Febern fortsätter....

Ja det där jag skrev igår om att jag hoppades att Melvin inte skulle få någon feber av vaccinationen kunde jag ju glömma. Det var en gnällig son hela dagen igår som inte alls ville ligga o leka eller nåt utan bara skrek o skrek. Tillslut fick vi i honom mat och både han och jag somnade på min och Magnus säng efter det och sov i 2h =) När vi vaknade så hade febern kommit som ett brev på posten på Melvin =( Sedan dess har han haft feber...mer eller mindre beroende på alvedonen i kroppen. Men tack o lov så sov han bra inatt iaf. Men idag på dagen har det åter igen varit en ganska knölig dag för lilleman. Han har inte ro att ligga i babygymmet och vill inte sitta i babysittern heller nå speciellt (mer än den 1h han lyckades sova där i förmiddags!) Nä han vill mest vara i famnen och mysa och sover från o till hela tiden. Stackars liten. Nu vill jag ha en 100% frisk liten kille igen!!! Den där glada lilla killen som vi är vana vid att ha!!

Idag så säger vi ett STORT grattis till min svägerska Nettan som fyller år =) Hipp hipp hurra på din födelsedag!!! (presenten levereras vid jul!)

Även Melvin får sig ett litet grattis idag! Det är hans 3 månaders dag idag!! Hurra hurra för lillkillen också! <3

Nu ska det blir middagstajm här hemma, kanske rent av får bli mat framför tv;n för bara om några små minuter är det premiär för den här säsongens skidskytte!!! Jag tycker det är kanonskoj medans Magnus tycker det är tråååk. Tycker det är jag som får bestämma över tv:n nu, för Magnus ska iväg o jobba om ca 1h. De tycker jag e tråååk.


BVC-besök.

Tisdag och en av två dagar som det inte är någon födelsedag i vår närhet på hela den här veckan! Istället så firar vi dagen med att ha varit på BVC med Melvin! Det väg vägning, mätning, lite allmän hälsokoll samt 1 vaccinationen på schemat.
   Magnus födelsedag gick i lugnets tecken här hemma igår kväll. Han var helt slut efter sin tuffa söndag och sen varit på kontoret i Stockholm igår. Jag var inte heller den piggaste av människor efter helgen som inte var så angenäm. Gårdagen var lite sisådär för Melvin också. Han var på skapligt humör på dagen men som ynka 40 minuter fram till halv5 igår eftermiddag. Då lyckades han slumra 45 minuter i min famn innan Magnus kom hem. Ändå så gick kvällen jätte bra....han åt vid halv7, sen fick han pyjamas och mysa en kort stund så näsdropparna skulle få verka lite innan han såååå snällt somnade i sin säng 19.10 =) Sen var det så otroligt att han sov till 06 imorse! Så 11h sömn. Han behövde det efter en helg med knakig sömn. Dock så somnade han om efter att han hade ätit klockan 6 imorse så vi fick väcka honom för att klä på honom när vi skulle till BVC. Det tänkte man ju att det tar inte så lång tid....så Melvin fick sova till 9. (vi skulle åka 9.30, senast). Men tji fick ju jag/vi. Lade honom på skötbordet som vanligt och han var på glatt humör. Tar av blöjan tvättar honom lite och vips så kom 3 dygns bajs. GAHH hur kan det komma sig att sånt alltid händer när man har en tid att passa? O inte hade Melvin nå brådis, han låg där glatt på skötbordet och var på toppen humör samtidigt som han både kissa o bajsa hej vilt! Glad var han iaf =) Till slut kom vi iväg, dock inte från 9,36 och vi hade tid på BVC 10. Mat till Melvin i bilen fick det bli. Men vi hann dit med 3 minuter till godo enligt klockan i bilen. Men när vi väl kom in på BVC så var deras klockor bara tio i. Så det var ju hur lugnt som helst!!!!
   För första gången så kunde vi gå igenom BVC’s dörr utan att Melvin börja gallskrika *hurra* Han var faktiskt på riktigt gott humör ända tills det var dags att mätas. Då blir man ju lite fasthållen och det var inte populärt! Annars var han en riktigt duktig kille idag. Var ju kul att BVC-sköterskan fick se att han kan vara en glad kille! Lite förbannad blev han dock på henne då hon lade honom på mage. Men det blir han ju här hemma också. Men så var det då dags för de där sprutorna, en i varje lår. Så en sköterska på varje sida Melvin och så räknade de till tre och stack samtidigt. En lite arg Melvin blev det, men det gick bra att trösta honom!!!! Så vår lilla kille är nästan värd en guldstjärna idag för sitt uppförande på BVC!!! Just de, så var det ju vikt o längd....jag gissade ju igår på 7300g och 63-64cm lång. Melvin är nu 63cm lång och väger 7480g! Magnus var 20g ifrån och gissa rätt på vikten medans jag hade rätt på längden!! Nu är det inget nytt BVC besök från den 17/1-2012.
   Resten av dagen/natten ska jag hålla tummarna för att Melvin inte får någon feber av vaccinationen.

Ska se om jag kan få junior att somna nu. Han är inte alls på sitt bästa humör.


Oj vad många av bokstaven Å det blev i det här inlägget ser jag nu =) Jaja, det bjuder jag på!


Mys till Bamse...

I fredagskväll så tänkte Magnus lite extra på Bamse. Kissen gillar att sova på byrån brevid tv:n i sovrummet om natten. Gissar att han tycker att han har koll därifrån =) Dock så envisas han med att han ska sova på en hood-tröja jag brukar lägga där på kvällarna. Dock ser det ganska stökigt ut i rummet av o ha en "kastad" tröja där på jämt. Men jag vill ju att Bamse ska få ha sin mysplats. Men då kom Magnus på att vi lägger in fällen där till kissen, han sov ju jämt på den innan Melvin föddes. Och vi har ändå en filt ovanpå fällen nu när Melvin ligger på den för att han inte ska få det "luddiga" i mun och ögon när han snurrar!
   Sagt o gjort. Magnus flyttade in fällen till byrån, och så lade vi tröjan på andra sidan tvn där Bamse nätan aldrig ligger. Så här blev resultatet;



Bara att konstatera att Bamse gillar tröjan!


Pisshelg.

Ja den här helgen har inte varit på min sida!!

Hade en toppen fredag med shopping o familjemys för hela slanten på kvällen =) Dessutom somnade Melvin kl 19 så jag och Magnus fick en lugn o mysig fredagskväll! Bara käk till junior vid 23. Dock hörde jag en tendes till förkylning på Melvin då men hoppades att det skulle försvinna när han sov.
   Tyvärr så blev det inte alls så utan det var kvar på lördagsmorgonen och blev bara värre o värre under dagen. Stackars liten. Han sov ok på kvällen och till en början av natten men vips så blev man väckt av ett gallskrikande barn som var täppt i näsan =( Lite näsdroppar, nässug o lite mat och Melvin lyckades sova lite igen. Men det var orolig sömn o han snörvla o rossla mest hela tiden så jag tom hörde det in till vårt sovrum. Usch vad jag tyckte synd om honom. Fortsatt snörvlig dag igår och så fort han väl lyckades sova lite så vaknade han och var täppt i näsan igen. Även inatt var det tufft för Melvin. Men förhoppningsvis håller det på att vända nu, för både kl 6 imorse och 10,30 har han kunnat äta ganska bra och fått i sig det han bör. Hoppas hoppas han är på bättringsvägen!

Idag fyller Melvins pappa tillika min make år =) Hipp hipp hurra på din födelsedag älskling <3 Av oss fick han kläder i present.

Har inga större planer för dagen idag. Hoppas på att Melvin sover mkt så han blir ordentligt pigg o glad igen! Imorn är det åter dags för BVC-besök! Ska bli spännande att se vad Melvin väger nu och hur lång han blivit. Jag gissar på ca 7300g och ca 63-64cm lång! Dock ska han även få första vaccinationssprutorna imorn =( Det ser jag inte alls fram emot. Hoppas det går bra....

Tjing tjong!


5v kvar

GALET!! Men idag är det 5 veckor till julafton =)

Mer blogg imorn!


Harmonisk morgon!

Eller ja morgon är det kanske inte när man stiger upp 10.35 =) Men för oss i det här huset så är det morgon då eftersom det var då vi vakna!!!
   Jag vaknade av att Melvin hade en otrolig hicka inne i sitt rum! Så jag mornade mig lite o hoppade i mjukisbrallorna och gick upp till honom! Detta leende som man möts av varje morgon när man kommer in till honom är oslagbart! Det förgyller ens dag. Ska nog tusan se till att ställa kameran brevid hans säng en kväll så man är beredd o kan fånga det på bild! Jag och Melvin steg som sagt upp och Melvin fick sittträna i soffan medans jag mumsa frukost =) Kom på i förrgår att lägga amningskudden bakom honom och en kudde som ryggstöd fungerar super...och han verkar gilla det massor! Framför allt om det är sport på tv....hmmm, är Melvin Magnus son?? Även Pernillas fina hemmagjorda prasselleksak är toppen enligt Melvin. Den är i grytlappsstorlek, virkad på ena sidan och fleece på andra och en massa roliga grejer ut på sidorna som man kan hålla i. Men det bästa av allt är att det är smörgåspapper i den så den prasslar härligt! Den har jag börjat lägga under Melvins fötter och han älskar det! Han snackar för fullt när han samtidigt sparkar på den så det låter! Kan man inte orka hålla upp den o prassla med händerna så funkar ju fötterna lika bra =)
   Men lillkillen är ju dock bara snart 3 månader så man orkar inte sitta upp hur länge som helst. Efter en dryg halvtimme så förflyttade jag  honom till babygymmet istället. Han var liksom fortfarande pigg men för trött i kroppen för o sitta längre! Så nu ligger han där i gymmet på golvet och pratar med sina nyfunna vänner i form av bla en papegojja och val =) En super härlig o glad morgon har vi här i Jum-Jum!!

Utanför våra fönster så skiner idag solen =) Så jag funderar faktiskt på om jag ska ta en promenix till vår lill-ica och köpa malda nejlikor och baka pepparkaksskorpor. ett recept jag fått av Fian så låter kanon gott =) Vi får väl se vad dagen bjuder på!!!

  
Sitträning samt fotboll på tv:n och spännande samtal med valen i babygymmet!

  
Pernillas fantastiska påhitt!!! Prasslar så skojsigt, tycker Melvin!


Skuttan verkar tycka att det är dags att b...

foto0603 (MMS)

Skuttan verkar tycka att det är dags att bli tvättad o Bamse hejjar på henne! Vet inte om jag som matte tycker de e nå bra idé att tvätta sig i diskmaskinen när man e katt!


Läsarrekord!

Åhhh vilken mysig förmiddag och lucnh det varit idag =) Melvin fick finbesök av sina kompisar Wille & Mira! Ja, mira är en ny kompis för Melvin men de verkade ju gilla varandra ändå!!! Wille och Mira hade fullt ös här hemma med Melvins leksaker och även katternas leksaker!! Det är så härligt med de små liven...ja de är ju stora jämfört med Melvin då de är drygt 1 respektive 1,5 år gamla men så mysigt när de springer och kryper runt här hemma! Visst är det alldeles underbart med Melvins alla framsteg, men jag kan inte låta bli att längta lite efter att han kan börja ta sig framåt han också =) Melvin iaktog sina kompisar väldigt noga när de lekte, och var på gott humör!! Lite trött mellan varven så då var det mest mys i famnen annars satt han i knät och spejjade på vad kompisarna pyssla med!!
   Jag, Jenny och Sara hann med o babbla lite strunt mellan varven man kollade vad kidsen pyssla med! De kom hit med sallads-lunch och massor av härlig energi!! En toppen förmiddag som sträckte sig över lunchen också fram tills alla 3 kottar var trötta! Melvin deckade när de åkt hem och jag gissar faktiskt att både Mira och Wille också gjorde det... TACK för idag kära ni!!!

Nu till något jag faktiskt tycker är riktigt skojsigt för egen del =) Igår hade jag läsarrekord här i bloggen!! Ni kära bloggläsare var hela 95 unika besökare!! Det är ju helt galet skojsigt!! Tack tack, kul att ni läser. kommentera gärna om det är något ni undrar över eller om det är något ni vill höra med om, etc!

Melvin ligger fortfarande och sover med sin gosfilt här på fällen i soffan och jag gjorde mig en kopp te precis innan jag börja skriva som jag ska ta o njuta av och bara känna lugnet för en liten stund! Sover Melvin fortfarande då jag druckit mitt te så ska jag ta o börja klistra in bilder i det album som ska bli Melvins första babyalbum!

Puss o Kram


Dagens äventyr....

...är då över!!! Men jag är 100% säker på att personen som fick oväntat besök av oss blev ordentligt överraskad och glad! Det var nämligen min pappa som vi överraskade totalt. Han hade tid för sin onda rygg idag på ryggkirugin i Strängnäs. Stackars pappa började åka tåg 21.30 från Ystad igår kväll och var framme i Stängnäs 7.30 imorse för att gå på ett läkarbesök kl 9 som tog ca 35 minuter. Sen var det hemåt mot Ystad igen. Men det finurliga var att han hade 2h till övers innan hans tåg hem skulle gå söderut så då passade vi på att överraska och ge honom lite ny ork o energi genom att han fick träffa Melvin =) Det var en väldigt rolig min den första pappa gjorde när han såg mig och barnvagnen utanför huvudentrén till sjukhuset. Han såg nästan arg ut.....ja han kisade eller vad han nu gjorde för han trodde väl då aldrig att det kunde vara dottern hans och hans barnbarn! Men jodå det var vi, och sen gick det där bekymmrade ansiktsuttrycket över i ren glädje när han insåg att det var vi och han fick Melvin i sin famn :o) Tjoho överraskningen lyckades, han visste ingenting! Efter detta så tog vi oss ner till strängnäs city och hittade ett toppenfik. Var sin räkmacka i magen och 1,5h av mys mellan morfar och Melvin hann det bli innan vi var tvungna att bege oss till pappas tåg! Vink vink till pappa, det blev en inte allt för lång dejt men i ca 2h hann pappa träffa oss iaf!!! Och vi honom för den delen =)
   Det var en intensiv förmiddag med att stiga upp väldigt tidigt och mycket nya intryck för Melvin. Så han har legat och sovit sedan vi kom hem halv3. Dvs i 3h har lillskrutt sovit nu och det händer aldrig annars att han gör det! Det sköna var att jag själv också passade på att ta en tupplur på ca 1h! Sen har det ätits middag i lugn o ro =) Gissar att han vaknar ganska så snart. Han borde vara väldans hungrig!
 
Ikväll blir det lugna gatan här hemma! Ska ta och se sista programmet av "ensam mamma söker" och bara mysa i soffan!!! Imorn blir det nya strapatser då Jenny och Sara kommer på besök med sina små kottar :)

  


Melvin-mys dag!

En skön dag detta! Blandad av vettigt och att lata sig =) Dagen började med att Melvin bada! För en gång skull så var ju Magnus ledig ända fram till ikväll så han var också med o bada Melvin!!! Efter det så tog grabbarna en dag tillsammans i soffan med bus, mys och sömn (sömn för lillkillen iaf!) Under tiden så tog jag och dammsög hela huset i lugn och ro! Behövde inte känna mig stressad för o ha ett öga på Melvin under tiden. Då dammsugningen var klar så bakade jag även en banankaka! Så medans Magnus och Melvin fick viktig pappa - son tid själva (jag var ju i huset men de gjorde liksom vad de ville!) så fick jag också som lite tid själv...var ganska skönt o gå runt ensam på övervåningen och städa i min egna lilla värld. Och att jag fick baka lite var underbart, jag älskar ju att baka! 
   Ikväll har Magnus som sagt jobbat och jag och Melvin tog över stafettpinnen i mys! Har varit en riktig toppen dag för vår lilla solstråle förutom att han inte ville somna från för drygt en halvtimme sedan. Men vi fick väl igen för att han sov 12h i streck natten till idag!

Något obra med dagen idag? Jodå, jag slog tån närmast lilltån i soffbordet då jag pratade med Fian (ursäkta svordomen i ditt öra kära du) och skulle skynda mig lite o göra mat till Melvin för att han var hungrig. O fy f*n vad ont det gör. Kan ju knappt gå på tån. Hoppas det känns bättre imorn!

Måste ju ha dagens Bamse-update också;
Allt går fortsatt toppen!! Idag så bäddade vi sängen. Det har tidigare hänt mest olyckor om sängen varit bäddad. Men han har skött sig exemplariskt =) Börjar ju verkligen tro på det där Feliway nu!!!!!

Nu är det dags för mig att också krypa till sängs, imorn ska det nämligen äventyr på schemat! Avslöjar vad imorn här i bloggen =)

  
Vår lilla skrutt! På sitt bästa humör i förmiddags <3


Bamse update.

Lördagskvällen är här så det blir ett himmlans snabbt blogginlägg. Tänkte mig bara en liten update om Bamse!

Det är nu 2 dygn sedan vi satte in Feilway i sovrummet och det har ännu inte skett någon olycka! Sovrumsdörren har varit öppen hela tiden och idag var hela familjen ute o greja i trädgården så katterna var själva inne, men inte ens då passade den lilla fyrbenta vännen på o göra sattyg. Så än så länge är allt frid o fröjd =) Men än ropar vi inte hej, även om vi är väldigt hoppfulla!!!!


Minstingen fyller 8 år

Men HALLÅ! Vart i hela friden tar åren vägen. I november för exakt 8 år sedan födde min kusin Petra en super go liten tjej som fick namnet My =) Vilket även betyder att det är snart 8 år sedan jag flyttade till Uppsala för det gjorde jag när My var ynka 2 månader. Ändå är det som om jag jämt bott i Ystad när jag kommer på besök! Jag är ihågkommen =)

Då My var nyfödd så var jag sjukskriven och var otroligt mycket hemma hos Petra och var lek"tant" åt storasyster Matilda som då var 3 år och hjälpte till med My som var en ledsen liten krabat då det senare visade sig att hon var laktos-känslig. Så de två systrarna har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. inklusive min kusin såklart som ALLTID öppnar dörren för en oavsett om det är ett glatt besök eller om man behövt stöd i något. Åhhh vad jag älskar den familjen <3 (Även pappa Roger är en underbar människa!)

Stort grattis på din 8:års dag lilla goding!!!


En liten My på 2år och 8mån.


Fredagsmys!

Igår skedde det. Vi var och köpte oss en Feilway att sätta i eluttaget i sovrummet. Kopplade in den så fort vi kom hem och "peppar peppar ta i trä" har det inte hänt några olyckor den gångna natten och inte heller på hela dagen idag trots att sovrumsdörren har varit öppen och jag inte alls har haft möjlighet att kolla så mkt. Men vi tycker iaf att vi märker att det är en liten lugnare Bamse. Han skrek knappt någonting inatt och idag har han varit väldigt lugn och harmonisk! Så håll tummarna nu framåt att detta verkligen kan hjälpa vår lilla Bamse, han är ju bara drygt 6 år. Han har ju en herrans massa år kvar att kunna leva och må bra =)

Då vi ändå var ute och for igårkväll så tog vi en liten tur till Magnus föräldrar så Melvin fick träffa farmor o farfar o vice versa. Melvin visade sig från sin bästa sida och babblade så med dem! Även en liten puss fick han av dvärgcollien Zelda som var riktigt duktig o lät bli o skälla! Hihi dock blev farmor nöjd när Melvin visade lite humör då mössa och jacka skulle på. Farmor tycker att Melvin är lite för snäll :P dvs att han skriker lite för lite.

Idag har Jag och Melvin dammat och städat mitt o Magnus sovrum =) Bytte ut lite ljuslyktor o smått o gått och lite typiskt mig så insåg jag även då att jag vill ha nya gardiner där inne. Hmmm, nu måste jag ju komma på vad för gardiner jag vill ha! Annars har det varit en lugn dag. Vi har nyss ätit hembakad pizza som Magnus laga :) Nu har vi chipsdippan på kylning och chipsen i en skål på soffbordet. Magnus ska följa Leksand på S24 och så blir det Idol på tv-burken!!! Så nu säger jag bara.... FREDAGSMYS med familjen <3


Avstressning pågår...

Den här veckan går i lugnets tecken och det bestämde vi oss för i måndagskväll att den skulle få göra också =) När man tänker efter så är det typ folk här hemma på besök säker 4-5 dagar/vecka, ibland mer. Så har det varit sedan Melvin föddes. Nu började Melvin tjorva på kvällarna då vi lade honom i hans säng för o sova o Bamses bekymmer på hans sätt. Även jag började känna mig väldigt sliten och lättirriterad. Så efter att vi tänkt igenom hur vi har det i veckorna är det inte konstigt att djur/barn försöker säga till att vi behöver dra ner på tempot. Bamse har iaf slutat kissa/bajsa i sängen när vi är där...och jag har gott hopp om att problemet helt försvinner med hjälp av Feliway samt att vi tänker efter o inte har besök jämt som stressmoment. Även Melvin har gett oss resultat tycker jag, han somnar själv igen och kom igår åter till ro på kvällen!! Sen att det blev världens lyxkväll gör ju inte saken sämre; Han somnade ca 18;30 o sov till 11 idag med undantag för mat 21,45 igår kväll och 7,35 imorse =) en riktig sovtuta på nätterna, men i gengäld sover han ju bara korta powernap's på dagarna! Men de e ju mysigt att han e vaken när vi är vakna o skönt att vi alla får sova på nätterna :o)
   Så medicinen lyder, lagom kombination av besök och familjekvällar!!!

Igår då Melvin hade en helt gudomlig kväll så gjorde båda jag och Magnus nåt vi båda älskar att göra :) Även om det var var för sig så satt vi tillsammans i soffan och han hjälpte mig lite då och då! Magnus tittade på Leksands hockey på tv mot Södrtälje. en match där Leksand vann med ynka 1 - 0. Tråkigt med hockey enligt mig när de blir så lite mål. Jag satt och pysslade hela kvällen med inbjudningskort till Melvins kommande dop! Så nu ska det bara köpas frimärke o lägga dem på en postlåda :) Idag hoppas jag att våra foton vi framkallat kommer, så jag kan börja pyssla på Melvins första babyalbum, från + på grav.test och framåt. Får se hur mkt som får plats i albumet beroende på hur gammal han kommer hinna bli innan det är fullt!

Idag blir det lite bildbomb här i bloggen!! Dels på köket hur det ser ut efter vår lilla "make-over" i helgen. Samt även en bild på Bamses nya sovplats =)

     
FÖRE!

     
EFTER! Äntligen plats att dona på på bardisken =)


Bamse lånar gärna Melvins skötbädd =)


Nytt hopp....

... nu ikväll så fick jag på allvar nytt hopp om lilla Bamse! En god vän hade läst här i bloggen om honom och skickade ett sms till mig med ett tips. Ett tips om något som heter Failway. Detta verkar mkt intressant så ska definitivt ta och införskaffa detta och se om det löser sig. De hade haft problem med sina katter som kissade lite här och var och deras problem var nu helt borta. Och som jag förstår på Failways hemsida så har tom veterinärer börjat med detta. Så japp, nu ska jag bege mig till ett apotek och handla! (Ja inte ikväll, men kanske redan imorn!)

Melvin hade en ny lite krånglig kväll igår. Han ville inte somna efter att han hade ätit för sista gången inför natten. Det hela slutade med att han låg och charmade mig och Magnus i vår stora säng (jag hade gått o lagt mig så Magnus o Melvin kom in dit!) efter bara en kortis så somnade jag som en tok och tydligen somnade Melvin intill mig och Magnus låg och spelade spel på ipaden och hade koll på oss :P Efter en liten stund (ingen aning om hur länge) Så väckte Magnus mig och frågade om han skulle lägga Melvin i sin säng. Jag var inte speciellt vaken då men jag tror att jag svarade ja! Sagt och gjort och sen sov jag gott vidare till halv 8 imorse då lillkotten ville ha käk! Ikväll har det varit en toppen kväll än så länge =) Kanske för att han lyckats bajsa ordentligt idag och att vi bytt märke på ersättningen. Vi har bytt från NAN till semper och än så länge verkar det bara vara bra för miniman!! Vi får väl se hur natten blir =)

Jag och Melvin tog en nästan timmes lång härlig promenad i det vackra vintervädret idag....ynka 2 grader i luften men strålande sol och ljusblå himmel gjorde det hela alldeles underbart! Hoppas på lika fint väder imorn så vi kan ta en ny promenix! Är just nu -3,5 grader ute, brrrr.

Nu blöjbyte och nattning av sonen innan jag hoppas på att få krypa ner i min säng jag också =)

Natti natti!!!


Måndag i familjen Klarins hus!

Ny vecka och nya utmaningar =)
   Den här veckan har börjat i precis det lugna tempo som jag och Melvin brukar inleda veckorna med!! Sova och ha morgonmys i sängen innan vi klev upp! Bada för lilleman på schemat och sen var det en ny sovpaus för Melvin! Nu har han precis fått lite käk och ligger här och snackar på sin fäll i soffan! Livet e bra härligt!
   Medans Melvin sov, hann jag babbla en massa strunt med Fian! Vi lyckades tillsammans slå våra kloka huvuden ihop o komma på bra grejer man kan önska till Melvin och Agnes i julklapp om folk frågar!! givetvis så han nvi prata en massa annan gojja också, vi är ganska bra på det! Tänk så bra det vore om vi bodde nära och kunde använda våra ben samtidigt o gå promenader tillsammans medans vi babbla om allt mellan himmel o jord. Hmm, vi kanske får ha våra telefondejter på traskande fot istället?!
   Har även hunnit prata en sväng med Sara! Var länge sedan vi sågs så såg fram emot en dejt med dem i veckan. Men hennes lilla kille är inte riktigt kry så vi skjuter på det till nästa vecka och hoppas på att få med vår tredje mamma-lediga kollega Jenny då också =)

Men nu är det dags för det dagliga problemet. Att komma på vad man ska äta till middag =)


Veckorapport!

ytterligare en vecka är till ända och det var länge sedan jag bloggade så lite som jag gjort den gångna veckan. Men ska ta o göra en liten sammanfattning av veckan som varit =)

I tisdags så var jag bombsäker på att jag skulle till BM på efterkontroll. Men shi fick jag. När jag tog och titta i min kalender 40 minuter innan jag skulle vara där så såg jag att det var i onsdags jag skulle vara hos BM. Så helt plötsligt blev det en lugn och skön tisdag som endast innehöll en tripp till ikea för att köpa en ny bäddmadrass.
   Så då i onsdags var det återbesök hos BM och det gick alldeles galant! Var inte mkt man gjorde där inte. Satt o prata lite och hon tyckte det var så kul att få se Melvin! kände mig faktiskt lite duktig som tog bussen in till stan och sen en promenix till årsta =) Var riktigt skönt! I torsdags så var det en ny tripp till stan på agendan. Denna dagen så var det medarbetarsamtal för mig på jobbet! Så 1h samtal med chefen, sedan en massa babblande med kollegorna i personalrummet på deras raster och sist men inte minst ett besök på min avdelning för att hälsa på barnen =) Det var en riktigt mysig dag, som även denna dagen blev en promenix från jobbet till stationen när det var dags för hemfärd. I fredags så var det familjedag efter att Magnus slutat jobba! Vi begav oss med bilen till stan och köpte äntligen en skänk till köket. Så nu äntligen är micron borta från bardisken, som jag har längtat efter det! Så fredagskvällen var för mig en skruvar-kväll. Allt gick galant och skänken kom på plats :) Magnus kollade för fullt på hockey tillsammans med Melvin.

Nu i helgen så har vi mest städat. Både förrådet ute och förrådet här inne! En fullproppad bil med skräp blev det att köra till tippen idag för Magnus. Jag och Melvin fick inte plats. Jag o Melvin var hemma och tog det lugnt. Eller ja, Melvin har inte behagat att sova så mkt idag...bara korta korta snuttar så jag tycker att han borde däcka som en liten tok snart.

Så en update i Bamse-kaoset då.
   Sedan i torsdagskväll så har Bamse skött sig alldeles strålande. Han har inte skrikit det minsta om nätterna, knappt varit på soffan nåt heller. Inga olyckor i sängen när vi varit där (har ju stängd dörr om vi inte är i sovrummet). Ja kort sagt så har han skött sig kanon. Det är som att han i torsdags förstod hur ledsna vi var över allt. Suck suck, vi får se vad som händer och fötter. Just nu ger vi 150% för att han ska trivas och  må bra här hemma hos oss.


Kaos i huvudet.

Just nu är det kaos i mitt huvud. Därav det dåliga bloggandet.

Allt lutar mot att vi måste omplacera alternativt avliva Bamse. Han kissande i vår säng blir bara värre och värre. dock pratade jag med Bamses uppfödare idag och hon berättade att Bamses pappa gjort samma sak, men då han fick flytta så försvann det på direkten. Så är det någon av mina kära bloggläsare som har någon när och kär som skulle kunna tänka sig ge vår älskade Bamse en ärlig chans så hojta till. Kravet är att det är vuxna personer som inte har eller tänker skaffa barn. Detta då problemet uppkommit sedan jag blev gravid.
   hojta till om ni vet någon. Skulle det mot förmodan inte avta vid omplacering så måste vi då låta honom somna in. Det skulle inte kännas riktigt rättvist att låta honom somna in utan att ha försökt omplacera honom.

Usch och fy, detta är en mardröm som blivit sann.

Over and out.


Mindre bra morgon...

Dagen idag kunde ju definitivt börjat bättre!! Jag fick väl igen direkt för att jag fick sova hela natten. Ja inte för att Melvin inte ville ha mat någon gång alls...utan för att Magnus satt uppe och jobba så då gav han även Melvin mat så fick jag sova! Men åter till morgonen idag. Blev väckt av Melvin vid 9.30. Då skrek han från sin säng i sitt rum. Hungrig tänkte jag! Jodå hungrig var han väl också men huvudorsaken var att han hade en hel lastbilslass med bajs eller nåt också. Men med de fixat, ny blöja och sedan mat så var han på strålande humör igen! Så då passade vi på att ha lite videosamtal med bror min så han fick se lillskiten =)
   Dock så är inte morgonens bestyr över. Hade det bara varit att Melvin hade bajsblöjan från helvetet så hade jag inte klagat. Men medans jag tog hand om sonen på skötbordet så lyckades Bamse puffa upp dörren in till vårt sovrum och själklart kissa i sängen *SUCK* så de lär ju bli för Magnus att svänga in på Ikea och köpa en ny bäddmadrass på vägen hem från Stockholm idag. Jag blir så trött på denna lilla katt när han gör så här. Det enda som funkar är att stänga dörren ordentligt. O inte tänkte jag väl på de när sonen skrek. Jag drog igen dörren efter mig men uppenbarligen så har kissen lärt sig puffa upp dörren nu (han har inte gjort det förut) så nu lär man inte kunna gå upp utan att stänga dörren ordentligt när man är själv hemma.
   Jaja, olyckan har skett och inte mkt att göra åt nu. Men gnälla får man allt lite när det händer sådana här saker!

Dagen idag är lugn och skön! Tvättar lite och har plockat fram kyckling ur frysen som ska tillagas till middag =)


Vid 18 ikväll kommer familjen Lidbäck på lite mysfika med oss!!

5:års kalas!

Idag har vi varit på 5:års kalas hos Melvins kusin Olivia! Hon fyller egentligen år på tisdag men det var kalas idag =) på önskelistan stod med mjukisdjur. Så av oss fick hon en mjukisnalle som var 1½ gång så stor som Melvin. hihi var väldigt gulligt när hon kom med nallen till Melvin. Då såg han helt plötsligt väldigt liten ut igen. Jag hade ju även lovat Olivia att hon skulle få rosa macarons till sitt kalas...sagt och gjort och de fick godkänt. Vilken tur =) Sedan vi kom hem har jag hunnit med en himmla massa bra! Har haft en väldans snäll son så här på kvällskvisten, han nöjde sig bra länge med att sitta i babysittern och titta på hockey på tv:n. Det verkar vara det hemliga knepet...funkar nästan jämt! Medans han satt o speja på hockey och Magnus jobbat så har jag hunnit dammsuga, städa kattlådorna, sortera i Melvins byrå, tagit hand om disken och kört en maskin disk samt plockat ihop sängkläder som jag tänkt tvätta imorn. Känner mig kort sagt himlans duktig!! Så nu har jag slagit mig ner i soffan med en stor kopp te! Snart är det "gustafsson 3tr" och "vem kan slå Filip & Fredrik" på tv. Börjar väl se på det förstnämnda och spelar in det andra. Så kan man börja se på Filip & Fredrik då Gustafsson är slut =) Trevlig söndagskväll alla!!!

Ipad2 har iaf utvecklat nåt :)

Test test!!! Gick inte att blogga från Ipad1. Så var ju tvungen att testa från Magnus nya Ipad2 :) Tjoho det funkar!!


Sista dagen....

..idag är sista dagen Hanna är här och hälsar på hos oss. Vi har haft en riktigt mysig vecka tillsammans. En sväng på stan har vi varit, varit ute på promis, fotograferat en hel massa. Idag blir det nog mest lite hemmamys och Hanna ska väl se till att packa ihop sina saker och få i sig lite käk innan vi ska åka hemifrån strax innan 16. Eller förresten, Magnus har gjort en liten fotograferingsbeställning av Hanna innan hon åker, får väl se om Melvin gilar sin pappas idé. Bildbevis kommer senare!
   Vi har haft det så mysigt tillsammans, precis som alltid! Dock lite knasigt ändå att "lilla" Hanna (som blir 16 om drygt 3v) tagit flyget hit själv....tycker inte det var så många år sedan jag åkte till Tomelilla efter skolan och gick och hämta henne på förskolan. Hmm, men det är visst några år sedan. Nu är det istället Hanna som myser med sitt kusinbarn. Börjar man bli gammal eller?

Fredag idag! innebär inte så mkt mer än just att Hanna ska lämnas på Arlanda. Imorn är det en ganska så lugn dag vad jag vet just nu och på söndag så ska vi till Vallentuna för att fira Magnus systerdotter Olivia som fyller 5 år =) Jag har lovat Olivia att hon skulle få rosa macarons av mig till sitt kalas. Så självklart har jag bakat det åt henne. Man kan ju inte lova en 5:åring något och inte hålla det. Då skulle det ta väldigt lååååång tid innan man var omtyckt igen.

Men nu, Hanna - Sara - Melvin mys i soffan lite! Varav den minsta sover i Hannas famn=)


Mera fotografering.

Ytterligare en dag är snart till ända!

Idag tog jag, Melvin och Hanna en promis efter lunch! Eller ja, vi åt frukost när det var lunchtid! Men det var iaf lunchtid då vi gick ut på vår promis =) En riktigt skön timme blev det med frisk luft =)
   När vi kom hem igen så hade Melvin sovit 1h i vagnen och han var på strålande humör. Så Hanna tog fram kameran även idag :) LillM skötte sig utmärkt och det blev ytterligare ett gäng fina bilder på vår underbara lilla son!!

Efter detta har vi mest tagit det lugnt. Hemlagad pizza till middag och ny myser vi alla i soffan, den enda som saknas är Bamse.


Mys <3


Dags för sängen men först....

...lite snabbt bloggande!!!

Magnus håller på att natta Melvin! Blev ett sent sista mål mat för honom ikväll =) Han drog liksom ut på tiden redan innan ikväll. Men vad gör det idag...vi sysselsätter oss med vårt yatzy. Tyvärr så har Magnus kommit ikapp mig nu och det står 5 - 5 i matcher. Hanna är tappert med och kämpar med oss!! Hon hälsar att hon kommer ikapp imorn!

Jag och kusinvitamin har det bra! Igår var det som sagt en tur till stan som var på menyn! hittade det vi sökte och sen fixade typ Hanna middag då lillM inte riktigt var på humör. Han  gick med på att sitta i babybjörnen men så fort jag stod still så blev han lite missnöjd. Idag körde vi omvända roller. Hanna myste med Melvin och jag lagade mat. Vart håller då Magnus hus.. Jo han jobbar.

Imorn är nog min och Hannas plan att bege oss till en mataffär för att handla så Magnus kan fixa hemmagjord pizza åt oss alla till middag :) Idag har vi varit lite lata,vi har inte ens varit utanför dörren. Men mysigt det har vi!!

Nu ropar sängen...mina ögon går i kors!

Krustin - dagen nya ord! Magnus definition på vad Hanna är till Melvin!


Massor av mys har Melvin med Hanna!!

foto0566 (MMS)

Massor av mys har Melvin med Hanna!!


Massor av mys har Melvin med Hanna!!

foto0570 (MMS)

Massor av mys har Melvin med Hanna!!


Kusin vitamin på besök!!

Yes, så har äntligen veckan kommit!!! Veckan då Hanna är på besök hos min lilla familj här i Uppsala. Vet inte hur många gånger vi pratat om att hon ska komma och hälsa på....och om jag inte är helt fel ute så är det  5 år sedan hon var och hälsade på mig tillsammans med mamma. Det är kanon mysigt!! Hanna stannar till fredag så vi kommer hinna med mycket mys =)
   Igår när vi kom hem från Arlanda vid halv8 så var det bara soffmys hela kvällen. Melvin var lite sådär på mitt emellan humör under kvällen, dels hade han sovit mkt i bilen när vi åkte till o från Arlanda så han var inte det minsta intresserad av o sova. Samt att Melvins dag var i största allmänhet lite kajko. Insåg att det var matmängden som behövde justeras. Han blev liksom skogstokig och var vrålhungrig efter bara 2-3 timmar. Det började natten till i söndags då han helt plötsligt (efter att ha sovit långa nätter i en vecka) började vakna sådär varannan var tredje timme. Så fortsatte det även dagtid och han fick ingen ro att sova eller nåt.
   Så igår kväll 22.30 fick han första måltiden med lite mera mat och det har verkligen gjort susen! Han somnade efter att han ätit klart och sov till klockan 05.55 imorse!!!! Han somnade om igen vid 06.35 efter att han ätit sin "frukost" och sover ännu. Eller ja, jag har börjat höra han nu att han ligger o småknorrar lite så han är väl på uppvak. Stora och duktiga killen!! 9 veckor idag dessutom <3

Idag ska jag, Hanna och Melvin bege oss en vända till stan är det tänkt =)

Men nu ska jag ta upp sonen!


RSS 2.0