En ny arbetsecka....

En ny arbetsvecka är till ända, och det känns himlarns skönt.
    Det har varit en vecka som tagit mkt energi. Har haft en inskolning.....o den i sig har inte varit så jobbig egentligen men det tar extra energi att ha en förälder med i barngruppen stora delar av dagen. Nåja så har det gått bra och nu är barnet i stort sett färdiginskolat :) Har dessutom suttit hemma på kvällarna o gjort klart för alla utvecklingssamtal som jag ska börja med på måndag. Har iofs dragit ut på det i det längsta....detta för att jag ska få lära känna barnen så mkt som möjligt innan det var dags!!! Känns helt klart mer okej nu än vad det hade gjort o börjat med samtalen i början av maj.
   Fredagskväll nu och jag sitter själv i soffan o mumsar Cheese Heartz och ser på Let's dance medans Melvin sover. Magnus är iväg på fotboll och har två matcher att skriva efter den också. Så han anländer väl till soffan kring halv tio-tio ikväll.

I helgen är det inte så mkt planer på agendan. Magnus har en massa matcher att skriva precis som vanligt! Så jag ska faktiskt bara se hur vädret är och ta dagarna som de kommer tillsammans med Melvin! Imorn har jag nå liten plan på att göra lite rabarberkräm och även fixa en rabarberpaj :)

Ha en underbar helg mina vänner!!

Tjipp!

Underbara helg!

Vilken härlig helg vi haft :) Jag tror nog vi är lika nöjda hela familjen <3
    Vi började fredagen med att jag kilade från jobbet vid 13.30. Det var föräldrafika på lokalen hos Melvins dagmamma mellan 14 - 16. Melvin blev så glad då vi kom och kramade oss båda innan han rusade mot grinden och skulle hem. Haha var ju inte lätt för honom att förstå att vi skulle fika tillsammans. Lite fikamys ute i solen blev det. Melvin var intresserad av o få  lite vätska i sig och i övrigt så sprang han runt o lekte istället! Hemåt vid 15 och lite bus.....sen var det full fart för mig & Magnus att göra oss iordning inför kvällen. Den skulle ju tillbringas på Kött, Kök & Bar tillsammans med Madde och en massa fina vänner. Det var födelsedagsmiddag för bästa Madde och alldeles utan barn!! Så fantastiskt härligt. Så Melvin han hade glädjen att få vara med farfar.
Underbart god mat käka vi och inte ett pip hörde vi hemifrån så vi antog att allt var hur lugnt som helst. Vi kom hem vid 23 tiden. Det hade vi lovat Pelle. Med oss hem hade vi Madde, det var också bestämt att hon skulle åka med hem här o sova hos oss =)

En god natts sömn fram till Melvin väckte oss! Full fart i 35:an sen och frukosten dukades fram. Klockan 10 skulle vi vara ute på vägen då det var dags för vägdag. Det skulle fyllas i gropar i vägen och det gör vi alltid tillsammans alla som bor på vägen. Melvin tyckte det var kul en liten stund att kuta runt med alla andra men sen tog vi med oss vår Madde hem och gungade på tomten istället =) Lite lunch i lillparveln och sen snarkade han gott =) Då for Magnus en sväng till stan medans jag & Madde fixade fika och satte oss ute i solen och njöt i massor. Såååå fantastiskt härligt. Dagen fortsatte i ett alldeles underbart tempo.....det var bus o mys i massor med Melvin. Vi var en sväng över till Anna & Vincent o busa också. Så innan det var middagsdax hade vi hunnit med hur mkt som helst. Middag till Melvin och så småningom i säng med honom gjorde att ESC-kvällen inleddes =) 
    Madde & Jocke kom hit samt Anna med lilla Vincent! En god grillmiddag fixade vi till och den här sommarens första middag ute på altanen! Såå fantastiskt härligt. När klockan närmade sig 21 så förflyttade vi oss in till soffan och satt o tittade på ESC. Jag tyckte helt klart att rätt låt vann, hejja Danmark!!!!! Trötta småbarnsföräldrar var vi då programmet var slut så då gick alla hem till sig och vi somnade ganska så omgående.

En ny god natts sömn, även om det var en natt med för få timmar eftersom vi kom i säng först vid 01. O de struntade ju Melvin i. Så visst var man ganska så seg imorse då Melvin vakna. Men en otroligt händelsrik dag har gjort att jag liksom inte hunnit känna efter om jag varit trött. Jag tog inomhuspasset imorse efter frukost och fixade en maskin tvätt o disk o så efter gårdagen medans grabbarna gick ut och sparka boll. När jag var klar gick jag också ut och då hade grabbarna startat gräsklippartraktor fast inte fällt ner klipp-delen. Så Melvin var i paradiset som fick åka traktor med pappa!!!! Då de åkt klart så gunga vi lite och jag föreslog att hela familjen kunde ta o cykla en runda =) Sagt o gjort. Det var första ordentliga turen på nya cykeln, o den blev jäklarns jobbig. Detta för att styret var inte 100% ordentligt spänt så minsta lilla gupp så lossnade det mer o mer. Så jag fick spänna armarna nå sanslöst för att det inte skulle åka neråt eller uppåt. Ja skitjobbigt. Men cyklade på för att komma hem fort. O det kunde ju inte hända nåt farligt mer än att det var jobbigt att cykla så. Var dock väldigt lycklig då vi kom hem. Lite lunch till junior och ut med honom i vagnen för att sova. Då blev det tvättvikning och en massa annat donande och lagom till jag satte mig i soffan så vaknade Melvin. Fullt ös igen. 
   Strax före 14 så knackade det på dörren. Det var Charlie som bor 2 hus bort som kom o ville leka med Melvin. Sagt o gjort grabbarna röjde över hela bottenvåningen innan vi efter ett tag gick ut. Vi gick ut då Pelle & Monica kom på besök.
   Vips i ett nafs så var vi i full fart med att så i våra pallkragar!!!! O grabbarna tog vars en liten vattenkanna och hjälpte till att vattna det nysådda =) En riktigt härlig eftermiddag!!!
16,15 gick jag & Melvin in, Charlie hem till sig och svärföräldrarna åkte hem.  Då lagade jag och Melvin fiskgratäng och så gröna ärtor till det, mumsfillibabba blev det!

Mat, diskfix och lite soffmys. Sen var klockan så mkt att Melvin nog skulle kunna stå o sova...eller ja mkt o mkt klockan var halv7. Men grabben var så trött av allt bus så han orkade knappt dricka välling, han bara böka. Så då sa jag till honom om han ville sova. Då hoppade han ner från min famn och gick raka vägen in till sin säng och ville klättra i den. Lilla killen....! Lite välling tog han i sängen men nääää, den var inte så värst intressant. Så vi sa puss o gonatt och sedan dess har det varit knäpptyst i Melvins rum!

Jag har inte gjort ett jota sedan Melvin somna, bara slappat o soffan! Tog o titta på Let's Dance via Tv4play och nu är det hockey på tvn! Magnus jobbar han. Han åkte iväg vid 16 idag. Han har visserligen kommit hem nu men han sitter ännu och jobbar. Blir iaf hockey resten av kvällen innan John Blund attackerar. Kan tänka mig att tröttheten kommer slå till med buller o bong ganska så snart....men ska försöka orka se hockeyn!

En sammanfattning;
-Helgen har varit underbar!!!!!! hur har din helg varit??

Tjipp!

Var tog veckan vägen =)

Hoppsan! Veckan som varit passera i hundra åttio. Måndagtill onsdag förraveckan var vanliga arbetsdagar!!!! Sen blev det långhelg som innebar långväga besök från Halmstad!!!! Full fart i ett par dagar. Var underbart att se hur kul Melvin & Agnes hade tillsammans =) Vi vuxna hann med en massa skratt, goda grillade middagar o godricka. Tack för härliga dagar fam Persson/Hofvander!! Nästa gång vi ses är på deras bröllop som kommer bli sååå skojigt :)
I söndags blev det en trädgårdsdag till en början. Bort med 5-6 kvm gräs och på med grus och pallkragar att odla i! Blev riktigt tjusigt istället för en störig gräsplätt!!!
Sen har det blivit ny vecka! Har varit riktigt bra dagar inledningsvis för Melvin hos dagmamman. Han har varit toppenglad. Härligt! Hoppas det fortsätter så o inga fler missöden med mat eller obytta blöjor.

Är på bussen på väg hem nu! Jobbat o var sen till kiropraktorn för andra behandlingen på 9 dagar för min nervrotsinflammation i nacken. Nu hoppas vi det släpper helt!!!!
Ska bli gott o komma hem o äta en mumsig middag! Magnus ringde förut o frågade om vi inte skulle vardagslyxa lite med en god grillad middag! Såklart jag vill....så hem o fixa gomiddag är på schemat! O så mysa o busa med bästa sonen innan han somnar!!! Blir en kanon kväll :) Vad ska ni göra ikväll då det är lillördag??

Tjipp!!


Underbar söndag!

Vilken härlig söndag vi hade igår =)
Då jag vaknade på morgonen så hade fina vännen Sara.N hört av sig å lördagskvällen o frågat om vi ville komma o hälsa på i deras nya hus som igår!!! Såklart ville vi det :) Så efter att Magnus varit ut på sin morgonlöprunda begav vi oss iväg till Björklinge. Det blev lunch o fika, båda barnen snarka gott ute i sina vagnar efter lunchen, Melvin i hela 3h. Trött grabb.
Magnus åkte o jobba vid halv2. Men jag o Melvin stannade kvar hos familjen Naess!!!! När båda barnen vaknat gick jag, Sara o barnen iväg till lekparken för o busa lite....hihi slutade dock med att vi gick till en lite större lekpark ett stenkast bort. Fullt ös varje vaken minut med grabbarna!!!!
Runt halv 5 kom Magnus o hämta mig & Melvin! Hem o käka o starta tvättmaskinen innan jag parkera i soffan o Melvin hade sovtajm! Magnus, ja han hade mera jobb. Han var inte klar från strax före 21 igår kväll. Men en alldeles underbar dag hade vi =) Tack fina Sara, Erik & Wille!!!!

Idag är det åter måndag och en ny arbetsvecka ska strax startas! Startas upp med APT ikväll så är inte hemma från strax före åtta ikväll. Lång dag men med avbrott för att gå till kiropraktorn o få rätt på nacken. Är ju lediga på torsdag å, å så får vi se hur barngruppen har det i närvaro på fredag om jag kan bli ledig eller ej.

Ha en underbar måndag o hoppas solen skiner precis där DU är!!!

Tjipp!!!


Effektiv o mkt tankar.

Hallå??? Var tar tiden vägen. Veckorna de bara rusar på i hundraåttio just nu. Hoppas att det innebär att det snart blir riktigt varmt o skönt ute =)
Blev en riktigt tråkig dag i torsdags. Magnus hörde av sig strax efter tio på förmiddagen till mig på jobbet att hans morfar dött. Usch o fy, inte skoj alls. Visst att han blivit senil men var en go o glad "gubbe"!!! Sov gott fina Stig, hälsa till min morfar där uppe i himmeln också. <3

Igår fredag så var det en lagom dag på jobbet! Jag slutade jobba redan halv3 och då Magnus varit på jobb i stan passade det perfekt att jag fick åka med honom hem. Så han kom och hämtade mig. Hemåt bilen gick, eller ja först till lokalen och hämta Melvin från dagmamman. Melvin var pigg o glad, hade ätit tre portioner soppa till lunch men dock blev det bara en halv smörgås till Melvin då de var lite sena med det så han satt fortfarande o mumsa då vi hämtade honom vid 15. Nåja lite frukt o russin då vi kom hem så var allt kanon! Full fart o fläkt hela eftermiddagen innan det var middagstajm =) Då trycker barnet i sig två stora portioner mat och trots detta sen 1 flaska välling innan sovdags! haha fattar inte hur mkt det kan få plats i en liten mage på ett barn som är 20 månader. Nåja han sov som en prins efter all den maten inatt! i 13h sov han. Otroligt skönt =)
   Idag har varit effektiva dagen för mig! Hela familjen var med på förmiddagen. Vi åkte direkt efter frukost in till Citygross för matinköp och så var huvudtanken att köpa pallkragar att odla i. De gick på ynka 99:- där så skulle inte ens bli billigare att köpa plankor att snickra själv. Framför allt inte med tanke på att tiden inte finns nu när Magnus jobbar så mkt. Klara på Citygross blev det en supersnabb vända på barnenhus för att köpa sparkskydd till bilen. Sa redan innan vintern att vi borde ha det till Magnus men han tyckte att det var onödigt! Haha han har helt bytt åsikt nu =) Borde köpt ett för länge sedan men det har liksom bara inte blivit av. Men nu så. Vi åkte vidare till lager 157 för att reklamera ett par jeans jag köpte för en månad sedan där det blivit nå konstig dragning i tyget så där var nästan hål efter att jag använt dem i 3h. Bytte dem samt köpte en ny scarves. Tappar ju mina till höger o vänster :( Efter turerna till höger o vänster så begav vi oss hemåt. Hemma vid 11,15 o då var det bara att värma lunch åt Melvin och sen bädda ner honom i vagnen! Sagt o  gjort.
Då Melvin somnat gick Magnus ut på en lång powerwalk. Jag tog tag i kyl. o frysstädning. Så nu är det lätt o hitta det man söker och det som borde kastas är så gjort. Även två maskiner tvätt är fixade!
Vid halv3 kom svärföräldrarna på besök! De hade med sig en rullebör, vattenkana och en fotboll åt Melvin! Nu när det ska planteras en massa så behöver ju han också ha redskap så han kan hjälpa! =) Tack tack för fina sakerna! Då de ändå var här passade jag på att bjuda dem på middag, Mexikansk kycklingpaj blev det! Mumsigt! Melvin stupade strax före 19 efter en alldeles underbart sprudlande dag!! Är en glad kille nu när tänderna kommit fram.

Nu på kvällningen tog jag hand om middagsdisken och vek ihop dagens tvätt av det som var torrt. O som pricken över i;et har jag unnat mig lite hemgjord daimglass =)

Låter ju som att det bara varit frid o fröjd idag. Men mentalt har det varit ganska jobbigt. Idag är det 1 år sedan vår älskade Bamse fick flyga till katthimmeln. Vet ju att han har det bra där och säkert är återförenad med pappa Pajas. Men åhhh vad saknaden är stor efter denna underbara katt. Han hade en sån personlighet, översocial och var alltid där vi var. Älskade lilla kisse, saknar dig så. <3 Många gånger idag har jag tittat på fina fotot på Bamse som står på skänken i vardagsrummet. Det har stått där bredvid hans ljus i 365 dagar. O ännu ska det stå kvar, har inte hjärta att flytta på det. Är här vi är mest ju så här ska han få vara med oss. Han kommer ju alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Gråter än ofta över saknaden.
 
 <3 Bamse <3


Nu ska jag nog ta o krypa in till sängen o slötitta på Bridget Jones på tv. Magnus tittar på hockey....men eftersom vi typ lever sport i det här hemmet då det är Magnus jobb är det så skönt att inte se allt på tv också.

Sov så gott när det är eran tur att sova!!


Tjipp!!!

Skitmorgon.

Denna morgon glömmer jag helst så fort som det bara går.
Melvin har bökat sedan 05 imorse. Misstänker att han är i en växtperiod då han helt plötsligt är jätte hungrig där vid 5-6. Men sen brukar han alltid somna om så sött. Men idag har han knorrat o bökat. Han sov väl några minuter hit o dit men jag fick ingen vidare sömn. =( Blir en lång dag till ca 16,30 innan jag slutar idag. Inte lätt o vara liten o både växa massor och få en massa tänder. Det är tur man inte minns det.

Åker buss mot jobbet nu! En ny dag med nya utmaningar som ska avslutas med ett inskolningssamtal. Sen hem o sooova massor ikväll tror jag bestämt.

Längtar fortfarande till måndag då jag ska till kiropraktorn o få ordning på min nacke. Är såååå grymt less på att ha ont i nacke/huvud varenda dag.

Ha en fin torsdag alla!

Tjipp!


Sooool!!!

Sitter i detta nu tillsammans med Magnus ute i trädgården och njuter av alldeles underbart 1:a maj väder :) Solen skiner o fåglarna kvittrar!!! Alldeles underbart :) Melvin ligger o sover i sin vagn!

Har haft en väldans lugn dag än så länge! Haft rekond av melvin medans Magnus var ute o jogga i förmiddags! O när Melvin vaknar ska vi åka till bauhaus o köpa pallkragar för att kunna plantera lite :) Har tänkt att vi ska så potatis, morötter och sallad!!!!

Ikväll blir det nog lite jobb hemifrån! Har lite smågrejer som behöver göras. Annars lugnt hemma då vår tanke från imorse om att besöka vänner inte blev av då de var upptagna. Så kan det vara.

Ha en skön fortsatt 1:a maj!!!!

Tjipp!!!!


RSS 2.0