Alla pratar om en mysig jul...

Jahopp det är nu bara ca 4v kvar så är det första advent. Kanon mysigt att få ställa fram adventsljusstakar och hänga upp en julstjärna här o där!! En massa ljus ska tändas och det är alltmänt mysigt =) Det gör liksom att man orkar med vintermörkret. Bara att hålla tummarna att det blir en vit decembermånad. Jag vill ha snö.
   Dock så kommer ju även den 24 december att komma. Dvs julafton. Jag tycker det känns lite jobbigt iår med julen. Förra året så var vi här i Uppsala med Magnus familj det var kanonmysigt och iår var min tanke att fara ner till Ystad och vara tillsammans med min bamsesläkt. Jag har sett fram emot det sedan förra året. Men shi fick jag, både mamma och pappa ska jobba på julafton och då är det ju inte mkt lönt att lägga en massa dyra respengar på att åka ned. Bror min ska dessutom inte heller vara i Ystad utan de ska upp till Stockholm och fira jul med hans fästmös familj. Så nej, jag ser inte riktigt fram emot julen....vill vara med min familj. Visst kommer säkert bli kanon mysigt när julen är här och vara ute på landet hos Magnus föräldrar. Men jag saknar den riktiga jullängtan eftersom jag inte får vara med min mamma, pappa o bror. *suck* Tur jag iaf får vara med Magnus <3

Ibland är det jobbigt att bo 70 mil från mamma, pappa och Marcus. Man får en sådan saknad då och då. Just nu är en sådan period eftersom alla börjar prata om julen. Jag ångrar absolut inte att jag bor i Uppsala, skulle bara vilja kunna träffa dem liiiiiite oftare. Tur att jag och Magnus ska ner till Ystad om 2v och efter de så kommer mamma upp till oss 2v senare.

Min familj är bäst <3


Grattis!!

Grattis moster Lena på din födelsedag :)

Hipp hipp hurra på din dag!



(Får bli ett grattis inlägg utan idolbild för det finns faktiskt inga bilder på moster i datorn)


Känns lite ensamt.

Jag är så himla van vid att Magnus är hemma när jag kommer hem från jobbet. Och är han inte hemma så brukar han komma hem ganska så snart efter mig. Men idag är det inte så.
   Han är i Stockholm och ska jobba ikväll så han kommer inte hem från efter 22 någon gång. Lite ensamt är det allt här hemma, men ändå lite mysigt på något sätt att få längta tills han kommer hem.

Idag tog jag en 40 min promenad efter jobbet, var riktigt skönt! Kanske skulle satsa på att göra det fler dagar i veckan. Blir laxpasta till middag idag, passar på att äta fisk när Magnus inte är hemma :) Efter det blir det en myskväll med filt och gott te i soffan och se på Bonde söker fru!!! En lagomt ansträngande kväll!

Puss & Kram alla vänner!


Ej bra att försova sig.

Idag har det varit en händelserik dag!

Började med att försova mig imorse. Jag skulle börja jobba klockan 7 och halv 7 så vaknade jag. Jag hade stängt av klockan och somnat om. AJAJ. Ej bra att lyckas med det då man ska öppna. Men 6.58 var jag på jobbet!! Tjoho! Jobbade till klockan 13 och efter de promenerade jag hem, smet upp om till lägenheten en snabbis och sen ner till Helene på en kopp te! Vi satt bara o hängde i soffan och snackade strunt ett tag!
   Fortsatt så mötte jag upp Pernilla utanför jobbet halv4, då for vi till Ikea =) Det blev inhandlat precis det jag skulle ha plus två smågrejer. Ljus i massor, en burk att ha musli i, en handkräm som luktade underbart, en present, en te-press och det viktigaste av allt var en ny väska! Såg den igår på ikeas hemsida och blev sugen på att köpa en.



Här är min väska! Jag är faktiskt helnöjd med den för 79:- ett bra köp tycker jag!!! Den kommer få vara mig trogen på jobbet nu!!!

Nu ringer pappa! Dags att sluta skriva.

Morsning!


Sorg i mitt hjärta....

Så då har helgen och måndagen passerat med stormsteg!

Helgen var sådär lagomt ansträngande faktiskt! Jag, Magnus, Pernilla och våra underbara grannar Mathias & Helene träffades i lördags kväll på ett glas vin och en omgång TP (trivial pursuit). Det viktigaste med den här kvällen var att klädkoden var mjukisbyxor :) Vi spelade i lag, tjejerna mot killarna. Dock fick vi tjejer stryk. Tror det har med att göra att vi i halvtid förlorade en medspelare. Men nästa gång är vi full styrka och vi spöar killarna! Magnus är ju obesegrad och så kan det ju inte fortsätta vara. 
   Det var en mysig kväll som dock avslutades med stor sorg i mitt hjärta. Min nyfunna och trogna vän sedan en vecka tillbaka lämnade mig. Den "blåa faran" längtade hem så den följde snällt med Pernilla hem då det var dags för henne att fara hemåt. Mycket mycket sorgligt.

Igår var det födelsedagsfirande för Magnus mamma Monica som egentligen fyller år på torsdag, men för att alla skulle kunna komma så firade vi igår. Hemåt på efterrmiddag och då var det städning för fullt. Plocka bort prylar och hitta platser att gömma dem på och städa städa städa. Varför det då, jo för att idag har lägenheten blivit fotograferad. Dags för att sälja den så vi kan få vårat efterlängtade hus!!!! Så nu är det bara att hålla alla fingrar och tår och hoppas på det bästa :)

Nu ska det bestämmas middag, magen kurrar så hög tid att fixa det!

appropå....

...hur jag avslutade mitt förra inlägg om fina vänner så måste jag berätta om en nyfunnen vän!

Jag och den här vännen började vår fina vänskap förra lördagskvällen! Vi träffades utanför ett hus här i Uppsala!! Snäll som vännen är så fick jag åka med denna hem!!! *tack tack*
   Denna vän har sedan varit mig trogen hela veckan även om meningen inte var att det skulle vara så! Jag skulle nämligen förlora min nyfunna vän i måndags, men då en annan kompis inte riktigt är så morgonpigg ;) Så fick jag och min nyfunna vän lite mera tid tillsammans! Tisdagen kom och passera,  onsdagen kom och passera vännen var fortfarande vid min sida!

Idag är det lördag och vännen är mig fortfarande trogen! Den har inte lämnat mig än. Vad jag pratar om är den blåa faran som faktiskt är Pernillas cykel, hihi!!!

Det började med att jag lånmade cykeln hem från Pernilla i lördags kväll. Hon skulle ha tagit hem den i måndags efter personalmötet men söta Pernilla glömde bort sig på morgonen så hon tog sin pojkväns cykel då istället! Så cykeln fick följa med hem till mig igen! Tisdagen blev lika så och sen har det liksom blivit så nästan hela veckan! haha =) Men lugn Pernilla, den blåa faran står i tryggt förvar nere i cykelförrådet och den hittar alldeles utmärkt mellan mitt kära hem och jobbet!!!

En bra vecka!

En vecka till har passerat!  Det har hänt lite av varje!

Måndagen var en mycket lång dag, var på jobbet mellan 8-15.30 och sen så var det lärarmöte följt av personalmöte mellan 16-19. Så i det stora hela så var jag på jobbet mellan 8-19. När man kommer hem efter en sådan dag så orkar man inte riktigt göra speciellt mkt. Så det blev två clementiner och en kopp te samt lite tv-tittande innan sängen ropade på mig!

I tisdags så var Katarina här =) Det var verkligen kanon mysigt! Hon kom hit för att jag lovat henne att hjälpa henne tona hennes hår. Jag tänkte att ja det blir en trevlig eftermiddag. Det hela slutade med att vi käkade middag tillsammans fick i oss lite te med kolakakor och marknadskonfekt och tillslut så tog vi tag i hårfixandet! Jag tyckte verkligen att ”Kattis” hår blev perfekt för henne! Katarina var kvar här till närmare 19 på kvällen och vi hade en så himla mysig dag tillsammans. *kraaaam vännen*

Veckans tredje dag kom och på onsdagskvällen kom Fia & Oscar på besök! Magnus och Oscar skulle kolla på hockey, tyvärr så förlorade deras älskade Leksand så det var lite trumpna miner här hemma ett tag. Under tiden så kollade jag och Fia på bönderna och planerade bröllop :) Vad skulle jag gjort utan Fia i många av de bröllopsplaner som måste göras. *krammis*

Resten av veckan har det varit väldans lugnt och skönt! Igår när jag kom hem från jobbet närmare halv 6 så var maten på bordet, en massa tända ljus osv! Det var verkligen jätte mysigt att komma hem , älskar dig massor M <3

Idag är det lördag och jag har inte kommit längre än ätit frukost och druckit en kopp te! Ska väl se till att fixa lite av varje under dagen för att ikväll träffa världens bästa grannar =)

Kom ihåg att ta vara på fina vänner. De växer inte på träd.


Lat - javisst!!

Denna helgen har nog varit den lataste på ganska länge. Jag har knappt varit utanför ytterdörren. Inte mer än igår kväll när jag tog en promenix hem till Pernilla och hade lite lördagsmys med henne! Blev en riktigt skön promenad för det slutade regna så var frisk och gott att komma ut! Men annars i helgen har jag inte gjort mkt nytta. Tog och städade här hemma igår men that’s it.

Blir en trippel med Pernilla den här helgen! Hon var ju hemma hos mig och Magnus i fredags och mumsade hembakad pizza, igår var jag hos henne och ikväll jag jag och Magnus hem till henne och Ivan för att se på film! Varför jag inte nämner Ivan från till kvällens filmtittande är för att han inte varit hemma i helgen så han har inte varit med oss. Men ikväll så =) Självklart ska kvällen börjar med Ensam mamma söker. Då får killarna bara vara snälla och joina mig och Pernilla *hihi*

Just nu sitter jag och Bamse i soffan och kollar på Storvreta – Warberg i innebandyns superliga. Står 3-3 och andra perioden är snart slut. Hejja hejja Storvreta!  Vi ska väl ta och börja laga mat om en timme eller nåt i den stilen....eller ja, jag ska laga mat! Tror inte Bamse är nå stjärnkock!

På återseende i veckan =)


Lutar åt...

...att det får bli en lördag inomhus! Det är regn och rusk ute och det gör att jag inte har ett dugg lust att ens gå o köpa nåt gott till kvällen. Nä fy blä...regnat o blåst i ett sedan ca 15.30 igår eftermiddag. Jippie vilket uppmuntrande väder.

Jag och Pernilla muntrade upp oss själva igårkväll med ett glas vin och gå loss i ellos-katalogen! Har skickat bestallningen idag kompis!

Ska ta tag i städandet här hemma nu! Sånt man kan roa sig med en regnig o grå dag!

kärlek <3

Myyyys <3

Idag när jag kom upp ur sängen och gick in i badrummet så fick jag mig ett litet gott skratt! Skuttan låg nämligen i handfatet och lekte med ett av mina hårspännen. Hihi hon var så himla söt J

En sedan solig och mysig förmiddag i höst/vinter solen med barnen på gården och ett antal många timmar till att jobba gjorde att klockan blev 17 och jag kom hem. Då fick jag en jätte mysig överraskning, älsklingen hade bokat bord på någon restaurang i stan allt jag fick veta var att jag skulle vara redo att åka hemifrån kl 18. Så jag hoppade in i duschen och var färdig till utsatt klockslag. Vi for iväg och landade på KohPhangan. En nyöppnad thai-restaurang. Det var helt fantastiskt god mat där ocg var så mysigt det. Allt var som det är i Thailand, med bambu här och var och ljusslingor överallt, det var toppen. Tack älskling för en mysig kväll <3

Nedan bilder från restaurangbesöket och söta Skuttan i handfatet!!


Jag och den vackra fjärilen på väggen på restaurangen!


Jag hade faktiskt världens minsta sittplats! Men det gick fint :)


Fina skuttan!


Snö!!!!!

Javisst! Igårmorse när jag kom till jobbet ca 06.50 så var det för det första kolsvart ute och för det andra så snöade det och var vitt på gården på jobbet. Jag tyckte verkligen att det var supermysigt =) Dock är jag ganska ensam om att tycka om snö på jobbet verkar det som. Men jaja, tur att en av oss älskar snö. Även idag så har det snöat, i fredags så var vår nya cykelbana på gården klar och vi skulle ha invigning för den idag där föräldrarna var inbjudna. Så bara för att allt skulle vara så knasigt som möjligt (man tänker ju mer cykla när det är vår/sommar) så snöa det idag då vi hade invigning. Hihi men lika glada var barnen för det =)

Nu har jag inte mera tid, dags för ”bonde söker fru”.


så här såg det ut på jobbet!


Väldigt otäckt.

Usch inatt hände nå väldans otäckt. 
   Klockan var 00.10  och det small till nå galet utanför huset. Magnus rusade till fönsterna i sovrummet och såg att en bil står i lågor tvärs över vägen. På några få sekunder så var hela bilen övertänd och senare kom det fram att det var 4 bilar till som blivit sabbade. Brännskakade och sönderslagna rutor. Tur att brandkåren och polisen kom till platsen så fort så ingen kom till skada och branden spred sig inte.
   Men inte trodde jag någonsin att de idioter som håller på med sånt här skulle ta sig hit till våra trakter av stan. Det är ju så lugnt här. Men det är väl så att nu när de börjar bli klara med alla bilar i Gottsunda/Stenhagen så hittade de områdets enda icke bevakade parkering. Alltså parkering där det knappt rör sig nå folk. På alla andra parkeringar i området så är det lugnt (tror jag) för  att de ligger mellan alla bostadshus och så.

Men usch o fy vad otäckt det var. Idag har jag i gengäld gått i koma, trött som tusan eftersom man bara drömde mardrömmar om explosionen resten av natten då man väl somna. BLÄÄ en powernap blir det nu innan vi ska till ica och handla.

ÄNTLIGEN =)

Veckan lider mot sitt slut.  Det har varit en bra vecka tycker jag! Det har dock inte hänt så mkt efter att Tilltugg besöktes i tisdags.

Igår var det fotbollstajm här hemma och Johan o ”Bengt” var här o hälsade på! Jag tänkte att jag nog inte hade så mkt gott hemma att bjuda på men när allt väl var framplockat så var det faktiskt hur mkt som helst. Så mycket att allt inte ens tog slut. =) Bjöd även på hemmagjord marknadskonfekt. Den blev riktigt god!

Massor av grejs!

Idag blev jag väldans glad!! Kära svägerskan Nettan lyckades hitta tåg biljetter till Ystad. Detta utan att man ska bli ruinerad! Så det 13 november far jag och Magnus ner till Ystad för att fixa och dona lite inför nästa sommar. Så det blir ingen visit som går ut på att vi ska hinna runt o träffa hela släkten och vänner och så. Utan det är en fixarhelg. Vi åker hem till Uppsala igen på söndagskvällen då jobbet väntar på måndagen. Men det ”braiga” är att biljetterna gick på 1100:- tur och retur för oss båda två!! Toppen bra =) *Tack Nettan* Äntligen kan jag åka ner o träffa pappa, mamma o Marcus!

Nu blir det kvällsmys med te och en filt i soffan! Ensam mamma söker om 25 min jue =)

 Bamses nya sovstil!!

 Skuttans sovstil!


Restaurang Tilltugg...

...Vilket ställe! Det ligger på Vaksalagatan i uppsala och ikväll har jag och Pernilla varit där! Pernilla kom med den briljanta idén igår att vi skulle lyxa till vardagen lite med att äta på restaurang idag efter att vi hade tagit en tur på höstmarknaden. Sagt och gjort, vi tog en tur på marknaden där även Magnus följde med. Riktigt mysigt var det att strosa runt där trots att det var kallt. Magnus hittade en massa bra som han sagt att han skulle behöva köpa; som tex en ny plånbok, ny mössa och så blev det så klart lite marknadskonfekt =) Pernilla fick äntligen sina efterlängtade sockor! 14 par á 100:- ett riktigt kap det där! Både jag och Pernilla köpte träfibersulor till våra vinterskor. De ska vara riktigt varmt och gott att ha i typ vinterskor och gummistövlar. Detta då de lite fungerar som frigolit, dvs de drar åt sig fukta och stöter ifrån kyla så man hela tiden är varm och go om fötterna. Hoppas verkligen det fungerar så bra som försäljaren sa för då är mina fötter räddade i vinter!!
   Nu till Tilltugg. (Här var det bara jag och Pernilla som åt)Det var en fantastiskt mysigt ställe. Härliga fåtöljer att sitta i, trevlig personal och helt underbar mat. Vi åt en salig massa olika. Det var kallröktlax med färskost, nå fårsost-vanlig hårdost grej med honung, revbensspjäll, grillad potatis med aioli, oxfilé på vitlöksbröd och en gryta där det var både nöt- och fläskkött. All mat var helt fantastiskt god....vi åt o åt och höll mer eller mindre på att spricka då vi var klara. För att sätta pricken över i:et så avslutade vi givetvis kvällen med en kopp te! Bör kanske säga att det var tapas storlek på rätterna!! Pernilla uppskattade det så mkt att hon var tvungen att ringa hem till sin kära sambo o berätta om den fantastiska maten! Jag har försökt lämna över min sprudlande lycka över att ha funnit ett ställe med så bra mat till Magnus nu när jag kom hem. Haha vet dock ej om jag lyckats. Kvällens ord är helt klart Fantastiskt!

          
En glad Pernilla!      Massor av god mat!

Det fanns en bild på mig också, men den var väldans suddig! Så nytt försök med någon bild på mig själv kommer en annan dag!


Helgen kom och...

...helgen passerade. Nu är det söndagskväll och i och med det har ytterligare en helg passerat! En helg full av skojiga ting! I Fredags var det en mycket lugn dag. Jag slutade jobba klockan ett och gick därefter raka vägen hem för att sova en stund! Jag var så himlans trött. Sov ett tag och framåt arton for jag och Magnus iväg och köpte kebab. Vi orkade inte laga mat och för den delen så hade Magnus massor av jobb så vi kom inte iväg så vi kunde handla ordentligt. Så är det ibland...typiskt bara att vi båda blir som små monster då vi inte får käk! Nåja mat i magen och kvällen tillbringades en trappa ner hos grannarna! Grabbarna kollade på hockey och jag & Helene hade fredags koma i soffan. Så en alldeles utmärkt fredag i min smak efter en galen vecka!

Igår så var det fullt ös hela dagen! Började med att jag hade tänkt att det skulle bli en lite snabb tur på stan! Men bara för att det är så himlarns trålkigt att fara till stan ensam så sms:ade jag kära Pernilla och frågade om hon ville hänga med. Gullig som hon är så gjorde hon det. Så vi strosa runt nere på stan och fixade samt tog oss en fika på café Storken J En mysig lördags dag! Kvällen bjöd på födelsedagsfest hos Fia! Hon bjöd på snittar och en mkt smaskig tårta. En riktigt trevlig kväll blev det med en massa nostalgi musik som gjorde att Fia och Oskars vardagsrumsgolv blev ett dansgolv. Det var verkligen kanontrevligt! Tack igen kära vänner.

Söndagskoma skulle man kunna tro att jag haft idag, men icke. Det har varit fullt upp...eller ja en del att göra iaf. Har varit och sett till att alla mina grejer är där dom ska vara. Vilket gjorde att en stor och tung sten föll från mina axlar.Tagit en svängom med dammsugarn och letat fram diskbänken i köket har jag gjort och tvättat en maskin tvätt. Ojoj väldigt mycket tycker jag personligen eftersom det blev en sen kväll/natt igår! Nu ikväll har det inte gjorts många knop, pratade en vända med mamma och tryckt i mig en pizza!

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på med, antingen hittar jag nå bra på tv eller så blir det sängen och läsa i min braiga (sådär bra svenska på det ordet) bok!

Tjing tjong!

 Dagen till ära firade vi Fia!

Det togs massor med bilder på Fias fest! Men tror jag nöjer mig för tillfället med att bjuda på en där Fia själv är med =)


Skönt att det snart är fredag...

Åhh jag brukar vara bra på att gnälla att veckorna går så fort. Men just den här veckan är jag faktiskt väldigt glad över att det är fredag imorgon! Det har varit fullt ös hela veckan och jag har inte bara gått hem från jobbet och bara tagit det lugnt en enda dag. I måndags var det iväg o kolla på ett hus och greja med lite annat innan vi var hemma vid halv7. Okej, det är inte speciellt sent men det är ändå inte bara gå hem o lata sig i soffan. Tisdagen var helt galen... började jobba klockan 7 och slutade 13. Ca klockan 14 kom Erika och hennes lilla son Isak, snart 5 mån, på besök =) Var kanon trevligt att träffas!! Som om det inte räckte med att jobba och träffa dem så var det föräldramöte på kvällen. Det gick fin fint! Mycket positiv respons fick vi av föräldrarna på det arbete vi gör så det var himla skoj. Men ojoj vad trött jag var i tisdags kväll. Onsdag igår, skulle sluta jobba 15.30 men fick jobba till stängning istället då en av mina kära kollegor vart sjuk *krya på dig Kajsa* Fort som tusan hem och kasta något i magen sen iväg tillsammans med Fia och träffa Anna och hennes lilla Emil. Lilla Emil har hunnit bli 21 dagar nu och så fantastisk söt han var. Så mysigt med bebisar!!
   Idag torsdag var det återigen en stängningsdag för mig på jobbet. Dock blev det inte riktigt så för chefen fick komma och stänga. Detta på grund av att jag + Ulrika från min avdelning skulle på en föreläsning om flerspråkighet. Så tre timmars föreläsning efter en heldag på jobbet. JA, jag är trött nu. 

Har kort sagt varit en fullspäckad vecka! Så jag ser fram emot en lugn fredagskväll imorn! Sen på lördag kväll är det födelsedagsfest för Fia som fyller 24 år imorgon =)

Men nu blir det att titta på Efterlyst innan sängen ropar! Börjar jobba klockan 07 imorn så måste i säng i tid så man kommer ur sängen!

Puss & Kram alla nära och kära!


RSS 2.0