2 månader.

Det är helt galet så fort tiden går. Idag är vår lille sötnos 2 månader. Enligt oss så är han en av de snällaste 2.månaders bebisar som finns...sover massor om nätterna och är snäll både hemma och när vi går bort =) <3Melvin<3

    

Helgen är till ända nu och den har varit fullspäckad. I fredags kväll var Carro här hemma och myste med mig och Melvin då Magnus jobbade =) Igår lördag så var det 60:års kalas på schemat. Svärmor fyllde år. Sen fick vi lite fnatt här hemma igårkväll o hade yatzy-mästerskap :P Jah vann 5 av 7 matcher!!!
   Idag var det först vägmöte här hemma innan hela min fina familj begav sig till Sigtuna för o mysfika med fina Madde!!! Kanonmysigt...det enda som saknades var solen. Ikväll har jag bakat macarons till Olivias 5;års kalas på söndag.

Det får vara allt för idag. Hör att Melvin håller på o vakna...så han ska få mat o sen ska både han och jag besöka John Blund.


Återigen helg.

Nu är det helg igen!! Galet vad veckorna går fort!

Igår torsdag så var hela den här familjen Klarin en sväng på jobbet. Skulle bestämma tid för medarbetarsamtal med chefen samt få lite papper till det! Hann tärffa på några kollegor lite snabbt innan det var dags att bege sig vidare till bvc. Melvin var på sitt absolut bästa humör på jobbet och när vi åkte till bvc. Men så fort vi kom innanför dörrarna så ändrades hans humör till det motsatta. Han blev ledsen och tyckte inte alls om att vara där. Men läkaren fick iaf klämma o känna på honom och allt var bara bra med vår lilla prins. Sköterskan som vägde och mätte honom var vikarie och vi tror inte att hon riktigt mätte honom rätt. Enligt henne skulle han bara ha växt 1cm, men märker på kläder att det borde vara mer och enligt vår mätning här hemma ska han ha växt 2,5cm. Så blir intressant att se nästa gång. Är ju iofs 4v tills vi ska dit igen, och då är det första vaccinationstillfället. Just de, 880g hade miniman gått upp, ny matchvikt är 6210g.
   När vi kommit hem så kom H & H på besök en sväng!! Mys mys =)

Idag har det varit en rätt så lugn dag förutom storhandlingen på Kvantum. Där var alldeles galet mkt folk så det var mest hysteriskt att komma fram någonstans. Folk trängde sig och handlade som om det var den sista maten som fanns. Jag höll på o bli galen. Men mat fick vi med oss hem iaf =)
   Ikväll har Magnus jobbat och Carro har varit här hemma och mys med mig och Melvin. En riktigt mysig kväll med en fin vän.

Nu är det dags att nanna kudden. Imorn är det 60:års kalas för svärmor.


En dag på stan

Idag har jag och Melvin varit på stan o fikat och babblar strunt med Erika :) Så mysigt så!!! Det blev fika på café Kardemumma som ligger inne på stadsbiblioteket!!! Riktigt mysigt och sååå barnvänligt. Satt där ett par timmar innan det blev en lite trip på staden.

En tur in på Gina Tricot. Köpte den här blusen
http://www.ginatricot.com/cse/kollektion/ccollection-p1.html#product_130755 i cremevitt i fredags när jag, Magnus o Melvin var på Gränby. När jag då kom hem så testade jag den till de byxor jag hade tänkt mig och ett linne under. Då insåg jag att bandet som hänger i halsen på bilden inte var med hem. Så idag gick jag in på Gina på stan och pratade med dem om det och jag fick då ett band med mig hem!!! Kändes bra....blusen var ju inte alls lika kul utan de bandet. Fortsatt så traskade jag och Erika till kappahl. Även i denna butik sålyckades jag med det jag hade tänkt mig. Skulle ha nya strumpor till Melvin och så var jag ute efter en kortärmad vit body till Melvin. Sagt och gjort så hittade jag det jag sökte även där =) Så det var en himla lyckad tripp för min del!
   Vi begav oss sedan till dagens sista stopp på stan! Skopunkten. Erika hade köpt ett par vinterskor där i fjol som hade kapsejsat totalt. Dåligt tycker jag efter bara en säsong. Nu visade det sig att samma modell på sko fanns. Så då sa jag åt henne att fråga om du får reklamera de gamla. Sagt och gjort. Hon fick avdrag och de tog tillbaka de söndriga skorna och Erika behövde endast betala 120 kr. Så kort sagt var det en väldans lyckad dag på staden!! Både fika, sällskap och shoppingmässigt =)

Sedan jag kom hem från stan så har det ätits middag och Melvin har badat! Nu sover lillM, och jag & Magnus sitter och tittar på Rosa Bandet galan! Så nu får datorn åter ställas till sidan och jag ska fortsätta titta på Rosa bandet galan.....ni har väl alla gjort något för bröstcancer forskningen??


Vilken kväll...

...ja igår så kände man sig inte mycket värd som förälder. Verken jag eller Magnus. Melvin var mer eller mindre konstant ledsen från 19 - 23. Inget vi gjorde hjälpte mer än om han låg i min famn och jag gick runt o sjöng vaggvisor för honom. Då slumrade han till cirka 15 minuter och sen vaknade han med lite nya krafter och fortsatte skrika. Stackars lite. Misstänkte väldigt fort att det var bajseriet som bråkade med honom. Han hade inte bajsat på drygt 36h. Kom bara pruttar hela tiden och han kämpade så. Tillslut efter typ hjälp-rop på facebook fick mitt minne sig en uppfriskande kick, termometer-tricket. Man tar helt enkelt tempen på barnet i rumpan!!! Sagt och gjort....det i kombination med fortsatt magmassage och bencykling (som vi hållt på med massor under kvällen) gjorde att lilleman tillslut kunde tömma magen!!! 
   Tog väl ca en kvart efter det och sen kom han till ro och somnade ordentligt i famnen! Sen sov han lite mer än en timme innan det var dags för mat och han sedan fick somna omi sin säng igen. Sen har han varit lite småorolig inatt. Han har sovit bra, ätit 1ggr, men har hört honom knorra lite så han har säkert drömt om kvällen som var.

Tack och lov så glömmer man fort ibland, och idag har man fått vakna till joller och leende =)

Vädret är lika trist som igår...dimmigt o bara sisådär 4 grader varmt. Brrrrr.


Engångsföreteelse....

...eller nya rutinen?
   Ja det är frågan!! Inatt är det nästan så man faktiskt får säga att Melvin sov hela natten. Mellan 23,20 - 05.40. Han halvvaknade till en gång 03.20. Så jag gick upp gjorde som vanligt o gick in i hans rum o gav honom hans napp o tände myslampan för att sedan gå till köket o fixa mat åt honom innan jag brukar gå in o hämta honom i hans säng! Men när jag gjort hans mat o kom in i hans rum så sov han så gott igen. Så jag struntade i hans mat då o släckte hans lampa o gick o lade mig själv igen. O han sov till 05.40. Helt galet =) Lite käk i magen och sen somnade lilleman om i sin säng och sov till 10.15!!  Håller tummarna för att detta är nya rutinen!!!
   Han är så liten Melvin, 8v imorn, o ändå händer det så mkt!!! Häftigt =)

Idag är Magnus på kontoret i Stockholm så vi har verkligen ett lugnt hus här hemma. Katterna sover och även Melvin just nu.
   Jag har iaf dammsugit idag och tagit fram kyckling till middag. Pratat med bästaste Fian i tele 1h :P hihi det har liksom blivit lite vardagsrutin för oss!! Att höras varje dag mellan mån - tors!! Riktigt mysigt :) Nu ska jag gå upp o leta fran en "ljuskula" eller vad man ska kalla den i vårt röriga förråd....en lampa som jag i fjol hade i vårt lilla fönster i trappan som gör under nu i mörkret på kvällarna!

Kramis på er alla i höstrusket!


Sötnosen <3


Underbar lördag!!

En helt fantastisk lördag som inleddes med att hela familjen sov till klockan 11 =) Eller ja lördagen startade med en toppen natt av lilleman! Han käkade 01.15 inatt (sovit sedan 21.30) då Magnus inte ens hade somnat och sen sov han ända till 07.05 :oD Dock var han mer trött o somnade om i sin säng igen till klockan 11, helt otroligt!!!!
  
Matthias kom hit idag och drog el till uteförrådet och fick upp en lampa o lite så, tack tack!!! Även jag och Melvin passade på att gå ut o njuta i höstsolen då Matthias & Magnus var ute!
   Sen kom "Bengt" på ett besök och vi fortsatte dagen med en 45 minuters promenad! Det har varit helt fantastiskt väder idag.

Nu myser jag o Melvin lite i soffan i väntan på att Magnus ska komma hem från dagens jobb. Dessutom med pizza till middag. Sen blir det familjemys för hela slanten ikväll!!

Tills imorgon hoppas jag på lika fint väder som idag så Melvin kan ligga o mysa i vagnen och jag kan få dona o göra fint ute i förrådet. Detta, så man lätt kan hitta det man söker samt plocka in blommor och utemöbler...riktigt höstgöra!!


Fredagsmyyyys!

Idag så var det min tur att få middagen på bordet =) Magnus fixade och under tiden så matade jag Melvin! Vet inte hur jag egentligen har lyckats hela veckan men mer eller mindre så har Magnus fått maten på bordet varje dag då han slutat jobba! Han blir allt lite bortskämd :P

Men så härligt det är att vi är hemma hela familjen tillsammans ikväll, och bara vi! Är en vecka sedan vi var det senast. Vi ska absolut inte göra något speciellt...Magnus ska följa en basketmatch via datorn, jag tittar väl lite på idol i brist på annat och Melvin...ja han tänker förhoppningsvis sova alternativt vara en glad o vaken kille!!! Just nu gör han det förstnämnda.

Var en sväng till Gränby idag och hittade en fin skjort-tunika som jag kan ha på mig nästa helg då svärmor fyller 60. Kanske rent av kan ha den på Melvins dop också om jag inte hittar något annat att ha på mig!!! Men det är ju ett tag kvar dit så först o främst är det nästa helg som gäller.

Nu i helgen har vi inte så värst mkt planer! Magnus ska iväg på lite jobb imorn, och Matthias kommer och börjar fixa elen ut till förrådet. Så vi får lite värme där samt ljus. Så kan man slippa ta med sig en ficklampa för att hitta det man söker. På söndag har vi absolut inga planer alls.....eller ja, Magnus har ju alltid lite jobb men hör liksom till nu känns det som. Att Magnus skulle ha en 100% ledig helg finns inte på världskartan.

Men nu...

FREDAGSMYYYYS!!!


En mus i vårt hus.

Japp så var det dags igen. Precis som förra året vid den här tiden på året så får vi en extra familjemedlem. En mus. Igår natt var första gången som jag hörde den då jag stod och bytte blöja på Melvin halv5 på morgonen. Hade hört att katterna var galna lite tidigare inatt men inte reagerat så mkt mer över det. Så nu får det bli att sätta ut musfällor....jag hoppas ju att vi kan fånga den levande (som vi gjorde förra året) och släppa ut den istället så kan de ju leta upp någon annastans o bo än hos oss!!! Jag tycker ju att möss är ganska söta....men inte o ha dem springade lösa i huset.

En helg har passerat sedan jag bloggade senast. Blir liksom lite mindre bloggande på helgen då vi oftast har familjemyhs för hela slanten då! Vart sen den här veckans måndag och tisdag har tagit vägen det vet jag inte. Dagarna bara susar förbi...förut var man rastlös till tusen så fort jag hade en ledig sekund. Nu njuter man på ett helt annat sätt när man har lite lugn o ro :)

Melvin har ju hunnit  bli 7 veckor nu! Tiden går så fort!! Och han har skaffat sig bra sovrutiner :) Somnar runt 20-21 på kvällen och sover gärna till runt 11 - 12 dagen efter! Med undantag för käk runt 23, 04 och 08. Så det är ju i princip bara en enda gång på natten som man får stiga upp mer död än levande o ge honom mat och det är när klockan är runt 04. I gengäld är han en väldigt vaken kille på dagarna....är väl därför min rastlöshet har försvunnit! Det är fullt upp o mys o busa med Melvin! Han nöjer sig inte speciellt många minuter nu med att bara ligga i soffan och titta. Nej nu vill han sitta upp och busa! Leka i babygymmet osv =) Det är så mycigt att det händer så mkt nu han jollrar och han ler...och mer lär det ju hända!!!

Idag är det onsdag och familjen Naess/Andersson kommer på middagsbesök hem till oss =) Ska bli toppen mysigt!! Dom är en så mysig familj så man blir så glad av att träffa dem <3

Nu dags för mat för lilleman!




Sovit NIO timmar :)

Ja skämta inte att jag fick en chock när jag tittade på klockan idag! Förutom en minitripp upp till Melvin 07.05 (vet inte om han drömt eller nåt för han somnade om då jag kom o smekte honom över huvudet o han fick nappen) så har jag sovit mellan 23.30 - 08.50 =) Helt galet! Jag har inte ens hört Magnus o Melvin inatt, mina älsklingar som låtit mig sova <3<3<3
   Kändes extra välbehövligt just inatt att få sova. Har varit två lite kämpiga dagar med lilleman. I onsdags så skrek han så fort man lade ner honom själv. Spelade ingen roll om man satte sig intill honom eller rent av lade sig tillsammans med honom så var ingenting bra. Han var kort sagt grinig en hel dag. Tack o lov så sov han skapligt på natten iaf! Igår så var dagen lite bättre men ändå inte helt bra för o vara Melvin. Men efter att han tillslut mitt på dagen bajsade som en tok så blev hans humör genast bättre! Så där var helt enkelt bekymmret.
   Idag har han än så länge visat sitt vanliga Melvin humör. Han berättade så klart att han var hungrig klockan 9 när han vaknade. Sen har han och jag myst i soffan och vips så sov han utan att jag märkte nåt. De två tidigare dagarna har han bara gråtit när han varit trött istället för o sova. Men nu så ligger han o sover med sin alfons snutte i sin säng <3

Så nu ska jag passa på att ta en dusch när miniman sover!


"Tidig" morgon.

Idag har varit Melvins tidigaste morgon sedan han föddes, och då är den egentligen inte speciellt tidig för en liten kotte! Ganska precis klockan 9 nu på morgonen tyckte han att vi skulle ha sovit klart...jag höll inte riktigt med honom men det var ju bara o stiga upp! Dock tar vi det väldigt piano...han sitter i sin babysitter och är helnöjd med att titta ut genom altandörren och speja på tv.n. Jag har krupit upp i soffan med täcket runt mig för o förlänga känslan av o ligga i sängen! Funkar ganska bra måste jag säga :o)

Det har hänt lite av varje sedan jag senast skrev ordentligt! Har ju bara mobilbloggat....
   I fredagskväll så var Fia & Oscar här! Så mysigt så...och jag premiärdrack faktiskt 1,5 glas vin. smakade riktigt bra efter nästan 1 års uppehåll från alkohol. Det är inte så att jag saknat det speciellt mkt, men det var gott.
   Lördagen var en lugn dag på dagen då Magnus var iväg och jobbade. Trots den lugna starten på dagen så blev det ändå stressigt till grillmiddagen vi var bjudna på hos Jocke & Madde, Klockan 16 skulle det komma några och titta på mazdan (som jag lade ut en länk till i förra veckan!)...men de kom inte från strax efter halv 5 och halv 6 skulle vi vara borta. Nu var det ju så att de ville köpa bilen, vilket var superbra! Men det blev lite stressigt för mig själv kände jag för jag var inte alls redo att gå bort när klockan var halv6. Jag hade räknat med att Magnus skulle kunna mata Melvin och jag göra mig iordning men shi fick jag då Magnus fick sätta sig och skriva papper med de som ville köpa bilen. Så slutresultatet blev såld bil och en halvtimme sena in till grannarna. Tack o lov så gjorde det inget att vi var sena! 
   Söndagen, vilken underbar dag! Var lite lugnt på förmiddagen innan vi vid 14 åkte in till stan. Då åkte jag och Melvin hem till Frida, Henrik & Meja och Magnus skulle iväg på jobb innan han också skulle komma dit!!! En fantastiskt mysig dag med familjen Sjödin/Westberg som innebar en promenix, god middag och efterrätt o en massa babbel. En dag som inte tog oss hemåt från vid 22 på kvällen. 

Den här veckan har gått i lugnets tecken och jag behöver det känner jag. Har varit riktigt trött både måndag och tisdag. I måndags var jag inte ens utanför ytterdörren. Igår däremot så blev det en impulstur till höstmarknaden på vaksalatorg, strumpor åt mig och Magnus köpte ost och korv! En fortsatt tur till Gränby då Magnus behövde ett par nya jeans.
   Dagen avslutades med besök av Johan till fotbollen mellan Sverige - Holland som Sverige mot alla odds vann!! Hejja hejja!!!

Idag är det BVC-besök på schemat kl 13 och efter de lite fixardag!! Men nu ska jag ta o masa mig ur täcket i soffan och göra mig lite frukost!


Dessert 'a la Frida!! Spana speciellt in g...

foto0513 (MMS)

Dessert 'a la Frida!! Spana speciellt in garneringen =)


Det gick ju kanon för Sverige igår då Melv...

foto0511 (MMS)

Det gick ju kanon för Sverige igår då Melvin hade sin gula Sverigepyjamas på sig =)


Frisörbesök =)

Jaaa!!! Idag äntligen har jag varit på mitt efterlängtade frisörbesök. Det blev ju som jag tidigare nämt inställt för 5v sedan. Var ju någon som tittade ut och såg dagens ljus då! Blev lite toppning av längderna på håret och tillfixande av luggen som inte längre var någon lugg utan bara en tjock tuss (eller nåt i den stilen!) Även en uppfräschande färgning blev det! Så egentligen inget drastiskt men oj vad bra det känns för själen =)


Resultatet!

Medans jag var hos frisören så var jag dessutom utan Melvin. Det var en väldigt konstig känsla att åka hemifrån utan honom. Det har jag inte gjort sedan han föddes. Har inte varit utan honom mer än någon minut, detta då jag sprungit in på tex ica och Melvin och Magnus har väntat i bilen.
   Var utan melvin i 3h idag....var garanterat nyttigt för både honom och mig (och även för Magnus som för första gången var helt själv med honom!) men ojoj så mycket jag saknade vår lilla prins. Det var så skönt att komma hem och se honom alldeles rofylld ligga och sova i sin säng! Ska ta o pussa o krama massor på honom när han vaknar! Appropå att han ändå sover så hade vi en finfin natt inatt igen! Han käkade vid 24 inatt sedan 05.10 för att sedan vakna 09.40 :) han brukar ju alltid äta där mellan 23-24 någon gång men vaknar oftast mellan 03-04. Men inatt sov han alltså ända till 05.10 innan han vakna!!!!

Ikväll tror jag allt att Melvin ska få på sig sin Sverigepyjamas som han fått av Carro & Peter! Han måste ju hejja på Sverige i matchen mot Finland! Fick ju en gul och en blå pyjamas...den blåa hade han då de mötte ungern (eller vad det var) och då förlorade Sverige. Så idag får han ha den gula och så hoppas vi på att den för bättre tur med sig!!


Mamma på besök.

Onsdags kväll nu, mamma har varit här på besök sedan i måndagsförmiddag och hon åker hem imorn. Vi har egentligen inte hittat på med så väldigt mkt, vi var på stan igår o strosa runt lite. Försökte tappert hitta pyjamas till Melvin. Men det var ju lättare sagt än gjort....iaf när man vill ha pyjamas med fötter på. Vår lille son är ju så frusen om fötterna så ha en pyjamas utan fötter är inte att tänka på. Dock har han bara en med fötter som passar bra och en som är utan fötter så han får ha strumpor till. Men den är inte helt bra, för han lyckas sparka av sig strumporna när han sover o  då vaknar han o är ledsen. Efter ett väldans springande ut o in i alla butiker som säljer barnkläder så fick jag tag i en på lindex. De fick gå ut på lagret o rota rätt på den storleken jag ville ha. Men katastrof känns det som att det inte finns babypyjamasar (hur skriver man förresten pyjamas i plural?) med fötter när vi är i oktober månad. Inte kan det bara vara vår son som är frusen om sina små fötter.

Som sagt annars har vi met varit hemma och tagit det lugnt. Det tar på energin ändå att ha nattbesök med en liten kotte i familjen....märks på honom att allt inte är som det brukar när det är besök här. Han kom knappt till ro alls under hela måndagen. Men nu har det blivit bättre! Men det är ju som så....trevligt med besök men även skönt att allt blir som vanligt imorn igen!

På fredag ska det då äntligen ske =) Jag ska till frisören!!!! Hade ju tid hos min goa frisör den 1/9. Men lilleman behagade ju titta ut den 30/8 så var inte riktigt läge att bege sig iväg till frissan 36h efter förlossningen. Men nu äntligen ska det bli av!! Kommer bli en enorm energikick att få fixa håret. Det ser katastrofalt ut då jag inte har varit o fixat håret sedan mitten av maj :S

Som slutord idag;
Någon som vill köpa våran Mazde 323F 1,8 ?! =)
http://www.blocket.se/uppsala/Mazda_323f_1_8__lagmilare__36453910.htm?ca=10&w=1


Fnattnatt!

Ytterligare en helg är snart till ända. Dock har den här helgen haft väldigt mycket familjemys och det är jag så glad över! En helg då Magnus inte har behövt jobba 12-22 hela tiden. Han har jobbat lite, men lite lagom. I fredags kväll så kom Jocke & Madde över o åt annanaspaj samt titta på transformers 3. En mysig kväll. En rolig grej är ju dock att jag har nu sett transformers 2 och 3 men inte första filmen!
   Igår så passade jag på att åka med Magnus in till stan när han skulle se och skriva om en basketmatch. Under tiden han gjorde det så tog jag en promenad inne i Uppsala och en sväng förbi ett apotek där jag köpte en ny nappflaska åt Melvin! Vårt lilla matmonster klarade sig inte längre på våra små flaskor som vi fått i babyboxarna man fick då man var gravid.
Det var helt fantastiskt väder igår...så jag njöt verkligen av o promenera runt i det fina vädret, och Melvin sov hela tiden! Dagen/kvällen avslutades med grillning här hemma och sen mys i soffan med hela familjen <3

Natten till idag var helt tokig!! På ett positivt sätt =) Melvin hade nå hungerfnatt igår kväll halv9. Han åt o åt o åt. Det verkade inte finnas någon stopp i honom. Efter en väldans massa käk så blev han mätt och somnade som en liten tok. Och sov, läs o häpna, till 02.40 inatt. Ny tankning av lilleman då och han somnade om och sov till 07.30. Ytterligare en ny tankning och han somnade om IGEN. Den här gången sov han till 10.30. Det bästa var att även jag och Magnus hade somnat tidigt igår...vi båda somnade vid 23 så vi alla 3 har varit väldans utvilade och pigga idag =) Hihi hoppas detta är en ny rutin för lilleman...att toktanka innan han somnar och sen sova lääänge!!
   Idag har det varit en hemmadag! Jag har städat bottenvåningen medans Magnus var på Lännaborg och titta på fotboll! Nu blir det mat här hemma och sen är det Magnus tur att ta en sväng om med snabeldraken på övervåningen!

Puss & Kram!


RSS 2.0