Dagen D

Lite av dagen D kan man väl säga att detta är. Om en timme ska vi vara på barnspec och träffa läkaren för att få alla Melvins provsvar. Dagen vi suktat efter i nästan 2v o ändå så har jag en lite nervös känsla över vad som kommer sägas....visar proverna något eller blir det mer tid i ovisshet i väntan på mer utredning.
Hoppas på svar att proverna visat nåt, vad, skiter jag i. Bara vi kan hjälpa junior.
Håll tummarna mina vänner. Vi vill få ett slut på detta elände snarast möjligt.

Tjipp! Återkommer senare med uppdatering.


Energipåfyllning!

Helgen, eller ja från och med i torsdags försvann i hundraåttio!!!!!
I torsdags flydde jag ut ur huset då jag höll på att bli knäpp efter nästan 2v hemma o det enda jag gjort har varit o åkt till sjukhuset med Melvin då o då.
Så i torsdags var jag till frisören och lyckades få till en snabbdejt med Pernilla & Ivan =) Ja finaste vännerna från Umeå var i Uppsala under helgen och hälsa på!
Fredagen var en pestens dag här hemma o jag vet inte hur många gånger jag fick byta på Melvin, suck. När ska eländet ta slut? Nåja, jag överlevde dagen och tänkte fram emot kvällen som innebar middag på Katalin med nuvarande och fd kollegor från jobbet :) Jätte trevlig kväll som slutade med att jag inte var hemma från ca halv2. Men det var det värt!!!!!!

Lördagen blev en fullspäckad dag :) när vi hade ätit frukost blev det en snabb tur till Gränby o hem igen innan Melle skulle sova. Medans Melle sov så plockade jag & Magnus iordning o dona lite inför eftermiddagen då våra fina Umeå-vänner och familjen Sjödin/Westberg kom på middag!!!! En smarrig middag och en massa babbel hela kvällen lång blev det på menyn. Strax före midnatt åka våra fina vänner hem. Då stupade jag i säng o sov som en klubbad säl, iaf tills 06.15 då det var dags för Melvin o knorra o böka lite. Tack o lov fick jag honom till att somna om. Men åhhhhh vad jag längtar efter min lilla grabb som sover som en prins om nätterna utan att vakna av magont.
Jag fick dock sova vidare när Melvin & Magnus steg upp. Så jag klev inte upp från strax innan 10. O då gick Magnus o lade sig för o vila då han kände sig lite förkyld o så.
Många knop förutom middag, blev inte gjorda igår.... Vi åkte o handla mat till veckan och lyxade till söndagen med en liten grillmiddag! Detta för o samla lite ny energi i allt elände! Då behöver man lyxa lite andra dagar än bara fredag o lördag! Så en helg med massor av energipåfyllning =)

Idag är det åter måndag och vabben fortsätter. Imorn är det äntligen dags för läkarbesök och få provsvar för Melvins mage. Ska bli riktigt skönt....oavsett vad så vill vi ju veta vad som är knas så vi kan hjälpa honom. Som pricken över i:et har lillkillen blivit förkyld nu också. Var väl bara det som saknades. Men förhoppningsvis blir det bättre fort eftersom vi är hemma och kan hålla de tempo som är lagom just nu för lilleman, dvs mest hänga i soffan/saccosäcken o se på fåret Shaun! Det har blivit Melles nya favvo när han mest velat ligga o titta på tv. O igår när vi var o handla mat sprang vi på en hel dvd-box med fåret Shaun så den fick Melle i krya på sig-present :)

Nu är det strax dags o börja fixa lite lunch åt mig o junior innan det är sovdags för den yngsta. Hans energi är alldeles slut nu. Lite bus på morgonen o sen blev det en trött kille. Så han har själv lagt sig i saccon o myser <3

Ha en fin dag alla!


Hjälte.

Min tappra lilla hjälte tog en cykeltur på kvällskvisten innan kvällsmys o välling i soffan.
Dålig så länge nu och ändå försöker han hålla humöret uppe så väl han orkar. Älskade lilla barn ❤


Trumvirvel....

....ja för cirka tre veckor sedan så skrev jag om att jag hade tagit beslut som kommer att förändra hur mitt liv kommer att fungera! Tänkte att jag skulle skvallra nu om vad det är jag gjort. Jag har sagt upp mig från min förskola jag jobbar på just nu för att börja jobba på en annan.
    Med det dåliga schema och vår nya organistaion som tillkommit medans jag varit föräldraledig gör att jag inte riktigt trivs samt att det går inte ihop praktiskt här hemma. Just nu har vi haft tur i oturen att Magnus blev uppsagd från sitt jobb och på så vis har han kunnat hämta o lämna Melvin alla dagar. I dagsläget så har jag inte en chans att hinna hämta Melvin mer än 2 dagar i veckan samt varannan fredag. O det går ju inte då Magnus jobbar för fullt igen. O lämna är en cirkus det med det kan jag iofs gör fler än 2 mornar. Dock måste jag dra upp Melvin hur tidigt som helst då. Men på det stora hela går inte livet ihop och det är inte rätt mot Melvin. Så när den här nya tjänsten jag fått kom ut på arbetsförmedlingens hemsida tog jag kontakt med min fd kollega Ulrika och frågade henne om hur det är o jobba där osv. Jag fick en hel massa info. Så jag tog o sökte jobbet iaf och tänkte att söka kan man alltid så får man se vad de har att säga.
   Resultatet blev att jag kom på intervju, blev erbjuden bra mkt mer i lön, får ferietjänst (ledig alla lov), 10h planeringstid, så otroligt mycket bättre arbetstider och så ligger det mycket närmare hem. Det kommer ta ca 15 min med bussen och sen 5-7 min att gå till bussen (totalt 20-25 min) till skillnad från idag då jag har totalt ca 70 minuters buss/gå för att komma fram till jobbet. Så på det stora hela fanns det liksom inget att tveka på, det enda som gör lite ont i hjärtat är att lämna vissa av mina fantastiska kollegor. Men jag kan ju träffa dem ändå! Så som senast den 22 april börjar jag på nya jobbet. Men jag hoppas på tidigare. Visar sig. Det känns iaf jätte bra =) Jag är väldigt nöjd med mitt beslut. 

Nu har jag ju knappt jobbat ändå, eftersom jag är hemma med Melvin. Kommer vara hemma hela veckan ut med lillskrutt. 
   Igår åt han jätte jätte bra middag. Jag satt o gapa som en chockad fisk över hur mkt mat han fick i sig. Men å andra sidan, tömmer man magen hela dagarna så blir man ju hungrig. Men inte ens en välfylld mage vid sängdags gjorde att vi fick en riktigt bra natt. Stackars liten och lite stackars mig själv också för jag är så himlarns sliten av att inte få sova det jag är van vid om nätterna. Men det är bara o bita ihop. Snaaaaart är det tisdag och då får vi provsvar. Dock ska jag ha telefontid med Melvins läkare om en timme. Se vad som sägs då. O innan det är tisdag kommer det bli en toppenbra helg! Ska ut med alla nya och "gammla" kollegor på fredagkväll =) Äta god mat (hoppas jag) och umgås!!! Ska bli otroligt trevligt! O på lördag blir det middag tillsammans med Pernilla & Ivan samt Frida & Henrik!!!!! Så underbart att P & I kommer till Uppsala på besök! Kommer bli två fantastiska kvällar! 
   Haha, sen på söndag sover vi!

Ja det var väl allt just nu! Ska ta o ligga här på soffan o halvslumra lite i väntan på att telefonen kommer ringa. O hoppas Melvin får sova ett bra tag till ute i friska luften. 

Tjipp!!!

Kanelbullar!

Idag kände jag mig uttråkad efter att jag varit vaken i en timme! Ja det där med att vara "tvingad" att vara hemma är lite jobbigt för rastlösa mig. Framför allt när man själv är frisk. Men givetvis gör jag allt för Melvin o är hemma med honom så klart. Är bra träning för mig själv att vara hemma o göra typ ingenting.
Men idag så tog jag o baka kanelbullar med Melle! Han hjälpte till på sig egna lilla vis, var mysigt!!! O goda bullar blev det.

Annars har det varit en väldans jobbig dag. Melle har haft en super tuff dag....då bara famnen eller ligga i soffan har varit bra :( Inte från vid halv4 på eftermiddagen så blev humöret lite bättre och han hjälpte sen mig med att laga korv stroganoff med mos till middag! Mums filibabba =)
Hoppas på en bra natt och mindre ont i magen för Melvin inatt/imorn.

Imorn äre fettisdagen! Då ska man ju äta fastlagsbullar :) Är det någon söt vän som har tråkigy imorn så köp med lite fika o kom på besök. Det är ju så att Melvin smittar inte...men man vet aldrig när hans mage bestämmer sig för att lätta på trycket.

Sov gott alla vänner!
Kramis


Ny vecka....

...o den kommer börja med mera vab. Ja lilleman är ju fortsatt dålig. O med Magnus arbetsituation så är det inte ens på tapeten att han ska vabba. Så det ligger på mig just nu. Lilleman är det ingen direkt skillnad på. Han är jätte duktig på att få i sig den mängd vätskeersättning som läkarn sa och han kämpar på så gott han kan. Men det gör ju så ont i hjärtat att se honom så orkeslös och med så mkt magkramper :-( Hoppas dagarna till den 19e kommer gå fort så vi får lite provsvar.

Idag kände jag att jag verkligen behövde komma hemifrån lite. Så farfar kom o passa Melvin över lunch o så o då åkte jag & Melvin till rackartyg-outleten. En jacka, ett par byxor o h en gå-cyckel (eller vad man kallar den) blev inköpen! Hem o tittade på skidskytte och när junior vakna så åkte vi med Pelle hem! Ja även om Melvin är orkeslös o inte riktigt på topp så verkade han bli väldigt glad över lite miljöombyte. Han plaska i vatten med farmor o hjälpte farmor laga middag. Detta medans jag montera ihop hans traktor han fått av farmor o farfar. Traktor är fortfarande för stor. Men han tyckte det var kul att få sitta på den o farfar putta på. Vi var kvar hos farmor & farfar tills det var sovdags för Melle. Då skjutsa farfar hem oss o Melvin drack lite välling innan han stupa i säng.
Jag har inte gjort många knop ikväll. Tog hand om lite disk o starta diskmaskinen. Det är allt.
Sitter o väntar på att Magnus ska komma hem, han har varit iväg på jobb.

Lite bilder från dagen!


Mello-kväll.

Lördagskväll o mellokväll! Morötterna är skalade o dippen är blandad :) O just nu även en kopp te på soffbordet då jag är lite frusen. Är en liten tröttmössa idag då Melvin hade en tuff natt, en massa ont i magen var det som spöka. Men melodifestivalen måste man ju se o sen spelar det ingen roll när jag somnar.
Har varit en riktig sovdag hör hemma. Magnus klev inte upp från närmare halv2. Men sömnen gjorde honom till människa igen efter magsjuka. Jag o Melvin klev upp vid halv 10, då hade vi iofs myst i sängen o tittat lite på fåret shaun sedan åtta snåret. Sen var det en lugn förmiddag... Melvin orkar ju inte så mkt. Så en liten kille som stupa i sömn efter lunchen o sov i 2h. Sen gick Magnus & Melvin ut på en promenad o då passade jag på att sova lite...hade en sådan huvudvärk o när grabbarna kom tillbaka så var hela familjen ute en stund!
Middag o bus innan Melvin sen somna för natten o nu sitter jag o älsklingen i soffan för o se kvällens mello.

Ha en skön kväll alla!

Tjipp!


Vad händer?

När ska allt elände vända i denna familj?????

Farmor min har kommut hem men det är från dag till dag hur prognoserna ser ut. En dag kan hon vara riktigt pigg o ta sig fram själv o nästa dag kan man tro att hon är på väg att kola vippen. Ja det är väl bara o låta tiden utvisa.

Jag är iaf på fötter o mår finemang igen! Man var lite seg i kroppen i onsdags på jobbet då man inte hade rört sig så mkt på 5 dagar. Men det gick så bra så!!! Haha en bra dag den här veckan iaf. För det som är det största eländet är ju Melvins mage. Den har ju varit kass sedan nyår....men sedan en vecka tillbaka har det varit katastrof :( Nu är det inte längre diarré-puré utan nu är det rena vattendiarréer som kommer allt oftare om dagarna. O även ibland om nätterna. Men nu gick det så långt att Melvin började bli torr i huden ville mest sitta i knät eller lade sig rakt ner på golvet. Inte äta ordentligt...ja det började verkligen påverka lillskrutt. Så igår efter o ringt runt i typ en timme åkte vi till barnsjukhuset. O ÄNTLIGEN, är nu en stor utredning igångsatt om hans mage. De tog allt från avföringsprov till blodstatus till glutenprov. Ja en herrans massa. O här hemma nu måste vi se till att han får i sig vätska o salter. Då han har låg vätske o saltnivå. Därav hans trötthet. Så till start fick vi VAB-intyg för en vecka framåt....för vi ska in o lämna lite nya avföringsprover idag eller på måndag. Det beror ju liksom på vad Melvin bjuder på vilken dag. Även om det inte är kul med en liten kille som inte är på topp så är det skönt att det händer nåt. Dock tar provsvaren drygt 2v. Så den 19e ska vi träffa en barnspeciallist o få svar på saker o ting o se vad som ev behöver göras då.

Just nu har vi disney-mys i soffan jag o lilleman. Så det är lugnt tempo i detta hus. Vi kommer få lite besök av farfar om en timme eller nåt. Magnus glömde min rygga i hans bil igår då de bytte bilar så han ska komma o lämna den o då blir Melvin glad också!

Ha en fin fredag o helg mina vänner!


Helgen från helskotta.

Ja den här helgen blev ju inte alls som jag tänkt mig. Fredagskvällen var en lugn historia och jag kände mig dödstrött. Så redan vid 22 stupade jag i säng.
Somnade som en tok o minns knappt att jag lade huvudet på kudden. Dock vaknade jag igen vid 02 o mådde jätte illa o vips var magsjukan ett faktum. Fyyyy fan. Karantän i sovrummet förutom då jag tog mig till badrummet under hela gårdagen....ja tills Melvin gått o lagt sig. Allt för o försöka se till att han skulle klara sig. Men icke, han somnade vid 19 men var orolig hela kvällen. Vid 21 var det hans tur. Tack o lov så var det en lugnare variant för Melle så vi alla fick LITE sömn inatt. Men usch så sliten både jag & Melle varit hela dagen. Men inte från idag vid lunch har junior varit hyfsat ok. Så kommer bli måndag + tisdag hemma för honom o mig. Hoppas på en bra natts sömn inatt så både jag o Melle blir på bättre humör o piggare tills imorn :)

Nu sover junior sedan en halvtimme, Magnus sitter o jobbar o jag, ja jag gör så lite som möjligt o så ska det vara tills jag går o lägger mig.

Tjipp!


RSS 2.0