Imorn äre valborgsmässoafton!

Jippie! Idag kunde Sverige efter många om och men hålla ihop spelet och se till att vinna över Usa. Nu Får de möta Ryssland klockan 16.00 imorgon. Så alla ni valborgsfirare som tänkt ta er en powernap då ungefär, ni får lägga er på soffan o kolla lite hockey och slappna av istället. Lite hockey är bra upp laddning för vidare bravader!!!

Imorn äre valborg och jag en valborg som inte är jätte planerad. Det hade jag förra året, och jag hade en toppen valborg! Så jag tror att båda delar kan vara bra, både planerat och mindre planerat. Morgondagen kommer nog ta sin början i ekonomikumparken. Polaren ska börja med champagnefrukost vid ån, men då Magnus måste jobba lite så tar vi frukost här hemma. Efter att ha hängt ihop lite med vännerna i parken vet jag inte så mkt vad som händer. Blir kanske en tur på stan och kolla läget och sedan hem en tur. Framåt sen eftermiddag bär det av ner på stan igen för att umgås med Madde & Jonas samt lite mer kompisar där :o) Vad vi skall äta, det kom vi fram till att vi bestämmer imorn!!! Det blir liksom lite som det blir!! känns prima! Kommer säkert bli en toppen dag!!

Alla ni som ska ut och titta på majbrasor, snälla kan inte noga grilla en korv åt mig? Jag minns det som igår. När man gick till scoutgården hemma i Ystad och grillade korv på sista april. *hihi* Var ju faktiskt riktigt mysigt!

Och ni andra som inte ska festa och inte ska titta på majbrasor! Hoppas att ni också får en skön vårdag! Det sägs ju att det ska bli fint väder iaf =)

Får väl se om det blir nå bloggupdate imorn, jag lovar inget! Men det är inte helt omöjligt om det blir nå bloggande på eftermiddagen när det är lite ta igen sig tid här hemma.

Puss & Kram, vi syns på stan!!!

Vi har gjort det....


Det tog bara ca nio  månader att göra det. Haha, att skicka in våra semester foton från förra sommaren på framkallning :o) Våra familjer har varit på oss då de vill ha kopior av vissa kort och vi har snällt svarat att vi skulle göra det snart! Men igår då skedde det faktiskt. Jag sa till Magnus att ta med sig datorn in i sovrummet (bilderna var på hans dator) så kunde vi ligga och kolla där vilka vi skulle skicka efter. Fanns nämligen över 350 bilder. Sagt och gjort, detta projekt tog cirka en ynka liten timme. Så varför har vi inte gjort de innan???? Nu är de iallafall beställda vissa i tre kopior o andra i en. Blev 148 kort vi beställde, det bästa var väl att man fick 100 bilder gratis så blev inte mer än ca 60:- för allt ihop!!!

Idag när jag steg upp (för sisådär 15 minuter sedan) så blev jag nästan lite deppig. Det är helt grått på himeln och det små duggar lite ute. Bläää. Får nog bli en dag i soffan detta med tekoppen på soffbordet, katterna även de i soffan och en bra bok! Eller någon annan som har något bra tips på vad man kan göra en gråmulen dag som man är ledig på? Tips välkomnas!

Kram på er alla!!!

Hihi, imorn äre valborg =)

 
En bild på mig och min älskade pappa får bli dagens solstråle i bloggen!!
(Tagen förra sommaren utanför Uppsalas domkyrka!)

Stavar!!

Idag tisdag har det varit en väldigt lugn dag. Det har inte gjorts speciellt mkt alls under dagen. Det blir väl lätt så, jag är klar med examensarbetet, men alla nära o kära jobbar ju eller pluggar så de har ju liksom inte tid att ses. :o( Så mitt i all glädje över att jag är glad över o vara klar med arbetet är det lite ledsamt att mest behöva vara själv. Jaja, bara o bita ihop. Drygt två veckor bara tills jag börjar jobba. Det ser jag verkligen fram emot!

Efter middagen som jag och honey avnjöt på balkongen i solskenet for vi iväg och handlade på systembolaget samt avmaskningsmedel till katterna på apoteket. Man ska ju ge dem sånt en gång om året och det är verkligen inte populärt. När vi kom i bilen utanför vårt hem kläckte jag ur mig att jag skulle vilja ha ett par stavar. Jag har nämligen lovat honey att jag ska sällskapa med honom på hans promenader! Så då var han så snäll och vände om bilen och åkte och köpte stavar, ett par åt mig och ett par åt honom!! 
   Efter detta blev det hem o se på handboll, elitserieslutspel mellan GUIF och Sävehof. Guif vann till min sambos lycka!!! Matchen tog slut och vi fick på oss lämpliga kläder och skor för att bege oss ut på cirka en timmes stavgång. Det var faktiskt riktigt najs, kändes mer nyttigt att promenera med dem än o bara promenera!! Detta fick vi för oss skall göras 5ggr i veckan. Vi får väl se hur det går med den saken :oP


Mina fina stavar med reflexer o allt :) Tack honey!!! <3


Nu är det slappa i soffan på schemat och mumsa lite skorpor. *smaskens*

Honey tar vattenmelon (modell större) och avrundar dagen med. Han äter den dessutom med tesked *hmm*

 Det är en vanlig normalstor djup tallrik som melonen ligger på. Det förklarar lite grann om storleken på den.

Vad hände där?

Hur kunde detta ske?

Sverige förlorade mot Lettland i hockey VM. *suck*

På Onsdag är det ny match igen, mot Usa tror jag det är. Hoppas på bättre lycka då.

Lugnt & skönt!!

Först och främst så ska jag hälsa mina nya läsare välkomna!! Det är verkligen kanon kul att ni hittat till min blogg, det glädjer mig =)

Idag är det måndag och jag började dagen med en sovmorgon som varade till närstan 10.30. Det kändes verkligen som att det var välbehövligt. Jag var helt slut igår kväll efter denna helgen. Dagen tog fart om än ganska långsamt. For iväg till skolan vid 12.40 för att träffa min handledare till mitt examensarbete. Sagt och gjort! Fick massor av bra feedback och bara lite smågrejs att justera! Så nu är det justerat och arbetet åter skickat till min handledare för den absolut sista granskningen innan det är dags att skicka in det till examinatorn. Det känns fantastiskt!!!

Blev mexikansk-kycklingpaj till middag idag! Och det är så fantastiskt gott, man äter tills man storknar nästan. Har fått receptet av min bror. Just nu står det morötter och dip på soffbordet! Min älskling och hans vän Johan och jag lite grann kollar på hockeyn o då måsta man ju ha nå smarrigt att mumsa på =) Då är det så mkt nyttigare att käka morötter med dip istället för chips o dip eller godis.

Mycket mer än så har inte denna dagen bestått av. Det har varit en lugn och fridfull dag :o)

En Bamsekram till underbara vännen Karro, stackarn har haft alldeles för mycket i sitt huvud som snurrat idag så hon behöver lite extra kramar så här denna måndag. *Kraaaaaaaaaaaam*

Puss & Kram

Säg vad just DU tycker!!

Satt och kollade på foton från förra sommaren nyss, frågan kom då ang hårfärg! Ska jag vara brunett eller blondin?!

            

Jahopp alla läsare! Vad tycker NI? Mörkt eller ljust? Skriv en kommentar vettja!!

Kram på er alla!

Helgen är över....nästan.

Nu är det söndags kväll. Vilket innebär för de flesta att det är ny skolvecka elternativt ny arbetsvecka imorn! Men icke för mig, för jag har lämnat in mitt examensarbete och börjar inte jobba från den 11 Maj. Det enda som kommer att ske innan dess är att jag får feedback från min handledare, så får vi väl se om det är några detaljer som skall fixas eller om det är bara är o skicka in det till de som skall bedömma det =) Känns lugnt hur det än blir! Jag får lida lite med min sambo istället som ska upp klockan 7 imornbitti o åka o jobba.

Nåja åter till helgen än så länge! Det är ju trots allt inte måndag än. Igår lördag, var som sagt en heldag på landet hos Magnus föräldrar! Även Magnus syster och hennes man och två små tjejer var där! Skoj skoj, vi har ju inte träffat systern o hennes familj sedan i julas då de inte bor här i Uppsala. Och så stora flickorna hade blivit!! Den äldsta är ganska precis 2,5 år och lillan är snart 11 månader!! Lillan går ju nästan alldeles själv och senast vi träffade henne så kröp hon ju inte ens, så himla roligt och de utvecklingen!! Den lite större tjejen hade lärt sig cykla på tre-hjuling och höll själv i kopplet på hundarna när de var ute på promenad med dem!
   Jag och mormor till barnen tog med oss barnen på promenad till hästarna och sen upp till fotbollsplanen där Hinden hade hemma premiär :) Under tiden fick Magnus syster och hennes man lite avkoppling hemma i huset. Hoppas att de hade det skönt. Barnen var så snälla så när vi var ute på promenaden! Efter allt detta blev det grillning och sedan hemfärd!! hemma bjöds det på morötter med dip samt hockey på tv!! Vilken utklassning Sverige hade!! Nu får man ha hockeypaus fram till tisdag då de ska möta Lettland. Heja heja!

Idag söndag har solen åter strålat på oss här i Uppsala och Enköping! Vet ju detta eftersom jag och Magnus tog bilen och for till Enköping för att träffa på min asoluta bästa killkompis, Eddie! Han och jag har känt varandra typ sedan -93. Fast då bodde han i Sundsvall och jag i Ystad. Ändå har vi alltid hållt kontakten på ett eller annat vis och träffats på sommrarna då vi båda två pysslar med den roliga sporten bangolf =) (Lite onödig information är väl att vi spelat typ 12 SM tillsammans genom åren!!) Han och hans familj bor normalt i Örebro men han var och tävlade i Enköping så då passade vi på att fara dit eftersom det bara tar ca 35min att åka=) Blir ju inte så jätte ofta längre vi ses då han har en liten flicka och sitt liv i Örebro och jag har mitt här i Uppsala. Det var verkligen kanon kul att träffas *kraaaam vännen*
 Goa vännen Eddie!!

Ikväll har det mest slappats i soffan! Ganska skönt faktiskt!!

Dagens bild:



Passade på att ta en cool bild på himeln tidigare i veckan när det var solnedgång :)

Glömde i förra...

Skuttan var ju faktiskt också med och spelade twister!!! På sitt egna katt-sätt =)


Update från gillkvällen :o)

Åhh, fick min examensklänning igår!! Så fin den är och den passade verkligen perfekt!! Jag är så super nöjd med den och längtar så tills jag ska ha den på mig! Man kände sig både fin och bekväm i den.

Yeeeey!! Det blev ju alldeles kanon trevligt igår =) Vi blev en hel drös av människor; Jag, Magnus, Karro, Johan, Fia, Oscar, Madde, Jonas och Mårthen!!! Så kul att ni alla kom och grillade med oss!! Det fick grillas i två omgångar för att mat fick inte plats på grillen på en gång och dessutom så blev Madde o Jonas lite senare än tänkt på grund av att ett tåg som brann. Detta blockerade hemfärden för Madde. Med vad gör det, god mat och glada vänner gjorde kvällen kanon!! Vi spelade buzz, twister, singstar och killarna hade så klart en kamp i Ice-Hockey!! Lite av varje och något för alla. strax innan 24 for jag, Magnus o Karro ner på stan och kollade läget där, Magnus tog en öl o vi tjejer tog var sin drink!! Ett väldigt gott skratt fick jag när vi kom ner med bussen på stan, där stod det en husvagn och servera pannkakor. Lite udda!!! Pannkakskyrkan.se heter det och är tydligen nåt som finns i flera städer i Sverige. Det var verkligen en kanon skoj kväll =) Tack alla vänner som kom o gjorde denna kvällen så trevlig!!
   Idag har man lite små ont här o var i kroppen efter alla omgångar av twister :S Men det är sånt man får ta när man kvällen innan haft kanon skojsigt!! Karro har farit hem nu, hon skulle börja jobba kl 14. Så det var till att stiga upp o äta frukost för henne bara o sen kila ner till stationen o hoppa på sitt tåg! För min och Magnus del så ska vi till Åkerlänna idag, Hinden har hemma premiär i fotbollens div 5 (eller nåt i den stilen) Och Magnus pappa tycker jag är deras maskot för att det gick så bra när jag började följa med förra året, haha! Så dit ska vi o sen hem till Magnus föräldrar och grilla efteråt i det fina vädret!!! Så blir en lagom ansträngande dag, man är social men inte så värst aktiv egentligen =) Precis så som dagar efter en fest skall vara =)

Bilder från kvällen:



Bamse och Jonas iakttar så jag och Madde gör rätt i twister-spelet!



Spelet blir oerhört mycket svårare när man är mer än två! här är det jag, Fia och Madde som spelar! Speciellt när det är tre vuxna och långa tjejer. Tillslut var vi verkligen som en stor knut alla tre!!



Sambo-kampen!! Oscar VS Fia :o)



HIHI Magnus fick tillslut se sig besegrad i sing-star på låter "se på mig" som Jan Johansen sjunger. Fia vann på andra försöket mot Magnus tror jag det var...!! Bevis nedan.


BBQ-tajm!!!

Yes!! Solen är här, våren är här och det är fredag!!
Det innebär grillfest här hemma hos mig o Magnus :)

8 eventuellt 9 personer blir vi!! Ska verkligen bli toppen skojsigt =)

Ska hämta Karro på stationen 13.50, då kommer hon med tåget från Stockholm!! Sen blir det väl hem o softa i solen o smågreja lite innan det är dags o korka upp första cidern/ölen/vinet vad man nu vill ha och bara njuta av att detta kommer bli en fantastisk kväll eftersom detta bara är goa människor som kommer!! Jippie!!

Krya på dig bästaste vännen i din nacke...hoppas de släpper under dagen!!! *kraaam*

Så mycket energi....

...åt att sätta ihop en lampa och få den där man vill ha den!

Min kära Magnus överraskade mig idag när han kom hem!!! Hade hade varit o köpt på lampan och mattan som vi var o tittade på på ikea i söndags!! Jag blev jätte glad :)

Men nu till bekymmerna. Visst vi satte fart o städa ordentligt då det känns rätt när man lägger in en ny matta! Sagt och gjort, mattan och soffbordet på plats, voila vad fint det blev!!! Sen var det den här förbaskade lampan! Det gick jätte bra att sätta ihop den och alla prylar var med, men foten på den är ju enorm. Så det blev ju alldeles knas där i hörnet där det var tänkt att den skulle stå för soffan gick ju inte o skjuta tillbaka till sin plats....SUCK. Vi monterade ner den halvt igen och försökte på diverse olika sätt lösa bekymmert. Tillslut flyttade vi på tvbänken med tv:n på istället så kunde lampan stå där planen var och soffan fick vara på sin ursprungsplats fast med några fler centimeter  in till fönstret :)

 Resultatet: Ny matta och en lampa i vardagsrummet :) Har vi inte haft förut.


Har förresten varit himlans duktig idag; Har varit o lämnat blod!!!! Tycker jag att ni alla mina vänner också ska ta o göra, gå in på www.geblod.se och skaffa er mera info!!!

Puss o Kram vi syns på stan!

Värken är kvar :o(

Jaha cirka en vecka sedan jag skrev npgot och detta på grund av mina förbaskade händer o handleder. Höger hand börjar bli något bättre men vänster är fortfarande åt pipsvängen. Så är bara o fortsätta ha den lindad så svullnaden går ner o samtidigt hoppas på att mirakel kan ske tills imorn, för imorn vill jag verkligen inte ha ont.
   Varför vill jag då inte ha ont imorn? Jo för då äre grillfest på schemat!! Karro från Stockholm kommer hit, Fia o Oscar kommer, Johan kommer och så kommer ev Madde o Jonas samt Mårthen!!! Jippie, det kommer säkert bli super kul!! Bara en massa roliga människor ju =) Och så har ju våra små meteorologer (eller hur de stavas) lovat oss fint väder med, kan ju inte bli bättre!! Jag ser verkligen fram emot morgondagen!!! Som dessutom kommer inledas med besök av en av Uppsalas baskets spelare som är väldans trevlig!! Hihi då  kommer man känna sig som en pygmé, han är ju 206cm över marken. de e lååååååångt!!!

Under min vecka jag inte kunnat blogga har det hänt en hel massa skojiga saker!! Jag har till och med fått skriva en liten lista över allt som jag vill ha med i bloggen!!! Får väl se hur mkt jag skriver nu, övriga ting som ni kära kompisar blivit lovade att det skall bloggas om, jag lovar det kommer...

Idag måste jag ju ta och berätta om en god vän till Magnus! Anna är hennes namn :) Vi träffade henne i lördags! Vi for ner en sväng till stan och Terassen med henne för stackaren satt ensam hemma när hennes kille var ute och festa. Då började Anna med att berätta vilken fantastisk medmänniska hon är; Hon hade varit på Willys o handlat lite mat tidigare den dagen, hittade en 500-lapp på marken och tar upp den o lägger den i sin byxficka (antagligen precis som alla andra människor skulle ha gjort!!) Dett var i kön vid kassan. Men under tiden som Anna står i kassan och väntar på att få betala så tycker hon inte det känns rätt, för undra vad de som sett henne göra detta tänker. Nä den tanken var lite jobbig tyckte Anna så snäll som hon är lämnade hon framm 500-lappen till kassörskan och sa att hon hittat den på golvet!! Sedan betalade hon o åkte hem!!! Vilken snäll medmänniska vi har i vår stad =)
   Denna snällhet fortsatte sedan på kvällen, då var det Anna tillsammans med Magnus som hittade ett pass på golvet på terassen!! Återigen visade sig snällheten och de lämnade in passet i baren, Jippie tjohej!!! Vad jag älskar människor som är så snälla och rättvisa!!!

En liten udda grej (tyckte jag) var när jag i förra veckan köpte hem fläderbärsdryck från kiviks musteri!!! För det första var det svarta fläderblommor utanpå förpackningen, hmm är inte dessa vit/beiga? Och sen var den färdigblandade drycken röd, hmm brukar denna inte vara vit/gul aktig? Detta var en ny fläder upplevelse för mig! Tur som smakade det fläder iallafall :o)

Och sist men absolut inte minst så är nu mitt Examensarbete klart =) Det är inskickat till min handledare så jag ska få sista feedback av henne på måndag innan det sen är dags att skicka in det till den examinatorn som skall bedömma det, jippie jippie jippe!!!!!!

Tjillevippen!!

Inge bloggande o inge exjobbande på hela helgen....

Så är det. Får inte skriva speciellt mkt alls denna helgen. Händerna måste få vila, har överansträngt dem så mkt att jag fått nå mildare variant av inflammation i handlederna. Så nu äre antiinflamatoriska tabletter 3ggr/dygn och vila för händerna som gäller. Hur ska detta gå?????? Jag hade ju som plan att vara klar med mitt exjobb på måndag *suck*

Hörs i nästa vecka kära vänner!!

Update till "Massor av glädje i kroppen" tidigare idag.

JAAAAAAA!!!! Highscore =)

Fick även toppen feedback av Esbjörn på det första jag skickat in!!!! Så nu ska jag resten av veckan ägna mig åt att finslipa på examensarbetet och korrekturläsa det så jag sedan kan ge det till min handledare för en sista bedömning innan det blir till att lämna in det =)

Ja, jag är nöjd med mig själv över mitt jobb jag lagt ner på mitt exjobb!!!

Är det mig det är fel på eller vad?

Ja det är en fundering som jag klurat på ett tag...fram o tillbaka. Men alltid försökt stöta bort tanken. Men nu är den så stooooor så nu går den inte bara att stöta bort. Jag måste nog ta o rensa hjärnan lite innan mitt huvud sprängs av huvudvärk.

Jag tycker nog allt att  jag är en vän som verkligen försöker vara alla till lags. Även med Magnus hjälp då vi allt som oftast öppnar våran ytterdörr hem här. Vi bjuder på mat, magnus bjuder alltid på öl om han har hemma, vi ser till att föreslå aktiviteter som vi kan hitta på flera vänner tillsammans. Vare sig vi är en massa par eller hur konstelationerna ser ut. Vi bjuder in vänner på fika/mat osv som sen inte dyker upp eller lämnar återbud precis innan det är tänkt att de skall komma. Det senaste som nu utlöste att jag faktiskt blev riktigt riktigt ledsen inombords var angående valborg. Hade pratat med ett par vänner både som var par och som var singlar om vi skulle ta och umgås allihop :) Det var både folk som kände varandra och som inte kände varandra. Men nädå, inte någon har längre tänkt på oss. Alla verkar reda ha spikat sina planer. Det finns en vän som jag verkligen förstår, detta på grund av attt hon ska jobba 1 maj, därav förstår jag verkligen att hon inte är så sugen på att fara till Uppsala på valborg för att ta sig till en mindre stad ett antal mil söder om stockholm tll 1maj. Kärlek till dig vännen, jag förstår dig.
   Men ALLA ni andra som inte ens frågat om vi vill hänga med på något skoj på valborg? Vad har vi gjort för fel? Snälla berätta det för oss så att vi isåfall kan förändra det ni inte tycker om. Det gör mig ledsen att alltid bli "bortglömd" när man själv inte är den som tar intiativ till att hitta på med olika saker.

Over and Out

Massor av glädje i kroppen :o)

Kom på mig själv nu för en liten liten stund sedan att min blogg varit ganska enformig på sistone :o( Den har ju mestadels bara handlat om exjobbet hit och dit. Men det är ju liksom det som präglar mina dagarna nu, känns som att man sover, äter o lever exjobb just nu. Iallafall så måste jag ju slänga in lite ord om exjobbet idag också, fick tillbaka arbetet idag från min handledare med orden; ser kanon ut - skicka in det som det är! Då blir man mycket glad!! Så nu är det fixat. Bara o vänta på att se vad man får för feedback tillbaka. Fast jag har ingen aning om vem det är som kommer läsa det....det framgår liksom inte i pingpong. Lite knas kan jag tycka. Men men....det är i vilket fall som helst glädjande att få sådana ord från sin handledare!!!

Nästa glädjemoment idag har varit min förskola jag hade min praktik på!! Var där i 1,5h idag och lekte med barnen lite!! Skulle hämta två papper där....men man kan ju inte bara kila dit o få papperna o åka hem. Man måste ju ta o kramas lite med barnen o prata med kollegorna!! Det var så himla mysigt att barnen kommer ihåg en, så många kramar blev det och barnen frågade om jag skulle komma imorgon igen, det är ju så man blir rörd av att de faktiskt vill att man ska vara där. De är så himla goa, och det är inte mer än mellan 1-3 år. Kollegorna där är också fantastiska....Många kramar till er alla =)

Men nu tror jag faktiskt att jag ska ta och göra mig en kopp te o spela lite super mario, hihi!!! Kanske blir det lite exjobb ikväll....vi får väl se! Eller kanske är det någon som vill komma på en fika ? Vi får väl se vad kvällen utvisar för något =)

Ta hand om er alla underbara vänner.

Tjillevippen!!


Kan inget göra...

Så är läget just nu. Jag kan inte göra mera på mitt examensarbete. Måste ha in de två sista enkäterna från förskolan innan jag kan fortsätta eller att min handledare lyckas fixa till så jag kan komma åt ett gamal examensarbete på webben och kan hon inte fixa de så får jag bege mig iväg till skolan o låna hennes. Men i vilket fall som helst så kan jag just i detta nu inte göra något vettigt....känns lite knasigt!

Krya på dig Karro <3

Kramellikram

Bilen - flygplan - grillning - examensarbete.

Ja där har vi denna söndagens ord!!!

Jag lovade ju att jag skulle ta en bild på Magnus välpolerade bil *hihi* and here it is;



Så fin är bilen nu! Eller, det syns kanske inte så bra på bild! Men det är iallafall väldans ren och fin! Både utvändigt och inuti bilen =)

Igår var det fortsatt fint väder, det blåste lite mer än vad det gjorde på påskafton men det var sol o skönt väder!! Vi tog bilen och åkte ut en vända vid arlanda. Magnu har alltid haft ett stort intresse för motorer =) Så vi åkte till nån plats vid arlanda ö. Det var faktiskt lite scary, planen kom så sjukt nära en, kändes ju nästan som att de skulle landa på ens huvud. Men samtidigt var det faktiskt coolt. Man såg dem komma ganksa långt bort som en liten prick och bakom oss så var landningsbanan, det kanske kan ge en inre bild av hur nära marken de faktiskt var när de passerade oss. Det var ju faktiskt bara sekunderna innan de slog med hjulen i marken.

 
Så här nära marken var planen där de passerade oss. Jag tycker det är väldans nära!

Gårdagen fortsattes sedan med grillning :) Johan kom också över o grilla sen satt killarna och spelade Super Mario 3 på nintendo 8bit. Det gick väldans bra för dem i början men sen efter några timmar dog de på lite alla möjliga lustiga sätt, haha! Det blev kanske så enkelt att de tog en öl var för mycket för att vara riktigt bra på just tv-spel :op
   Jag satt och skrev på mitt examensarbete jag! Har kommit så långt nu som mit tmål var inför morgondagen. Har bara resultatdelen kvar nu på hela arbetet, dvs om man inte räknar med innehållsförteckning o lite annat sådant småfix! Men av de stora skrivandet på arbetet är det alltså bara en enda del kvar!! Känne toppen!!!

Nu ska jag ta o gå o väcka Magnus :) Vi får goda vänner på besök om cirka en timma!! Kan ju vara bra o vara vaken då!!! Han bad mig ju faktiskt väcka honom.
   Ha en riktigt skön måndag/söndag (vad man nu kallar det) alla vänner!!

Hej svejs!

Glad Påsk!

Glad påsk alla mina vänner! Är iofs kväll på självaste påskafton nu, men vad gör det!
   Dagen har tillbringats i Åkerlänna hos Magnus mamma o pappa deras två hundar samt hans morbror. En riktigt skön dag ute på landet där fåglarna har kvittrat, solen har strålat med sin värme på oss och allt har varit lugnt och skönt =) Magnus har varit duktig o vårstädat bilen, dock i ca 4h, galet!! Men den blev väldans fin!! Detta medans jag faktiskt inte gjode så värst mycket alls. Satt ute i trädgården och njöt av solen!!! Läste väl sisådär 10 sidor i en av böckerna som skall läsas till examensarbetet men det är väl allt ansträngande jag har gjort idag!
   Vi fick påskmat enligt vanlig tradition i denna delen av landet :) Skinka, sill, ägg, potatis, köttbullar, prinskorv, hård macka, jansons frestelse...hmm ja det var nog allt!!! Nästa år beställer jag dock äggpickar-tävling till påsk. Antar du utmaningen Pelle???

Vi var kvar ute på lander till cirka klockan 19. På vägen hem blev det en sväng om Häggeby där vi skulle lämna ett par skor. Sedan fortsatte färden hem till Uppsala och ett stopp på statoil. Var ju tvugna att stanna och köpa aftonbladet med tillhörande film, Kalle Anka Klassiker :o) När vi kommit hem så åkte mjukiskläderna på och vi kollade efter nåt att se på tv. Men efter att ha kommit fram till att det bara var skit på tv så föreslog jag för Magnus att vi kunde spela lite tv-spel. Så blev det! Fram till alldeles innan jag börja skriva här i bloggen. Så i cirka två timmar har vi spelat super mario 3 på nintendo 8bit. HAHA det är ju så tokigt skojigt!!! Minns tillbaka till den tiden då jag var en liten tjej och spelade med min bror. Han var jämt mario och jag fick vara luigi. Dock dog jag verkligen HELA tiden så tillslut spelade bror min själv. *snyft* Hihi får väl ge honom en ny kamp i juni när han och hans sambo kommer på besök hem till oss!! Han ska få sig en kamp i Bubble bubble också. För även i det spelet dog jag sisådär efter två banor eller nåt. Jag var verkligen sämst på tv-spel när jag var lite. Kanske kan det ha o göra med att hela jag rörde mig när jag ville att figuren i spelet skulle röra sig åt nåt håll....haha!! Eller vad tror du bror?!

Nu är det "En prins i New York" på tv, den är skojig!! Lagom ansträngande att titta på när man är lite tröttis men inte vill gå o sova än!!!

Bjuder på lite bilder tagna ute på landet idag =)


En citronfjärlin som sitter och solar på en *bla bla* Förlåt Monica, har glömt vad blomman heter.


Magnus mamma, Monica, älskar verkligen blommor! Här är växthuset där en del av alla blommer förvaras under vintern! Där är MASSOR!!!


Dvärgcollien Tilda!!! Som är äldst av vovvarna på landet!!! Hon är inte instängd bakom nå galler. Det är galler som har stått som skydd nu när snön smällt bort. Fort att hundarna inte skulle få sig en simtur i trädgården.




Och Tildas kompis Zelda som har energi för bra många fler än en hund!!

Insåg just till Magnus förtvivlan att jag glömde ta foto på den nytvättade bilen! Får ta en bild imorn o lägga upp så han får vara lite stolt över hur väl han tvättade o polerade den!!

Morsning!

Nu får de räcka!!

Nu tog materialet slut. Det går inte att skriva mera på mitt examensarbete idag...dock tycker jag nog att 11h's skrivande får räcka. Jag är helnöjd med vad jag åstadkommit!! Känns verklgen toppen o kanon =) Nu blir det till att läsa två böcker och sen skriva de sista lilla innan det är dags att skriva resultatet av undersökningen. Hoppas på att vara klar med den delen som jag behöver böckerna till tills på tisdag, ska ju få mina sista enkäter då hoppas jag! Så då är det bara o börjar bearbeta dem och skriva resultatet och avslutande diskussionsdelen på arbetet!!! Detta kommer ju gå fint att bli klar innan den 11 Maj. =)

Detta blev ett ganska egocentriskt inlägg!! Men jag är faktiskt stolt över mig själv o ibland måste man ju få vara det!!

Nu ska jag groffa i mig lite chips o ta en dejt med soffan innan nästa dejt påbörjas....den med sängen!!

Puss o Kram vi ses på stan!!

Och just de!!! min BROR och NETTAN kommer till min examenscermoni, jag är såååååå LYCKLIG <3

Handledarsamtal o mera skrivande på exjobbet!

Yes, varit på handledarsamtal idag angående mitt exjobb!! Fick mycket beröm och allt såg bra ut! Nästan iaf, var en liten omformulering av en frågeställning som behövdes göras bara. Hon tyckte jag låg väldigt långt fram i arbetet så det känns kanon, jag är ju trots allt nöjd själv också!! Lite små tips fick man så nu är det bara o skriva på som en galning medans man har allt färskt i huvudet av vad hon sagt! (Jo, jag har faktiskt skrivit ner det också!) 
   Te och Ahlgrens bilar joinar mig idag vid skrivandet! Är ju skärtorsdag o då får man äte godis :)

Så här ser du ut precis i detta nu på köksbordet hemma hos mig! en enda stor röra av tekopp, böcker, dator m.m.




Alla ni som inte känner som jag att ni måste skriva på era examensarbeten eller har annat jobb att göra;

EN RIKTIGT GLAD PÅSK till er!!


SM-GULD :o)

Ja men det gick ju alldeles strålande!!! Gossarna i gröna  kläder och med skridskor på fötterna grejade det!!! Det blev SM-GULD till FÄRJESTAD!!!! Jippie tjohej!! Nu kan man sova gott inatt.... =)





sport, sport och mera sport!

Nu är det onsdag och jag har helt enkelt glömt/inte orkat skriva i min kära blogg sedan i söndags. Det har inte hänt så värst mkt, det har varit plugg med examensarbetet och för o ge vardagen lite guldkant så var det fullt ös med sport igår :) Vi börjar väl med det tråkiga....Storvreta förlorade mot AIK. Inte skoj alls. Men om vi då genast kastar oss till roligare resultat så vann Sundsvall Dragons mot Norrköping Dolphins igår, och det innebär att Sundsvall är klara för final!!! Uppsala basket vann även de, mot Solna. Så nu står det 2-2 i matcher där och 5e avgörande matchen går av stapeln kl 16.04 i solnahallen på fredag!!! Åk o titta vettja :o) Skulle Uppsala vinna den matchen så är de i final!!!!!! Där kommer det positiva in med att Sundsvall spöa Norrköping, för i det läget får Uppsala hemmaplansfördel i finalserien!! Jippie jippe, mer basket åt Uppsalapubliken! Det var igår drygt 2700 personer som hade masat sig till fyrishov, det var märktigt! Grym stämning och det kändes som att taket skulle lyfta då Uppsala gjorde sitt ryck i mitten av matchen.
   Det var basket de, fortsättningsvis så var det är finalhockey!! Såg mörkt ut för mitt kära Färjestad, de låg under med 1-2 när jag kom hem från basketen. Men sim sala bim så vände de på steken och hade 2-2 vid full tid. Sudden var nästa grej på schemat och där tog mina grönklädda små gossar hand om det hela och VANN :oD Ikväll är det då dags igen, Då kan det hela avgöras!!! Vinner FBK ikväll så tar de SM-guld, kom ihåg det alla kära vänner som håller på FBK, kl 19 på kanal 5 smäller de!! Heja , heja!

Fick nyss veta att en god vän ska på kistamässan ikväll o se på Jeff Dunham..ORÄTTVIST. Det skulle jag också velat se på. Jaja, jag får väl kräva en recension av det efteråt!! hehe

Nu ska jag ta o slappa till max, är så sjukt trött idag. Jag o soffan ska nog dejta hela denna dag  =)

Sport är livet!

Utbildning - vår - grillning - söndag.

4 ord som sammanfattar min tid sedan i fredags mycket bra!!!

I fredags var det insprationsdag om portfolio i Lötenkyrkan. Varje förskolechef fick ta med sig 2 medarbetare. Dock tog min chef med sig tre!! hihi!! Så jag fick följa med och det var verkligen en kanon bra dag. Mycket bra blev sagt och man fick verkligen inspiration!! Passade även på att njuta av vårvädret på lunchpausen, såg faktiskt de första krokusarna då!! Då är det VÅR!!!!!  Så många plus till denna dag! Det enda som skall kritiseras var väl att man var i en kyrka, detta för att det inte är så sköna bänkar där. Jag hade så galet ont i baken när jag lämnade kyrkan 16.10. Då hade man varit där sedan 8.30 på morgonen. Aj aj aj min rumpa.
   Magnus kom och hämtade mig då utbildningen var slut, då skulle vi åka till Solna för o kolla på solna vikings mot Uppsala basket. WEEEPIII Uppsala vann :D Så nu är det returmatch på tisdag i fyrishov! Skoj skoj!!!

Lördagen bjöd på ännu mera vårkänslor!! Strålande solsken och lunch med en god vän nere vid ån på stan :o) Vi satt där o åt, njöt av solen o snackade en massa i 1,5 timme innan vi tog en tur till Åhléns och Ohlssons tyger. En riktigt mysig start på en lördag!! Då jag kom hem höll Magnus på att skruva ihop den nyinköpta grillen, så jag kilade upp o hämtade katterna. Satte på dem sina koppel och tog med dem ut!! Missarna fick hälsa på två nya kompisar, Vera & Werner. Det är grannens katter som även de var ute i det fina vårvädret för att njuta o busa!! En och en halv timme till i solen blev det nere i gräset, så himla skönt!!!

Här spanar Bamse in Magnus så han sätter ihop grillen rätt!!!
 




Bamse på äventyr!! (Han promenerade faktiskt i kopplet! Det har aldrig hänt förut. Han brukar bara lägga sig ned o sola!)












När vi skulle gå in så var Bamse inte så intresserad av de! Men när han fick sitta i lådan så var det skoj! Han spanar på sina nya vänner, Vera & Werner!





Skuttan är som en liten hund när hon får på sig koppel! Hon traskar glatt omkring och undersöker :) Här hittade hon nå torrt gräs av nå slag.






Kvällen fortsatte sen med att några goda vänner kom på besök och vi invigde våren!!! Vi grillade och drack öl/cider i solen på balkongen!!! Det var kanon härligt =) Lite bilder från den tillställningen kommer när jag hittat USB-kabeln till kameran!

Idag söndag, kommer det nog bli en ganska lugn dag! Har inga speciella planer och vädret är inte så positivt. Så vi får väl se vad vi känner för att hitta på med.

Puss & Kram, vi ses på stan!


Så länge fick den glädjen vara...

Pratade nyss med min bror över msn. Till största sannolikhet kan han inte komma till min examenscermoni. Detta för att deras sommarschema redan är spikat och han har ingen som helst möjlighet att få ledigt fredagen den 5e Juni. Samt att det kostar ca 3000 kronor för att få biljetter upp från Ystad. *Suck* Nu känns allt meningslöst *ledsen*....bror är ju den jag älskar mest av allt i min familj.

SUCK SUCK SUCK SUCK

Examenssittning och examenscermoni!

Yes! Nu närmar det sig verkligen med stormsteg =) Saker och ting får datum på sig och allt börjar bli så verkligt. Snart har jag faktiskt min lärarexamen!! Den 26 Maj är det dags för sittning. Blir ju säkert jätte kul....man känner ju så många som läser examensterminen nu att man måste ju gå dit så man får träffa alla en sista gång. Är ju flertalet som kommer fara iväg från Uppsala sen, personer man lärt känna som inte är här ifrån och som flyttar hem till sina hemtrakter igen nu när utbildningen är klar. Så inbokat o klart, den 26/5 är jag upptagen på kvällen!! Bara hoppas att jag inte jobbar länge den dagen..*hoppas hoppas hoppas*

Nästa inbokade datum är vår nationaldag! Den 6 Juni. Då är det examenscermoni i universitetsaulan :o) Häftigt ju att verkligen få ett avslut!! Och som det stod i informationen man vill ha någon som säger "bra jobbat och lycka till" Det är ju så sant!! Det blir en tuff dag för min älskade sambo....som den sportstok han är får han ett litet dilemma! Det är ju Sverige - Danmark i VM-kval klockan 19 den dagen. En match som jag väldigt gärna också vill se! Menmen, man tar ju bara examen en enda gång =) Vi får väl ha en radio eller nåt ute i trädgården så vi iallafall kan lyssna på hur det går för Sverige!!

Idag har det annars varit en mycket flitig dag!! Har skrivit 2 nya sidor på mitt examensarbete, så nu är det paus på schemat som gäller!!! Ska ta o cykla ut en vända om ett tag, ska träffa en tjej som ska köpa en bok av mig!! Sen blir det väl fortsatt arbete med exjobbet ikväll!! Behöver läsa klart en bok....tror det blir kvällens uppgift!!

Kämpa på alla mina vänner som sliter med sina examensarbete =) Vi kommer klara det allihop!!!!

Tandläkare & Skorpor

Onsdag är det idag och det har hänt lite av varje :o)

Började med en välbehövlig sovmorgon, var så himla trött igår kväll, jag frös och var allmänt hängig. Så struntade i några klockor tills imorse och sov tills jag vaknade!! Så himlarns skönt, steg väl upp runt 11 efter att jag mjukstartade dagen med att titta på spårlöst på tv4-replay.

Lite frukost och bläddrande i min litteratur till mitt examenarbete följde innan det var dags för andra dagen den här veckan och åka till tanläkarn. Idag skulle de kolla om de behövde göra en ny bettskena åt mig (gnisslar tänder i sömnen) samt ta bort den lilla tandsten jag hade lyckats få på de 3,5 år som jag inte varit hos tandläkarn på. Mörbultad och ont i hela käken har man nu iaf. Lite elakt tycker jag det är....hade inge ont i morse när jag vakna men nu har man det bara för att man är ordentlig o går till tandläkarn. *suck*
   Dagen fortsatte med att ta sig hem från tandläkarn och fortsätta checka lite i litteraturen som jag påbörjade imorse, blev ingen längre stund eftersom det var middagstajm! Blev faktiskt middag ute på balkongen i dag i det vackre vädret!!! Var så skönt och riktigt mysigt jag o Magnus plus missarna som traskade runt där ute o njöt av solen :o)

För omväxlings skull har jag bakat lite ikväll också! För det gör jag ju aldrig :oP Blev inspirerad av Fia i måndags så jag härmade henne idag! Bakade saffransskorpor utan saffran men med kanel så med enkla ord och lite trixande i receptet så blev det kanelskorpor!!! Det blev verkligen super gott!!  Hade hjälp av min kamrat "fåret" också, hon höll i receptet åt mig!!!
 
   Så nu sitter jag och kollar på hockey (HV71 - FBK), dricker te och äter skorpor!!! Tyvärr så leder HV71 med 2-0 så måste ta o heja på mitt lag FBK lite bättre nu.



Haj Kaj.

Haha, kände för o göra nåt annorlunda i bloggen idag!! Så har texten lite knas =)


RSS 2.0