Valborg!

Sista april är här med typiskt sista april väder. Imorse tokregna det en stund men nu är det växlande molnighet och storm. Inte alls speciellt skönt ute. Har slutat jobba för dagen och är nu på G hem. Magnus är hemma o myser med Melle idag som fick en ledig dag från dagmamman =)

Resten av dagen blir bara en trevlig tillställning med 39:an och Johan som kommer o grillar & myser!!!! Lite sällskapsspel o babbel hinns säkert också med! Inga större planer alltså.

Allt är fina fisken annars typ. Min nacke bråkar igen så ska till kiropraktorn på måndag för lite knäckning o ackupunktur så blir det kalas igen! Hotell är bokat inför bröllopet i Halmstad i Juni! Lite småplaner för sommaren tar form....ja det rullar liksom på!!!! Stortrivs på nya jobbet.... =)

Så nu önskar jag er alla en trevlig fortsatt sista april och en skön första maj!

Tjipp!


Välkommen tillbaka....

....älskade Melvin!
Ja det blev närmare 4 h sömn för lillskrutt idag på dagen. Men då han vakna så var det vår goa busiga grabb!!! Så jag & Melvin åkte en sväng till svärföräldrarna! Bus o middag där innan vi tog kvällsmys i soffan i väntan på att Magnus kom o hämta oss!
Väl hemma igen slockna Melvin i vanlig tid! Jag tog en dusch och sen parkera jag ändan i soffan :)
Lite fix nu en timme efter arga snickarn blev det. Så nu har jag med gott samvete krupit ner i sängen o ska ta en dejt med John Blund!!

Imorn äre jobb mellan 8-16 som gäller! O Melle ska som sagt vara hos farmor & farfar imorn =)

Natti natt.

Tjipp!


VAB-dag

Vabbelivabb. Jag det är vad som är på agendan idag. Melvin var inte alls på topp imorse då han vakna =( Seg, gnällig och lite febrig efter kvällens o nattens kaos.
Nu har han sovit i 2h ute i sin vagn så antar att han vaknar ganska så snart. Hoppas då på en piggare o gladare liten kille.
Är inte okej att det nu var andra gången på 1 månad som Melvin får i sig gluten när han är med sin dagmamma på lokalen. Visst där är fler barn o mer att hålla koll på men då måste allesammana hjälpas åt eller på något sätt bestämma att en sitter brevid Melvin så att han inte får i sig nåt tok. Igår har det tydligen blivit tok vid mellis trodde Melvins dagmamma. De icke allergiska barnen hade ätit smörgåsar o Melvin hade fått riskakor, klart han försöker sno lite macka då. Så tråkigt att det blir så här.....Allt går ju så himla bra hemma hos Melvins dagmamma! Där funkar både maten och han är en glad grabb.

Men imorn blir det jobb för mig igen. Då får Melvin vara med sin farmor & farfar. Det är bestämt sedan innan då dagmammorna har planeringsdagar både torsdag & fredag.

Nu hoppas jag på att få njuta av en kopp te innan lillkillen vaknar :) Borde ha sovit en stund jag med, men så blev det inte. Har pysslat o donat litenär det ändå blev en hemma dag.

Hörs!

Tjipp!


Härliga helgen!

Ja men så var det åter ny vecka och redan är tisdagskvällen här!

Lördagen som jag skrev om i senaste inlägget blev inte alls som jag trodde. Blev ingen lamm-titt utan familjen packade in sig i bilen och åkte till Thun's på en shoppingtur! Vi hittade verkligen det vi sökte efter så det blev en riktigt lyckad tur för oss dit!! Träffade finns fd kollegan Lotta där också =)
    Kvällen tillbringades tillsammans med grannarna i 33an! Jocke, Madde o lilla Jonathan! Lite grillade hamburgare till middag, sällskapsspel och många goa skratt gjorde att vi hade en jätte trevlig kväll! Tackellitack =)

Söndagen blev en riktig utedag!!! Helt fantastiskt väder med sol o knappt någon vind. Magnus gick ut vid kvart i tio då han och Jocke fixade till vägen där vi fick göra som rännor på grund av översvämningen i förra veckan. O samtidigt som Magnus gick ut började jag & Melvin klä på oss för att gå ut vi också! Vi letade fram Melvins trädgårdsspade och så gick vi också o grävde o dona lite!
   Tog en liten prommis på vägen och då kom grannvovvarna ut så Melvin fick hälsa på dem! Sen vet jag fasen egentligen inte vad vi fördrev hela förmiddagen med men ute var vi!!! Efter att Melvin hade sovit och ätit lunch så tog vi bilen och åkte istället idag till Magnus släktingar för att titta på lammen o fåren som inte blev av på lördagen! O får att sätta en lite guldpunkt på helgen så avslutade vi med att grilla lite =) Jag hade tagit fram en fläskfilé för att göra fläskfilégryta till middag. Men istället landa den på grillen, mums så gott de blev!

Igår var det vanlig måndag! Det var jobb och dagmamma på schemat och likaså idag. Dock fick farmor o farfar komma o vara med Melvin en stund idag då jag och Magnus gick om varandra i jobben. Magnus ringde mig då han åkte hemifrån och jag var på väg hem att Melvin inte alls var glad här hemma.....o jag hann inte mer än komma innanför dörren o gå på toa så bröt helvetet loss. Vilka magkramper killen fick. I cirka 35 minuter kämpade han mot magsmärtorna :( Svärmor sa direkt att det påminde så om när Melvins kusin hade ont och sedan fick diagnos glutenallergi. Ja stackars Lilleman. Återigen har något blivit knas under dagen på lokalen. Tycker de kan vara hemma hos Melvins dagmamma för hon har verkligen stenkoll där mår Melvin toppen!!!

Nu blir det snart en kopp te o soffmys som får avsluta dagen! Tänker inte göra ett jota mer idag.
 
Tjipp!

Soligt!

Ute skiner solen och Magnus måste ha fått ett slag i huvudet. Precis efter 08 masade han och grannen sig ut på en lång powerwalk! Okej att han tränar, men aldrig trodde jag atthan skulle masa sig ut så tidigt en lördagsmorgon!
Jag & Melvin, vi tar morgonen i ett lugnare tempo! Sitter i soffan o tittar på lite Shaun o ska väl snart fixa frulle!

Dagen idag är lite oviss! Vi ska väl åka en vända till släktingar till Magnus så melvin får träffa två dagar gammla lamm och övriga får! Se vad han säger om det som älskar fåret Shaun på tv! Annars är det inte så mkt tänkt. Vi måste till stan någon gång under helgen o köpa mössa/mössor åt Melvin. Han har just nu en som passar o det är väldans snålt. Men får se om det blir idag eller imorn.

Vad gör ni i helgen?!

Tjipp!!!!


Godmorgon!

Välkommen torsdag! Ser ut att bli en väldans grå och regnig dag idag =( inte alls skojsigt, får se vad vi hittar på med småkidsen idag! Jobbar ju bara med 1-3 åringar nu och det är himlarns mkt vatten på utegården så får se hur det ser ut när jag kommer till jobbet om det blir ute eller inne morgon.
Är på bussen på väg till jobbet nu! Ska börja med att äta frukost då jag kommer fram. En väldans meck det här med att man inte får äta på si o så många timmar hit o dit när jag går på penicillin. Men får väl stå ut till nästa torsdag, jag känner ju mig mkt bättre idag. Har inte ont längre nu. Så kommer bli bra detta! Mår säkert bra i helgen :)

Hemma då, ja där är swimmingpool på framsidan och över vägen som vanligt så här års. Ett kaos med andra ord. Är ju bra med regn på så vis att snön försvinner....men vi behöver verkligen inte mera vatten... Tur i oturen att Magnus jobbar hemna så han kan hållla lite koll på det.

Nu e de snart dags att hoppa av bussen o ta min mini promenix till jobbet! Blir jag o paraplyt idag=)

Tjipp!


Bihålsinflammation.

Bingo! Ja då var man där igen.den årliga bihålainflammationen. Men tycker det är så knas....var ju dunder förkyld i början av förra veckan. Sen blev det bättre o bättre o jag mådde riktigt bra i helgen!!!! Så bra att det blev en långprommis i söndagsförmiddag =) Sen jobbade jag ju igår. Kände lite mitt på dagen att det spännde över höger kind. Men ignorerade det o jobbade på! Dagen gick och igårkväll hade jag ganska ont i höger bihåla. Tog en ipren och gick o lade mog.
Dock var det en böknatt för Melle. Det är utveckling på honom i 180 just nu plus tänder på G så väldigt mkt drömmar. Klockan 02 grät han så av någon dröm att jag fick gå till honom, o DÅ. Jävlar vad ont jag hade. Klart det värsta jag varit med om i bihåleväg. Hade jätte svårt att somna om på grund av det. Tillslut somna jag. Melvin vakna igen 05,15 o drömde, återigen upp till honom o de bara dunka i ansiktet. Suck. Nåja, gick o lade mig igen o sov till klockan ringde. Men den här gången då jag reste mig var det en konstig känsla. Ngt var knas....o jodå. Då började det rinna blod ur höger näsborre. O det bara fortsatte. En blod-snor blandning utan dess like :( O ont hade jag. Så bestämde mig för att ringa husläkarmott kl 8 då de öppna. Sagt o gjort, fick en tid 11.15. Just de, åkte ändå till jobbet. Är ju envis!
Kila ifrån jobbet o åkte till läkarn. Domen; Bihålsinflammation version värre. -Ja men tack då! En hästkur antibiotika med 2 tabletter 3 gånger om dagen i tio dagar och en receptbelagd nässpray som jag ska ta i 4v. Hoppsan, inte konstigt att jag har så ont. Började med medicinen på studs så har hunnit med en hel dagsdos innan det blir sänggång ikväll. Hoppas på lite mindre ont imorn!!

Har gått bra på jobbet ändå idag. Hade inte så lång dag i barngruppen idag så höll ut och har sen planerat och haft förskollärarmöte!
Nu inväntar jag att klockan ska bli ca 21 så jag kan ta min penicillin o efter de blir det sömn. Är trött trött.

Nedan lite vidriga bilder. Men så här vakna jag idag =(


Nu är man igång.

Ja men hurra!!! Nu äntligen är man på plats på nya jobbet. (ja inte precis i skrivande stund) men jobbade första dagen idag. Men först en rapport om en knäpp dröm jag hade imorse....
    Vaknade 06.30 och var alldeles säker på att jag hade försovit mig. Klockan var ställd på 07. Men det knäppa var att jag alldeles innan jag vakna drömde att jag försov mig. Så jag kasta mig på bussen och åkte mot stan, men då åkte jag till frisören istället för nya jobbet. Helknas. O som pricken över i:et ringde jag nya jobbet och sa att jag var sen för att Melvin hade blivit sjuk så jag var o hämta honom hos dagmamman. Snacka om att man kan snurra ihop ALLT i drömmarnas värld. Jag vakna både innan klockan och var i tid på jobbet!!! =)

Dagen då! Ja den har varit bara bra :) Det har varit mkt nya intryck, 14 nya barn att lära sig namnen på och mycket nya tankar som snurrar!! Men det har känts väldigt bra och med några dagar till i bagaget så kommer det bli kanoners. Ser fram emot att komma in i mat o sovrutinerna ordentligt och samtidigt observera barnen för att hitta deras intresse och nyfikenhet och utifrån det planera massor av skojig pedagogisk tid med barnen för deras utveckling. =) Imorn är det både avdelningsplanering och lärarmöte så då kommer jag förhoppningsvis bli lite klokare.

Men nu är jag som seg kola i huvudet så detta får räcka för idag! Nu ska jag göra en kopp te och bara vara parkerad i soffan till det är sovtajm!!

Tjipp

Lite gnäll hjälper :)

Igår gnällde jag över iphone-appen till iphone. Jag skickade ett mail till dem o gnällde lite på dem. O vips, idag funka det. Hipp hurra!!!!!
Dagen idag har varit full fart =) Kickstartade dagen med en långpromenad i fina vädret direkt efter frukost!! En och en halv timmes prommis - check!! Sen hem och fick i Melle lunch medans Magnus duscha. Sen for Magnus på jobb o barnet somna gott i sin vagn, precis som vanligt.
Medans Melvin sov for jag runt som en liten tok, starta tvättmaskinen, städa badrummet, bytte sängkläder i min & Magnus säng, tog hand om disken och till sist planerade jag veckans middagar =) I samma stund som jag var klar med planera det så vaknade Melle efter 2h sömn. Prima! Mys o bus hela eftermiddagen och sen blev det "kycklingrullar" till middag, smaskens :)
Tanken var sen att vi skulle åka o handla. Men då den som just nu skriver glömde plånboken hemma så han. Vi inte så värst långt innan vi åter vände hemåt o då orkade jag inte vända om igen. Så det får bli handling imorn.

Melvin sover gott sedan strax före 19. Jag har tagit hand om alla tre maskiner tvätt jag tvättat idag, tog hand om middagsdisken, packat min rygga och alla kläder tills imorn samt kommat Melles väska till dagmamman. Ja som ni hör så har det varit en faslig massa hushållsfix idag. Det görs ju tyvärr inte av sig självt.

Imorn är det dags o börja på nya jobbet :) Ska bli spännande o kul! Uppdaterar imorn om första dagen!!!!

Nedan en bild på alla fina presenter från jobbet jag sluta på i fredags :)

Tjipp


Sista dagen.

Just nu är jag sjukt less på iphone-appen till blogg.se. Den har inte fungerat på flera dagar därav lite mindre bloggande. Jag brukar ju passa på att blogga när jag åker buss till o från jobbet och därmed också ladda upp bilder ifrån eftersom jag mest fotar med mobilen. Nåja, vi får hoppas det löser sig snart så jag kan delge er bilder på alla fina saker jag fick igår plus i torsdags av mina finfina kollegor och barn.
   Igår var ju som sagt sista arbetsdagen på gamla jobbet. Det var en känslosam dag inombords och jag tror inte att jag riktigt till 100% förstått att jag inte ska dit nå mera. Nåja, jag tänker hålla kontakten med dem ändå.
Blev alldeles rörd när alla barn och pedagoger på min och grannavdelningen (där jag jobbade innan min föräldraledighet) samlades för o önska mig lycka till. Jag fick en ask med lyxigt handgjord choklad och en jätte fin receptbok med bara en massa kakor i =) Hurra, oj vad jag ska baka!!!! Ett gäng fina teckningar av barnen och ett alldeles underbart brev av ett barn som gick rakt in i mitt hjärta. Ohhh jag blir alldeles varm när jag tänker på det.   
   Det kom även 2 barn till förskolan igår (som egentligen var lediga) Med en bukett blommor och choklad. Det var barnen själva som valt. Sötnosar. Inte behöver man ge mig en massa saker, även om jag såklart blev super glad, för mig räcker en massa kramar. Fick av förskolan en underbart fin och stor temugg och en påse te som heter "humle". Blev aldrig nå provsmak igår kväll då jag var för trött för att ens orka göra te. Men ska göra mig en kopp nu och testa!!
 Det var ett rejält kramkalas innan jag åkte hem igår. Kommer sakna många barn och kollegor. <3 

Idag har det varit dop på schemat!!! Lilla miniman i huset bredvid hade sin dag idag :) Förut en förskräckligt kall kyrka så var allt så mysigt så, Vincent skötte sig exemplariskt i kyrkan och det var mumsigt dopfika efteråt! O bekymret i kyrkan var som så att det var för torrt där inne så de behövde få in lite fukt, för annars skulle inventarierna ta stryk =( O de vill man ju inte men kallt var det och ont i nacken har jag ikväll av o suttit i den kyrkan utan något i nacken. Får hoppas det är bättre imorn. Har haft en värmande scarves på mig sedan vi kom hem.
   Medans jag och Magnus var på dop fick Melvin vara hos farmor & farfar. Dopet började nämligen klockan 13 så det var verkligen mitt i hans sovvila. Så han hade det lite bättre där hemma så han fick sova ordentligt och sen busa med dem! O jag vet, att farmor & farfar tyckte det var toppen o då ha Melvin där!!!!
   Nu ikväll har jag och älsklingen ätit en god grillad middag och nu snabbspolar/tittar Magnus på dagen första hockeyfinalmatch som han spelat in....medans jag plocka fram datorn o bloggar lite! Imorn blir det en prommis på förmiddagen och sen har jag o junior inga speciella planer medans Magnus ska iväg på jobb mitt på dagen.

Men nu, soffmys!

Tjipp!

Näst sista dagen!

Ja idag var det näst sista dagen på jobbet. Men jag förstod det nog inte riktigt från på eftermiddagen då en mamma och hennes dotter kom med en bukett blommor till mig och flickan så himla gärna ville att mamman skulle få fotografera mig o flickan tillsammans! Såklart vi skulle fotas om hon ville det =) Åhhh vad mysig!!! Tack snälla snälla ni för fina blommor och stora kramar <3 Blommorna står nu på köksbordet här hemma....vackra tulpaner i fantastisk vårfärg. Ska ta ett foto på dem då de slagit ut lite så ni ska få se den vackra färgen som jag tycker mig se trots att de inte är utslagna. Men tänk så mkt det värmer ens hjärta, så varma o goa kramar, gör att man faktiskt förstår att man är omtyckt av barn o föräldrar samt att de tycker om det jobb man gör. Åhhh jag älskar mitt yrke. Kommer helt klart bli en tuff dag imorn med att säga hejdå till barn, föräldrar och kollegor. Ganska så bra att jag slutar redan 13,20, då kan jag kramas för fullt med barnen för att sen skrota runt lite o kramas med kollegorna innan jag åker hem o hämtar lillkillen!

Idag var det både jag & Magnus som hämta Melvin. Magnus hade möte i stan som slutade ungefär samtidigt som jag sluta så han kom o hämtade mig =) Skööönt! När vi kom till dagmamman precis före halv fem så var det bara Melvin kvar, men han var så nöjd. Han höll på o leka i lekrummet där och dissade mig totalt. Men Magnus däremot fick en stor kram och han sprang till honom. Jaha ja, tack för den :P Hem o fixa middag, korv stroganoff o ris blev det. O vår lillkille som knappt ätit middag på två veckor. Det har varit några skedar hit o dit proppade idag i sig 3,5 portion med middag och sen en hel vällingflaska. Vet inte när detta hände senast....Vi kan nog backa till typ nyår då han åt både en monster middag OCH välling!!! Nåja, i gengäld hoppas vi på en alldeles underbar natt med god sömn.

Sitter just nu och tittar på "Sofias änglar" o dricker te! En alldeles lagomt ansträngande kväll. Klockan ringde ju 05,15 imorse så är ju inte alldeles pigg inte. Tidig morgon imorn med, fast då är klockan ställd på 05,45. Inte alls några tider som jag gillar. O knasigt nog är det sista dagen med långpendlig. Sen kan jag pendlar utan att behöva känns stress på till och från jobbet, slippa springa för glatta livet mellan bussarna i stan. Ja jösses....jobbigt imorn men åhhh vad jag kommer njuta av många praktiska ting.

Hörs imorn mina vänner <3

Tjipp!

Vilken dag.

Ja, men jag säger då de. Jag är helt färdig efter den här dagen. 2 av 4 ordinarie var på plats av personalen på avdelningen idag....vi fick en vikarie. Men hej kom o hjälp mig :S Får vem som helst anmäla sig i vikariepoolen eller?
Vikarien vi hade idag försökte beordra mig om vart jag borde befinna mig ute på gården då vi var ute på morgonen. Vi var som bekant lite kort om folk på grund av sjukdomar, och 2/5 avdelningar var inne på planering och då får man ju se efter vart flest barn vill vara och inte bosätta sig med 2-3 barn på ett ställe. Våran vikarie stod och gungade barn i storgungan o ska helt plötsligt lämna dem för att gå in o dricka lite. Okej, då säger hon åt mig att jag SKA ställa mig där. Nej, det fungerar tyvärr inte sa jag, jag är på väg till stora klätterställningen för att hålla koll där. Då blir jag mot kommenterad med kommentaren att det fanns ju så många andra pedagoger ute på gården. Ja käre tid, vem vet bäst av henne och mig om vart personalen behöver befinna sig ute på gården. Jaja, strunt samma bara o bita ihop det är ju två extra händer. Men efter lunch kom det som fick mig att bli galen; då får jag frågan/påståendet:
- Du är väl barnskötare? -Nej, jag är förskollärare. Tog examen -09 sa jag.
Jaha ja, ja den nya utbildningen är ju inte lika bra som den förr i tiden. (vår vikarie påpeka väldigt noga på morgonen att hon hade förskollärarexamen från -70 talet.) Så där står hon i barngrupp sedan och argumenterar emot min utbildning att den inte var lika bra som hennes. GAHHHH.
Jag är jäkligt stolt över den utbildning jag gått och det jobb jag har. O jag tycker att utbildningen varit bra....såklart har jag ibland tyckt att vissa kurser varit lite sisådär men så tror jag det är jämt.
Jaja, dagen tog efter många om och men slut och det som gjorde att dagen fick ett strålande avslut var att min älskade make ringde o fråga om jag ville bli hämtat på jobbet!!! Ja gärna sa jag, o då var även vår lilla solstråle med i bilen! Magnus hade hunnit jobba klart för dagen så han hämtade fört junior och sen mig, Loveli <3
   Hem o mumsa lite middag och sen bus o mys med Melle tills han stupa i säng ca 18,45.

Nu ikväll har jag fasen inte gjort många knop! Legat i soffan o vilat/tagit de lugnt o spanat på tv:n! Ska snart ta o göra mig redo för sängen o se till att få en massa sömn inatt! Är trötter efter o jobba med förkylning =) Men det som inte dödar det härdar.

Sov gott mina vänner! Det ska jag, för imorn blir en strålande dag på jobbet - då är vi alla 4 ordinarie pedagoger på plats på avdelningen!

Tjipp!

Förkyld

Ja det där kliandet som jag kände härom dagen i halsen är borta! Hipp hurra, men istället så tog jag tydligen en prenumeration på den förkylning som Melvin nyss haft. Inte skoj alls. Var bra mör i knopp o kropp redan vid 14 idag på jobbet men då var det bara o bita ihop i tre timmar till. Nåja, det gick bra. Jag stod upp hela dagen iaf =)
    Ny arbetsdag imorgon och den innebär övertid då två kollegor på min avdelning är sjuka. Ja då är det bara o jobba på så barngruppen mår bra. Men visst är väl inte allt för pepp på det med min kompis, förkylningen. Får bli Ipren o Alvedon även imorn så man står upp!!! Vad gör man inte för de kollegor som är friska!

Idag var Melvin tillbaka hos dagmamma efter påsk och sjuka. Hade gått riktigt bra. Gick bra o lämna imorse o sen hade allt gått bra, ätit o sovit bra!!! Så toppen. Dock hade han jäklats med Magnus vid middagen här hemma.....ätit några skedar mat innan han tvärvägra. Nåja, är väl hans sett att testa oss lite så är bara o fortsätta som vanligt så kommer det ge sig tids nog!!! Kanske imorn, kanske om en månad. Det får vi se.

Nu sover lillskrutt, Magnus är iväg på jobb och jag äter samtidigt som jag bloggar =) Idag fick snälla svärfar rycka in en sväng här hemma. Så drygt när Magnus ska iväg på jobba innan jag ens hinner komma hem från jobbet....tur då vi har Pelle som i stort sett jämt kan rycka in! Tackellitack! Ska bli skönt med nya jobbet att de problemet i stort sett försvinner =) Om inte Magnus behöver åka över halva landet. Appropå nya jobbet så är det bara fyra dagar kvar på det nuvarande sen blir det ett nytt kliv i arbetslivet!

Nu äta klart min mat och sen ska jag kurera mig i soffan innan John Blund ropar och det är dags att bädda ner sig i sängen!!!

Ha en fin måndagskväll mina vänner!

Kliar....

....i min hals ikväll. Hoppas bara det är ren o skär trötthet och att det är borta imorn igen. Jag vill inte vara förkyld!!!! Har druckit en massa te och ska ta två Alvedon då jag går o lägger mig så är allt tipp topp imorn, det har jag bestämt =)

Melvin då, ja äntligen så börjar det gå på rätt håll med honom. Idag har tempen varit på ynka 37,4 grader dagtid och 37,8 när han gick o lade sig men hostar o snörvlar bra ännu. Så en helg att kurera sig på blir toppen så vi är redo för livet igen på måndag!!! Idag har han även börjat äta lite igen....åt första ordentliga middagen sedan påskafton. Kändes väldigt skönt i föräldrahjärtat. Hihi o sen måste jag ju berätta. Tror det är typ 2v sedan som farfar kom med ett munspel åt Melle. Men då blåste han för lätt så han fick ju inget ljud. Men idag....då jäklar kom han på hur han skulle göra och sen har han gått runt o spelat på sitt munspel hela dagen!! Ska allt se till att den iaf inte ligger granne med hans säng så man blir väckt av det.....så fint låter det inte. Men det är världens stoltaste lilla kille som springer efter en o spelar o skrattar :) Goa killen!

Fick idag hem min deklaration, tjipp o tjihej 2300:- tillbaka!!!! Det är jag absolut nöjd med =) Allt man får tillbaka är bra. Betala har jag fått göra en gång, haha 51:- var den stora summan då. En krona över att slippa betala tillbaka. Nåja, det blir trevligt med några kronor extra inför sommaren! Magnus får ju sin skatteåterbäring först i december eftersom han är egen företagare. Magnus jobbar ikväll...är i Södertälje på basket. Eller ja.....är väl snart på väg hemåt skulle jag tro. Jag & Melvin klädde på oss och gick ut på en drygt 5 km lång promenix efter middagen tillsammans med Madde, Jocke och Jonathan! En skön promenad så där på kvällskvisten =)
    Melvin stupa i säng kl 19. Sen har jag sett på handboll, mellan Sverige - Polen och nu ser jag på fuskbyggarna innan John Blund kommer anfalla! Lika bra o sova då jag ännu är lite osäker på hur Melvin sover eftersom han har en bråkig hosta.

Hoppas ni alla mår bra!!!! Imorn är det fredag igen, galet så fort veckorna går!!!! O det betyder att jag bara har en vecka kvar på mitt nuvarande jobb, sen börjar ett nytt kapitel i arbetslivet =)

Tjipp!!

Update.

Ja så har Melvin deckat. Redan för en kvart sedan faktiskt.
Det blev en tur till närakuten idag med lillskrutt. Luftvägsinfektion blev domen o lite medicin för de. Sen att Melvin inte alls vill ha sin medicin är ju en annan historia....krig i 10 dagar framöver, check.
Däremot är ju det största problemet ännu att han inte vill äta. Han rata vällingen även ikväll. Två klunkar bubbelvatten är vad Melvin mumsat till middag :S hoppas att detta är sämsta dagen (eller nåt) och att han är piggare imorn o vill äta iaf.
Tack snälla svärfar som skjutsde oss till närakuten fram o tillbaka och sen stannade o tog hand om Melle så jag kunde laga mat då vi kom hem. Magnus är iväg på jobb han, kommer inte hem från efter 21 ikväll.

Här är en bild på vår tappra kämpe hos doktorn idag.


Ett samtal.

Ja idag blev det o ringa Bvc. Iaf för att se om vi kan få nåt tips på att hjälpa Melvin i munnen. Febern, snuvan o hostan är kvar, o det är ju så livet är till ett barn som går hos dagmamma/förskola! Alla bacilusker ska passera innan de börjat bygga upp imunförsvaret. Men det som inte är bra är att han ännu inte äter. Han vägrar även gröt o välling nu :( Så ska höra om man kan underlätta i mun på honom (ngt vi inte redan gör)Han har ju knappt ätit sedan påskafton nu. Stackars liten. Inväntar att bvc ska ringa upp vid halv 12.
Återkommer med vad som händer under dagen! Just nu är det mysläge i saccosäcken för junior med disney junior på tv.

Tjipp!


Dagen jag gärna glömmer.

Ja som vi såg fram emot den här dagen. Vi skulle ha en härlig familjedag idag....Magnus var ledig ända till strax före sju ikväll då han skulle skriva en artikel. Så vi tänkte att ohh så skönt att ha en helt ledig dag tillsammans från att Melvin vaknar till han somnar för kvällen. Men nja, ärligt talat vill vi glömma den här dagen väldans fort. Natten till idag var en "gott & blandat"-natt. Melvin sov bra mellan varven men han var ledsen o vakna ett par gånger under natten. Klockan 05, cirka, då blev det full dos med både ipren och välling plus en dos nässpray då han varit lite snorig nu. Lillskrutt somnade om och sov till 8! Härligt de iaf. Men sen började allt....han ramla till höger o vänster. en gång så pass att han skaffade sig en snygg blåklocka i pannan. Han åt bra frukost och efter det gick vi ut. Dock med krig vid påklädningen. Ute var allt bra så länge allt gick som Melvin ville annars var det krokodiltårar och ledsenhet. Så har dagen sen fortsatt. Knappt någon lunchvila då han hostade på ganska bra. Dagen har nästan varit utan mat, åt 2 gafflar med lunch och drack en halv smoothie på dagen men annars inget. Till middag tyckte han det räckte med 1 sked mat. Inte ens vällingen gick ner :( Stackars liten som har så ont i sin mun. O som pricken över i;et hade han 38,8 i temp då han decka för natten. Så någon underbart mysig familjedag kan jag knappast påstå att det varit. Vi tog oss en tur till kvantum för lite matinköp och det var väl den stund på dagen då Melvin var lite nöjd. Han fick ju åka bil och sen kundvagn o det är ju toppenskoj oavsett hur man mår!

Han sover i sin säng nu och jag tror det blir en ny böknatt. Har redan varit in till honom två gånger ikväll då han är ledsen :( Måtte allt vara bättre imorn. Blir VAB för mig imorn. Magnus ska på möte på förmiddagen. Så får vi se hur junior mår imorn om hur onsdagen kommer bli.
Ska se till att komma i säng i tid ikväll så man orkar med en ev böknatt och morgondagen! Borde inte kunna bli värre än idag men bäst o försöka ladda med sömn =)

Inget mer att berätta om dagen! Hade tänkt baka tutti-frutti macarons ikväll, men allt blev så sent o orken är slut så näää det får bli en annan dag.

Tjipp



RSS 2.0