Årskrönika!

Året som gått.

Januari 2011.
Året började med något av vad jag tror var den tröttaste dagen i mitt liv! Haha alla mådde som de förtjänade utom jag själv som var nykter på nyårsafton! Detta för att vi den 30/12-10 fick veta att vi var gravida med ”Pysen”. Så året på stort handlar mkt om graviditeten och sen vår älskade lilla Melvin, ja han fick heta Melvin istället för Pysen då han var född!
   Januari i övrigt var en lyckans månad på mitt jobb. Efter en oerhört tuff hösttermin så kom nu min efterlängtade kollega tillbaka från sin tjänstledighet plus att jag fick ”behålla” mina andra två älskade kollegor =) Så vips var vi ett helt underbart arbetslag som fungerade utmärkt! Jösses så kul det var att jobba med mitt kära arbetslag, tack Therese, Rebecka och Frida för att ni förgyllde varenda arbetsdag. Till och med de dagar då man höll på att bli gråhårig klarade vi av tillsammans! 3 veckors jobb in på det nya året och sen fortsatte året med 18 dagars semester! Den 30 januari åkte jag och älsklingen på vår efterlängtade bröllopsresa till Thailand.

Februari 2011.
Halva februari månad tillbringades i Thailand. Min första resa dit och jag är helt fast. Ohhhh vad jag vill tillbaka =) Vi hade strålande väder hela resan och lärde känna nya människor! En go familj från Delsbo; Marcus, Lisa och deras lilla Maja som vi hoppas på att träffa i januari 2012! Även Emelie och hennes mamma kicki träffade vi där! En helt fantastisk resa på alla sätt och vis!
Väl hemkommen från paradiset så var det åter till jobbet och berätta nyheten att vi väntade ”Pysen”. Sen flöt februari månad på och det hände inte så mkt mer spektakulärt.

Mars 2011.
Vi åker till Ystad och berättar för dem att de ska bli mormor, morfar och morbror!!!! Det var roligare att göra så än att berätta på telefon!
   Mars månad bjöd väl inte på så värst mycket annat spännande. Det var kallt o jäkligt och massor av snö. Det kändes som att vintern aldrig någonsin skulle ta slut. (Tack och lov så tog den slut tillslut!)

April 2011.
Det blev påsk och vi begav oss till Halmstad för att fira den tillsammans med min bastaste bästa vän Fian och hennes Sebastian!!! De har köpt hus och fått flytta in så vi ville så gärna åka och hälsa på för att se huset, träffa dem och en tur till ge-kås för att spejja på lite bebisgrejer! Det var en alldeles underbar påskhelg och vi hade så mysigt tillsammans! Det roliga är ju att Fian och Sebastian också var gravida och var beräknade en ynka vecka efter oss! Så ”Pysen” och ”knodden” var beräknade 10 och 17 september!
Sköna promenader, massa god mat och premiärtur för Magnus till ge-kås blev det på schemat. Magnus som från början inte ens ville med till ge-kås handlade mest! Fanns ju en massa bra grejer till huset!!
   Nu började äntligen vintern ge med sig om vårt avlånga land! Äntligen fick man känna på lite vårluft och kunde börja ta av sig lite kläder! Nu började verkligheten krypa ikapp en att det inte är mer än drygt 2 månader kvar att jobba innan det dröjer läääänge innan man är tillbaka på jobbet för att vara pedagog! Men åhhh vad bra det känns ändå!

Maj 2011.
Maj är som vanligt den mest galna perioden på jobbet! Det är utvecklingssamtal till höger och vänster och en himla massa som ska göras. Detta i kombination med att magen bara växer och växer gjorde mig väääääldigt trött så det var en ganska så lam månad förutom att man just jobbade och åkte hem o vila!
   Det var väl ungefär nu jag verkligen började inse att juli närmade sig med stormsteg också. Månaden då min älskade vän Pernilla skulle flytta från Uppsala till Umeå =( PEST. Även Magnus har massor av jobb i Maj. Men en antal grillningar i goda vänners lag hann vi ju så klart med =)

Juni 2011.
Nu äntligen fick vi känna på lite sommarvärme! Dock bara någon dag hit och dit men ändå, det kändes så skönt efter världens längsta vinter!
   Min sista arbetsdag anlände som var dagen innan midsommar! Nu äntligen tänkte jag...nu ska jag bara vara hemma och ta det lugnt inför den kommande förlossningen som beräknas äga rum om ca 10v. Min väldigt onda rygg längtade så efter den här dagen! Tack o lov så hjälpte det att sluta jobba...ryggen blev mycket gladare. Nu hade jag ont men inte lika mkt som när jag jobbade.
   Midsommar tillbringades med våra fina vänner, Ivan & Pernilla, Johan, Madde Ja hmm, var det några fler så får ni påminna mig =) En jätte trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap! Vi hade ju såklart vår traditionsenliga 5-kamp också som jag och Pernilla knåpat ihop!

Juli 2011.
Den 1 juli det här året kommer jag nog aldrig glömma. Jag och Magnus hade sagt åt Pernilla och Ivan att de fick inte boka något den här kvällen. De skulle bara vara redo ett visst klockslag så kom vi och hämta dem! Sagt och gjort och vi tog med dem till Öregrund med en stor och välfylld picknickkorg (hmm, nja kylväska om vi ska vara sanna!) Lite av varje godsaker och det blev en helt perfekt kväll på klipporna vid havet! Jag hade gjort en stor pärltavla till Pernilla på henne och mej som hon kan ha i Umeå så hon inte glömmer bort vår vänskap. Solen och vädret var på vår sida den här kvällen och vi verkligen myste! Ända tills det var dags att skiljas när vi lämnade av Pernilla och Ivan hemma hos dem. Då forsa tårarna på mig....usch. Det är inte rättvist att ens närmsta vänner jämt ska flytta (var ju samma sak -97 när Fian fick flytta från Ystad pga hennes pappa jobb) Det är pest. Och inte var det lättare den här gången. Det var världens längsta kram. Tillslut släppte vi varandra och P & I gick upp till sin lägenhet och jag och Magnus åkte hem. Tårarna föll hela vägen hem. Jag vet ju att vi kommer ses o så....men inte 40h i veckan på jobbet och ett antal timmar till i veckan utöver det. Bahhhh så tomt det blev. Detta var torsdagskvällen och på lördagen flyttade de. *snyft*
   Men juli fortsatte med mer positiva händelser. Den 7juli åkte vi ner till ystad för att fira min brors 30års dag!
   Även Fian kom då en dag till ystad!!! Hihi var helt galet kul....hon och jag har känt varandra sedan vi var ca 1 år gammla och nu gick vi där tillsammans i vår hemstad med våra gravid-magar i vädret =) Underbart!! En härlig vecka i Ystad som även innehöll en dag med sol och bad!
Hem från Ystad och vi var väl inte hemma mer än 2 dagar innan bror och Nettan kom på besök i en hel vecka till oss! Jätte  mysigt att få träffa brorsan så mkt på så kort tid. Det har inte hänt sedan jag flyttade från skåne.
   Dock var Juli månad inte slut än. Vi skulle hinna med att gå på Joakim och Maddes bröllop! En jätte fin dag där jag dock trodde att Pysen hade bestämt sig för att titta ut på kvällen! Men när jag satte mig ner ute och tog det lugnt och sedan åkte hem och lade mig så lugnade allt ner sig igen! Dagen efter detta var det min och Magnus 1:åriga bröllopsdag! Haha den firade vi halvdöda i soffan med vars en pizza! Väldigt romantisk bröllopsdag :P
Nu äntligen var juli månad över!!!

Augusti 2011.
Månaden i lugnets tecken. Herrejösses man kände sig som en elefant (25kg gick jag upp under grav.)och värmen tog knäcken på en. Man orkade inte göra ett jota! Jag tänkte bara hur i hela friden ska jag orka till den 10 september o ev 2v till där efter innan Pysen kommer ut :S
  Men dagarna gick...dock väldigt långsamt! Haha vet inte hur mkt jag och Fian klagade till varandra. Vi var ju i samma båt och var riktigt lessa på att vara höggravida.
Den 29 augusti så hände något. Slemproppen gick på morgonen och vad jag hade läst mig till så brukar förlossningen då starta inom 7 dagar. Lite småvärkar hela dagen men med långt mellanrum gjorde att jag inte tänkte så mkt på det. Magnus skulle till studenternas o skriva fotboll på kvällen så jag åkte med till stan o åkte hem till Frida, Henrik o deras lilla Meja medans Magnus jobba. Hejsan hoppsan då satte värkarna bättre fart och vi fick sitta o klocka värkar hemma hos familjen Sjödin/Westberg =) Den roligaste frågan den kvällen var när Henrik mitt i en värk frågar; - Hur känns det?! Nååja, Magnus kom vid 22 och vi åkte hem. Kämpade på hemma hela natten och åkte till förlosningen halv9 på morgonen....klockan 16.45 den 30 augusti 2011 föddes vår lilla Melvin!!! Helt underbart!!!! Nu var startskottet avlossat på vårt nya liv som föräldrar till den bästa lilla killen!

September 2011.
Dagarna flöt på i vårt nya liv som föräldrar! Stackars Fian kämpade på. Men deras lilla ”knodden” ville inte komma ut.
När Melvin var drygt 2v gammal så kom min pappa och hans sambo och hälsade på oss!!! Det var sannerligen en omställning....att dels inte helt ha vant sig vid nya livet...men ännu mindre att ha nattgäster i vårt nya liv! Men det gick så bra så =) En vecka senare så kom älskade Pernilla på besök till oss!!! Underbart!! Ja sen flöt det liksom på. Besöken avlöste varandra!
Men det blev en stooooor dag i september också! Den 22 september fick Fian och Sebastian sin älskade Agnes till sig! Jippi!!! Underbart =) Jag var lika glad för deras skull som jag var för vår egen skull!!! Bra coolt är det....jag o Fian har känt varandra i 26 år och vi fick barn med 23 dagars mellanrum!

Oktober 2011.
Nu börjar man äntligen komma in i gängorna och det är inte folk här hemma konstant!!!
Jag begav mig iväg på Sofias 26års fest. Första gången utan Melvin och det var jätte konstigt. Blev dock hemfärd lite tidigare än planerat då Melvin hade maknip eller nåt på kvällen så han bara skrek. Men huvudsaken var ju faktiskt att jag begav mig iväg utan Melvin. Sista veckan i oktober så var det höstlov i grundskolorna och då kom min kusin Hanna upp och hälsade på oss hela veckan! Jätte mysigt.

November 2011.
En månad som gick i hundraåttio. Melvins farmor fyllde 60 (eller ja det gjorde hon i slutet av oktober) sen var det Melvins kusin som fyllde 5 sen fyllde Magnus år....ja det kändes som att vi var på kalas varenda helg hela november. Veckorna de bara rullade på. Jag och Melvin satte stop och drog ner på tempot. Jag kände att jag var helt slut efter att vi träffade folk i snitt 6/7 dagar i veckan. Det var jätte skönt att säga stopp och det var nyttigt för både mig och Melvin!

December 2011.
Födelsedagarna fortsatte. Det var kalas efter kalas och samtidigt så var det hög tid att börja planera för julen som vi skulle ha här hemma!!!
Allt flöt på bra och julen kom! Min bror och hans Nettan kom samt pappa och Eva. Mysigt värre! Det var en herrans massa mat vi gjorde till julen och sen på annandagen så var det dopdags för Melvin. Melvins dopdag kunde dock börjat bättre. Det var stormen Dagmar som drog fram under kvällen innan och natten. Den var så stark att vi blev strömlösa vid 02. Sen var vi utan ström vilket är kaos när man är 6 vuxna i huset och 1 barn. Vi kunde inte värma Melvins mat och inte gå på toa eller nåt. Eftersom vi har egen brunn så pumpar ju vår pump upp vatten till huset och den går ju på el. Prästen blev magsjuk och vi glömde dopklänningen hemma. Ja det var en alldeles brilliant dag :S nåja, den blev iaf brilliant!!! Melvin skötte sig exemplariskt på sitt dop och var på toppen humör hela tiden  =) Strömmen kom tillbaka så vi kunde ha vår planerade dopfika hemma!

Idag är det nyårsafton och den firas tillsammans med våra grannar Anna & Thomas, Frida & Henrik & Meja, Madde och Johan! Det kommer bli en alldeles underbar dag/kväll! Det är jag helt övertygad om!!!!

Ja detta var en liten sammanfattning av året som gått! Väldigt mycket fokus på graviditet och sen på vår älskade Melvin men som sagt har ju hunnit med en bröllopsresa, firat brorsan som blivit 30, haft 1:årig bröllopsdag, blivit förälder. Ja det har faktiskt hänt en del, och framför allt i stort sett bara positiva händelser det här året!!!!  Urtrist att Pernilla flytta men vi har ju varandra ändå!
   Det bästa av allt är att jag faktiskt är himla nöjd med livet! Är lyckligt gift med Magnus, överlycklig över vår son Melvin, har fina underbara vänner omkring mig...både runt hörnet och på längre avstånd, samt min fina familj och släkt =) Så från mig till er alla läsare...ta hand om varandra och så önskar jag er;
 Ett riktigt Gott Nytt 2012!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0