Lååååång Melvin!

Ja vem brås egentligen vår lilla kille på??

Kollade upp mina och Magnus längd/vikt siffror idag när vi kom hem från bvc för att det är lite kul att jämför nu vid halvåret! ja det är galet....men Melvin är ett halvår nu!!
   Facit är att Magnus var 65 cm lång och vägde 7520. Jag var 62,5 cm lång och vägde 7050g. Iofs så är jag ju massor för tidigt född så man kan inte riktigt jämföra med mina bebissiffror men ändå! Melvin då, ja han är 72 cm lång och väger 10240g. Helt galet vad lång och ståtlig vår lilla kille är :) Det bästa av allt är ju att hans kurvor ser alldeles perfekta ut och både vi och sköterskan på bvc är så nöjda!!!

Dock kan vi konstatera att Melvin är väldigt lättpåverkad av läkemedel. Det har han väl dessvärre ärvt av mig. För det är bannemej inge roliga dagar de här vaccinationsdagarna. Han blir jätte trött och somnar fort som blixten när man lägger honom menändå så sover han som vanligt bara sina cirka 40 minuter innan han vaknar. Sen är han glad i 10-15 minuter innan han blir kinkigast i världen. Ingenting duger då....helst bara gå runt i huset och bära omkring på honom och det orkar man inte. Även feber fick han ju i massor efter den förra vaccinationen....närmare 41 grader hade han då. Så just nu går vi  iaf och hoppas att han inte ska få så mkt feber den här gången...han får gärna skippa febern helt!!! Han sover just nu så får väl se om han fått nå feber när han vaknar.

Hoppas på att Melvin är pigg och glad imorgon när vi vaknar! För imorn är det mammafika på schemat och jag hoppas verkligen att vi kan åka på den eftersom vi missade förra veckan då det var ishalka och bussarna inte gick. Så hoppas på en god natts sömn och ingen feber på lillskrutt imorn =)

Idag så blir det en ny middagsrätt här hemma!! Ska laga falsk gulaschgryta =) Man gör med köttfärs istället för kossamu-kött. En brilliant idé tycker jag eftersom jag inte tycker om kussamu! Så det ska bli riktigt gott (hoppas jag)!! Ska faktiskt ta o passa på nu att förbereda det som går till middagen nu medans Melvin sover :)

Tjingelong!


Sitträning för hela slanten!

Ja sitta är det som är absolut skojigast just nu enligt Melvin =) Och idag lyckades han riktigt bra att sitta själv...så länge han höll fokus på fötterna! Sen blev det en liten vurpa. Hihi lär ju dock inte vara den sista =) Dagen är lugn och skön här hemma. Imorn däremot så är det en ny sån där dum vaccinationsdag. Håller tummarna stenhårt för att han inte blir lika dålig den här gången som förra. När han blev vaccinerad vid 3 månader så hade han ju närmare 41 graders feber och var allmänt gnällig och ville bara vara i famnen. Hoppas på mindre feber den här gången och som försvinner snabbare! Så vi har lite lösa planer för både torsdag och fredag, får se vad som blir av beroende på hur lillskrutt mår.



Fokus!!!


Glad trots vurpa!


Dagens program av Sofias änglar.

Usch. det är med en stor klump jag sitter här i soffan.
Dagens program av Sofias änglar berörde mig väldans mycket. Detta för att det är en fin vän i min närhet som förlorade sin mamma. Sänder all min kärlek till dig E <3<3<3 Visste ju att det var hennes familj det skulle handla om ikväll men ändå så var det overkligt att se på det.
   O till råga på allt så var livscoachen som var med i programmet, det är en mamma till ett barn på min avdelning på mitt jobb! Hihi så liten världen är =) Men nu hoppas jag verkligen att pappa Stefan och barnen njuter av sin nyrenoverade och super fina lägenhet och av varandra! Samt all annan familj och vänner tar hand om varandra.

Och det gäller även alla andra här i livet. Ta hand om varandra <3




Ljuvligt!!!

Vilken natt!
   Igår kväll så tog jag en sup cockilana (vet ej hur de stavas) innan det var sängdags, för jag behövde verkligen få sova....o det är väldigt svårt att sova då man bara hostar :( Tror jag tog hostmedicinen ca 21.45 o 22.15 sov jag! Jag är så galet lättpåverkad av mediciner så jag bara deckar av cockilanan eftersom den innehåller morfin. Så med undantag för att jag var uppe 20 minuter med lillskrutt o gav honom mat fem i sex imorse så har jag sovit mellan 22.15 - 8.10 =) Underbart!
   Tyvärr har hostan inte försvunnit men med sömn blir man ju iaf piggare!!!!

Lillskrutt då! Ja han är på sitt strålande humör som vanligt o har intagit sin lekmatta =) tror inte det är speciellt lång tid kvar innan han sitter helt själv. Just nu sitter han korta korta stunder o sen ramlar han. O eftersom han typ bara vill sitta om dagarna så kommer det säkert snart att han sitter!!!! Köpte en pussel-lekmatta åt honom i helgen som är super. Den är liksom fast att sitta på men ändå så slår han sig inte när han tappar balansen, verkligen toppen!!!! Dock har han konkurrens om den...för katterna gillar den också :P

Nu ska jag o lillskrutt ha vår mysfrukost! Jag äter min frukost o Melvin äter gröt!!!!


Underbara helg!

Helgen lider mot sitt slut men det gör faktiskt inte så mkt! Det har varit en toppen helg, men att dagarna går betyder ju också att min jäkla hosta och det sista av förkylningen borde försvinna!! Har hostat så mycket igår och idag att jag knappt har någon vettig röst. Har något läte...haha är nog mer lik en kraxande kråka än o låta som Sara! Men men, det ska väl ta o släppa!

Helgen då! Ja i fredags så gjordes det inte många knop från min sida. Jag tog så klart hand om Melvin men det var faktiskt det ända. Annars så slappade jag bara och såg till att kurera mig så gott jag kunde! För jag ville ju inget hellre än orka med gårdagen! Det blev en alldeles underbar dag och jag är så nöjd med den!
   Dagen började med lite morgonmys med hela familjen i sängen...det var ju lördag! Vid elva snåret packade vi in i bilen och begav oss iväg hem till Fina familjen R. Vi blev bjudna på lunch och god fika!! Var jätte mysigt att ses för det var himlarns länge sedan vi sågs. Sen bar det iväg vidare mot Stockholm! Vi skulle ha dejt med vännen Madde som även är en av Melvins faddrar =) Även vännen Rickard var med på vår dejt...vi var ju liksom till och med hemma hos honom!!! En kanonfin fika fick vi när vi kom fram med te och cupcakes =) Dock var Melvin jätte trött när vi kom fram...så vi alla klädde på oss och gick på en promenad efter fikan så Melvin fick sova i sin vagn! Sagt och gjort...en timmes promenad varav en del av promenaden var längs med mälaren i solnedgången. Det var såååååå vackert och mysigt!
   Väl hemma hos Rickard igen lagades det tacos o jag gav Melvin mat =)
Kvällen fortsatte och Melvin gjorde mig helt galet stolt. Magnus gav honom välling och gick in i Rickards sovrum där vi gjort iordning så Melvin kunde få sova. O jag trodde det aldrig...men Melvin somnade själv! Magnus såg bara till att han fick i sig vällingen och han gosade till sig lite och sen lämnade Magnus rummet o lillskrutt somnade! I min vildaste fantasi trodde jag aldrig att han skulle göra det...det var ju trots allt första gången Melvin var hemma hos R. Vår duktiga lilla kille! <3
   Sen var det melodifestivaltajm och till den fick vi en helt ljuvlig chokladcheesecake!!! Ja, vi åt en hel del igår =) Vi gick väl upp vars 3kg jag och Magnus :P haha!!! När klockan var runt halv tolv så var jag super trött...så då började vi packa ihop oss och begav oss hemåt! Först skjutsade vi Madde hem och sen var det full färd mot E4:an och hem till jumjum!!! Tack alla fina som förgyllde våran dag!

Idag har det varit en dag som varit lugn här hemma!!! Melvin har varit super trött. Det var en lång dag för honom igår så han har sovit massor idag....jag har plockat undan och röjt iordning bland en massa grejs jag tänkt på så länge men som tidigare inte blivit av! O Magnus, ja han var varit på loppis och sålt av en massa grejs som fanns här hemma och bara samlade damm!!! Så en skön söndag som nu tillbringas i soffan. Magnus tittar på kontoret och jag bloggar. Jag tycker kontoret är riktigt dåligt så då måste man ju hitta på med nåt annat!!!


Fortsatt hemmakurerande

Ja jag har hållt mig hemma idag också o sett till att kurera min förkylning! Har iaf mått mycket bättre idag även om jag varit trött. Dock mycket trötthet på grund av terroristkatten Bamse som var i farten natten till idag. Men det som är himlarns positivt är ju som sagt att förkylningen känts bättre =) Ett plus i kanten var att Melvin gärna ville sova lite tillsammans med sin mamma idag på eftermiddag så jag fick en timmes välbehövlig sömn, tack tack för de älskade Melvin <3

Idag då, ja vi har tagit det väldigt lugnt här hemma. Melvin tog ett stort steg i sin sittträning idag och lyckades faktiskt sitta själv flera gånger idag. Bara i ca 10 sekunder men det tar sig, från början drutta han ju omkull på en gång. Tror inte det tar lång tid till innan han sitter stadigt själv =) Vår stora kille som lär sig massor just nu!! Ikväll blev det badning av lillskrutt, det var behövligt även om han inte tyckte det var så himla skoj ikväll....tror bestämt han var lite för trött för att bada men det blev gjort iaf och det var en himlarns glad kille så fort han kom upp ur vattnet!

Imorn är det lördag och en fullspäckad dag!!! Dagen ska inledas med lunch hos goda vänner som vi inte träffat på länge. Efter det så styr vi bilen mot Stockholmo och Melvins fadder Madde =) Det blir middag och mello i storstaden. Ska bli en alldeles fantastisk dag och håller tummarna för att Melvin tänker vara på sitt bästa humör =) Men nu ska jag faktiskt vara så tråkigt att jag tänker gå o lägga mig i sängen trots att klockan bara är drygt 21.50. Man måste passa på att sova när sonen sover....och de speciellt när man själv är förkyld...för det är ju faktiskt så att vila är bästa meducinen!!! Så jag säger natti natti och önskar er alla en god natts sömn och en skön lördag!!


Farfar & Melvin dag!

Ja idag var jag inte speciellt kaxig när jag vakna. När Melvin började prata o berätta att han var vaken så ville jag inget hellre än dra täcket över huvudet och sova lite till. Jag kände mig halvdöd av snor i hjärnkontoret =( 
   När vi kom upp så startade jag min dator och hade fått en mail av farfar Pelle om jag ville ha avlastning idag så skulle jag höra av mig. Så jag gjorde faktiskt det. Så han kom hit vid 11 snåret och var här till ca 16 med undantag för att han behövde åka en tur till apoteket. Det var så skönt för mig att jag verkligen kunde ligga på soffan o vila o på eftermiddagen bäddade jag tom ner mig i sängen och fick 45 minuters skön sömn! Så med farfars hjälp idag med Melvin, samt rinexin, vila och nässköljare så mår jag ikväll såååå mycket bättre!! Trycket över bihålorna har nästan släppt helt så nu är det "bara" snuva som jag hoppas blir bättre tills imorn den med....annars får jag väl kanske chansa o se om farfar vill komma o leka lite med lillskrutten imorn med =) Så mysigt att se hur Melvin myser med farfar!!! TACK så jätte mycket för idag Pelle.

Nu blir det en ny nässköljning och sen fortsatt vila i soffan =) Måste må toppen på lördag!!


AJ AJ....

...vad jag har int i mina bihålor :( Vill inte. Tur att man har rinexin hemma och kan börja med det på en gång så hoppas vi att det inte blir så mkt värre utan att det vänder igen. Tänk så fort det kan gå, imorse när jag vakna så var jag ju bara lite småsnuvig. Sådär som alla människor är nu...men nu ikväll känns det som om jag har en betonghjälm runt huvudet. Så blir snart sängen här så hoppas jag att sömn, rinexin och alvedon gör susen under natten och att jag mår kanon imorn! *önsketänkande*

Dagen idag blev inte alls som jag tänkt mig. Jag och Melvin steg upp vid 8.20 då vi faktiskt skulle göra oss iordning och åka in till Gränby för att ha mammamys med några av de andra mammorna i mammagruppen. Men shi fick jag och tack för att du ringde imorse svärfar. Det var sådan ishalka ute att det gick inga bussar så det var bara o stanna hemma. O så här i efterhand var det väl smart så jag inte smittat ner någonmed min förkylning! Men bra sur var jag i morse över det eftersom vi hade stigit upp o allt! Det blev en dag i lugnets tecken här hemma istället....Efter lunch så gick jag och lade mig tillsammans med en trött Melvin, han sov i 2h och jag i 1,5h det var verkligen välbehövligt! Sen har vi bara tagit det piano. Melvin somnade vid 18.40 ikväll och efter det har jag suttit fastlimmad i soffan och pratat en massa med Pernilla!

Men nu blir det tidig sänggång för mig, natti natti!!

2 bilder från idag!


Tror lillskrutt försöker säga att han hellre vill vara på golvet än i babysittern!


Leka med sin tandborste på skötbordet är skojsigt! Han borstar sina tänder, han ännu inte har, väldigt noga!


Impulsivt äventyr.

Ja idag hade jag tänkt mig en ganska så lugn dag hemma för igår då jag lade mig så klia det i halsen och jag kände mig ganska så hängig. Men imorse då jag vakna så var halskliet borta.....bara förkyld. O de kan man ju leva med!

När jag och Melvin hade ätit frukost tillsammans så startade jag datorn och kollade mailen! Då hade Melvins farfar mailat och frågat om vi ville åka med till Ica Maxi och Fyrispark. Ja, varför inte tänkte jag och ringde Pelle. så när klockan var ca 10.40 kom de och hämtade oss och vi åkte in till stan! Först till Fyrispark där det var stor utförsäljning av kläder och en massa "skit". Jag har tillsammans med Fian jagat efter fleeceoverall till kidsen i några veckor men inte hittat någon som inte kostat massor....men idag vände det! Jag hittade en jätte fin fleeceoverall på utfösäljningen som jag slog till på på studs...och ringde givetvis Fian också o hörde om hon ville ha en till Agnes! Så blev det, en i blåa nyanser till Melvin och en i rosa nyanser till Agnes =) Wiii bra köp!!! (Fick ju en fleecedress med jacka o byxor av mamma på posten i fredags...men när det blåser som det gjort igår o idag är det skönt med overall så det inte blir nå glipa på magen/ryggen!!) köpte även en sax och en knivslip. Det var dagens fynd =) Sen traska vi vidare till Maxi och inhandlade det som behövdes därifrån. Melvin tyckte Maxi var trist så då tog han en tupplur! på maxi hittade jag en fin pyjamas till Melvin och han fick finfina mössor av farmor!!! 


Fina mössor, pyjamas och fleeceoverall!

   Det blev en trevlig och alldeles lagom utflykt eftersom jag själv kände mig lite trött av snuvan! Men ikväll har jag ändå mått bättre och det är bara lite förkylt!

Kom idag på en kanon idé! Något udda men det verkar funka galanat! Melvin tycker ju det är dötråkigt att ligga på rygg och träna/leka. OM han inte ligger på skötbädden och kan leka med sin grod-mobil. Så idag när jag pratade med Fian i tele efter att jag kommit hem från stan så slog det mig att jag flyttar på grod-mobilen. Så jag tog presentsnöre och knöt fast i den för att förlänga den liksom...sen hängde jag den i vardagsrumslampan, flyttade soffbordet och lade Melvin där på mattan! Tro det eller ej, men då låg han där i 45 minuter...mot kanske 1-2 minuter det brukar funka annars. Hejja grodmobilen, presentsnöre och min tokiga uppfinningsrikedom =)



Nu blir de en varm dusch och sedan en kopp varmt te till "mot alla odds" på tv!!! =)


Meck meck.

Idag har det varit meckande för fullt här hemma!!!

Det hela började med en toppen natt från Melvins sida =) Han sov till 5.50 imorse innan han vaknade för lite mat!! Sen tog vi och somnade om och sov till cirkus nio!!! En alldeles utmärkt natt måste jag säga. Sen började vi om dagen med att Melvin åt lite mellanmål eller frukost nr2 ja vad man nu ska kalla en måltid vid tio snåret och jag åt frukost! Det satt vi och gjorde tillsammans vid köksbordet och det var verkligen jätte mysigt!

Sen var det sovtajm för lillskrutt ute i sin vagn! Och jag passade på att plocka undan lite smått i köket samt ramade in den fina planschen som Melvin fick av Fian med familj i julklapp/doppresent. Har väntat in att det skulle komma in ram i rätt storlek på IKEA ända till nu, o äntligen igår så fick jag tag i rätt ram! Sen när Melvin vaknat så satte han och jag fart o mecka i hans rum. Melvin på sitt egna sätt genom att sitträna sin säng och använda sängen som lekplats =) Jag lekte däremot snickare med hammare, spik och tumstock i högsta hugg!!
   Det blev toppen i hans rum, nu har vi fått upp tavlan "Melvins gasstation" (som jag för övrigt älskar och tycker är galet cool!!!), hans födelsetavla som jag själv gjort, hans skydds
ängel samt en mätmojäng! Det enda som saknas nu är lite väggdekor....och de hittade vi verkligen igår! På bauhaus fanns det väggdekor med massa vilda djur i glada färger som vi vill ha tills hans rum så det blir lite mer Barn över rummet!! Tror vi får ta o åka införskaffa dessa en dag =)

När vi hunnit med allt ovanstående så var det matdags för lill; och dags för en ny tupplur!!! Även denna gång klädde jag på honom och lade honom i vagnen! Han sover ju så gott där....däremot vet jag inte vad som hände för babyvakten sa inte till att han vakna så det var en tillfällighet att jag var i tvättstugan och hörde honom in. Stackars lillkillen var jätte ledsen :( O oj så det skar i mammahjärtat att höra honom så och inte veta hur många minuter han legat där....antagligen inte speciellt många eftersom Magnus även hör honom till sitt kontor för han har fönster på de hållet där Melvin låg. Men sen blev dagen kokko. Ingenting var riktigt bra....han blev gnällig och grinig resten av dagen. Dock så var det jätte roligt att han älskade dagens middag...för det var min mat. Hihi lillskrutt fick samma mat som oss idag...spagetti o köttfärssås som jag mixade med stavmixern till honom! Oh oj som han åt! Skoj skoj =) Nu sover lillskrutt sedan 50 minuter tillbaka, Magnus sitter och leker med sin iPad och myser med skuttan o jag, ja jag bloggar helt enkelt i väntan på Sofias änglar!

Men nu bilder på dagens verk i Melvins rum!

  
MELVINS'S gasstation       Födelsetavlan!

  
          Mätmojäng!        Skyddsängeln i fönstert

     


Melvins lekplats!


Ord och inga visor.

Idag känner jag för o bara skriva det som jag satt o tänkte på inatt då jag gav Melvin välling. Så därför tänker jag göra det.

Det finns en grej i föräldraskapet som jag och en vän diskuterat mycket sedan vi blev föräldrar. Det är just det här att folk kan inte vara glada för att man har det bra utan de ska tvunget säga något nervärderande eller hacka på annat sätt istället för att vara glada för våran skull. I det här fallet så tänker jag på att Melvin varit så himla snäll om nätterna ända sedan han föddes. Han sov 4-5h i streck redan från födseln....sen från att han varit 6 veckor har han i stort sett aldrig ätit på natten. Iallafall om man räknar som så att han åt vid 23 på kvällen då jag ännu var vaken och sen åt han vid 6 på morgonen. För att somna om och sova till 10-11 =) Så jag fick ju nio av tio nätter sova 6-7h sammanhängande sömn sedan lillskrutt var som sagt 6v. Sen har det bara blivit fler och fler timmar i streck.
Sedan han blev 4 månader gammal och fick gröt på kvällarna så har han ju somnat runt 19-19.30 på kvällarna och sovit till 06-07 på morgonen innan han velat ha mat igen för att sedan somna om till runt nio på morgonen. Men detta har tydligen trampat väldigt många på fötterna. För jösses vad mycket kommentarer man fått i att vilken lyx, haha vänta du bara, var lugn du kommer få igen det, han kommer snart börja vakna fem på morgonen och inte somna om. Ja detta är exempel på de kommentarer vi fått ända sedan den dagen Melvin föddes och det gör mig lite galen. Vill man inte veta hur vi har det så ge fan i o fråga eller ge fan i o läsa här i bloggen om ni inte kan vara glada för min, Magnus och Melvins skull. Eller så får ni väl gotta er rejält nu när han faktiskt kommit in i en period då han vaknat på nätterna. Ja bra va!?! De senaste nätterna har nämligen lillskrutt vaknat en gång per natt och velat ha mat....och detta redan vid ett-tiden. Men igår åkte vi och köpte välling och nästa steg i grötväg till honom. Det är väl liksom så enkelt att han växer så himla mycket att han nu blivit för stor för första gröten han fått. Så igår kväll vid halv7 mumsade Melvin välling och sov sen till 02.40 innan han vaknade inatt. Men då var han faktiskt inte så värst hungrig...han åt lite men framför allt så behövde han bajsa. Hmm, hur får man bort den idén, att han tycker han ska vakna mitt i natten bara för o bajsa! Haha, sicket i-landsproblem! Sen sov lillskrutt till halv9 imorse. Då gick han och jag upp och han fick en tallrik gröt till frukost!! Nu ligger sötnosen och förmiddagssover i sin vagn ute i carporten där det inte blåser!!

Ska även se om det blir bättre nattsömn för honom om han får mer ordentliga måltider på dagarna (mer än middag!) också än bara ersättning....han är ändå inte så värst intresserad av den där ersättningen längre. O min tanke är som så att så länge han mår bra och växer som han ska kan det ju inte vara något måste att tvinga i honom ersättning när han nu är 6 månader (om 11 dagar). Pratade lite med min vän om det igår och vännen tyckte det låter helt klokt =)

Så nu har jag fått gnälla lite. Men kom liksom på detta inatt då jag gav Melvin välling.

Idag så var planen för min söta familj att vi skulle bege oss ut i skogen och grilla korv! Men det verkar gå sådär med den planen för Magnus har inte ens stigit upp ännu :P Han är en tröttmössa idag! Så vi får väl se vad vi gör istället.....jag skulle vilja åka till ikea och köpa nya dörrmattor för våra gör mig galen. Det är såna där klassiska som låter en massa när man trampar på dem (vette tusan vad de heter) de låg innanför dörrarna när vi fick nycklarna till huset och sen har det inte blivit prioriterat att köpa nya. Men som inatt då Magnus varit ute med kollegorna och kom hem vid halv två så var det faktiskt det som jag vaknade av.....dessa jävla dörrmattor. Detta måste fixas snart känner jag!


Spännande värre!

Åter en pigg och glad Melvin idag, skönt skönt =)

Så dagen har bjudit på hockeynderhållning i världsklass. Det var match mellan Sveriges Radio Uppland VS Upsala Nya Tidning. Så vi var ju där för att hejja på Magnus kollegor i UNT. Haha, jösses. Det var ju inte riktigt något skönlir även om vissa faktiskt kunde åka riktigt bra och vissa även spela....men majoriteten var mest underhållning!! Roligt var det att vara där och titta!!! Hihi Melvin tittade första 10 minuterna sen sov han tills matchen var över. Skönt för lillskrutt som var trött! Just de, UNT vann matchen i utklassningsstil!

Sen har vi inte gjort så mkt mer idag! VAr en sväng till djuraffären och köpte kattsand och en lite tur till ica för o handla välling och lite "bastantare" gröt eller vad man säger till Melvin. Han börjar rata ersättningen mer och mer, och verkar inte hålla sig speciellt mätt på ersättning längre. Han växer helt enkelt för mkt och vill ha mat istället =)

Läste nåt grymt på facebook imorse då vi vakna. En av mammorna i mammgruppen hade blivit bestulen på sin vagn i ett vagnsförråd. Det är ju helt sjukt....vad fan finns det för människor. Så jäkla illa att det finns fölk som snor barnvagnar. håller tummarna att det löser sig för er, att ni iaf om ni inte får tillbaka vagnen så får ut ersättning på hemförsäkringen. FY FY på den/de person/personer som gjort det där.

Jahoppsan sa....medans jag hunnit skriva det här så har Melvin och Magnus hunnit somna. Tröttmössor. Jag ska ta o passa på att ta en lång och skön dusch då!!!! Blubb blubb.


Feber, snuva och hosta =(

Ja natten till idag och dagen idag fram till eftermiddagen var inte roliga någonstans.
   Jag märkte redan igår eftermiddag att Melvin var lite smågnällig. Han var inte så där pigg o glad som han brukar...o framför allt inte efter att han hade sovit i 1,5h. Men han fick i sig middag och gröt och somnade gott kvart över sju. Hade dock höjt upp han huvudgavel på hans säng eftersom han varit lite rosslig. Men inatt bröt det ut på lillskrutt. Han vaknade redan halv12 inatt och var orolig, dock somnade han tack o lov om ganska så fort. Sen höll han på att vakna fram o tillbaka mellan halv tre och halv fyra inatt. Vid tjugo i fyra gav Magnus honom mat och sen somnade han om så bra! Klockan åtta i morse hörde jag honom i hans säng så jag gick in i hans rum och hämtade in honom till oss så vi kunde morgonmysa. Men jösses så varm han var....tog upp honom bytte blöja samt tog av honom pyjamasen och tog tempen, jodå 38,7. Inte konstigt att lillskrutt var varm. Vi gick iaf tillbaka in till sängen och lade oss där och myste ett tag. Lite mat i magen på Melvin och en kort stund senare somnade både han och jag.....sköööönt. 1,5h sömn till! Sen blev det bara mer o mer, han hosta o nös om vart annat och febern höll ett hårt grepp om honom :( Det var en ganska så tuff förmiddag o lunch. Ingen mat fick jag i honom heller. Han åt inte mer är 60-70 ml och det är inte mkt o hänga i julgranen.
   Dock kom det en vändning på även den här dagen. Magnus tog en liten paus i jobbet och hela familjen gick ut och satte oss på trappan i solen! Mössa och en riktigt gosig filt runt Melvin så kunde han också få följa med ut o mysa! O som han somnade. Han blev helt nerklubbad i Magnus famn i det sköna vädret (ja, vi hade 28 grader varmt i solen på trappan!). Dock var ju Magnus tvungen att gå in och jobba igen efter ca 15 minuter så då gick jag in och hämtade Melvins vagn. Magnnus bäddade ner honom där och han sov i lite mer än en timme. Efter det började det vända.....fick äntligen i honom lite fruktpuré och han var glad! Sen har det gått fint att få i honom både middag och gröt ikväll!!! Nu sover han gott i sin säng och det var bara minimaliskt med feber ikväll så han är säkert en piggelin imorn igen!!!!


Helt fantastiskt väder!!!!
  

Melvin somnade gott hos pappa sin!

Jag o Magnus då! Ja, Magnus är helt inne i hockeyn på tv just nu. Det är Leksand mot Södertälje på tv. Jag, ja jag har slagit upp ett glas vin och ska nog ta o pärla lite grann på mitt nya projekt =) Så får vi se om vi kan hitta nå trevlig film att se på tillsammans efter hockeyn!
   Imorn är tanken att vi ska bege oss till Gränbyhallen hela familjen för att se Magnus kollegor försöka?! spela lite hockey =) Så hoppas lillskrutt är feberfri när han vaknar!


Skitväder!

Igår blev en riktig bra dag!!! Jag och Melvin hade en lugn och skön dag på dagen och Melvin tog två tupplurer ute i friska vädret på altanen =) Riktigt gott att han gillar att sova ute! Däremot så blev det lite impulsivt bestämt vid 13 att vi tänkte oss åka till Strängnäs och hälsa på pappa som kom dit igår inför sin ryggoperation idag. Så jag ringde pappa och visst kunde man komma och hälsa på som igår kväll. Så vi gjorde det...vi åkte direkt då Magnus slutat jobba och vid 19.15 kom vi fram till ryggkliniken i Strängnäs! Melvin passade på att sova 40 minuter i bilen så han var på så gott humör när han träffa morfar! O morfar tyckte det var så mysigt att vi kom och hälsa på. Melvin var hos morfar sin hela kvällen och var på så gott humör. Han bjöd även morfar på lite grötkladd och en liten kräkis, men det är så givmild Melvin är :) Inte från vid 20.45 blev Melvin lite smågnällig...men då var han så trött att han knappt visste vad han hette så då började vi ta oss till pappas rum för att ta våra ytterkläder och bege oss hem till jumjum. Det var ju lättare sagt än gjort då vädret var KAOS. Det var sånt snöoväder utan dess like så det gick väl i typ 60-70 hela vägen hem. Skönt att Melvin sov. Vi kom hem vid 23.

Idag är det skitväder ute. Det snöar och det blåser massor. =( Så hade faktiskt ingen lust alla att låta Melvin sova ut idag eftersom det blåser ner snö från taket. Så det har varit en kamp här inne idag för att få lillskrutten att somna, men nu sedan en halvtimme tillbaka så ligger han och sover på min och Magnus säng =) Hoppas han sover en halvtimme till så han blir en pigg o glad liten kille!!! Annars är det inga speciella planer idag...tänkte att jag ska påbörja mitt nya pärlprojekt! Ska göra en pärltavla på drygt 4000 pärlor på sötnosen Agnes!! 
   Längtar så tills påsk då vi ska ner till Halmstad och träffa familjen Persson/Hofvander =)

Dagarna med stora D'n.

Åhh vilken skön dag hemma det är än så länge iaf :)

Melvin verkar ha fått riktigt bra nattrutiner nu. Det innebär visserligen inte längre att sova till klockan 11 på dagarna men det behövs ju absolut inte. Han somnar runt 19-19.30 på kvällen och sover till 9-10 på morgonen med undantag för lite mat runt 06-06.30. Helt fantastiska nattrutiner för en liten grabb på 5,5 månad tycker jag!!! Idag var det en 9 morgon för Melvin och det var ju inte så konstigt eftersom han somnade redan 18.30 igår. Han var så trött så det var bara o ge han hans gröt o natta honom vid den tiden.
   Vi studsade ur sängen vid halv tio och sen har vi hunnit med att mysa och busa, jag har dammsugit medans Melvin låg på golvet och var glad några sekunder och mer arg destu fler sekunder. Tänk att han avskyr att ligga o leka själv på sin matta. Hoppas det vänder....en i mammagruppen berätta att det hade vänt när hennes lille grabb lärt sig sitta. Så får helt enkelt sittträna stenhårt så kanske lite annat kommer då också! Hoppas på de iaf! Men dammsugat blev det och även en maskin tvätt är fixad!!! Nu sitter jag och bubblar med brorsan på msn och Melvin ligger ute i sin vagn och sover på altanen!!!Nu ligger Melvin ute och sover i sin vagn på altanen och jag sitter och babblar med bästa storebroren på msn :)
Är en händelserik vecka det här i min familj......imorn så är det dagen med stort D för min bror då han äntligen ska bli opererad!! Han ska göra en magsäcksförminskning och han är så galet värd den....han har kämpat så bra nu inför den och dubblerat sin viktnedgång mot vad läkarna sa åt honom att gå ner och det på bara 4v! *stolt syster* Så jag vet att han kommer klara detta alldeles utmärkt =) Brorsan blir ju sjukskriven i några veckor efter operationen så jag och Melvin ska faktiskt ta och flyga ner till Marcus och mysa med honom innan hans sjukskrivning är över. Ska bli himlarns mysigt. <3 love you bror<3
   Men det är mera den här veckan. På onsdag är en till dag med stort D, då ska även pappa bli opererad för sin super onda rygg. Så hoppas att även den operationen kommer gå fint och att läkarna lyckas fixa till pappas rygg så han kan börja leva ordentligt igen och inte ha ont konstant och knappt kunna vara ute och röra sig. Så hejja hejja till alla läkare den här veckan som ska vara delaktiga i mina älskade familjemedlemars operationer!!!

Nu ska jag se till att göra mig en god kopp te o hoppas få hinna avnjuta den innan Melvin vaknar!!!

Kram på er!


Nu behövs en ledig dag!

Hmm, i fredagskväll när jag bloggade så skrev jag ju att jag och Melvin inte hade något på vårat schema till igår. Men shi fick jag. Det ändrades i igår då vi vaknade.
   Magnus började dock med att ta med Melvin ut på en riktigt långpromenad på 70 minuter =) Skönt för Melvin att få sova i friska luften och skönt för Magnus med en ordentlig promenad! Jag då, jo jag stannade faktiskt hemma och tog en lång o skön dusch och bara var den stunden. Det var så otroligt skönt och skönt att det faktiskt var Magnus intiativ att ta med sig Melvin ut. När grabbarna kom hem igen så fick Melvin lite mellis innan vi allihop klädde på oss och åkte en tur till Melvins farmor och farfar. 1h hos dem och sen lämnade Magnus av mig och Melvin hemma för han skulle åka och jobba. Så hemma mys för mig o "Melle" resten av dagen och som pricken över i:et kom Anna och Thomas in hit och tittade på schlagern med oss =)

Idag har varit en såååå mysig dag!! Den har tillbringas med Frida, Henrik och Meja! Hela dagen faktiskt. Vi kom hem till dem redan vid 11 i förmiddags. Så vi mumsade super god lunch tillsammans och sen fika med morotskaka, *mums*. Vid 14 begav sig Magnus iväg på jobb och alla vi andra klädde på oss o tog en promenix till gränby för inköp av nya nappflasksnappar till Melvin =) Sagt och gjort och sen hem till Frida o co igen =) Sen blev det lite mys till innan Magnus kom o hämtade mig och Melvin vid 17.30. Så en fullspäckad dag som varit helt underbart mysig både i sällskap och väder!!

  

Meja o Melvin chillade i soffan!!!! Meja höll även Melvin i handen, sötnosar <3
(fattar inte varför barnen fick röda ögon på fotona, hmm)

Men en sak är säker, IMORN SKA JAG OCH MELVIN INTE GÖRA ETT JOTA!!!!! Vi ska bara vara hemma och mysa o busa! Ska bli toppen skönt!


Cooling!

foto0152 (MMS)

Vår lilla cooling i sin finfina pumadress han fick i julklapp av min kusin Petra och hennes familj =)


Lååång vecka.

Så är då fredagskvällen kommen!! Det har varit en lång vecka för mig och lillskrutt och det märktes på honom nu ikväll. Har var så övertrött att han bara skrek. Men tillslut efter ca 30 minuter så somnade han och sedan cirka tjugofem minuter sover han gott i sin säng :)
   Men det har varit en väldigt rolig vecka! Mys med Jenny i måndags och sen två dagar hemma med fixande tisdag och onsdag! Sen var det mammamysfika i går och idag så tog faktiskt jag och Melvin en tripp till Kristallen =) tänk att det redan är 1,5år sedan jag blev flyttad från Kristallen ner till Slavsta och ändå känns det som igår när jag kommer dit! Barnen känner igen mig och det är så mycket kramar och bus på schemat när man kommer dit! Det var verkligen jätte mysigt att vara där en stund. Men efter ca 1,5h så åkte jag och Melvin därifrån. Det blir ju så intensivt för lillskrutt eftersom alla kidsen på förskolan vill klappa och leka med honom.
Hem med bussen och sen har det typ gått i ett till nu. Lite bus när vi kom hem samtidigt som jag pratade med pappa i telefon. Sen lagade vi mumsig middag, pastagratäng med fläskfilé *mummma* ge sonen gröt och natta honom var näst på tur innan nu jag och mannen sitter i soffan! Mannen mumsar chips o jag tänkte göra mig en skål med popcorn så fort jag skrivit klart här!!! En alldeles lagom ansträngande fredagskväll =)

Imorn är det tomt på mitt o Melvins schema hela dagen och så ska det förbli! Känner att det behövs en vilodag för både honom och mej =) Vi tar och är hemma och har familjemys fram till Magnus ska iväg en vända och jobba och sen lär det väl bli schlagermys imorn kväll =)

Ha en riktigt skön helg mina vänner!!!


En fullspäckad dag!

Ja vilken dag! Först nu när klockan är 20 på kvällen som jag för första gången idag sitter i soffan =) Men det har varit en himlarns bra dag. Dagen startade med att väckarklockan ringde och det var bara o studsa upp. Gjorde mig själv redo för att bege mig iväg till stan och 9.45 fick jag gå o väcka Melvin så han också skulle få på sig kläder. Vi traskade ut till bussen och redan här så började dagen sådär....bussen var mellan 15-20 minuter försenad och jag som hade en tid att passa *suck* Nåja 25 minuter efter utsatt tid så kom jag och Melvin fram. Vi var inbjudna till en mamma i mammagruppen på fikamys. Det var en jätte mysig fika med mammor och barn!!! Tack så hemskt mycket Jessica för inbjudan :o)
   Dagen fortsatte med en promenad till gränby. Jag var ju tyvärr tvungen att lämna tillbaka Melvins fina uggle-pyjamas för den gick sönder efter en tvätt och två nätters användande. Men det var inga problem att reklamera den och få en ny! Sen blev det lite body'sar till lillskrutt också....han fortsätter ju växa som ogräs på längden så allt blir för smått. Men nu är hela hans garderob uppdaterad så nu bör vi klara oss ett tag!! Lite andra smågrejer fixade jag också medans jag ändå var på gränby innan jag åter satte fart under skorna och promenerade till stationen för att ta bussen hem!!! Allt gick som smort hela dagen förutom bussen till stan.

Men nu ska jag SLAPPA i soffan och bara ta det lugnt o se på Biggest Looser klockan 21 =)

Morsning!!!


Blir man klokare med åren?

En ny dag är till ända.
   Det var en av de tröttaste dagarna på länge. Jag somnade inte från 02.30 inatt :( Först satt jag och Magnus och pratade om föräldraledigheten och vred o vände på saker och ting för att allt ska bli så bra som möjligt! Sagt och gjort och idag tror jag allt blivit klart i huvudet vad gäller föräldraledigheten! Det blir som så att jag kommer vara hemma till nyår och sen får Melvin börja på förskola/dagmamma och se får han vara hemma hela sommaren med Magnus som då räknar med att vara ledig från maj och sommaren ut =) Det är det bästa vi kan få ihop med våra jobb och för att ge Melvin det bästa vi kan i ledighet!!
Men när vi väl knäckt nöten om föräldraledigheten så spann mitt huvud vidare och jag har ju verkligen känt på sistone att jag inte trivs där jag bor. Oh jag känner mig själv så väl att när jag får sådana känslor plötsligt så behöver jag gå in i mig själv och lokalisera vad det är som gör att jag inte mår riktigt bra. Det har liksom hänt småsaker hela tiden....i sommras flyttade Pernilla och jag lät liksom aldrig mig själv få vara riktigt ledsen över det även om jag var det plus att det drog upp mkt av de känslor som fanns när jag slutade sjätte klass och Fian och jag skiljdes från samma stad. Jag och mamma kom i tvist med varandra i oktober och hördes inte från i december igen vilket också tagit mkt mer energi än jag erkänt, pappa har en jätte dålig rygg....och jag kan känna mig så otillräcklig som inte bor närmre så jag kan hjälpa honom eller pigga upp honom de dagar han har som ondast genom att åka dit med Melvin eller bara åka o handla för o underlätta. Ja men det har liksom varit lite hela tiden men jag har aldrig stannat upp och låtit mig själv bearbeta och tänka på saker. Men efter att jag och Magnus satt och prata inatt så har jag faktiskt känt mig både piggare och gladare idag! Tänk om mitt lilla huvud kunde förstå sånt här så mkt fortare.....att det inte får ligga o gro tills mitt huvud exploderar. Ja förhoppningsvis blir man klokare med åren :P

Efter den här natten så saknades ju bara pricken över i:et, men den kom! Såklart vaknade Melvin strax innan halv9 imorse och ville absolut inte somna om. Så det var ju bara o stiga upp. Han var pigg o glad och jag kände mig som ett lik. Men dagen har gått bra ändå! På eftermiddag så bäddade jag ner mig själv och Melvin i min och Magnus säng under en gosig filt så sov vi lite mer än en timme båda två! Såååå skönt :) Sen har vi bara fortsatt mysa hela dagen tills han somnade och sen har jag sett till att maila lite foto till svärföräldrarna medans Magnus jobba lite och nu har vi nyss sett på "hemlige miljonären". Men nu är det hög tid att studsa in till sängen så man kommer ikapp med sin sömn....imorn är det äventyr på schemat för mig o lillskrutt!


FK

Försäkringskassan.
Behöver man säga så mycket mer än att det oftast innebär problem av något slag! För mig har det inte varit några problem!!! Men för stackars Magnus (så indirekt är det mitt problem också) har det bara varit ett enda stort bekymmer. Vi har ju så klart velat få fram vad hans ersättning som föräldraledig är samt hur man gör när man är frilansjournalist också. Vi tog upp detta med försäkringskassan första gången runt den 20 mars 2011. Det var den dagen vi var på info-möte inför att man ska bli förälder på försäkringskassan. Hon som höll i denna träff kunde då inte hjälpa oss men skulle kolla upp det och så skulle vi höras efter några dagar. Det är väl så det sedan har låtit oavsett vem man har pratat med. Fram tills idag...då äntligen lyckades Magnus få den hjälp som behövdes! Så nu äntligen har jag lyckats räkna på våra dagar och på hur Magnus behöver göra för att han ska kunna vara hemma o ledig med vårt lilla troll =) Dock så finns det två alternativ beroende på hur mkt dagar man vill ha kvar sen och som då givetvis även styr hur stor ersättning vi får ut i månaden...så ska höra med Magnus om vilket alternativ han tycker känns bäst när han kommer hem från det möte han är på just nu!!!! Såååå skönt att äntligen veta hur det närmsta året kommer se ut!

Idag har för övrigt varit en hemmadag för mig och Melvin och tack o lov för det för Melvin har då inte varit på sitt bästa humör. Vet inte om han även var väldigt trött efter en lång dag i stan igår för han har sovit i 3 omgångar idag och ändå varit grinig. Så trött o grinig har gjort att jag inte fått ett jota gjort idag nästan....förutom försäkringskassemeck! Imorn ska jag se till att ringa nya chefen och ge henne ett besked också om när jag kommer tillbaka och jobbar! Saknar verkligen vår förra chef. Detta bara av o pratat med den nya i telefon.....hoppas hon är bättre i verkligheten än hur hon låter/lyssnar i tele.

Imorn så ska jag nog ta o ta med mig Melvin in till stan o åka till Gränby för att byta en pyjamas. Samt handla lite mat....börjar eka i kylen!!! Får väl ta o tajma in det lagom tills Magnus på eftermiddagen ska till kiropraktorn så kan han ju lite snällt få hämta upp oss på gränby =) Han är bara inte medveten om den idén ännu!!!

Men nu det klassiska så här dags på kvällen; Tv- och te-mys!


Kopia av sin pappa!

foto0141 (MMS)

Precis så här gjorde Magnus när han var liten! Tummen i munnen och pekfingret på näsan, så sött!!!!


Underbar

Om jag var lite grinig igår så är jag raka motsatsen idag!!!!
   Jag bara sprudlar av positiv energi efter en underbar dag tillsammans med min kollega Jenny =) vi träffades vid lunch och inte från vid 16 skiljdes vi åt. En härlig lunch och en mysig fika hann vi med på café 018. Jag undrar hur det kan komma sig att det är så lungt där även i lunchtid. Det är ju både harmoniskt och gott där och till bra priser! Nåja, jag klagar inte. Det passar mig utmärkt att det är lugnt där så man kommer in där med vagnen och så! Tänk så skönt det är att en sådan här kväll sitta hemma i soffan och känna att man träffat en vän som både ger och tar energi. Dvs att det är precis som det ska vara.....ja ohhh vad jag är nöjd med dagen!!!
   Som pricken över i:et så har Melvin varit på sprudlande humör hela dagen =) Han gnällde inte en sekund på hela café besöket utan han satt o lekte med sina leksaker som jag hade tagit med till honom och så tog han en liten powernap och käka lite! Ja helt underbart!!! Hihi många positiva ord om den här dagen!!!

När vi sen kom hem så har Melvin och Magnus haft mys!! Magnus mata Melvin med middag och sen satt Melvin och lekte med sina leksaker i sin barnstol vid köksbordet medans jag och Magnus mumsade mat. Sen var det bus mellan pappa o Melvin innan Melvin fick gröt och somnade!! Jag då, jo jag tog en lååååååång och skön typ spa-dusch!!! Alldeles underbart!!!! Nu ser Magnus på hockey och jag surfar runt lite....men tror faktiskt jag ska ta o göra mig en stor kopp med gott te nu och krypa ner under en filt o bara mysa!!!

Denna dagen har verkligen varit ; UNDERBAR <3


Två önskningar.

Just nu har jag två önskningar. Den första är att försäkringskassan och Magnus jobb kan ta varandra i hand och räta ut ett och annat frågetecken. Så länge föräkringskassan inte kan ge oss ett svar på hur det funkar när man är egen företagare samt frilansjournalist och vill vara pappaledig så kan inte jag heller ge ett svar till mitt jobb om när jag börjar jobba igen. SUCK. Vad behövs då mer, jo det är min andra önskan, att min kära make inte ska behöva jobba dygnet runt vecka ut och vecka in. Jag är just nu rysligt trött då det faktiskt är ett heltidsjobb och lite mer att vara föräldraledig, och det framförallt när man har en liten kotte som knappt sover dagtid så man får liksom aldrig en chans att få någon som helst egentid. Jag lägger in en beställning från och med imorgon måndag att Melvin bestämmer sig för att sova en timme på förmiddagen iaf så kan jag få göra precis vad jag själv vill då :) 
   Även min andra önskan hoppas jag börjar gälla från och med imorn! För det handlar inte om att jag vill att någon annan ska komma och passa Melvin så jag får vila, för jag klarar mig eftersom jag får sova så bra på nätterna....jag vill att Melvin ska få tid att mysa med sin älskade pappa <3

Ja lite smågnälligt idag eller vad man ska säga. Men det har varit en enormt lång helg känns det som...och det bara för att jag varit ensam mkt. Hade fina grannen Anna på besök här igår på eftermiddagen då Magnus jobbade. Idag jobbar Magnus också heeeeeela långa dagen och jag och Melvin är hemma. Är en lite smågnällig son som tuggar på precis allt nu och med lite feber från och till så jag tror bestämt att det rör sig bland Melvins tänder. Tacka den som uppfan "dregglisar" annars hade man ju fått byta kläder på honom stup i kvarten för att han blir så blöt. Nu räcker det och byta dregglis. Hoppas att tanden som är på G (om det nu är det) bryter igenom väldigt snart så Melvin åter får ro och att denna lilla period strax är över!
   Nu ska jag se om Melvin kan tänka sig se på lite skidskytte med mig =) Dagens tv-nöje!

Over and out.


Lite smågodis tack!

En hemmadag för mig idag!!! Har stått i o städat o grejat på bottenvåningen och tänkte mig fortsätta med övervåningen imorn!!! Blev både dammsugat och moppat golv samt badrumsstäd :) känns himla bra!!! Magnus han har jobbat som vanligt idag men åkte in en liten vända till stan för att fixa nåt inför helgens jobb samt handla lite mat. Då badjag lite snällt om att jag önskade mig lite smågodis (dvs lösviktsgodis). O nog allt fick jag lite smågodis av min älskade make, 1,1kg köpte han. Tokstolle. Det lär ju räcka i typ 3v veckor eller nåt. Men gott är det iaf :) Sitter och ser på film nu ikväll o mumsar lite godis! Dock nyhetespaus just nu i filmen....eller nähä nu tog den slut. Därmed får detta inlägg avslutas lite snävt.

Sov gott inatt alla mina vänner!


Kickstart av dagen!

Idag så kickstartade jag och Melvin dagen!!! Eller ja, jag kickstarta och Melvin fick hänga på  :P Jag vaknade vid 10-tiden och var skapligt pigg...hade säkert somnat om, om jag tillåtit mig göra det men jag gjorde inte det idag! Utan jag klev upp o klädde på mig lite fort! Tog sedan upp Melvin som fortfarande halvsov och tog på honom ytterkläder och bäddade ner honom i hans vagn och sen gick vi ut på promenad!!! Dock blev det bara sisådär en 40 minuters promenad för det var så jäkla kallt :( Var riktigt gråkallt så det kändes som att kylan gick igenom allt jag hade klätt på mig. Men huvudsaken var iaf att jag varit ute o promenixat en vända =) Melvin vaknade efter en liten stund i vagnen men verkade tycka att det var ganska så mysigt där han låg välinbäddad.

Dagen har fortsatt i ett alldeles toppen tempo och med ett kanonhumör på lillskrutt! Det var bara hans dagliga dåliga humör där vid lunch när han egentligen är jätte trött och behöver sova men inte vill sova när han inte får somna i min famn. Tack o lov hade jag Fians stöd i tele idag. Tillslut testade jag med Fians inflytande att klä på Melvin, lägga honom i vagnen och ut på altanen! O han somna o sov där i 45 min!!! Loveli!!

Efter de har det varit lek o mys resten av dagen och kl 19 sov lillskrutt i sin säng =) Nu är det mys med katterna istället och ser på lyxfällan på tv!!! Lagom ansträngande kväll :)

Tjolahopp!


Kampen har börjat.

Jag och Melvin har nu inlett våran kamp!

Lillskrutten vill så himla gärna somna i min famn hans första lilla tupplur för dagen.....den brukar infalla ganska exakt 2h efter att vi vaknat för dagen! Han kunde somna var som helst då han var liten fram tills han fick sin dunderförkylning och höga feber vid 3 månaders vaccinationen. Efter de har jag gjort lite halvhjärtade försök att åter få honom att somna i babysittern eller sängen så här dags på dagen. Oftast har det funkar med babysittern. Men han sover bara sisådär en kvart - tjugo minuter i den och han skulle iaf behöva sova 30-40 minuter tycker jag (vet ju att han inte sover så himla länge eftersom han sover så oooootroligt bra om nätterna!) Så nu har jag bestämt mig för att han åter ska komma till ro o somna antingen i sin säng eller i sin vagn. Idag var första prövningen här hemma eftersom jag både måndag o tisdag varit på turné vid hans sovtajm! 40 minuters kamp blev det mellan mig o lillskrutt. Men nu sover han så sött i sin vagn :)
   Tycker det är så konstigt att han verkligen blir jätte arg om man lägger honom i hans säng på dagarna. Han sover ju jätte gott i sin säng på nätterna och somnar om utan problem där på morgonen när han ätit. Är bara dagtid han tjorvar. Iofs tar jag mkt hellre tjorv dagtid än kväll/natt!

Nåja! Nu ska jag iaf försöka stålsätta mig och han ska inte somna i min famn. För det gynnar ju faktiskt ingen av oss :)

Idag blir det en mkt lugn dag för familjen Klarin i övrigt! Vi ska ha en härlig familjekväll idag för sen har Magnus jobb upp över öronen resten av veckan inklusive helgen.

Var tvungen o ta en bild på Melvin igår när han låg i sin säng =) Fick en flashback till när han var 4 dagar gammal och låg i sin säng första gången och insåg hur lång han blivit!!!!

     
      4 dagar gammal!   5mån + 1dag gammal!


RSS 2.0