I'm back!!!

Så är vi äntligen tillbaka i livet.
   Det har varit en skitstart på året med dåliga Melvin men nu är vi som sagt på benen igen och vi har jobbat/varit hos dagmamman i veckan som gått.

Men vad är det då som hänt?
Jo efter att vi var i Ystad över julen så blev Melle väldandans hård i magen ett par dagar innan det släppte och det istället blev diarréer utan dess like. Det pendlade lite fram o tillbaka om hur illa det var men det blev aldrig bra. Detta i kombination med att Melle även börja inskolningen hos sin dagmamma gjorde att det var lite småjobbigt med det mesta eftersom jag även börja jobba.
   Vi kämpade på. Efter två veckor med Diarréer var jag i kontakt med 1177. Då fick vi råden att ta bort hans vanliga välling mot majsvälling, extra fett i hans mat och inte dricka mjölk. Sagt och gjort men det blev ingen förändring på Melvin. Så den 20/1 åkte vi in till barnakuten med Melvin. Då hade han såna magkramper att vi inte visste vad vi skulle göra. Efter det besöket påstod de att det var förstoppning alt Toddlers Diarré. Så lite lavemang och sen fick vi åka hem med en lite kille med smärtor som läkaren likna vid kolliksmärta på ett spädbarn =( 
   Fortsatt dålig Melvin. Men det skulle bli värre. Första helgen i februari eskalerade allt.....nu blev det enbart rena vattendiarréer på Lilleman och han började bli väldigt tagen av det. Gråblemig i hyn o allt mer orkeslös. Pratade åter igen med 1177 och de bad oss avvakta någon dag. Sagt o gjort men det fortsatte vara kaos. Så den 7 februari fick vi komma in på barnmedicin. De fick då se ett nytt av Melvins hemska krampanfall som pågick i nästan en halvtimme. På det stora hela var liksom allt bra men nu påbörjade de den stora utredning vi fått remiss ang till barnspecialisten. Det togs prover på allt från om det kunde vara någon parasit från Thailand till födoämnesallergi. Hem o ta hand om junior med vab-intyg i handen. Plus ordination ge honom vätskeersättning varje dag plus salta ting då han både hade för dåligt med vätska o salt i kroppen.
   Den 21/2 hade vi tid på barnspecialisten och fick då provsvaren de tagit 2v innan. De visade inget tok med junior och läkaren som har hand om Melvin på barnspecialisten är densamma vi träffade förra sommaren då de kolla om han var allergisk mot komjölksprotein. Som sagt enligt proverna var allt bra och även denna läkaren påpekar förstoppning med inflammation i tarmen. Får en medicin utskriver till Melvin men det händer inget med honom, iaf inte positivt. Det som hände var att han fick ännu mer magkramper. Ringer läkaren o frågar om det ska vara så efter en vecka. Jo de ville ge medicinen 2v innan de skulle göra nåt mer *Suck*
   Fortsatt vab och dålig Melvin.
Återbesök på barnspecialisten efter 10 dagar och sköterskan vi då träffa kunde inte känna någon förstoppning på Melle. Men hem igen och fortsätta med medicinen och vabba.
Efter två veckor med medicinen hade vi telefontid med läkaren. Det var då han äntligen lyssnade på oss. Han bad oss ta bort gluten ur Melvins kost trots att blodprovet inte visade glutenintolerans och så inväntade vi ett sista svar på ett tarmprov.
Sagt och gjort =) Nu hände det grejer. På ett par dagar så började vi känna igen vår kille igen! En kille som leker och är glad! Får behålla mat och återfick färgen i ansiktet....det var en helt underbar känsla!!!! Det var som vi redan andra gången vi var in med honom sa, att vi trodde det var gluten. Många turer blev det då läkarna bara hävdade förstoppning medans vi hävdade allergi. Hejja föräldrarna!!! Men för jävligt att det ska ta sådan tid.....5v med vab blev det och ett jobbigt avbrott för nyinskolade Melvin hos dagmamman. Men den här veckan har vi varit tillbaka....jag på jobbet och Pigga o goa Melvin hos dagmamman. Dock är det riktigt jobbigt hos dagmamman för Melvin....han är alldeles förkrossad när han lämnas =( Varit ganska så upprörd i veckan över hur de gör när de tar emot på honom på morgonen men pratade med dem igår så nu gjorde vi en liten plan för hur mornarna ska vara för att underlätta för Melvin. Igår hade det iaf varit den bästa dagen av alla. Han var förkrossad när Magnus lämna honom men sen hade dagen gått bra och han hade tytt sig till 2 av de andra dagmammorna på lokalen =) Det var skönt. Hoppas på bättre o bättre dagar o även mindre ledsna mornar. Håll tummarna!

Igår var det pensionärsvarning på mig! Jag somnade vid 21 redan! Då sov Melvin gott och Magnus var iväg på basket =)
   Idag har det varit en lugn dag! Hemma mys och ute lek i solen har varit på dagens agenda! Vi har idag testat ta bort vällingen för Melvin och istället ge honom lite kvällsgröt. Detta då han vaknar mellan 05-06 o är hungrig sedan vi bara kan ge honom majsvälling på grund av glutenallergin. O tyvärr så somnar han sällan om eftersom han då sovit länge, trots att han är trött. Han ligger gärna o myser bredvid en i sängen, men som sagt inte sova. Så ikväll fick han en tallrik gröt istället för välling och han somnade så bra precis som vanligt trots att det inte blev mys i famnen med välling. Det blev gröt o sen mys utan välling =) Hoppas på en god natts sömn för oss alla.

Imorn är det söndag och de visar strålande fint väder =) Magnus ska iväg en sväng på jobb o i övrigt får vi se vad dagen erbjuder.
 
Tjipp!!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0