År 2009

Nu tycker jag att det är hög tid för en årskrönika!

Inför detta året så hade jag tre stora krav på livet. Jag skulle bli av med ätstörningen, ta min examen och hoppades på att få jobb.
   Alla de tre grejerna är checkade och klara! Fantastiskt! Har ju faktiskt hänt en del under detta året och framför allt under den andra delen av 2009.

* Hade min sista dag på ätenheten i Uppsala i Januari.
* Påbörjade Examensterminen i Januari och tog min lärarexamen den 6 Juni.
* Fick fast jobb, från den 11 Maj jobbar jag på en förskola i Uppsala kommun. Där jag trivs fantastiskt bra!!!
* I och med mitt jobb så lärde jag känna Pernilla som är en vän för livet.
* Jag hade en härlig sommar då det var mycket jobb, men även en 9 dagars semester i Ystad hanns med. Så många dagar i rad hade jag inte varit i Ystad sedan jag flyttade därifrån -04.
* Den 3/7 förlovade jag och Magnus oss <3
* Jag och Magnus har köpt tomt och beställt hus, som är klart i April-Maj 2010.
* Fian fick sin drömresa till New York med sin Sebbe.
* Haha har faktiskt spelat bingolotto 2 ggr detta år 2009 också! Lite pensionärsvarning på de.

Ja det har säkert hänt hur mycket mer bra saker som helst i år! Det mest positiva av allt är att min familj och alla mina nära är friska och krya!!!

Inför 2010, så har jag väl egentligen inga speciella löften som ska erkännas! Det är mycket saker på gång. Vårat hus blir klart, bröllop står på schemat, Pappa fyller 60, Bror min ska gifta sig, vi har även planer på att åka till Thailand nästa höst. Ja det är många stora händelser! Jag ska fasen se till att masa mig till Halmstad också (väntar dock tills de blir lite varmare). Det får kosta vad det kosta vill. Nu har jag ju faktiskt jobb och därmed en lön varje månad. Jag lovar att komma o hälsa på Fian =)

Jaha, är det något mer som jag bör lova att gör under 2010? så säg till!!! =)


Bra bra helg!

Julledigheten är över =(
   Imorn är det dags att jobba igen, det är till och med så att jag har äran att öppna kl 7. Puhu, hoppas jag kommer ur sängen i tid!!

Det var verkligen kanon mysigt i Stockholm igår. Maten på Broncos Bar var lika god som för ett år sedan när vi var där och käka. Ni som inte varit där och som gillar att få bestämma massor själv över vad som skall finnas på eran tallrik måste gå dit o äta, www.broncos.se! God middag och trevligt sällskap (älsklingen, Marcus – bror, Nettan - svägerska och Helene – svägerskans syster)!! Kvällen fortsattes med en promenad till bion. Vi hade beställt biljetter för att se Avatar 3D (dock ej Helene då hon hade andra planer). Filmen var verkligen kanon, det enda som gjorde mig lite halvirriterad var att de där 3D-glasögonen man fick var för stora. De satt knappt kvar på näsan ens när jag hade mina egna glasögon under *suck* Men men, det löste sig! Ni som inte sett filmen, gå o gör det!!!!!!!!!!! Bion var slut vid 00.30, då tog vi oss en promenad till hotellet och kilade till våra rum. Natti natti!
   Hotellfrukost med Marcus & Nettan idag innan vi for hem till Uppsala  o de skulle fara hem till Skåneland. Myyyyyyyyyyys är vad denna helgen blev.

     
  
Syskonen Klarin i sina snygga 3D-brillor :P

Idag efter att vi kommit hem från Stockholm så tog jag de lite lugnt innan jag for ner till stan för att träffa Mi, en fin vän som det var ganska länge sedan jag träffade. Mysigt hade även vi. Vi satt o drack te o babbla på i 2,5h innan jag kände att det var dags för mig att fara hem o äta middag.

Nu ska jag bara sitta här i soffan o dricka lite te o se tv innan det är dags att sova. God fortsättning allihop, snart är det nytt år!


Sista juldagen

Jahopp så är vi inne på den sista dagen av juldagarna! Gårdagen var kanonmysig! Vi började dagen med att kliva upp o ställa oss i onoff's kö! vi ville så gärna ha en tv. dock sket det sig ordentligt då mupparna onoff hade 8 st av den tv:n vi ville ha. Hur genomtänkt är det? Bor X-antal många människor i Uppsala och vi stod ändå långt fram i kön. Men vi hann inte ens se skymten av tv-apparaterna innan de var borta. Var en säljare som sa att man skulle ta nummerlapp medans det verkade som om någon sagt att det bara var o ta det man ville ha. Mycket underligt och inte speciellt schysst. Nä fy bubblan för onoff's system igår då mellandagsrean startade.
   En tripp till Siba blev det efter onoff men där hittade vi inget som tilltalade oss.
Så hem igen och gjorde oss iordning för att fara mot Vallentuna. På väg mot Vallentuna så hittar man Upplands Väsby. Vi stannade till där och besökte onoff där istället. Där var det lugnt o städat och man kunde kolla ordentligt. Men inte heller där hittade vi något som vi kände att vi verkligen ville ha. Så det har ännu inte blivit någon tv.

Färden fortsatte mot Vallentuna och besök hos Magnus syster! Annicka, Henrik och barnen Olivia och Cornelia =) Dock skulle Cornelia sova då vi kom dit så då beslutade vi oss för att fara till min bror & Nettan istället. De var hos Nettans föräldrar i just Vallentuna! Så på med Gps'en o vips så hade vi hittat fram! Det var kanon mysigt att träffa dem! Vi bytte julklappar och jag fick de mysigaste tofflorna jag sett! "Cozy boots" heter de. De är fyllda av frö av olika slag och lavendelolja. Man ska värma dem i micron i 90sek och sen var det helt underbart att ha dem på fötterna. Samma funktion som en vetekudde är de!
         Mina "Cozy Boots"
   Tiden tickade iväg och det var dags för oss att fara tillbaka hem till Annicka och Henrik. Lite käk i magen och sen julklappsutdelning tillsammans med barnen =) Barnen fick ritstativ med tillhörande kritor/pennor samt vars en kolteckning inramad som jag hade gjort. Jag tror faktiskt att alltihop var uppskattat!!!

Kvällen igår blev en väldigt lugn historia här hemma i soffan! Däremot så blir det mer idag! Vi ska försöka pallra oss till Stockholm med tåget som går från Uppsala vid 14. Vi ska åka och träffa min bror & Nettan. käka middag på broncos, gå o se Avatar på bio och bo kvar på hotell i 08-landet. kommer säkert bli kanonmysigt.

Måste ju även passa på att tacka för alla julklappar! Allt har varit kanon, presentkort på ikea i massor, böcker, tofflor, filmer, vantar ja så är det nog!!! TACK!

Ta hand om varandra<3

Julaftonskvällen är här...

Nu är julaftonskvällen här och vi har kommit hem till våran egen lya! Riktigt skönt är det faktiskt, borta bra men hemma bäst!! Har varit en mysig dag. Dock så förnekar jag inte att jag har tänkt mkt på min familj i Ystad. Fick ett snabbt samtal av mamma strax innan kl 16. Då tog hon en supersnabb paus för att ringa o säga God jul i allt jobb. De jobbade som tokar då på mammas jobb. Pappa pratade jag med efter Kalle Anka och då hade han kommit hem från jobbet. Som sagt orättvist att båda mina föräldrar fick jobba julafton iår.
   Det var alldeles fantastiskt väder idag! Man blev riktigt glad =) Så delar med mig lite bilder på ett vintervackert Uppsala! Sista bilden är på tomten där vårt hus ska stå!!

         

Innan vi for ut till landet så var vi ner en vända till grannskapet. Vi är ju Vera & Werners kompisar just nu då våra fantastiskt grannar är i Thailand. De har blitvit så gosiga och keliga mot oss. Bitchen Vera har slutat med att vara bitch och Werner är lika gosig som alltid! Har utlovat grannarna lite bilder på deras små älskade 4-benta vänner. Håll till godo!
   Så söta de är där de sitter o mumsar tonfisk tillsammans! Det var väldans uppskattat, tom så att Vera ställde sig på bakbenen o försökte kolla läget när jag tog fram det!

         


Julafton.

Julafton är här. En riktigt God Jul önskar jag alla!!!

Jag & Skuttan ligger i soffan och har en mjukstart på dagen! Tänkte göra så  lite som möjligt innan vi vid 14 ska åka till Magnus föräldrar på landet.

En extra julkram skickar jag till mamma & pappa som båda jobbar idag. Det är ju iofs tur att deras jobb blit gjort då de båda jobbar inom vården, men å andra sidan är de inte rättvist att de ska jobba på självaste julafton.

Julkram skickas också till min älskade bror som just nu sitter på tåget på väg till Stockholm. Weee får träffa bror både imorgon o på lördag <3 (Nettan är också med såklart o du får ju också en kram!)

Sen har vi ju alla fantastiska vänner! Jag nämner ingen speciell för att inte glömma någon. Men ni vet vilka ni är. Stora julkramar till er.

Den stora julpussen får såklart Magnus. Älskar dig<3


Varför "Flugis"?

Har fått frågan om varför min blogg heter Flugis.

Det är faktiskt en väldans bra fråga. Jag kallas det nästan aldrig privat längre men det hänger med i bloggen. Det hela började för ca 4 år sedan. En person som jag spelar bangolf ihop med och jag höll på att prata om mina (enligt mig) utstående öron och att jag borde kunna flyga med dem. Detta för att jag jämt har hästsvans när jag spelar, så man ser mina öron. Personen säger då att jag kan inte kallas för Dumbo eftersom jag hade för liten kroppsstorlek för detta. Men att jag har mer lik kroppsstorkel en fluga om man ska hitta någon liknelse. Så utifrån det så blev mitt nya smeknamn "Flugan" på golfbanan. Smeknamnet kom även sedan att användas i vardagen. Tiden gick några månader framåt om det var en tjejkompis som gjorde om "flugan" till "flugis". Detta för att det är lättare att säga! Så är det. Väldans dåligt påhitt o förklaring men det är sanningen bakom "Flugis"

5 dagar kvar.

Julen närmar sig med stormsteg. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag har inga julkänslor alls i år. Har nog inte riktigt smällt att det inte blir jul med min familj o släkt i Skåne som jag önskade. Men men, det blir säkert mysigt när det väl är julafton och vi åker till Åkerlänna och myser med Magnus föräldrar! Då den stora frågan – är alla julklappar klara? Svar: NEJ! Haha. Men det ska allt bli klart innan julafton, nemas problemas! Ska ju göra lite själv!
   I övrigt så har det verkligen blivit vinter ute. Det ligger väl cirka 30-35 cm snö på marken och det är väldans kallt. Igår eftermiddag var det -17 grader. Brrrr. Men jag tar hellre det än att det är 3-4 plusgrader och regn.

Arbetsveckan är äntligen slut. Tack och lov. Jag var verkligen slut igårkväll. Det är jobbigt att ha vikarie när man är en liten förskola. Detta för att man är så van vid att alla kollegor gör det som är deras uppgift för dagen. Nu hela veckan så känns det som man fått jobba 150% istället för 100. Jag och Ulrika har verkligen kämpat o slitit och vi har gjort det jäkligt bra =)

Idag
blir det o mest ta det lugnt på dagen. Städa o pyssla lite här hemma men inga större kraftansträngningar. Framåt sen eftermiddag så kommer Pernilla att komma. Hon och jag ska mumsa i oss middag tillsammans och baka en pepparkakscheesecake! Detta medans Magnus och Ivan är på bio. Mys mys <3


Inte pigg...

Usch jag är trött o sliten. Behöver ha helg NU. Men icke. Julmiddag med jobbet ikväll och sen två arbetsdagar kvar innan man får soooooooova. Låt dagarna gå fort.

Mors!

Snöööööö!!!

Det är så galet skoj =) Det har kommit massor av snö nu det senaste dygnet. Skulle tro att det snart är upp emot 3dm, och det snöar än. Detta har inneburit att nu är det vinter på riktigt! Det blev pulkaåkning med barnen på jobbet idag, hihi även jag passade på att åka! Tror jag hade på ett ungefär lika skoj som barnen!!! Åtminstone de barn som tyckte om att vara ute. det var/är faschinerande att se att barnen inte får med sig ordentligt med kläder när det var mkt snö redan imorse + att det redan igår varnades för mkt snö. SUCK SUCK, så det var en anledning till att några barn inte tyckte det var så skoj att vara ute o leka idag. Sen är det väl en annan tråkig anledning också som gör det, och det är att några barn inte är vana vid att vara ute och leka utan att ha massor av leksaker. det kan vara föräldrar som jobbar väldigt länge på dagarna att de bara hinner hämta barnen, hem o käka och sen är det dags att sova. Eller så finns det alternativet där föräldrarna helt enkelt inte tycker om att vara ute heller om det inte är fint väder. Synd om barnen är det iaf. Destu mer är vi ute med förskolan nu för att verkligen njuta av den korta tid som vi har snö i Sverige. Så förhoppningsvis tar det bara någon dag innan barnen trivs =)
  
Denna veckan är ganska tuff. Jag och Ulrika är ensam ordinarie personal på jobbet tillsammans med en vikarie. Jaha, tänker ni vadå då. Jo det är jobbigt med vikarie. Detta för att alla barn inte klarar av att det är en vikarie. De flippar ut så man blir alldeles galen på dem. Samtidigt som jag bara tycker att jag är stressad hela tiden för att man ska täcka upp för en tredje person. Men men, bara o bita ihop för vi är så himla bra på min förskola :P Och dessutom är Kajsa så värd sin resa så det knappt går att beskriva, så jag hoppas hon har det fantastiskt skönt!!!

Imorn är det först jobb och sen ska vi ut o käka julmiddag med jobbet! Det blir säkert trevligt =)

Nu ska jag fortsätta se handboll, är Skövde - Drott på tv! Jag tror att Skövde vinner.


Myyyys

Denna dagen blev inte alls som det var tänkt imorse när jag vaknade! Tanken var ju att jag och Pernilla skulle fara till stan. Men vid 11 så ringde Anna och berätta att hon skulle komma till Uppsala med sin lilla Emil. Så därför undrade hon och jag ville komma och lussefika lite med dem. Själv klart ville jag det då jag inte träffat dem på 2,5 månad. Så jag kollade med Pernilla om det var okej för henne, det sa hon att det var. *kram vännen* Så ingen stadstur för mig utan en tripp hem till Annas mamma och fika!!!! Kanon mysigt! Tack Anna & Emil för en super mysig eftermiddag <3
   Men sen försvann dagens mys, jag ringde hem till Magnus för att kolla när bussen skulle ta mig hemåt. 15.59 sa han. Okej tänkte jag och funderade två minuter o beslöt mig för att ta bussen efter. Automatiskt tänkte jag att den borde gå 16.29. Detta eftersom bussarna jämt går med 30 minuters mellanrum på söndagarna. Men shi fick jag. Bussen hade gått 4 min innan jag kom ut och det var 15 min tills den skulle gå igen. Så det var bara o stå där o frysa en stund. Tillslut kom bussen. På vaksalatorg skulle jag byta buss och självklart med min eftermiddagstur så missade jag min buss med typ 1-2 minuter. Så det var bara o börja promenera hem SUCK. Så istället för ca 25 min så tog det 70 minuter hem. Och ett ganska dåligt humör på köpet!

Men nu har jag fått käk i mig och vi ska om en liten stund åka till Ivan & Pernilla för att spela super mario på wii!!

Höres!

Mysig lördag

Jaha ja då var det helt plötsligt söndag igen. Tiden går så galet fort att man inte riktigt hänger med. Igår så var det nog en av de lataste dagarna detta år. Jag låg i soffan från halv 11 till ca 16 och bara kollade på skidor på tv. Det var så himla gott att ha en så lugn dag. Då skidorna väl var slut så for vi till Ica o handla lite, hem o fixa käk och sen åkte vi till Vallentuna! Vi åkte för att hälsa på Magnus syster o hennes familj i deras nya hus.
Det blev en kanon mysig kväll! Bus med barnen (3 och 1,5år) till de stupa i säng vid 20 och sen bara mys i soffan o prata med Henrik och Annicka till vi vid 22 åkte hem mot Uppsala!

Idag så är det en tur till stan på schemat! Pernilla vill ha sällskap då hon ska ut o shoppa julklappar =) Under tiden som jag snurrar runt på stan så ska Magnus åka ut till våran tomt där vårt hus kommer byggas för att en filur ska komma dit och kolla hur djupt det behöver grävas/borras för att få vatten.

Måste även passa på att önska min kära kollega Kajsa en riktigt skön resa! Hon far till solen imorn och jag håller tummarna för riktigt fint väder och mycket avkoppling kram på dej

Tjillevippen!


Galet less på Comhem

Lördagen är här och jag har inte bloggat på hela veckan. Detta för att vårat internet lever sitt egna liv. Com hem är inte stabilt....det verkar som att det inte klarar av att jag har en PC och Magnus har en MacBook. Suck. Nåja nu på förmiddagskvisten kanske jag kan ha turen att det fungerar lite bättre för att Magnus dator är avstängd.

Min födelsedagshelg som var förra helgen var kanon! Mamma var här på besök från fredag – måndag. På lördagskvällen kom Fian & Sebbe på besök....kanontrevligt så klart! Var ända sedan i sommras vi träffades. Söndagen (som var min 25:års dag) var en fullspäckad dag! Vi åkte till Elgiganten och köpte ett nintendo wii, det är så galet skoj!!! Efter det så bjöd svärföräldrarna på middag och på kvällen kom Fia & Oscar på födelsedagsfika här hemma hos oss!!! Så det var toppen!!! Massor med fina presenter i form av pengar, presentkort, kläder och wii =) I måndags var det dags för mamma att fara hem till Ystad. Tyckte att vi hade en mysig helg tillsammans. Nu får vi se när vi träffas nästa gång. Min och Magnus plan är att fara ner till Ystad vid påsk 2010.

Veckan i övrigt har flutit på fint!! Igår hade vi lucia med barnen på jobbet! Det gick kanon och de var så duktiga =) Kvällen igår tillbringades tillsammans med goda vänner. Fia & Oscar kom hit o käka pizza och killarna kollade på hockey medans jag och Fia tänkte kolla idol. Tills idol börja så kom även Ivan & Pernilla samt Frida som också är en kollega. Så trevligt så! Då all hockey o idol var slut så var vi ju tvungna att avrunda kvällen med lite wii ;o)

Den här helgen har vi inga speciella planer så vi får väl se vad som händer o fötter. Nu är det iaf dags o äta frukost!

Tjingtjong!

UPDATE! klockan är nu 23.19 när jag lyckas komma ut på internet för att uppdatera bloggen. Har bara tagit 12h. Skrev detta inlägget i ett word dokument kl 11 i förmiddags *SUCK* Jag avskyr Com hem.


Ego idag.

Idag är jag lite ego så jag säger:

Hipp hipp hurra till mig själv på min 25 års dag!



Vad är det för en dag? É de en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är min födelsedag, hurra hurra hurra!!


Mamma på besök!

Ytterligare en vecka är till ända. Dock är denna fredagen inte som alla andra. Idag vid 11 var Magnus och hämtade mamma på arlanda. Det hade gått utmärkt så strax efter halv 12 så kikade de in på jobbet. Gissa om barnen fick stora ögon. De tittade på mamma som om hon var en alien eller nåt.     Nåja, jag och barnen åt klart och sen var det dags att göra sina sista arbetsuppgifter för den här veckan innan jag och mamma begav oss ner på stan. Väl nere på stan så träffade vi Barbro och åt lunch/fika med henne =) Det var så trevligt så!!! Efter fikan så snurrade jag och mamma runt lite på staden. Mamma hittade lite julklappar och jag köpte mig en ny mössa.

Kom hem ca 17.15, då hade Magnus stått o bakat pizza! Var kanon gott när man kom hem att bara få sätta sig till bords och äta god mat *tack älskling*

Nu sitter vi i soffan o äter popcorn samtidigt som det är idol på tv! En lagom fredagskväll.

Imorn kommer Fian =) helt underbart ska det bli att träffa henne <3 Längtar!!


RSS 2.0