Feber =(

Påsken börja lida mot sitt slut. 1 dag kvar o den är röd så man är ledig från jobbet. O tur för oss eftersom Melvin gick o lade sig med nästan 39 graders feber.....dessa jäkla tänder. Visst, det är ju väldigt bra att ha dem. Men varför måste han ha det så kämpigt? O han borde fundera på att typ ta en tand i taget istället för flera stycken. Vi ser tre spetsar precis under "ytan" i Melvins mun. Hoppas hellre på en skitnatt o att tänderna kommer fram än ytterligare en dag med lite gnäll o feber. Dock är han jätte tapper. Har hållt fullt tempo nästan hela dagen med undantag för nå gnälldipp ett par gånger.
Var idag in till babyproffssen för att IGEN reklamera sittplattan på melvins tripp trapp stol. Färgen spricker på den. Var ju och hämtade den nya plattan i lördags o i torsdags såg jag att denna också börjat spricka. Så nu är en ny platta beställd.
Även en premiärtur in på XXL blev det. Magnus hade sett ett par skor i deras reklamblad som han ville kika på. Kikat o köpt en stund senare :) När dessa två butiker var avklarade o jag en snabbis in på apoteket så styrde vi bilen mot Arlanda för att lämna bror & Nettan. Det var dags för dem att åka hem idag.
Så här sitter jag nu i soffan o tar det lugnt, Magnus ligger i korta soffan o sover o Melvin sover i sin säng. Ska ta o göra mig en kopp te o dra en filt runt mig o zappa fram nåt sevärt på tv.

Tjipp!!!!


Glad Påsk!

Glad Påsk alla mina vänner =)
 
Ja dagarna rusar iväg. Min bror Marcus och hans Nettan kom på besök i onsdags kväll! Var väl inte allt för mkt tid vi hann umgås just i onsdagskväll då alla hade varit uppe tidigt och jobbat på dagen och klockan var typ 21 då de kom hem hit. Så lite babbel i soffan innan alla kröp tills kojs o somna.
  I torsdags däremot så fick Melvin äntligen träffa dem :) Det var så roligt. Inte det minsta blyg och han kände igen dem. Så roligt. Vi åkte till stan vid halv 10 då Melvin skulle klippa sig halv11. Klipp klipp och sen lunch på Espresso house o vidare på shopping i stan! Då Melvin vaknat från sin sovvila i vagnen så begav vi oss till bilen på Österplan och åkte till lager 157. Ojoj, det var ingen bra tur för plånboken. men glad blev jag för jag hittade jeans som var tillräckligt långa för mina giraffben, hurra!!!! X-antal kronor fattigare gick vi in på Willys för att fylla på kylen lite innan vi begav oss hemåt!
Melvin var super tapper hela dagen o hängde med oss i alla butiker.

Igår hade vi en hemmadag! Fast en härlig dag! En lugn förmiddag innan både farmor & farfar samt Madde kom på besök. Farmor & farfar på en snabbvist men Madde stannade här på middag och en riktigt trevlig kväll. Det åts gott o vi hade det super trevligt!!!!!

Idag är det självaste påskafton! Bror med fru är i Stockholm. Magnus är i Leksand och ska se på hockey!
   Så det är bara jag & Melle hemma. Dock ganska skönt med en lugn hemmadag. Melvin vaknade redan 05,11 imorse med hög feber och ont i munnen. Ser två nya tänder som är på G igenom. En liten tupplur på morgonen när det bara var vi i vår lilla familj hemma o sen lite bus innan lunchens sovvila attackera. Junior sover ännu...o jag sitter o tittar på Let's dance från igår. Se vad vi gör för bus här hemma då han vaknar....beror på tempen vad som orkas med.

Hörs snart igen!!
Tjipp!!

Glömde.

Ja jag lovade ju er bild och omdöme på fikan jag hade med mig till jobbet i fredags. Men mitt pucko glömde att fota mina skapelser! Jag hade bakat, paj på pinne!!! Ett pyssligt men roligt bak som smakade smaskens! Man liksom fick som en klubba som man dippade i vaniljsås =) Jag gjorde blåbärspajer. Jag gillade dem starkt så det kommer jag helt klart göra fler gånger!!!! Vad säger ni som fick smaka dem?

Annars då! Ja senast så skrev jag ju om att det kändes som att tillvaron äntligen höll på att vända för Melvin hos dagmamman. Visst var det så. Nu går allt nästan på som en dans för honom! Det är bara när jag lämnar (händer ju endast en gång i veckan) som han är lite ledsen. Men det verkar gå över lika fort som dörren stängs då jag gått ut! Annars är det en pigg o glad kille som busar o leker för fullt =) Märks att det är mkt nya intryck och att han lär sig mkt nytt....han har någon dröm han vaknar av varje natt just nu. Eller ja, vaknar o vaknar. Men han gråter i sömnen så man får gå in till honom. Men det är ju inget att klaga på! Han har ju äntligen börjat sova bättre på mornarna nu. Då han var sjuk och fram tills nu så har han ju kvicknat till runt 05. En tid som inte är okej i detta hus. Så vi har ju långt ifrån stigit upp. Men nu sover han till 7-7,30 iaf. Kan ju drömma vidare om att han åter ska hitta sina åtta halv nio mornar. Men jag är inte alltför hoppfull ang det.
    Om man ska säga nåt jobbigt så tror jag bestämt att Melvin fått i sig gluten idag. Han har varit tjorvig i magen sedan vi hämta honom hos dagmamman och innan han skulle lägga sig hade han ett 25 minuter långt krampanfall :( Stackars liten. Vet att de fick mat från skolan idag då de var på lokalen. Så ska höra med Melvins dagmamma imorn om hon vet om det var nå tok i Melvins i mat eller om man kan ringa dem. Läkarn vill nämligen ha en rapport om det blir så här.

Imorn blir en lång dag för alla i familjen Klarin.
   Magnus ska lämna bilen klockan 07 på verkstad i stan o sen fara runt som en liten tok på jobb o göra intervjuer hela dagen, hämta bilen igen då den är klar o illa hem o hämta Melle!
   Jag ska upp o få iordning mig & Melle. Se till o få iväg honom till Carola med hjälpav farfars skjuts och sen vidare med mig själv till jobbet. blir en timme tidigare än vanligt för Melle imornbitti. Se hur han kommer orka det.
   O väl på jobbet är det avdelningsplanering och på eftermiddagen ska vi ha föräldrafika! Så det blir en lång och intensiv dag, men förhoppningsvis en väldans lyckad eftermiddag!

Kvällen bjuder på besök! Ja, för strax efter åtta imorn kväll landar bror o hans fru på Arlanda för att vara här o hälsa på oss tills på söndag!!! Ska bli himlarns mysigt! Längtat väldigt mkt. Hihi o inte att glömma....jag har 5 lediga dagar då jag tagit semester på torsdag!

Nu lite slappa i soffan innan John Blund kommer på besök!

Tjipp!

Det vänder.

Ja nu äntligen verkar det som att det håller på att vända för Melvin hos dagmamman!
I måndags var han lite ledsen då jag lämnade honom men det hade gått över fort och efter 1,5h fick jag ett sms från dagmamman att allt gick jätte bra o att de var ute i friska luften :)
Igår fick vi orden att det var bästa dagen av alla och så även idag!!! Så det går riktigt bra nu, äter o sover bra där med! Så nu kan vi nog snart slappna av riktigt ordentligt =) Känns bra!

På jobbet är det fullt ös!! Väldigt friska barn och vi håller att ändra miljön. Den var väldans dålig men nu börjar allt falla på plats och det inbjuder till såkt mer utveckling o lärande, härligt!!!! Men även om det är riktigt skojigt o se barnen gilla den nya miljön osv så längtar jag till nya.
Men snart är det fredag igen och en ny veckan är slut. Dock är det min tur på fredag att bjuda på fredagsfika :) Ska baka imorn kväll och det ska bli riktigt spännande! Ska göra ngt nytt! Bild och omdöme kommer typ på fredag!!!!

Just nu väntar jag på att håret ska torka efter dusch. Är super duper trött ikväll o väckarklockan ringer 05,15 imorn. Så då håret torkat tror jag det blir sängen....lite pensionärsvarning. Men det bjuder jag på!!!!

Om en vecka kommer bror & Nettan på besök :) Längtar!

Tjipp!


5 veckor.

Ja så är fallet....max 5 veckor kvar på mitt nuvarande jobb. Längtar massor tills jag får börja det nya, är liksom så omotiverande att gå på i 180 när man vet att om en dryg månad byter jag arbetsplats. Jaja, det är bara att kriga på och samla massor av kraft på alla sätt som går.

Söndag idag och det har varit en himlarns lång dag. Jag tycker aldrig dagen blev kväll. Bus för hela slanten på förmiddagen!! Idag har vi verkligen fått se vår piggelin som har skrattat för glatta livet och hittat på bus. Alldeles underbart har det varit =) Medans Melvin sov efter lunch så gjorde jag inte många knop...tog det väldans lugnt och satt o bekanta mig med min nya dator! Tog hand om lite tvätt också så nåt vettigt gjorde jag men inte mkt! Men så ska det få vara ibland.
   Då Melvin vaknat igen så hade Magnus slutat jobba för dagen. Men han ville se på bandyfinalen på tv, så jag och Melle plockade fram papper, färg och penslar och så satte vi fart o måla =) Riktigt skojigt hade vi! Hihi anhalten efter målandet var badkaret =) Där var Melvin helt sjövild. Han plaskade och lekte värre än någonsin.....så idag har vi verkligen träffat vår pigga o glada lilla älskling. Hoppas det bådar gott för framsteg hos dagmamman också!
   Ikväll så kom farfar på besök för att "passa" Melvin medans han sov. Jag och Magnus har på nåt lustigt sätt lyckats förtränga att man ibland behöver fylla på kylskåpet och den här veckan har vi ingen möjlighet att komma iväg någon kväll då Magnus är upptagen. Så snälla farfar kom hit så jag och Magnus kunde bege oss till stan o handla mat =) Så med fullt kylskåp är vi nu redo för en ny fullproppad arbetsvecka. Hoppas veckan går fort och att Melvin har det bättre hos dagmamman. Annars kommer jag gå i tusen bitar. Är hemskt att vara på jobbet o veta att han har det kämpigt.

Men nu blir det snart sänggång för att ladda batterierna inför veckan!!!
 
Tjipp

I'm back!!!

Så är vi äntligen tillbaka i livet.
   Det har varit en skitstart på året med dåliga Melvin men nu är vi som sagt på benen igen och vi har jobbat/varit hos dagmamman i veckan som gått.

Men vad är det då som hänt?
Jo efter att vi var i Ystad över julen så blev Melle väldandans hård i magen ett par dagar innan det släppte och det istället blev diarréer utan dess like. Det pendlade lite fram o tillbaka om hur illa det var men det blev aldrig bra. Detta i kombination med att Melle även börja inskolningen hos sin dagmamma gjorde att det var lite småjobbigt med det mesta eftersom jag även börja jobba.
   Vi kämpade på. Efter två veckor med Diarréer var jag i kontakt med 1177. Då fick vi råden att ta bort hans vanliga välling mot majsvälling, extra fett i hans mat och inte dricka mjölk. Sagt och gjort men det blev ingen förändring på Melvin. Så den 20/1 åkte vi in till barnakuten med Melvin. Då hade han såna magkramper att vi inte visste vad vi skulle göra. Efter det besöket påstod de att det var förstoppning alt Toddlers Diarré. Så lite lavemang och sen fick vi åka hem med en lite kille med smärtor som läkaren likna vid kolliksmärta på ett spädbarn =( 
   Fortsatt dålig Melvin. Men det skulle bli värre. Första helgen i februari eskalerade allt.....nu blev det enbart rena vattendiarréer på Lilleman och han började bli väldigt tagen av det. Gråblemig i hyn o allt mer orkeslös. Pratade åter igen med 1177 och de bad oss avvakta någon dag. Sagt o gjort men det fortsatte vara kaos. Så den 7 februari fick vi komma in på barnmedicin. De fick då se ett nytt av Melvins hemska krampanfall som pågick i nästan en halvtimme. På det stora hela var liksom allt bra men nu påbörjade de den stora utredning vi fått remiss ang till barnspecialisten. Det togs prover på allt från om det kunde vara någon parasit från Thailand till födoämnesallergi. Hem o ta hand om junior med vab-intyg i handen. Plus ordination ge honom vätskeersättning varje dag plus salta ting då han både hade för dåligt med vätska o salt i kroppen.
   Den 21/2 hade vi tid på barnspecialisten och fick då provsvaren de tagit 2v innan. De visade inget tok med junior och läkaren som har hand om Melvin på barnspecialisten är densamma vi träffade förra sommaren då de kolla om han var allergisk mot komjölksprotein. Som sagt enligt proverna var allt bra och även denna läkaren påpekar förstoppning med inflammation i tarmen. Får en medicin utskriver till Melvin men det händer inget med honom, iaf inte positivt. Det som hände var att han fick ännu mer magkramper. Ringer läkaren o frågar om det ska vara så efter en vecka. Jo de ville ge medicinen 2v innan de skulle göra nåt mer *Suck*
   Fortsatt vab och dålig Melvin.
Återbesök på barnspecialisten efter 10 dagar och sköterskan vi då träffa kunde inte känna någon förstoppning på Melle. Men hem igen och fortsätta med medicinen och vabba.
Efter två veckor med medicinen hade vi telefontid med läkaren. Det var då han äntligen lyssnade på oss. Han bad oss ta bort gluten ur Melvins kost trots att blodprovet inte visade glutenintolerans och så inväntade vi ett sista svar på ett tarmprov.
Sagt och gjort =) Nu hände det grejer. På ett par dagar så började vi känna igen vår kille igen! En kille som leker och är glad! Får behålla mat och återfick färgen i ansiktet....det var en helt underbar känsla!!!! Det var som vi redan andra gången vi var in med honom sa, att vi trodde det var gluten. Många turer blev det då läkarna bara hävdade förstoppning medans vi hävdade allergi. Hejja föräldrarna!!! Men för jävligt att det ska ta sådan tid.....5v med vab blev det och ett jobbigt avbrott för nyinskolade Melvin hos dagmamman. Men den här veckan har vi varit tillbaka....jag på jobbet och Pigga o goa Melvin hos dagmamman. Dock är det riktigt jobbigt hos dagmamman för Melvin....han är alldeles förkrossad när han lämnas =( Varit ganska så upprörd i veckan över hur de gör när de tar emot på honom på morgonen men pratade med dem igår så nu gjorde vi en liten plan för hur mornarna ska vara för att underlätta för Melvin. Igår hade det iaf varit den bästa dagen av alla. Han var förkrossad när Magnus lämna honom men sen hade dagen gått bra och han hade tytt sig till 2 av de andra dagmammorna på lokalen =) Det var skönt. Hoppas på bättre o bättre dagar o även mindre ledsna mornar. Håll tummarna!

Igår var det pensionärsvarning på mig! Jag somnade vid 21 redan! Då sov Melvin gott och Magnus var iväg på basket =)
   Idag har det varit en lugn dag! Hemma mys och ute lek i solen har varit på dagens agenda! Vi har idag testat ta bort vällingen för Melvin och istället ge honom lite kvällsgröt. Detta då han vaknar mellan 05-06 o är hungrig sedan vi bara kan ge honom majsvälling på grund av glutenallergin. O tyvärr så somnar han sällan om eftersom han då sovit länge, trots att han är trött. Han ligger gärna o myser bredvid en i sängen, men som sagt inte sova. Så ikväll fick han en tallrik gröt istället för välling och han somnade så bra precis som vanligt trots att det inte blev mys i famnen med välling. Det blev gröt o sen mys utan välling =) Hoppas på en god natts sömn för oss alla.

Imorn är det söndag och de visar strålande fint väder =) Magnus ska iväg en sväng på jobb o i övrigt får vi se vad dagen erbjuder.
 
Tjipp!!!!
 

RSS 2.0