En oförglömlig resa till Ystad och midsommar...

Jaha ja! Midsommar är över och jag har nu varit i Ystad ca 1,5 dygn, Ja endast ett och ett halvt dygn trots att vi åkte från Uppsala i torsdags eftermiddag. Ni ska få en liten rapport om hur vår resa ner gick....det kommer aldrig någonsin att glömmas bort.

17.16 i torsdags, vi lämnar hemmet i Uppsala för att åka mot Ystad och hälsa på min släkt och ha lite semester!! Börjar bra, vi kom ungefär bort till Ica Väst i Uppsala så stod det still på vägen. Det var världens bilkö. SUCK. Redan då började jag lessna på resan (som är 70 mil), och tänkte att vi kommer ner lagom tills det är dags att äta sill och dricka nubbe på midsommarafton som var igår fredag. Biten mellan Uppsala och Enköping (som normalt tar ca 35-40 minuter) tog denna eftermiddag nästan på 1,5 timme!!!! Helt galet och jag var så less. Men efter Enköping lossnade det lite granna iallfall, trafiken stod inte helt still. Värt att veta är att vi medvetet valde att åka via Enköping-Strängnäs istället för via Stockholm då vi trodde att det skulle vara bättre förhållande i trafiken det hållet. Men vi hann inte mer än komma till Strängnäs så fick vi stå still för att det var broöppning, bron som är innan Strängnäsbron. SUCK, återigen var det till att stå still. Efter detta rullade det på och det blev matstopp i Flen. En kompis till Magnus sade till oss att "lycka till o hitta en pizzeria i Flen" haha vi hittade 4 st :) Och där vi åt var det verkligen jätte goda pizzor! Så pizzeria Venecia i Flen rekomenderar vi! In i bilen och fortsätta åka...brum brum brum. Vid 21, var vi tvungna att stanna en stund då Magnus hade tre matcher att skriva till UNT. Sagt och gjort, cirka klockan 22.10 kom vi iväg igen.
   Massor av trafik, massor av mil och många timmar senare kom vi till Hässleholm. Där lyckades jag säga fel till Magnus om vart vi skulle i en rondell så 45 minuters snurrande i Hässleholm blev det då. Nu var klockan ca 02.45. Vi åker mot Höör och kommer glatt igenom denna staden utan problem. tra la la!! Vi kommer till rondellen där vi svänger av till väg 13 och ser första skylten med Ystad!! Jippie!! Men glädjen blev väldigt kort. ca 100m från rondellen smäller det till. En rådjurs bock hoppar upp från dikes kanten och det blev en krock :o( Ringa polisen och vänta in en jägare var nästa händelse på resan. Så cirka 45min - 1h fick vi stå där och vänta och samtidigt se det stackars rådjuret förlora livet. Jag och Magnus klarade oss bra, men bilen ska in till Fiat på måndag här i Ystad.
   Jaha, resan fortsätter och vi hinner väl åka ca 30 minuter, då kommer det ut ett vildsvin på vägen. Tack och lov sprang det tillbaka ut på åkern så ingen krock här. Fortsatt ner på vår väg till Ystad, kom det en hare och en katt också ut i vägen, tack och lov utan incidenter. Klockan 04 på morgonen åkte vi förbi Sövestad dit min bror flyttat så vi tänkte att eftersom vi ändå var så sena kunde vi lika gärna ta en titt vart hans hus var! Så vi gjorde det! Klockan 04.45 var vi i vår lägenhet där vi nu bor under vår Ystads visit, men 11,5h tog resan ner och den kommer aldrig att glömmas.
   HAHAHA, men det roligaste under resan var då vi hade passerat Vittsjö som ligger i Hässleholms kommun. Då såg vi en skylt; Porrarp. Det är en liten by som ligger där. haha vilket namn på en by, läs här -->  http://sv.wikipedia.org/wiki/Porrarp

Midsommarafton! Var en trött dag! Efter enbart ca 5h sömn. Vi började med att åka med Pappa och Eva till Backåkra och kika!!! Sedan begav vi oss till min kusin Petra och hennes familj och ett fång andra! Det bjöds på god mat och ett toppen väder :o) Så kubbspelande och dansade kring midsommarstången, det var en super toppen kväll!! Lovar att bjuda på lite bilder så snart jag kollat igenom dem!!

   Idag lördag, ska vi till bror o Nettan i Sövestad och käka middag!! Ska bli toppen mysigt! Och imorgon blir det middag hos pappa och Eva med systrarna!!

Vi hörs alla!! Ta hand om er och åk inte bil dagen innan midsommar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0