Att tillaga fisk...

...på ett lite udda sätt.

Var hemma hos ett par goda vänner idag på eftermiddagen!! Timmar gick lite och det blev dags för dem att laga middag. Fisk med citronsås var det menyn idag.
Medans jag och min väninna stod och hade en hård kamp i pilkastning så fick mannen i huset sätta fart med maten :P Snäll och duktig som han är så gjorde han det. Pilkastningen tog slut och vi gick mot köket för att vara lite sociala med dagens kock. Min väninna gick på toaletten och då kommer kocken till mig och frågar vilken konsistens fiskbuljong ska ha? Nja, den ska vara som annan buljong (klokt svar...hmm) men vi kommer fram till att den inte ska vara så hård i konsistensen som den vi håller i är. Sanningen var den att fiskbuljongen hade ett bäst före datum som inföll under år 2005. Tro det eller ej, men den åkte i soporna! Nåja, matlagningen fortsätter. Då tar mannen, dagens kock, fram ett fiskpaket ur frysen och ska lägga det direkt i den sås som gjort i en traktörpanna. Vad gör du ropar jag, inte ska du väl lägga i den fryst? Men jodå så skulle det vara, det stod klart och tydligt i receptet. Hmm, okej tänkte jag. (Väninna är nu även hon i köket!) Nu måste jag ju ta och läsa detta något udda recept. När man lagt i det frysta fiskblocket i grytan så skulle det dessutom bara vara i några minuter innan man skulle ta upp det igen. Sagt o gjort. Nu skulle man hälla i en rejäl skvätt med citron och klippa över dill. För att sedan lägga i fisken igen och låta puttra några minuter.

När kocken och min väninna kommit så här långt var det dags för mig att åka hem och äta middag...så jag vet inte riktigt hur det gick med det där "puttra några minuter" för fisken var fortfarande fryst när jag kilade iväg, och om jag ska vara riktigt ärlig så såg det inte så värst gott ut. Men det kanske det var, jag hoppas på att få en recension imorn! Rätten var hämtad ur en väldigt rolig kokbok som jag tyvärr har glömt vad den heter. Men jag lovar att återkomma med namnet på den!


Så här såg fisken ut...undra om den tinade upp?!


Tjillevippen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0