Utflykt till Öregrund och spontanfika i Östhammar =)

Kristi himmelfärsdag (torsdag) idag vilket har betytt att man varit ledig från jobbet.

Dagen började med att sova läääääänge o sedan ändå inte orka kliva ur sängen så runt 11.30 masade jag mig upp för att fixa lite frukost och se vad dagen hade att erbjuda. Det fanns en liten plan om att fara till Öregrund o picknicka på klipporna. Men den planen avfärdade jag och Magnus ganska snart efter att vi stigit upp då det blåste en massa o kom några regnstänk. Soffan blev det istället och vi försökte komma på något att göra. Timmarna gick o inte från vid halv fyra på eftermiddagen kom vi till skott. Det blev trots allt en tur till Öregrund, men istället förpicknick så åt vi på en av alla de olika restauranger som finns där, vi valde restaurang Jakten! *mums* mycket gott var det!! På väg tillbaka till uppsala så åker man förbi Östhammar. Där hade jag aldrig varit så lite impulsivt åkte vi in i lilla byn Östhammar o kikade lite! Var en riktigt mysig liten by. Samtidigt slog det mig att min vän Kattis skulle fara till Östhammar häromdagen detta för att hennes föräldrar bor där, så jag kastade iväg ett sms o frågade om hon var kvar hos dem. Ajjemän, det var hon!! Så en guidad tur via telefon och vi hittade hem till Kattis föräldrar för att säga hej! Snälla o vänliga som dom var blev vi inbjudna på en spontan fika :o) Det bjöds på någon typ av nötkaka med röda vinbär på och nå mousse/grädd liknande grej gjord på päron, vatten och en ingrediens till som jag glömt. Var riktigt mumsigt, det kändes sommrigt!!

Fick även träffa Kattis föräldrars katt, Lisa! Som hör o häpna är ca 18 år gammal....det vill säga 126 människoår. De e gammalt de för o vara katt!! Hon var en så söt katt så :) Skuttan & Bamse hälsar och tackar för presenterna som de fick av Lisa, en söt mus-klösbräda och en kyckling på metspö (typ). Jag tror kycklingen kommer vara slaktad här hemma inom kort då de verkligen älskar den!

Lisa på promenad på trädäcket utanför ytterdörren!

Nu till en söt liten kanin!!! Kattis har även en kanin som normalt bor med henne och hennes sambo Nicke här i Uppsala! Iallafalla så brukar kaninen som jag tror (om jag förstått rätt) från början fick namnet Ludde följa med till Östhammar! Efter lite prat o så kommer det fram en fundering i mitt huvud....jag tror nog att detta är kaninen i Sverige som har flest namn *hihi* De namn jag ikväll fick veta att den kallas vid är; Ludde, Kalle, Harry, Kaninen och Skutten. O inte lyssna den på något :oP Men man brukar ju säga att kärt barn har många namn så då kan ju en kär kanin ha många namn, för om den var söt. Den var så tokigt söt, o den verkade tycka att det var väldans skoj att leka runt alla fötter på golvet!


Ludde på mattan i vardagsrummet!

O ja för er som undrar (det gjorde jag) Så är Lisa och Ludde toppenkompisar!!

Än en gång, tack Kattis och dina föräldrar för en mycket trevlig och spontan fika :) Det får vi göra om!! Dock hämtar vi upp er på vägen till Öregrund då så får ni följa med och äta innan det blir fika!!

Imorn är det jobba på schemat! Så sovtajm nu....

Gofnatt!

Kommentarer
Postat av: Jessica Linden

Ja, kaniner är verkligen supersöta djur. Kärt barn har många namn, det stämmer ju.

2011-07-15 @ 14:44:15
URL: http://norrbys.webs.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0