitti och hoppas de kan få in oss på nåt vis :)
Annars har vi haft en fixar/bus dag hemma!! Jag har mest lekt telefonist och ringt o beställt ersättningskort till alla som försvann med plånboken. O mitt på dagen kom Melvins farmor & farfar på besök och satte nät runt stammarna på våra nya träd! Men såklart kom de in och busa ett tag med Melvin och tog en fika med oss! Så nytta och nöje blev det av dagen idag!!

Imorn blir det stan! Äntligen är det dags för lill-trollet att bli klippt :)


Migrän-natt :(

Vilken natt, och det säger jag inte i positiv anda. Näää. Det började bra med att jag lade mig redan 21,30 o somna som en tok för jag var så trött. Dock så hade vi en liten katt igår kväll som gick runt o jama...vet inte varför men väckte mig gjorde hon. Magnus har varit förpassad till gästrummet inatt också...han snarkar ju så jäkligt när han är förkyld.
Nåja, Skuttan blev tyst o jag somna om! Men bara till ca 02,30. Då vakna jag med världens huvudvärk :( Försökte tappert somna om men icke....det blev bara värre o värre o jag blev illamående så gick upp o tog en migräntablett o hoppades att Melvin skulle sova gott ända till morgonen!
Men inte ens det var bra inatt. Fick för 1,5 v sen påpekanden att små barn inte påverkas av att få tänder. Visst det kanske är så för vissa barn. Men för Melvin är det ett rent h-vete att få tänder. Han har ont, är gnällig och har minst en dag med hög feber precis innan en tand kommer igenom tandköttet :( Har en tuff period just nu då en tand kom upp i måndags och när som helst kommer en till...vi ser den o känner en pytte del så just nu är det jobbigt för liten och därav vaknar han till ibland på nätterna o har ont :( Tur det finns alvedon!!! Det fick han inatt, då han vaknade vid 03 plus att jag gav honom lite välling oxå i förhoppning om en supersovmorgon mot min begynnande migrän. Melvin somna om o sov till cirkus 8 sen låg vi o titta på bolibompa till halv9 innan Melvin gick upp för o leka :) Jag hör från sängen att han lagar mat på sin nya spis!!!!
Själv somnade jag inte från vid 05 då migräntabletten börjat göra sitt jobb. Så jag var vaken i 2,5h inatt :(
Blir o sova efter lunch med Melvin. Annars kommer jag somna på mötet på jobb ikväll.

Nu har jag gnällt klart! Ska masa mig ur sängen nu till min goa lilla son som roar sig själv :) Ska göra frukost åt oss och sen får vi se vad vi hittar på med!


Söndag

Söndagen är här. Det blev min lott även idag att gå upp med Melvin! Detta så Magnus förhoppningsvis är lite piggare idag =) Dock skickade jag upp Magnus till gästrummet inatt då han snarka en massa....så förkylningen verkar iaf vara kvar. O jag måste ju få sova lite när jag får stiga upp med lilla älsklingen!
Melvin vakna vid halv9 så då hämtade jag in honom till vårt rum så låg vi o titta på bolibompa! Jag ligger kvar i sängen än o Melvin har hämtat en bil på sitt rum som han leker med här brevid mig! Men ska strax hoppa upp för lite frukost.

Hade en lugn hemma dag igår...det enda vi gjorde var o åka till Magnus farfars grav o tända ljus samt ett ljus i minneslunden för min morfar. Annars var vi bara hemma. Får se vad dagen idag bjuder på, beror ju på hur Magnus mår.

Ha en fin söndag alla =)


AW

Ja så var det lördags morgon och jag är uppe med lillskrutt :) Magnus ligger kvar i sängen och försöker sova bort sin förkylning. Eller ja, han sover väl efter bästa förmåga när junior går runt o babblar!
Var på AW med några av mina fina kollegor igår på plock :) Var super mysigt och vi skrattade så tårarna spruta på oss. Passade dock på att åka bil hem med Jenny när hon åkte hem! Känns idag som ett mkt klokt val då Magnus inte alls var pigg så jag fick gå upp. Får väl se hur han mår när han kommer upp...vad det blir av den här helgen.
Jag & Melvin mår iaf toppen! Melvins feber han hade igår var borta nu på morgonen och så hoppas vi att det förblir. Det jag vill ändra på är dagens väder...vill ha bort det gråa diset och istället få se lite sol! Tycker det varit ganska ont om den varan i veckan.
Men nu, dags att göra frukost!!!


Mysdag!

Hur kan man vara så trött efter ca 9h sömn??? Har sovit super tungt inatt...har knappt hört Melvin trots att Magnus hade varit in till honom. Inte ofta jag sover så tungt. Får väl se om man piggnar till, annars får jag väl ta en liten tupplur med Melvin efter lunch!
Har inget alls planerat för dagen idag. Ska vara hemma och mysa med min lilla grabb =) Kanske tar o målar lite eftersom han tyckte det var så kul!!!!
Ikväll ska Melvin ha killkväll med pappa! Jag ska ut o äta o dricka lite gott med kollegorna! Ska bli riktigt skoj, speciellt eftersom jag sen i december missar julfesten när vi är i Thailand.

Nu ska jag ta o göra frukost åt mig o Melvin <3
Ha en fin fredag alla!


Plånboksförlust

Nu är dagarna med kusin/"moster" Hanna över för den här gången =) Ni kanske undrar varför jag säger att hon typ är moster åt Melvin....men det är ju så att Hanna är som en lillasyster mer än som "bara" en kusin o är hon min lillasyster blir hon ju Melvins moster!!!
Vi har haft det kalasbra! Fullt ös i stan och sen bakning i tisdags. Igår hade vi en busdag hemma! Melvin somnade om igår morse o sov till kvart över tio! Så det var inte mkt till förmiddag här hemma. Vi gjorde plättar till lunch...svårt o veta vad Melvin tycker om det. Han äter lite och spottar lite när det gäller plättar/pannkakor. Men jag & Hanna mumsa :) En tupplur för Melvin efter lunch o då passade jag o Hanna på att ta det lugnt i soffan, en stund iaf!
Men då Melvin sovit klart börja det roliga! Då gjordes köket om till en ateljé. Det kladdades och målades hej vilt och det var underbart att se hur fokuserad Melvin var blandat med härliga skratt :) Hanna var lika kladdig hon! När det kladdats klart var det bara o doppa Melvin i badkaret. En helt underbar eftermiddag som följdes av mellis o lek i M's rum!!!!! Var ju inget snack om vem som tokdecka igår kväll o sov som en klubbad liten grabb till 8,15 imorse.

Dagen idag börja i lugnt tempo innan vi bestämde att vi skulle åka o bada efter lunch! Jag börja packa och saknar min plånbok. Jag & Hanna slår våra huvuden ihop och kommer fram till att vi inte sett den sedan hemköp i tisdags. SUCK. Ringer hemköp, men de otrevliga människorna var ju inte till någon hjälp. Ringer även UL för att försäkra mig att den inte tappats på bussen hem istället. Men tyvärr. Var till polisen o anmälde detta....den har ju försvunnit på hemköp i tisdags. O eftersom vi var hemma igår då tänkte jag ju inte på någon plånbok då. Men istället för bad. Blev de o åka till banken för att spärra/beställa nya kort samt kolla så det inte försvunnit pengar. Pengarna var kvar men vilket meck nu med alla kort:( Jävla skit.
Efter middagen idag åkte vi o lämna Hanna på Arlanda och sen har jag inte gjort ett dugg. Suttit i soffan o spanat på tv. Melvin var helt slut o somna i bilen när vi lämna Hanna....så får se när han väljer att vakna imorn.

Sov gott kompisar!


RSS 2.0